Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3941 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

עוד שנה חלפה ואני מסכם שנה רביעית של אחזקת הקאפה.

קישור לשנה קודמת: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?542844-%D7%A1%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9D-%D7%A9%D7%A0%D7%94-%D7%A9%D7%9C%D7%99%D7%A9%D7%99%D7%AA-%D7%A7%D7%90%D7%A4%D7%94-%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%91%D7%95-1997&highlight=%D7%A1%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9D+%D7%A9%D7%A0%D7%94+%D7%A9%D7%9C%D7%99%D7%A9%D7%99%D7%AA

השנה החלטתי לא לשתף מחיר פרטני של כל חלק ועבודה שנעשו ברכב אלא רק את הסיכום הכללי, עמכם הסליחה. מצורף קובץ אקסל מכווץ שבו תוכלו לראות פירוט של מה שבוצע ברכב השנה.

לעצלנים ולמי שאין חשק לקרוא עד הסוף, העלות הכוללת של הרכב (עלות של תיקונים, טיפול שנתי, דלק, ביטוח, טסט, ירידת ערך וגם חלקים מאיביי - נראה אתכם מושבתים בגלל מנוע וישרים :x) היא 25,092 ₪. השנה הזו עלתה יותר מהשנתיים הקודמות בפער לא קטן אבל הקילומטרים שהרכב נסע מקזזים את המחיר.

הרכב נסע השנה כמעט 9,000 קילומטר (בערך פי שתיים משנים קודמות) מה שהופך את המספרים שמתקבלים ליותר שפויים ומסתכם ב-2.83 ₪ לקילומטר.

חלק מההוצאות השנה נעשו למטרות שדרוג החוויה ולא בגלל צורך. לדוגמא, ידיות אורות ווישרים שעבדו אך הוחלפו בגלל מראה ויזואלי.

כיסאות – כשקניתי את הרכב הוא הגיע עם כיסאות מדגם אחר מפואר יותר והם היו כיסאות עור חשמליים. הכיסאות הוחלפו בכיסאות מבד ועכשיו הם הרבה יותר נוחים, נעימים, אוחזים, לא חמים מאוד בקיץ ולא קרים מאוד בחורף. מהרגע הראשון לא אהבתי את הכיסאות מעור אבל רק לאחר ההחלפה הבנתי עד כמה הכיסאות משמעותיים לחוויית השימוש ברכב.

כריות אוויר- עקב פתיחת כריות אוויר ללא סיבה נראית לעין (האירוע קרה בעמידה ברמזור ולא בנסיעה) נגרם נזק פנימי לשמשה הקדמית והיא הוחלפה על ידי הביטוח. המסגרת של הקונסולה המרכזית שהייתה סדוקה מעט נשברה. עוד לפני האירוע הוזמנה מסגרת מאיביי על מנת להחליף את המסגרת שנסדקה אבל המשלוח תקוע במכס מאז ה-16 לאוגוסט.

לפני כחצי שנה התחלתי להרגיש רעידות במהירות שבין 110 לבלתי חוקי בעליל ולאחר בדיקה נקבע שיש עיוות בג'אנטים. זו הזדמנות לעבור לגלגלי 16" – 17" רק צריך למצוא את הסט המתאים. המידה 108*5 בעייתית משהו, עזרתכם תתקבל בברכה רק אם אפשר לא סטים בשווי של הרכב בבקשה. לעניין הטעם וההתאמה לרכב, אני מעדיף ג'אנטים עם 10 צלעות בסגנון שבקישור הבא (לפי האתר אין אותו במידה 17") http://www.gmportal.co.il/Home/Wheel/80482

הג'נט הכי מדהים בעיניי הוא זה http://www.momonitto.co.il/rims/3m-15x6-5-16.html

בשיחה עם נציגי היבואן נטען שאין תוכנית להביא אותו לארץ וגם אם אתן מקדמה לא יזמינו לי אותו.

אם יש מישהו שיודע לעשות הדמייה של הג'אנט על תמונה של הרכב אשמח לעזרה.

עלות אחזקה לקילומטר- שנה ראשונה 6.9 ₪ לקילומטר. שנה שנייה 4.46 ₪ לקילומטר. שנה שלישית 2.57 ₪ לקילומטר. שנה רביעית 2.83 ₪ לקילומטר.

הוצאות גדולות שמתוכננות לשנה הקרובה: ג'אנטים וצמיגים, טיימינג, ברקסים קדמיים.

הוצאות רכב מעוד.zip

עריכה אחרונה על ידי amir74

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

זה עם הג'אנט מפורטל:

12.jpg

זה עם המומו:

13.jpg

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

רכב ייחודי, כמעט ולא רואה כאלו על הכביש.

מה עשית עם נושא כריות האוויר? התקנת חדשות במקומן?

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם (נערך)

לא חדשות אבל הוחלפו.

slowride, תודה רבה. כמו שחשבתי, המומו מדהים אבל פחות מתאים לרכב.

עריכה אחרונה על ידי amir74

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

רכב אהוב עליי במיוחד, ביחד עם הרובר 620 טורבו (צריך להיות מזוכיסט אמיתי :twisted:).

סה"כ נראה שרוב הדברים שהוחלפו נבעו מבלאי. יש השערה למה נפתחו הכריות?

כל הכבוד על האחזקה המדוקדקת.

אגב, הג'אנט מפורטל מתאים מאוד לרכב, הרבה יותר מהג'אנט של מומו.

You may kiss the bride.

בא לשאול על חשבון בנק, יצא נשוי. קארספורום.

פורסם

לא ידוע למה נפתחו כריות האוויר.

האחזקה המדוקדקת נולדה מהצורך לעקוב אחרי ההוצאות ולראות אם ההנאה שהרכב מסב לי שווה את עלות התחזוקה שלו. במשך השנה האחרונה הרגשתי שהרכב יקר יותר מהשנתיים הקודמות ולפני כשבועיים אפילו פתחתי שרשור לחיפוש מחליפה. לאחר ביצוע הסיכום השנתי וחלוקת העלות לקילומטרז' הבנתי שפשוט נסעתי יותר.

fiat x1/9

פורסם

חביבי, זה מלא כסף!

לא יודע כמה הנאה אתה שואב מהרכב. אי אפשר לסוע איתו גרזן כי ברור שמשהו ישבר, ואין בכלל ספק שהוא חזק בערך כמו משפחתית טורבותית של היום, אז למה?

לא בקטע של להיכנס לך לכיס, כל אחד וההנאות שלו, אבל באמת יש משהו מאחורי זה?

הייתי מבין אם יש כוונה שישמש כרכב בעל ערך אספנותי, אבל אז הנסועה צריכה להיות בהתאם.

פורסם

קודם כל אני שמח לשמוע דעות כי תמיד אפשר ללמוד אבל אני חושב שאתה טועה.

אני לא חושב ש-25 אלף לשנה על 9,000 קילומטר הם הרבה כסף. מי שלא עושה חשבון מדויק כמוני לא יודע כמה באמת עולה לו הרכב. רשמתי את כול ההוצאות עד לרמת תיקון פנצ'ר.

בוא נניח לרגע שאני טועה. לאיזה רכב היית ממליץ לי לעבור שייסע יחסית חזק כמו הקאפה. כשפתחתי שרשור המליצו לי על סובארו B4 SPEC B ואוקטביה VRS. יש לך ספק שכל רכב שחזק באותה מידה כמו הקאפה יעלה לפחות אותו דבר אם לא יותר. לקאפה יש יתרון עצום של ירידת ערך אפסית.

לגבי אספנות, יש מחשבה בכיוון אבל מצד שני אני רוצה X1/9 כבר הרבה שנים ולהחזיק שני רכבים מיוחדים כנראה יהיה גדול עליי כלכלית.

fiat x1/9

פורסם

אני חושב שאתה נמצא במצב ביניים. מצד אחד אתה לא משדרג כי אין לך תקציב, ומצד שני הרכב הנוכחי גוזל יותר מדי ולא מאפשר לך להשתדרג.

זה מין מעגל רוע שכזה.

מצד אחד, אפשר לרדת ברמה לרכב משפחתי אמין בסגנון לאנטיכס, שעם מעט יכולות מכניות מצדך, יכול להביא להפחתה משמעותית. אני מעריך שבאזור ה-10,000 שח לשנה בסעיף ההוצאות.

חסכון ההפרש למשל שנתיים-שלוש מאפשר לך לבצע שדרוג נאה מאוד.

מצד שני, אם 15 אלפי שקלים אינם מהווים סכום גדול עבורך, אולי באפשרותך להשתדרג כבר עכשיו.

אישית, הייתי מעדיף לאבד את ערך הרכב ללוי יצחק ולא למוסך. בראשון אני נוסע עם פחות דאגות, בשני אני חוזר לסוע באוטובוס בכל פעם שהרכב נתקע.

אמנם אני סטודנט, אך אני את הבחירה שלי עשיתי - אני נוהג בקורולה 93 של סבי, מכונית שלהפתעתי שוברת שיאי חסכון מדי שנה שהיא אצלי (טפו טפו טפו, מלח מים מלח מים).

בכל מקרה, אני לא שופט אותך ואין בכוונתי להיכנס לך לכיס חס וחלילה. זו בחירה שלך ועליך להיות שלם איתה וליהנות ממנה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אם בחישוב נכללים דלק ביטוחים ואגרות בנוסף על התיקונים והאחזקה הרגילה, זה לא הרבה בכלל. במיוחד לאיטלקיה מאובזרת עם מנוע טורבו בת 18.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

זיו, אני לא במצב ביניים, אני יכול לשדרג את הרכב בכל רגע נתון וכמו שרשמתי בדקתי את הנושא לאחרונה וזה ירד מהפרק.

זו זכותך לרצות לאבד ערך במקום לבקר במוסך, זכותך לנסוע בקורולה, אני אשתעמם מקורולה והיא תמכר מהר מאוד. אני מעדיף את האופציה של הביקור במוסך ומספר הפעמים שנתקעתי עם הרכב הוא 1 כשנקרעה רצועת אביזרים מה שיכול לקרות בכל רכב.

אתה מתעלם לחלוטין ממה שחשוב לי ברכב.

fiat x1/9

פורסם
חביבי, זה מלא כסף!

לא יודע כמה הנאה אתה שואב מהרכב. אי אפשר לסוע איתו גרזן כי ברור שמשהו ישבר, ואין בכלל ספק שהוא חזק בערך כמו משפחתית טורבותית של היום, אז למה?

.

איני מסכים.

רכב (אפילו מיושן) שמתוחזק היטב - יעמוד גם בנסיעות אגרסיביות, כמו שרכב חדש יותר ולא מתוחזק יכול לקרוס בנסיעה אגרסיבית.

אני חושב שאתה נמצא במצב ביניים. מצד אחד אתה לא משדרג כי אין לך תקציב, ומצד שני הרכב הנוכחי גוזל יותר מדי ולא מאפשר לך להשתדרג.

זה מין מעגל רוע שכזה.

מצד שלישי - רוצים גם להנות מההשקעה. אז למה למכור ?

נראה לי שהכל מתוך בחירה לא כפייה.

עלות האחזקה השנתית (25K) נראית בתור מספר מתימטי טהור בתור עלות שנתית גבוהה לאחזקת רכב.

אבל - גם ההנאה וגם החישובים המתמטיים שהוצגו כאן (בעלות לפי ק"מ) כנראה מספיקים ע"מ לקזז את זה.

alfa 156 2.5.

פורסם

תודה על השיתוף - מאחל לך שתמשיך ליהנות מהרכב.

זה כיף להחזיק רכב מיוחד ונדיר שמשמש אותך בצורה טובה ביום-יום.

הסכומים שציינת הם הוגנים לרכב שכזה, בעל מנוע טורבו ומתיישן.

צודק מאוד כשאמרת שאנשים לא באמת מודעים לגבי כמה הרכב עולה באמת. אני מתנהל בצורה דומה לך ואכן כאשר מסכמים את כל ההוצאות בלי יוצא מן הכלל מגיעים לסכום שנראה על פניו גבוה, אבל אלו הם הוצאות על רכב.

מניסיון שלי, אני יכול להגיד לך שהתקרבתי לסכומים שנתיים דומים עם פיז'ו 206 GTI שנת 2000, שאינה מתוחכמת מבחינה מכאנית ומקטגוריה קצת שונה, אך עם נסועה מעט גבוהה יותר.

התחלתי מ 2.2 ש"ח לק"מ (בשנת ה"יישור קו") ובמהלך שנות תחזוקה טובה המספרים נראו ככה: 1.73, 1.37, 1.54, 1.86, 1.33, 1.62.

הנסועה השנתית שלי שלי הייתה 18840, 20374, 13379, 11367, 15453, 12750 בהתאמה.

הוצאות כמו צמיגים, מצבר, טיימינג, ראדיאטור וקלאץ' - משפיעים כמובן על התמונה השנתית באופן ניכר.

יואב :arrow:

• תוכן חדש...