Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3761 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לדעתי החלטה אומללה.

כמעט כל יבואן שהחזיק ריבוי מותגים התמקד באחד שניים חזקים וכל השאר מתו.

UMI - שהתמקדו בשברולט (דייהולט?!) ואופל, סאאב, ביואיק, קאדילק פשוט נשכחו.

שאופל עברו לשמלצר הם חזרו להיות שוב רלוונטים יחסית.

קיה שמתה תחת סמל"ת ופרחה בטלקאר.

גם קרייזלר לא הייתה רלוונטית מאז ימי הניאון כי היבואנית שלה יודעת למכור רק סוזוקי.

רק צ'מפיון לטעמי עושה עבודה טובה עם ריבוי מותגים שכולם למען האמת הרבה מאותו הדבר.

אני חושב שאם יפרקו את הריבוי מותגים לאותו יבואן אז אולי זה ידחוף יבואנים לנסות לעשות כאן קצת תחרות.

בתאוריה זה אולי נכון, במציאות לאו דווקא.

תראה את דלק מוטורס שהצליחה ומצליחה (למעט תקלות נקודתיות שלא ממש באשמתה) למנף גם את מאזדה וגם את פורד; ומצד שני גם את מיני וגם ב.מ.וו.

קח גם את כלמוביל שמצליחה עם יונדאי ועם מיצובישי.

קח את קרסו - עם ניסאן ורנו ודאצ'יה.

לכל היבואנים הנ"ל יש לא מעט דגמים שמתחרים זה בזה - ולמרות זאת הם די מצליחים עם כולם.

כמובן שייתכן שהיו מצליחים יותר עם מגוון קטן יותר, אבל גם ייתכן שלא.

הדוגמה היחידה שבאמת עולה בקנה-אחד עם דבריך היא טלקאר עם קיה, שמינפה באופן מטורף את המותג הקוריאני - ובולט שזה נובע גם מהמיקוד המוחלט שהיא שמה עליו.

פורסם

שוק הרכב גם ככה ריכוזי מדי בארץ. לכל יצרן יבואן אחד בלבד.

אז לרכז גם כמה יצרנים אצל אותו יבואן זה בכלל קטסטרוף.

כי זה מוציא לו כל חשק לדחוף דגמים מיוחדים או להיות אגרסיבי מאוד. כי תמיד יש לו את הקוקה קולה שלו.

במדינות מערביות ובארץ יש נציג אחד של חברה בכל מדינה.

בעיקר במדינה קטנה כמו שלנו שבקושי מוכרים בה מכוניות.

טלקאר זאת דוגמה לתחרות שבדרך כלל יצרנים מתנגדים אליה.

קיה זה מותג היוקרה של יונדאי ובארץ מוכרים אותם ביותר זול מיונדאי.

יונדאי מתאמצים בכל העולם לשכנע לקוחות לשלם יותר על קיה ובארץ הם יותר זולים.

אייל

פורסם
תשמע. אתה לא יורד לסוף דעתי פה.

נגיד שיש לך מכולת. ואתה מוכר קוקה קולה. בלי לפרסם בלי להשקיע. בקבוק חצי ליטר ב7₪.

ואז בא אלייך איזה משווק ואומר לך יש לי משקה חדש. מיץ בננה.

תמכור אותו גם בחנות שלך.

אתה אומר בסדר. שם את זה באיזה סטנד מאחורי החומוס. מתמחר את זה ב13 ₪ לבקבוק. ומי שרוצה - ייקנה. מי שלא - ייקנה את הקוקה קולה. מה אכפת לך?!

עכשיו תחשוב מצב הפוך. אין לך יותר קוקה קולה. רק מיץ בננה.

בא לקוח ושואל אותך, יש לך קוקה קולה?! אז תגיד לו.. לא! יש לי משהו יותר טוב?! מכיר מיץ בננה?!

באיזה מהאופציות אתה חושב שיימכרו יותר מיץ בננה ובמחיר יותר טוב ללקוח?

אני משוכנע שבאופציה 2.

אז כל התירוצים וההנחות ליבואנים הם תירוצים והנחות.

שוק הרכב גם ככה ריכוזי מדי בארץ. לכל יצרן יבואן אחד בלבד.

אז לרכז גם כמה יצרנים אצל אותו יבואן זה בכלל קטסטרוף.

כי זה מוציא לו כל חשק לדחוף דגמים מיוחדים או להיות אגרסיבי מאוד. כי תמיד יש לו את הקוקה קולה שלו.

תחשוב שכל מוצר שאתה רוצה למכור במכולת, אתה צריך להעביר תקינה (לא ממש יודע איך זה עובד, רק הבנתי שזה תהליך מעצבן ויקר), ולהעביר למוכרים, מחסנאים, קופאים וסדרנים השתלמות על מכירה ושירות למיץ בננה ב13 שקל.

ואז מגיע לקוח שרוצה קוקה קולה, רואה שאין לך, והולך למכולת של ששון ליד, וקונה שם, ואתה נשאר עם סטוק של מיץ בננה, ובגירעון אחרי מה שהוצאת על תקינה של המיץ, והכשרת עובדים.

זה נכון שמדי פעם יבוא אליך איזה תמהוני שירצה לקנות מיץ בננה, אבל כמה כבר כאלה יש.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
במדינות מערביות ובארץ יש נציג אחד של חברה בכל מדינה.בעיקר במדינה קטנה כמו שלנו שבקושי מוכרים בה מכוניות.טלקאר זאת דוגמה לתחרות שבדרך כלל יצרנים מתנגדים אליה.קיה זה מותג היוקרה של יונדאי ובארץ מוכרים אותם ביותר זול מיונדאי.יונדאי מתאמצים בכל העולם לשכנע לקוחות לשלם יותר על קיה ובארץ הם יותר זולים.

בארץ בקושי מוכרים מכוניות?

קיה מותג היוקרה של יונדאי?

הכל בסדר, מר אליס?

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

אני מאמין שהוא התכוון לרוסיה\אוקראינה שם באמת קיה זה הפרימיום של יונדאי ומתומחר בהתאם.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם (נערך)
אם נשים רגע את סובארו בצד - כל שאר מותגי סמל"ת לא גונבים לקוחות אחד מהשני, אין להם דגמים מקבילים במחירים דומים

דרך אגב שכחתם את לאנצ'יה

יש כמה, רובם פשוט לא מיובאים שמתומחרים די זהה.

קרייזלר 200 ואלפא ג'וליה (באופן מסויים ה-200 מתחרה

סובארו אימפרזה ודודג' דארט.

באופן מסויים גם סובארו XV וג'יפ רנגייד או סובארו פורסטר וג'יפ צ'ירוקי.

אגב, לא הייתי ממהר להגיד שדלק מוטורס ממנפת גם את מאזדה וגם את פורד, אני בטוח שאם היתה הפרדת מותגים פורד היתה פורחת יותר.

עריכה אחרונה על ידי itsik170
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

^ אז אם בעצם לשים בצד את סובארו כמו שאמרתי - נשארנו עם קרייזלר 200 שגונב לקוחות מאלפא ג'וליה?

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

הם שניהן פונות לאותו קהל יעד ומתחרות באותם דגמים (פאסאט, s60, קאמרי).

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

וה500x והגיפ המקביל.

אבל זה לא משנה אם יש לה תחרות מבית או לא.

היכולת של יבואן לחלק קשה וריכוז על קשת גדולה בד״כ גורמת להרבה מותגים או דגמים להיבלע.

אם מחר יחליט יבואן לדוגמא שהוא מתמקד במכירה של דגם מסויים. מתמחר אגרסיבי, שיוויק, כל מה שצריך. גם אם זה דגם שאף אחד לא נגע בו עם עט לייזר ירוק עד היום, אני מבטיח לך שהוא יימכר במספרים שאף אחד לא האמין.

פורסם

מותגים שונים מאותו בית יכולים לנהל מלחמה על הלקוח.

כך למשל המצב בצ׳מפיון.

לפני המהלך האגרסיבי של סיאט עם האיביזות הידניות מכירות הדגם היו זניחות.

ישראל אם אני לא טועה הייתה השוק היחידי שבהן חטיבת סיאט הראתה אגזוזים לשאר מותגי הקבוצה. אם אני לא טועה כולל בספרד.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם
חתיכת מכה למכשירי תנועה שאיבדה לאחרונה גם את פורשה.

למזלם, סוזוקי נשארו אצלם - שהיא נישבת באמת לרוב המכירות של הייבואן.

שום מכה שהיא, אפילו לא קטנה.

המכירות של כל מותגי קרייזלר זניחות ביחס לכאב הראש הנלווה לכך.

אותו כנ"ל ביחס לפורשה.

את פורד הם איבדו בתקופה שלא היה להם כלום אטרקטיבי.

סוזוקי מוכרת יפה, כך שמבחינתם האובדן מינורי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...