Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3797 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היא ראשונה, אחריה פאביה ואחריה אקורד.

הספקתי להגיע והתערבתי באמצע, צילמתי את כל המסמכים של כולם כולל כולם (גם אמא צילמה הכל לפני כן). השלישי בהתחלה טען שאני בכלל צריך לתבוע את האמצעית, אני אמרתי לו שאני לוקח את הפרטים של כולם עכשיו וחברות הביטוח כבר ישברו את הראש או מזמין משטרה כי הוא מסרב לתת פרטים.

הכל טוב ויפה - חצי שעה לאחר מכן הרכב נבדק ע"י שמאי, יכנס למוסך ביום ראשון לפירוק הפגוש ובדיקה נוספת כמובן. העניין הוא שהבחור צעיר נגד בצה"ל, התקשר אלי אחרי כשעתיים ורוצה שנסגור את זה בינינו, לטענתו הוא כבר סגר את זה עם הרכב השני אבל זה לא אמור לעניין אותי. הצעתי לו פשוט להגיע ביום ראשון למוסך, הוא אמר שאבא שלו יגיע - מצד אחד לא רוצה לעשות דווקא, אבל מצד שני גם לא צריך לשבור את הראש, מבחינתי שאבא שלו יסתדר עם המוסך, לא ככה? אמא שלי גם חייבת רכב חליפי, היא עובדת בבית חולים על בסיס קריאות חירום.

מה דעתכם?

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

תקבל הצעת מחיר מהמוסך על כל מה שצריך. אם הוא מוכן לשלם את זה לבד מה רע.

אם הוא מתחיל במשא ומתן, תתקשר לביטוח וזהו

פורסם (נערך)

אני לא מנהל משא ומתן כי אני לא זה שקובע את המחיר (ואין לי זמן לזה), אבא שלו ייפגש עם סוכן הביטוח במוסך עצמו.

למרות שאני מנסה "לרחם עליו", אני די בטוח שבשורה התחתונה המטרה שלו פה לתחמן ולצאת בזול (אני תמים מדי).

עריכה אחרונה על ידי Freak_Miky

Just daily

פורסם

תסביר את עצמך yotams4 ?

יש לי נטייה לבוא לקראת אנשים למרות שהסבירות היא 99% שאני הולך לאכול חרא מכל הסיפור (זה תמיד נראה כמו מקרה יוצא דופן).

Just daily

פורסם

אם הוא נגד בצבא אז אולי הוא ינסה לתקן את כל המכוניות על חשבונו כדי להסתיר את התאונה, אולי כבר יש לו עבר או משהו...

אין מה לרחם, אתה כבר מתחשב בו ע"י זה שאתה מוכן לתת לו צ׳אנס לסגור את זה בלי ביטוח. רוצה ישלם את כל התיקון, לא רוצה ביטוח.

אל תמשוך את זה יותר מידי.

פורסם (נערך)
אם הוא נגד בצבא אז אולי הוא ינסה לתקן את כל המכוניות על חשבונו כדי להסתיר את התאונה

הרכב שלו פרטי.

הוא הסכים גם לשלם את עלות השמאי? קח בחשבון שיכולה להיות גם ירידת ערך לרכב.

זה די ברור שצריך לשלם הכל, לא ככה? אני גם חייב רכב חליפי מהמוסך.

עריכה אחרונה על ידי Freak_Miky

Just daily

פורסם

חבל על הזמן שלך.

כאשר הוא ישמע את העלות - הוא ייסוג בו. תפנה לביטוח.

לצה"ל יש גישה למאגר המידע של חברות הביטוח (בנוגע לת.ד.), ולכן הנגד לא רוצה לערב ביטוח -סעיף 9 (ב) לתקנות ביטוח רכב מנועי (הקמה וניהול של מאגרי מידע).

אתה תעשה מה שטוב לך. לא מה שטוב לו.

פורסם

שלום ידידי, לא אייעץ לך מעבר למה שתוכל לייעץ לעצמך - רק אפנה אותה לשרשור

שפתחתי לפני כמה שנים - מה שכתבת שם היה נכון מאוד, תפעל לפי עצותיך ;-)

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?533307-%D7%94%D7%AA%D7%99%D7%99%D7%A2%D7%A6%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%92%D7%91%D7%99-%D7%94%D7%AA%D7%A0%D7%94%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%90%D7%97%D7%A8-%D7%AA-%D7%93-%D7%A0%D7%96%D7%A7-%D7%91%D7%9C%D7%91%D7%93-(%D7%91%D7%A6%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A3-%D7%95%D7%95%D7%99%D7%93%D7%90%D7%95-%D7%95%D7%AA%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%95%D7%AA)

ובכל מקרה, גם אם אתה מחליט שלא לערב ביטוח בינתיים - להקליט הכל.

פורסם

חבל על הזמן והמאמץ. כשנהג האקורד יבין את מכלול העלויות שהוא צריך לכסות הוא ירד מזה. אנחנו מדברים פה על:

1. תיקון של הרכב של אימך (שכנראה אינו קטן אם צריך כמה ימים כדי לסיימו)

2. עלות שמאי

3. ירידת ערך

4. רכב חלופי

ברור שמדובר כאן על כמה אלפים טובים, במיוחד שיש גם את הפאביה בתמונה.

מן הסתם הוא ינסה להפיל חלק מההוצאות עליך (רכב חלופי, שמאי) כי מבחינתו זה מיותר.

תחסוך לעצמך זמן יקר ושיחות לא נעימות עם הבחור ופשוט תעביר הכל לביטוח.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
שלום ידידי, לא אייעץ לך מעבר למה שתוכל לייעץ לעצמך - רק אפנה אותה לשרשור

שפתחתי לפני כמה שנים - מה שכתבת שם היה נכון מאוד, תפעל לפי עצותיך ;-)

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?533307-%D7%94%D7%AA%D7%99%D7%99%D7%A2%D7%A6%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%92%D7%91%D7%99-%D7%94%D7%AA%D7%A0%D7%94%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%90%D7%97%D7%A8-%D7%AA-%D7%93-%D7%A0%D7%96%D7%A7-%D7%91%D7%9C%D7%91%D7%93-(%D7%91%D7%A6%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A3-%D7%95%D7%95%D7%99%D7%93%D7%90%D7%95-%D7%95%D7%AA%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%95%D7%AA)

ובכל מקרה, גם אם אתה מחליט שלא לערב ביטוח בינתיים - להקליט הכל.

אני יודע מה לעשות, פתחתי את השרשור יותר בגלל שזו לא תאונה רגילה (שרשרת) ומעורב בה בחור שבסך הכל נראה בסדר.

העצה שלי אלייך הייתה מה צריך לעשות לפי הספר בלי לשבור את הראש, אבל לפעמים יש גם תחום אפור ואולי אני תמים ואין.

רק רציתי לשמוע מה דעתכם לגבי העניין, או מה אתם הייתם עושים במצב כזה בדיוק וכו'.

Just daily

פורסם

Freak Miky - לטעמי אתה נוהג נכון. לא קשור לרחמים אלא לעשות הכי פחות רעש במקסימום הבטחה של שקט מצידך.

שאבא שלו יגיע למוסך ויסתדר עימו. אם ישלם לך את התיקון + שכ"ט שמאי + ירידת ערך במידה ויש אז מה טוב.

אחרת,

תתבע את הביטוח שלו.

אין לך מה להפסיד - מה שבטוח - אמא שלך לא אשמה כלל.

אגב,

לצערי גם אני הייתי מעורב בתאונת שרשרת לפני כמה חודשים (הייתי באמצע) אוטובוס נכנס בי וגרר אותי לרכב שמלפניי.

האוטובוס שילם לי ולרכב שלפניי את כל הנזקים + שכ"ט שמאי + ירידת ערך .

בהצלחה

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם
לצערי גם אני הייתי מעורב בתאונת שרשרת לפני כמה חודשים (הייתי באמצע) אוטובוס נכנס בי וגרר אותי לרכב שמלפניי.

האוטובוס שילם לי ולרכב שלפניי את כל הנזקים + שכ"ט שמאי + ירידת ערך .

האמת שאני מרחם יותר על הגברת האמצעית (בגיל של אמי פחות או יותר והיא כנראה גרה שכונה מעלי) מהבחור הצעיר שיסתדר כך או כך, לא היה מי שבא לעזור לה אפילו טלפונית ולא נראה שהיא מבינה כל כך מה צריך לעשות ועצם העובדה שהבחור השלישי טען שהוא כבר הסתדר איתה אני לא בטוח שהיא הבינה שייתכן והוא צריך לשלם גם על התיקון של הפרונט שלה. אולי כדאי לדבר איתה או שעדיף לא להתערב?

Just daily

פורסם
אני יודע מה לעשות, פתחתי את השרשור יותר בגלל שזו לא תאונה רגילה (שרשרת) ומעורב בה בחור שבסך הכל נראה בסדר.

העצה שלי אלייך הייתה מה צריך לעשות לפי הספר בלי לשבור את הראש, אבל לפעמים יש גם תחום אפור ואולי אני תמים ואין.

רק רציתי לשמוע מה דעתכם לגבי העניין, או מה אתם הייתם עושים במצב כזה בדיוק וכו'.

הרוב נראים תמימים, רובם גם יאמרו לך שהם לוקחים אחריות כי זו אשמתם המלאה והם ישלמו לך את מלוא סכום התיקון

במוסך שתבחר. בהמשך בימים הבאים הסביבה שלו תדחק בו לא להיות "פראייר" ובמקביל הוא גם ישמע שהסכום הוא לא

גרוש וחצי אלא כמה אלפי שקלים, ואז פתאום היחס ישתנה.

פתאום תתחיל לשמוע שבעצם הוא בכלל עמד ובכלל הוא לא בטוח שהוא אשם, שבכלל לא היה לך נזק כמו שאתה

טוען ואתה מנסה להרוויח על הגב שלו וכו'.

אני לא אומר בצורה חד משמעית שעליך לרוץ באופן מיידי לביטוח - אך אני כן אומר שעליך לגבות את

עצמך היטב, כך שיהיה קשה לבחור לסגת מדבריו, אם וכאשר התסריט שתיארתי קודם יקרה.

לצערי מה שכתבתי לא נובע משום מקום אלא מניסיון אישי שלי ושל חבריי. האחרון היה של חבר

טוב שבחור עם טנדר עשה רוורס על האוטו החדש שלו ושבר לו את כל הפגוש עם וו הגרירה.

הבחור יצא מיד ואמר שהוא אשם בהכל והוא ישלם על הכל ואין צורך בביטוח. הוסכם שהחבר

ייגש למוסך מורשה על מנת לטפל בנזק. החבר סירב לשמוע לעצותיי להקליט את השיחות.

לאחר שבוע השיחה התהפכה ל: "אם אתה רוצה תלך לתקן אצל המוסכניק שלי - אם לא אז אני

לא משלם לך כלום. אני בכלל לא בטוח שזה אני נכנסתי בך ולא אתה נכנסת בי. בשביל לצאת

איתך בסדר אני מוכן לשלם למוסכניק שלי שיתקן, אין לי זמן אליך".

החבר בלע את הצפרדע והפעיל את הביטוח שלו (שילם השתתפות עצמית ועליית פרמיה) מכיוון

שלא רצה להתעסק עם הבחור (שרק שבוע קודם היה מאוד נחמד).

• תוכן חדש...