Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מעוניין לחזור לעולם ה Dslr

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3486 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אכן, רואים תוצאות טובות, מכיון שבעבר היתה לי Dslr, קצת קשה לי להשתחרר מהקונספט של גדולה ומסיבית, ימים יגידו, במיוחד היום פולפריים כבר יחסית בטווח מחירים נורמליים שלא כמו בשנים עברו.

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הבדלים בין קרום לפול פריים הם נושא לשיחה שלמה.

ההבדל המהותי הוא גודל החיישן (ה"פילם" הדיגיטלי), שגורר איתו מלא הבדלים נוספים.

1. יכולות ISO - יהיו גבוהות משמעותית בפול פריים.

2. עדשות - כל עדשה מתאימה לקרופ, יש עדשות יעודיות לקרופ שלא יתאימו לפול פריים. לרוב עדשות לפול פריים הן יקרות יותר.

3. אורך מוקד - בקרופ יהיה "ארוך יותר" (בניקון הקרופ הוא X1.5, זה אומר שעדשה של 50 מ"מ על D7000 תהיה דומה לעדשה של 75 מ"מ על מצלמת פול פריים. למה רק דומה ולא זהה? כי זה לא משנה את הפרספקטיבה. זה רק "חותך" את מרכז הפריים).

4. משקל - פול פריים כבד יותר. גם העדשות.

5. מחיר - פול פריים יקר יותר. גם העדשות.

6. איכות תמונה - לא יודע עד כמה ההבדלים יהיו משמעותיים, בעצם. עיקר ההבדל נובע מעדשות, ולא מגוף. נכון שאם אתה צריך צילום בתנאי תאורה קשים, ISO גבוה ונקי זה חשוב.

לטובת הארבעה אנשים שאולי יחפשו את השרשור הזה בעתיד:

תיקון/הבהרה - לגבי ISO, הביצועים טובים יותר גם ב-ISO זהה (כלומר ב-800 התמונות של חיישן הפול פריים יהיו נקיות יותר) ולעיתים החיישן הגדול גם יוכל לעלות גבוה יותר.

ואוסיף עוד הבדל אחד שהוא גם זה שגרר אותי לעבור לפול פריים - טווח דינאמי. חיישן קרופ יכול למדוד הרבה פחות "טווח" של אור בין נקודת החשיפה ולמעלה למטה ביחס לחיישן פול פריים. ובעברית? אם אני מצלם משהו מול השמש או בתוך חדר ואני חושף לפי הנקודה החשוכה (כלומר בוחר חשיפת נקודת ושם את נקודת הפוקוס על הפרצוף של הבנאדם), הרבה מאוד ממה שיש (לצורך העניין) מחוץ לחלון "יישרף", כלומר יהיה לבן לחלוטין ואי אפשר יהיה לשחזר ממנו מידע. לחלופין, אם אני חושף לפי החלון, כל מה שבתוך החדר יהיה חשוך ונסיון לשחזר ממנו מידע יוביל להמון רעש. בפול פריים הבעיה הזו הרבה פחות אקוטית.

ואם קרופ, אז איזו?

D7000 מצלמה קצת ישנה, והמחיר שלה ושל ה7100 ביד שניה לא שווה את הפשרה.

ה-7200 היא הדור החדש של ה7100, וההבדלים ביניהן לא יהיו מהותיים לרוב האנשים, בעוד הפרשי המחיר ניכרים.

באשר להבדלים בין ה-7000/7100/7200 - אין סיכוי שהייתי קונה D7000 היום. היא מצלמה מצויינת, אבל עבר זמנה. ההפרשים במחיר קטנים, אבל גם ההפרשים באיכות התמונה. למה? כי ב-7100 הוריד את ה-AA פילטר, משהו שהיה אמור "להחליק" את החיבורים בין פיקסלים במצלמות הישנות יותר אבל לא נדרש כבר במצלמות עם הרבה פיקסלים. התוצאה היא שיפור די משמעותי באיכות התמונה. ה-7200 מאידך, גם יקרה בפער יותר גדול, וגם מהווה שיפור די מינורי ביחס ל-7100.

רוני, מירורלס תכל'ס זה העתיד, אם הסתייגות אחת - מהירות פוקוס. אם אתה מצלם הרבה דברים בתנועה (מכוניות, חיות, ילדים קטנים), הייתי עדיין הולך על DSLR, אם אתה בקטע של "מאמי! תעמדי, תעמדי ליד הגשר!", מירורלס תספק אותך לחלוטין.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אני שמח על ההבהרה לטובת ההדיוטים, ניראה ששווה בכל זאת להתאמץ ולהתפתח לכיוון הפול פריים, במיוחד במחירים של היום, גם בעניין העדשות לא חייבים להתחלה ובכלל באלפי זוזים, אפשר להתקבע על אחת טובה ולחיות טוב מאוד, יש את הפלוס ואת המינוס, כל אחד צריך לעשות את השיקולים שלו.

פורסם

ואוסיף עוד הבדל אחד שהוא גם זה שגרר אותי לעבור לפול פריים - טווח דינאמי. חיישן קרופ יכול למדוד הרבה פחות "טווח" של אור בין נקודת החשיפה ולמעלה למטה ביחס לחיישן פול פריים. ובעברית? אם אני מצלם משהו מול השמש או בתוך חדר ואני חושף לפי הנקודה החשוכה (כלומר בוחר חשיפת נקודת ושם את נקודת הפוקוס על הפרצוף של הבנאדם), הרבה מאוד ממה שיש (לצורך העניין) מחוץ לחלון "יישרף", כלומר יהיה לבן לחלוטין ואי אפשר יהיה לשחזר ממנו מידע. לחלופין, אם אני חושף לפי החלון, כל מה שבתוך החדר יהיה חשוך ונסיון לשחזר ממנו מידע יוביל להמון רעש. בפול פריים הבעיה הזו הרבה פחות אקוטית.

חשבתי כמוך, אבל אחרי בדיקה בDXO, זה זניח עד לא נכון (אלא אם אתה מדבר על הגרף של טווח דינאמי מול ISO, בהם לא התעמקתי). מבחנת הנתון היבש זה נראה ככה:

Capture.PNG

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

לא טוב. צילומים מיוחדים אצלי זה צילומי רחוב ותנועה. בגלל זה אני כל כך אוהב את ה18-200. היא מתאימה לי בול. ניסיתי גם 70-200 של סיכמה ולא ראיתי שיפור שמצדיק טרחה ומשקל. כלומר נשארנו עם DSLR. מה מומלץ הגדרה זו אצל ניקון? ברמה של D80-90.

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

פורסם

אם לא ראית הבדל בין 18-200 ל-70-200 אז קודם כל אני מקנא בך ודבר שני אתה צריך לבדוק את זה רפואית :)

ברמה של ה-D80-90 זה ה-D7100. מאותן סיבות שכתבתי בתגובה הקודמת.

טלגז, אני ראיתי הבדל סופר משמעותי כשעברתי ל-FF אבל אצלי זה גם היה דור אחר של חיישן. אבל מה שאתה אומר מעניין מאוד.

מצד שני, נתון ה-EV של החיישן ש-DXO בודקים הוא כנראה היכולת לשמור מידע, כי ב-14 סטופים בין הנקודה החשוכה לבהירה ביותר אתה בחיים לא תצליח להוציא מידע שיראה נורמלי. כשאני מבהיר את הצללים ב-3-4 סטופים כבר מתחילים לראות רעש, אז 7 וחצי?

הכוונה שלי היא שאפשר להבהיר צללים בלי לקבל הרבה רעש. בקרופ אפשר להבהיר את אותם באותה מידה, אבל אתה כנראה לא רוצה לעשות את זה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
אם לא ראית הבדל בין 18-200 ל-70-200 אז קודם כל אני מקנא בך ודבר שני אתה צריך לבדוק את זה רפואית :)

לא טוב. צילומים מיוחדים אצלי זה צילומי רחוב ותנועה. בגלל זה אני כל כך אוהב את ה18-200. היא מתאימה לי בול. ניסיתי גם 70-200 של סיגמה ולא ראיתי שיפור שמצדיק טרחה ומשקל. כלומר נשארנו עם DSLR. מה מומלץ הגדרה זו אצל ניקון? ברמה של D80-90.

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

כמובן ש2.8 קבוע נותן לך אפשרות לסגור לכיוון 9 ולקבל תמונות חדות בטירוף ש18-200 לא חולמת עליה. גם יכולת לקבל בוקה הרבה יותר גבוהה.

אבל מצד שני אין לך רוחב לצילומי פנים ואתה צריך תיק יעודי רק למצלמה עם הדבר הזה. בלי לדבר על כמה הסט-אפ הזה שוקל כשמחברים גם הבזק.

לכן החסרונות בעיני עלו היתרונות של תמונה קצת יותר חדה.

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

בהתחלה חשבתי לחזור לניקון די 7000 שהיתה לי בעבר, לבסוף חשבתי שאם אין הבדל ענק בין ה 7100 ל 7200 אלך על הדי 7100 וחיפשתי תקופה ארוכה את הדגם הזה, אך היום לאחר תקופה ארוכה נרכשה הכלה Nikon d610, חשבתי לעצמי שהגיע הזמן להשתדרג ולהתקבע על דגם שיאתגר אותי יותר בתחום הצילום, עולם חדש ממה שהכרתי עד עכשיו. כבר אין שאלה, יש כלה

פורסם

זריז!

כל הכבוד, מצלמה מצויינת.

יאללה, עכשיו עדשות.

אני בדיוק קניתי את ה85 1.8G ואני בעננים. אין לי נסיון עם הרבה עדשות, אבל היא בפער הטובה ביותר שהייתה לי.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

יש לי את ה35 מ"מ שהבנתי שהיא עובדת מעולה עם פול פריים, ישנה התאמה עם עדשות dx לפול פריים, היה לי בעבר את ב35, 50,85 עדשות מעולות, עלות מול תועלת, בוקה מצוינת, עכשיו אני רק עם ה 35, מה אומר עדיף 85?

פורסם

תתחדש!

אני גם שוקל לקפוץ לFF (כשאחזור לעבוד). הD200 הקשישה שלי מתחילה לפשל ובמצלמה הנוספת שלי - D3200 - חסרים המון דברים שהתרגלתי אליהם, מה גם שהיא לא מפקסת עם חלק מהעדשות שלי. עדיין לא החלטתי אם אקנה 610, 800 או אפילו אתאמץ קצת ואלך על 750.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

לא ניסיתי את ה35.

אבל בהשוואה בין ה50 1.8D לבין ה85G, ה85 ברמה אחרת.

קח בחשבון שעכשיו 85 תתן לך בערך את הפרספקטיבה שה-50 נתנה לך. מניח שזה שיקול רציני.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

ממה שהבנתי הG 85mm, חדה יותר ואף יקרה יותר מה D 85mm.

כרגע אני עם ה35 מ"מ ודי מרוצה היה נחמד לנסות עליה את ה85 ולהבין הבדלים, נמשיך לעקוב.

כלל ברזל שהצבתי לעצמי עכשיו זה לא להשתגע בעדשות ואביזרים לקח מסשן קודם, הפעם גוף טוב, עדשה טובה ותיק אף לחבילה סטו.

• תוכן חדש...