Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3855 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

לרגל התרחבות המשפחה, אני מחפש רכב 7 מקומות. נסיעות בעיקר מחוץ לעיר. שיקול חשוב הוא צריכת דלק. לא מחפש ביצועים יוצאי דופן. כ-20 א' ק"מ בשנה.

תקציב כ-50 אש"ח. תמיד העדפתי לקנות רכבים אחרי ירידת הערך שלהם. אני לא חושש מתיקונים פה ושם אם הם לא תיקונים יקרים מאוד של החלפת מנוע/גיר.

שקלתי לקנות פולקסווגן טוראן אבל ההיצע המוגבל ומה שקראתי על היסטוריה של תקלות שמצריכות החלפה של מנוע הבנזין הבריחו אותי.

משום מה המזדה 5 לא מלהיבה אותי. יחסית יקרה, צריכת דלק גבוהה ולא נוחה לפי מה ששמעתי. תא מטען לא קיים כששורת המושבים השלישית פתוחה.

עכשיו אני שוקל קניה של סיטרואן C4 פיקסו בשנתון 2010-2011. יש היצע גדול מאוד של רכבים בשוק אחרי ליסינג. ראיתי שלובינסקי מציעים יד שניה מליסינג עם חבילת אחריות וטיפולים. מישהו מכיר את התכנית? האם האחריות אמיתית או שבעצם לא כוללת כלום? האם הם קונים את הרכב חזרה במידה וארצה להחליף שוב?

ולגבי הרכב עצמו - שנים התרחקתי מצרפתיות אחרי נסיון רע מאוד עם רנו. בינתיים אני קורא שהאמינות השתפרה משמעותית ונראה שספציפית הC4 לא סובלת מבעיות רבות ומציעה למי שקונה יד שניה רכב מאובזר היטב אחרי ירידת ערך גדולה מאוד כך שהתמורה די טובה.

מה דעתכם?

פורסם

הגיר הרובוטי הוא הדבר הכי פחות מעניין כאן.

מדובר במנוע ה-THP הידוע לשמצה עם הבעיות במערכת התזמון והטורבו.

לרכוש רק אחרי שוידאת שהמערכות הנ"ל טופלו ושהן כלולות באחריות.

כמעט כל מי שעוסק במכירת רכב מוכן לקנות בחזרה, ובלבד שזה ישתלם לו...לך, זה כנראה (כמעט בטוח) לא ישתלם...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תודה על ההמלצה

איזה מערכות לבדוק חוץ מהתזמון והטורבו?

איזה בעיות אחרות יש לדגם הזה?

בינתיים אני שומע מצד אחד ביקורות טובות שמתייחסות לבעיות מינוריות הקשורות בדר"כ למערכות חשמל והבנתי שגם המצמד שם דורש החלפה אבל לא מדובר בהוצאנ ענקית. ומצד שני ביקורות של "אל תיגע בצרפתיות" אבל לא נוקבות בבעיות ספציפיות.

פורסם
אהלן,

לרגל התרחבות המשפחה, אני מחפש רכב 7 מקומות. נסיעות בעיקר מחוץ לעיר. שיקול חשוב הוא צריכת דלק. לא מחפש ביצועים יוצאי דופן. כ-20 א' ק"מ בשנה.

תקציב כ-50 אש"ח. תמיד העדפתי לקנות רכבים אחרי ירידת הערך שלהם. אני לא חושש מתיקונים פה ושם אם הם לא תיקונים יקרים מאוד של החלפת מנוע/גיר.

שקלתי לקנות פולקסווגן טוראן אבל ההיצע המוגבל ומה שקראתי על היסטוריה של תקלות שמצריכות החלפה של מנוע הבנזין הבריחו אותי.

משום מה המזדה 5 לא מלהיבה אותי. יחסית יקרה, צריכת דלק גבוהה ולא נוחה לפי מה ששמעתי. תא מטען לא קיים כששורת המושבים השלישית פתוחה.

עכשיו אני שוקל קניה של סיטרואן C4 פיקסו בשנתון 2010-2011. יש היצע גדול מאוד של רכבים בשוק אחרי ליסינג. ראיתי שלובינסקי מציעים יד שניה מליסינג עם חבילת אחריות וטיפולים. מישהו מכיר את התכנית? האם האחריות אמיתית או שבעצם לא כוללת כלום? האם הם קונים את הרכב חזרה במידה וארצה להחליף שוב?

ולגבי הרכב עצמו - שנים התרחקתי מצרפתיות אחרי נסיון רע מאוד עם רנו. בינתיים אני קורא שהאמינות השתפרה משמעותית ונראה שספציפית הC4 לא סובלת מבעיות רבות ומציעה למי שקונה יד שניה רכב מאובזר היטב אחרי ירידת ערך גדולה מאוד כך שהתמורה די טובה.

מה דעתכם?

מציע לך לבדוק טוב את חוברת האחריות שהם נותנים לך ולוודא שלא חסרים דפים.

- הייתי שם לאחרונה והם התעקשו להחתים אותי על חוזה קנייה המפנה לחוברת והדפיסו לי

חוברת שחסרים בה באמצע עמודים....

פורסם

יש בעיה גם עם החיישן של ווישרים שאם אתה לא נמצא במוסך מקצועי שמבין ברכב זה יכול לשגע אותך ובסה"כ מדובר בחייישן בסיסי להחלפה אבל שיכול לגרום להמון כאב ראש.

במקום ללכת על גיר הרובוטי הייתי מחפש את האחות התאומה שלו וזה הפיגו 5008. בתור מי שנהג המון על 2 הרכבים האלה יש להם את אותם תכונות והפיגו יותר מהנה לנהיגה ופחות עושה בעיות אם אתה לא מפחד מצרפתיות:) חפש בלובינסקי את ה5008 ולא תצטער!

בהצלחה בקניה

פורסם

אוקיי, בינתיים קראתי סיפורי זוועות על מנוע ה-1.6 בעיות במערכת הטיימינג שעלולות להרוס כליל את המנוע. האם הבעיה במנוע ה-1.6 תוקנה בשנתונים מתקדמים יותר?

דיברתי עם לובינסקי, הם מציעים על הפיקסו שנה אחריות על גיר, מנוע ומזגן, לטענת הנציג, האחריות כוללת את מערכת הטיימינג.

על רכב משנתון 2011 הם מבקשים 50 א' על דגם SX מנוע 1.6

לכאורה המחיר הנמוך אמור לפצות על הסיכון שבתיקון העתידי.

דעתכם?

פורסם

לגבי המנוע 1.6 של הפיקסו ושל ה5008

האם יש משהו בהיסטוריית הטיפולים שאמור להצביע על כך שהתקלה תוקנה? אמור להופיע החלפת מערכת תזמון או משהו בסגנון? היה ריקול?

פורסם

למיטב ידיעתי לא היה ריקול.

יש לוודא שהטורבו ומערכת התזמון טופלו - ואפשר לראות זאת בהסטוריית הטיפולים.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

תודה על התגובה המהירה

כשאתה אומר טורבו וטיימינג טופלו - האם מדובר בטיפולים שוטפים כחלק מהוראות היצרן או טופלו במשמעות של תוקנו/הוחלפו?

פורסם
יש להם גם פג'ו 5008.

האם מדובר באותו מנוע בעייתי?

לא נהגתי ולא החזקתי, אבל בחברה שלנו החזיקו לא מעט כאלו (דרך אלדן) החברה היו מרוצים מהרכב אבל היו הרבה תקלות (קטנות וגדולות), בסופו של תהליך נפטרו מרובם ולקחו אוטלנדר.

מה שמעניין שיש כמה מאזדה 5 אצלינו ששורדות את השנים לא רע בכלל והחברה לא רוצים להחילף (בגלל עלית מחירים (-: ).

פורסם
תודה על התגובה המהירה

כשאתה אומר טורבו וטיימינג טופלו - האם מדובר בטיפולים שוטפים כחלק מהוראות היצרן או טופלו במשמעות של תוקנו/הוחלפו?

רצוי במשמעות של תוקנו/הוחלפו.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

חזרתי עכשיו מלובינסקי. ירדתי מה5008 בגלל מה שקראתי בנוגע לצריכת דלק גבוהה.

הצלחתי למצוא בלובינסקי שני פיקסו 2011 שהחליפו להם טורבו ומערכת טיימינג. יחד עם זאת, לשניהם יש היסטוריה ארוכה של תקלות חשמל שונות שתוקנו כמו איתות שמתחיל ומפסיק לעבוד, משאבות הזרקה, טרמוסטטים וכו. רוב הרכבים מהדגם הזה עמדו לפחות שנה ללא שימוש אצל לובינסקי.

לא נפלתי מהכסא ממה שראיתי בתא הנוסעים ומהמראה החיצוני של הרכבים. יש סימני בלאי כצפוי מרכבי ליסינג.

כדאי להסתבך עם רכב שעמד בחוץ ללא תזוזה יותר משנה?

המחירים נמוכים ויכולים לפצות על בעיות עתידיות אבל לא בא לי לרוץ פעם בחודש למוסך.

מה דעתכם?

• תוכן חדש...