Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3644 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

400₪ לקומבינה?! קצת יקר.

בכל מקרה זה סכום שיכולת לחסוך מכיוון שאתה מתכנן לתקן את הליקויים.

מי אמר שזה חיישן אוויר וחיישן חמצן מקולקלים, אולי הממיר קטליטי לא תקין? אולי רק אחד מהם?

אתה לא נשמע אחד שאוהב להחליף חלפים סתם ככה, תבדוק לפני שאתה מחליף..

Sent from my U7 using Tapatalk

פורסם

בטסט ראו רק את הגומיות של הציריות ושל התפוח הגה אולי גם הבחינו בזיהום אויר חריג , כל השאר זה סתם השערות וצריך אבחון יותר עמוק על מנת לדעת מה בדיוק לא תקין ורק אז יהיה לך אמדן מחיר.

פעם הבאה בלי קומבינות ואז תדע יותר טוב מה לא תקין.

פורסם
400₪ לקומבינה?! קצת יקר.

בכל מקרה זה סכום שיכולת לחסוך מכיוון שאתה מתכנן לתקן את הליקויים.

מי אמר שזה חיישן אוויר וחיישן חמצן מקולקלים, אולי הממיר קטליטי לא תקין? אולי רק אחד מהם?

אתה לא נשמע אחד שאוהב להחליף חלפים סתם ככה, תבדוק לפני שאתה מחליף..

Sent from my U7 using Tapatalk

גם במוסך אמרו לי וגם האנג'י רשם לי ששניהם לא תקינים

Mazda 3 Spirit 2014 2.0L

פורסם
בטסט ראו רק את הגומיות של הציריות ושל התפוח הגה אולי גם הבחינו בזיהום אויר חריג , כל השאר זה סתם השערות וצריך אבחון יותר עמוק על מנת לדעת מה בדיוק לא תקין ורק אז יהיה לך אמדן מחיר.

פעם הבאה בלי קומבינות ואז תדע יותר טוב מה לא תקין.

יש בזה משהו, אבל אל תשכח שאם אני נכנס למוסך ואומר לו "יש לי בעיות ברכב, תבדוק הכל" ברור לך שהוא יתחיל סתם לדחוף לי דברים שהם כביכול תקינים..

Mazda 3 Spirit 2014 2.0L

פורסם

אף אחד לא מגיע למוסך ואומר "יש לי בעיות ברכב, תבדוק הכל", אלא באים עם תלונות ספצפיות.

יש לך את הריג'קטים של הטסט-- גומיות צירייה ותפוח הגה.

יש לך קוד תקלה של האנג'י וריג'קט של זיהום אויר כנראה.

פורסם
אף אחד לא מגיע למוסך ואומר "יש לי בעיות ברכב, תבדוק הכל", אלא באים עם תלונות ספצפיות.

יש לך את הריג'קטים של הטסט-- גומיות צירייה ותפוח הגה.

יש לך קוד תקלה של האנג'י וריג'קט של זיהום אויר כנראה.

אני מקווה שזה כל התקלות ואין משהו אחר שאין לא מודע לו :) יש עוד כמה דברים שמלחיצים כמו גיר שמושך בהילוך הראשון קצת ומנוע שעושה רעידות אבל זה הבנתי תושבת..

לכן פתחתי את האשכול ושאלתי כמה יעלה לי כל הנזק בערך + איפה בחיפה יש מישהו אמין כי אני כבר איבדתי אמון במוסכים ובאנשי מקצוע בתחום הזה.

Mazda 3 Spirit 2014 2.0L

פורסם
עלויות תקבל רק כאשר יהיה ידוע מה לא תקין.

מוסכים ממולצים החברים פה יכולים לעזור לך בזה.

אז אשמח לעזרה.

דיברתי עם אבי חלפים מרחובות מהמלצה של חבר פה, הם אמרו שהם יחזירו לי תשובה עם הצעת מחיר.

בנוגע לדיסקים האחוריים - לא כ"כ הבנתי מה הבחור שהעביר לי את הטסט אמר, מה זה דיסקים או דיסקיות לא הבנתי מה צריך להחליף שם.. או שזה בולמים.. לא מבין בזה..

Mazda 3 Spirit 2014 2.0L

פורסם

זו ההצעת מחיר שקיבלתי מאבי חלפים;

חיישן אויר 882

חיישן חמצן עליון 1762

חיישן חמצן תחתון 987

תפוח הגה ימין 459

תפוח הגה שמאל 474

גומי ציריה חיצוני 622

גומי ציריה פנימי 384

כל החלקים מקוריים,מחירים כולל מע"מ

מה דעתכם?

Mazda 3 Spirit 2014 2.0L

פורסם

מה זה המחירים האלה?!?!? אתה בטוח שזה אבי ולא מיתחזה? קיימים מחירים שכאלה אצל אבי בכלל?? משהו לא הגיוני!

אם אתה רוצה אבדוק לך מחירי חלפים באיזור שלי בחדרה...רק השאר לי וואטסאפ בפרטי.

פורסם
מה זה המחירים האלה?!?!? אתה בטוח שזה אבי ולא מיתחזה? קיימים מחירים שכאלה אצל אבי בכלל?? משהו לא הגיוני!

אם אתה רוצה אבדוק לך מחירי חלפים באיזור שלי בחדרה...רק השאר לי וואטסאפ בפרטי.

זה אכן אבי חלפים, המליצו לי כאן בפורום להתקשר וכך עשיתי ואלו המחירים שקיבלתי..

אשמח אם תוכל לבדוק לי גם, 0547692126 חשוב לי שיהיה מקוריים או לכל הפחות OEM אבל יפני / גרמני ורק לא סיני / טורקי.

תודה מראש..

Mazda 3 Spirit 2014 2.0L

פורסם

רק כדי לעשות לך סדר:

OEM -original equipment manufacturer-

מותקן על הרכב במפעל ההרכבה של יצרן הרכב. זה מה שנקרא מקורי. על הרכיב הזה יהיה לוגו + מק"ט מקורי של יצרן הרכב וארץ ייצור. רוב הזמן יצרן ה OEM אחראי על ייצור המערכת כולה. למשל: Knecht הם OEM של כל מערכת השמן לדגם מסוים של BMW ולא רק מסנן השמן. יכול להיות מקרה שKNECHT תכננה את המערכת והוציאה לקבלנות את המסנן ואז הם הOEM אך ספק המסנן מספק את המסנן להם תוך כדי עמידה במפרט שלהם ואותו ספק נקרא TIER. הוא לא נחשב כחלק מ הOEM כי הוא לא תכנן את המערכת או את החלק.

OES-original equipmnet supplier- משווק למוסכי יבואן (אך לא רק) בזמן אחריות היצרן על הרכב למטרת טיפולים ותקלות. יכולים להיות מסופקים ע"י מגוון יצרנים ואף מארצות ייצור שונות אך בתנאי שהחלק יעמוד במפרט של רכיב ה OEM. במידה ומפרט רכיב ה OEM השתנה במהלך ייצור הרכב גם רכיב ה OES ישתנה. זה מה שנקרא מקורי תחליפי. לרוב, חלק ה OES מיוצר ע"י יצרן ה OEM אך אין זו חובה ולא ברירת מחדל. אם נשווה לדוגמה שלמעלה, מסנן השמן של מערכת השמן של KNECHT יכול להיות מיוצר ע"י יצרן אחר שמאושר כספק OES למסנן הזה (לדוגמא WIX), בתנאי שהוא עומד במפרט שקבעו KNECHT לכל המערכת. מיותר לציין שזה לא קורה הרבה. על הרכיב הזה יהיה לוגו מק"ט מקורי של יצרן הרכב וארץ ייצור. החלק הזה אינו מותקן במערכת במפעל ההרכבה של הרכב.

AM - משווק ע"י יצרנים עצמאיים בשלל רמות מחיר ומכאן גם רמות האיכות ועמידה בביצועים. היצרנים הטובים כן מקפידים להיות קרובים או שווי ערך ל OEM אך לא תמיד אפשרי (פטנטים, טכנולוגיה מסובכת וכדומה). זה מה שנקרא תחליפי. על הרכיב הזה לא יהיה לוגו מקורי של היצרן אלא יהיה מק"ט CR (קרוס רפרנס) + מק"ט OEM הרלוונטי שאותו הוא מחליף.

ידוע שישנן חברות שחולשות על כל האופציות כדי לשלוט בשוק. ( MANN לדוגמא במסננים).

הזול עולה ביוקר

• תוכן חדש...