Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3681 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כחודש קנינו סיטרואן קקטוס 1.2 טורבו ונסענו איתה 2000 קילומטר בזמן הזה.

לאחר כמה וכמה בדיקות של מילוי מיכל מלא וחילוק הקילומטרז' בין מילוי למילוי צריכת הדלק של הרכב הייתה 1/11.5 בעיר (1/20- נתוני יצרן) ובחוץ 1/16 או 17.5 - בנסיעה אחת מקרית שמונה לאשדוד וחזרה ללא עצירות (1/25נתוני יצרן), הנתונים דומים מאוד גם במחשב הדרך.

לא ציפינו לקבל צריכת דלק של נתוני יצרן אבל, הנתונים מאכזבים מאוד.

כיוון שרוב הנסועה של הרכב היא משולבת (70 אחוז בינעירוני) יוצא 1/13 ופחות, לדעתי מאכז ולא סביר. מישהו יכול לתת חוות דעת על העניין? יכול שזה סוג של הרצה שהמחשב עושה למנוע? או בעייה בכיול של המחשב או בעייה טכנית אחרת?

פורסם

מה קרה בזמן האחרון הרבה נושאים חדשים בתקופה קצרה מידי על צריכת דלק במנוע 1.2?

יפה מאוד לרכב חדש, זה ישתפר במעט, מניסיון עם המנוע ללא הטורבו.

ט.ל.ח

פורסם

מדובר באחת מהרמאויות הגדולות של "דור הטורבו". צריכת הדלק של המכוניות הללו נמדדת בתנאים אופטימליים לחלוטין ובדר"כ דומה לפי נתוני היצרן לצריכת הדלק של אותו המנוע ללא טורבו (שים לב שבקקטוס המצב דומה). בפועל - צריך להיות אטום בשביל לחשוב שבתנאי נהיגה נורמליים מנוע שמספק 70% יותר מומנט יצרוך כמות דלק דומה. על ביצועים צריך לשלם, גם כשמדובר במנוע 1.2 ליטר וגם כשנוסעים רגוע יחסית (הטורבו עובד בכל מקרה).

לחיוב - יש סיכוי טוב שהמצב ישתפר במידת מה תוך כמה אלפי קילומטרים.

לשלילה - אל תצפו למשהו אפילו קרוב לנתוני יצרן במכוניות מוגדשות מודרניות.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

קודם כל כדאי לתת לרכב עוד כמה אלפי קילומטרים לפני שמתחילים למדוד צריכת דלק.

דבר שני, אין אף יצרן שמפרסם נתוני צריכה ב"עולם האמיתי". כמו שכתב רוני נתוני הצריכה נמדדים בתנאי מעבדה שאינם מדמים חיים עם הרכב. יתרה מכך, יצרני הרכב מכיילים את רכבם לשיפור מדדי צריכת הדלק וזיהום האוויר לשם מעבר המבחנים ולא לטובת הצרכנים, ע"ע פרשת דיזלגייט האחרונה של פולקסווגן ושאר המצאות כמו מערכות Start Stop שמצליחות להוריד דרמטית את פליטת המזהמים במהלך המבחנים.

מצד שני אתה עדיין מדבר על צריכת דלק מעולה של 1:12 בעיר ו-1:17 בבין-עירוני לקרוסאובר, קל משקל אומנם אך בעל מבנה גוף ואירודינמיות של היפופוטם. הכרת הרכב ואימוץ סגנון נהיגה חסכוני יכולים להקטין את צריכת הדלק באחוזים נכבדים, אם צריכת הדלק בראש מעיינך כדאי ללמוד וליישם.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

"דור הטורבו" חסכוני כל עוד אתה נוהג בצורה מתונה - אני עם ייטי 1.2 נהנה מצריכת דלק ממוצעת (אמיתית ולא על בסיס מחשב הרכב) של 13.8 ק"מ/ל' במהלך השנתיים וקצת שהיא ברשותי - זאת צריכה יפה מאד לקרוסאובר שמנמן. בנסיעה בין עירונית לרמת הגולן וחזרה בפסח האחרון בה הרכב בילה ב-120 קמ"ש על כביש 6 ואת העליות לרמה עשיתי עם דוושה לחוצה + מזגן +4 נפשות + מטען + חם ובתדלוק התגלתה צריכה של 13.6 ק"מ/ל' - יותר חסכוני ממשפחתומטיות אטמוספריות באותו משקל.

למנוע חדש לוקח זמן "להפתח" וצריכת הדלק צפויה להשתפר בהמשך. נהיגה מודעת, תפיק צריכה טובה יותר.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

תודה על התגובות.

לא ציפיתי לנתוני יצרן אבל זה פחות מחמישים אחוז!

סגנון הנהיגה לא שינה הרבה ואפילו בנהיגה רגועה מדי לקח יותר דלק משמעותית.

מקווה שישתפר כמו שאתם אומרים זה עדיין סביר.

הציפייה הייתה ל 1/14 בעיר ו1/20 כמעט בחוץ. מקווה להגיע לנתונים האלה או קרוב בהמשך אעדכן.

יצא לי להיתקל במישהו עם אוקטביה 1900 טורבו דיזל 2006 שעשתה נתונים דומים והבחור לא עבר את הילוך רביעי בכלל! שמעתם על משהו כזה?

פורסם

רכבי דיזל נותנים צריכת דלק טובה מכל השבלולים זוללי הבנזין, אל תחפש להשוות איתם.

אני עושה צריכה של 1/17 משולב על רכב דיזל עתיק (2001) עם 321K ק"מ עליו.

החדשים מזמן עוברים את ה1/20 ולא בתנאי מעבדה.

יום טוב גם לך

פורסם

קח בחשבון שרכב חדש עדיין בסוג של הרצה, עם הזמן משהו כמו עד הטיפול הראשון התצרוכת תרד בהדרגה

אצלי באיביזה 1.2tsi בהתחלה היה עושה 1:12 משולב, היום אני ב15k עושה 1:17 1:18 באוצץתו תוואי נסיעה

אל תתרגש בהתחלה

Seat IBIZA 2015 1.2 TSI DSG

Skoda OCTAVIA 2013 2.0 TDI DSG

Skoda CITIGO 2014 1.0 MPI ASG

פורסם

שש שנים עם טורבו של סיטרואן לימדו אותי שהמנוע יכול להיות מאד חסכוני אבל גם מאד זללן. כמו שאמרו פה מעליי, זו "קללת הטורבו" וגם "שקר הטורבו". עיתונאי רכב משבחים את המנועים האלו כי הם מודדים אותם בראש של נהג מירוצים, ובמקביל קוטלים מנועים מיושנים כמו ה- 1.2 האטמוספרי של הקקטוס (אחלה מנוע לטעמי). הבעיה היא שהטורבו הוא מנוע שמעודד נהיגה די נמרצת, ואז הוא טוחן דלק. כשהפעלתי הגבלת מהירות על 90 קמ"ש וזינקתי מאד בעדינות, הגעתי לצריכה של 1:17 בנסיעה לעבודה הכוללת לא מעט רמזורים. אבל את אותה הדרך גם עשיתי לא פעם ב- 1:11 כשבסך הכל הגעתי ל- 110 בערך, בלמתי לא מעט ("נהגי שבת") וזינקתי "רגיל" (ב- 1.6 טורבו זה אומר להיעלם לכולם בשתי שניות). ובפעם הבאה אני מציע להציץ באתר kvishim לפני הקניה, שם כתוב כמה באמת שתה הרכב במהלך המבחן. מדויק להפליא מניסיוני עם כמה רכבים המוזכרים שם.

פורסם

אבי עם אוקטביה 1.4 נוהג מאוד מאוד רגוע (מילה נחמדה ל-לאט אבל לא מסכן אף אחד- לא נוהג לאט מידי), במסלול משולב (רוב הזמן נוסע לבד, עם מזגן על דרגת אוורור הראשונה) עושה 1:16.7, מסכימים ביניהם המחשבון ומחשב הדרך. זו הצריכה העירונית המוצהרת (המסלול משולב). בפועל, שאני נהגתי עליה בקצב סביר+ היא עשתה 1:14.5.

מסקנה- אותה אחת שהגיעו אליה חברי הפורום המכובדים שהגיבו פה לפני.

פורסם

יש לי קקטוס טורבו בנזין. עדיין בהרצה, 1300 ק״מ. בימים אלה מתחיל לפתוח אותו לאט עד 1500 ק״מ.

לא אכל גרם שמן!

בכביש שש במהירות תלת ספרתית עם מזגן הממוצע עמד על כ 17 ק״מ לליטר.

הממוצע העירוני עם מזגן ומערכת סטרט סטופ כבויה נע סביב 14 ק״מ לליטר.

בדיקת צריכה נקודתית מחוץ לעיר נעה בין 18 ק״מ לליטר לבין 30 ואף יותר מזה.

אני מתדלק עד תום ההרצה 98 לקבלת תוצאות מיטביות. אח״כ אבדוק אם יש שינוי משמעותי במעבר ל 95. עם הספידומט שלי הפער לא גדול.

חיברתי דונגל wifi ובקרת מנוע האייפון.

במהירות 110 קמ״ש המנוע סובב 2100 סל״ד.

המנוע הזה עובד על חום גבוה, טמפרטורת העבודה נעה 95-100 מעלות. יש לו אינטרקולר ענק יחסית למנוע כזה. עם קומפרסיה 10.5:1 נראה שאוקטן 98 הוא המתאים לו. כאמור, נראה בהמשך. מבחינת היצרן 95 זה המינימום.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם

חיברתי דונגל wifi ובקרת מנוע האייפון.

ספר מהמימו, בבקשה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
ספר מהמימו, בבקשה.

אני מאמין שהוא מדבר על מתאם OBD, שלא עובד באייפונים עם BLUTOOTH, אלא רק עם WIFI.

כולנו נשמח אם תוכלו לתעד את צריכת הדלק האמיתית שלכם אחרי ההרצה כדי לראות אם המצב משתפר.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

שימו לב שברכב ידני כל אחד מאיתנו יכול "ליצור" צריכת דלק שונה, באותו הרכב ובאותם תנאים. אפשר לייעל את הנהיגה.

לא הייתי קורא לזה "שקר הטורבו", זה שהיצרן הוסיף טורבו לא אומר שהוא התכוון שזה הפך לרכב ספורט, הוא התכוון שלא תתבאס ושתרגיש שאתה עולה בעליות, ואולי שיהיה לו יותר כוח כדי לא להתאמץ ולבזבז עוד דלק כשיצאת מהעיר.

ט.ל.ח

• תוכן חדש...