Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3977 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

קראתי ה-מ-ו-ן על כל אחת מהמכוניות האלה (ואחרות, אך אלו נשארו מועמדות סופיות), בהמון אתרים, כולל פרסומים קודמים כאן בפורום. בכל אתר יש מידע קצת שונה, אז החלטתי להתייעץ כאן עם אנשים אמיתיים...

בכל אופן, המטרה: רכב משפחתי. התקציב: עד 30 אלף ש"ח. השנתונים הכי מוקדמים אליהם אני מוכנה לרדת: 2008-2009.

בהתחלה התכווננתי על הקורולה, יתרונות שראיתי: אמינות, בטיחות, יחסית למשפחתיות חסכונית בדלק. רכב משפחתי קלאסי...

אבא שלי הוא חסיד של מנועי דיזל, אז הוא הכניס לי לראש את הרעיון. מבין המכוניות "עלתה לגמר" הסיטרואן ברלינגו. יתרונות שראיתי: המון מקום, חסכונית בדלק, מנועי דיזל שורדים הרבה יותר. זולים יותר (ותמורת אותו סכום אני יכולה לרכוש רכב חדש יותר מבחינת שנתון).

ה"שרידות" חשובה לי, כי בשנתונים שאני מחפשת יש לכל המכוניות שראיתי קילומטראז של כ - 140K. ממה שהבנתי זהו קרוב ל"סוף" של מנועי בנזין אבל נמוך למנועי דיזל. כאן - יכול להיות שאני טועה, כי אבא שלי לא מעודכן בנוגע למכוניות אחרי שנת 2000...

בנוגע לבטיחות של ברלינגו: כאן התבלבלתי, כי באתרים שונים מופיעים נתונים שונים (על אותו השנתון). באתר של NCAP שהכי אמין בעיני התקבלו נתונים סבירים (עבור קורולה היו שם רק שנתונים חדשים יותר, אך באתרים אחרים ראיתי שהיא יותר בטיחותית).

בנוגע לאמינות של ברלינגו: כנ"ל- במקומות שונים נתונים שונים (כולל כאן בפורום).

בקיצור: חשובה לי בעיקר התייחסות לאמינות (כמה האוטו "רואה מוסך", עד כמה הקורולה תיגמר מהר בהתחשב בקילומטראז') וכל נתון נוסף יתקבל בברכה.

המון תודה!

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני מבין שלא מפריע לך ידני? ברלינגו סה"כ רכב סבבה, יותר שימושי מקורולה אבל אני חושב שגם 150k לקורולה זה לא נורא. קחי את מהשאת יותר מתחברת אליו

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

מנוע בנזין מודרנים עוברים בקלות את ה200 ולעניות דעתי עד כ300 יחיו טוב עם טיפולים בזמן, אבל לעומתם מנועי דיזל עדיין חיים הרבה יותר.

הקורולה בשנתונים האלה הגיעה עם גיר רובוטי שאמינותו פחותה מזו של פיראט, עדיף ללכת על ידני. חוץ מזה כל הסטיגמות של טויוטה חלות עליו.

בברלינגו לא נסעתי, בהצלחה.

פורסם

מנועי בנזין מודרניים עושים גם 300 אלף ק"מ, בלי הרבה בעיות, אבל דיזל אמין ושטופל היטב יכול להחזיק באיזור 600-700. הברלינגו הוא טנדרון, לרוב קורעים מכוניות כאלה, וגם ה-NVH שלהם נמוך משל הטויוטה.

פורסם

צריך לקחת בחשבון שהברלינגו שנמכרה באותן שנים היא לא מהדור החדש אלא מהדור הראשון שעבר כל פעם שינויים,

הרכב הזה מאובזר בקמצנות להחריד (2 כריות אוויר, 2 חלונות חשמל, ABS, מראה חשמלית אחת, הגה כוח, מזגן וזהו).

מבחינת בטיחות סביר להניח שהוא לא משהו, למרות שהייתי מעורב בתאונה עם אחת כזאת מ2011 בסביבות 40-50 קמ"ש ולא קרה לי כלום. גם לרכב לא היה נזק גדול.

הקורולה מכונית הרבה יותר נעימה לנסיעה ולנהיגה (במקרה להוריי הייתה קורולה כזאת ויצא לי לנהוג עליה חודשיים או שלושה, וברלינגו היה לי בעבודה), היא יותר מתאימה למשפחה, מאובזרת יותר, בטיחותית יותר ומרגישה מודרנית הרבה יותר, הברלינגו פשוט מיושנת, זה רכב במקור מ1996, שלא עבר יותר מדי שינויים.

אפשר לשקול מכוניות משפחתיות עם מנוע דיזל כמו מגאן II DCI שיש לכמה חברים שלי והם מרוצים. אפשר לשקול טנדרונים מודרניים יותר כמו ברלינגו דור שני שטובה הרבה יותר מהדור הקודם, מבחינת נוחות נסיעה, מבחינת אבזור ובטיחות. אפשר גם רנו קנגו מהדור השני.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אולי פיאט פיורינו גם תיכנס לסיפור.

רכב בנזין עם מנוע 1.4 מוכר וידוע.

אמין ומוצלח, ראיתי הרבה כאלה בחברות, חמור עבודה.

יכול להיות שבגלל שהוא בנזין ופחות מבוקש ע"י אנשים שנוסעים בלי סוף, מחירו יהיה נמוך יותר ואת תקבלי רכב יותר שמור.

עוד אופציות שאני חושב שכדאי לקחת בחשבון כרכב משפחתי בתקציב נמוך - קיה סראטו או רנו סימבול. למיטב ידיעתי 30 אלף ש"ח קונים מכונית טובה משנתון 2009-2010, ועוד יישאר כסף ליישור קו.

פורסם

מצד שני המנוע הזה על הרכב יהיה כבד ודי חלש, המנוע הזה אמנם סופר אמין (זה אותו מנוע מפורסם שקיים מאז ה205 של פג'ו עם שינויים מינוריים). וכמובן שזה ישפיע על צריכת הדלק.

ההצעה לסימבול או סראטו לא מוצלחת בעיניי, קשה למצוא את הרכבים האלו, וכנראה שגם יהיה קשה למכור אותם וחס וחלילה אם יהיו מעורבים בתאונה יהיה קשה למצוא חלקים. מבחינת מנוע וגיר אני מניח שיש הרבה משותף עם דגמים אחרים.

30 אלף ש"ח לא יקנו לך שום משפחתית בת 5-6. אולי אחד ממש שבורה או לא מוצלחת כמו שברולט קרוז.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

קודם כל תודה רבה לעונים,

בעקבות התגובות - עוד שאלות.

בעקבות התגובות גם שוקלת לקנות ברלינגו 2010 (תלוי במחירים...)

האם ברלינגו 2010 כבר מתקרבת מבחינת נוחות לקורולה 2008?

האם ההבדל ברכב עצמו בברלינגו בין 2008 ל 2010 הוא ממש גדול, שמצדיק את עליית המחיר?

שוב בנוגע לבטיחות של הברלינגו - האם בברלינגו 2010 תהיה גם בטיחות גבוה יותר? ההבדל בבטיחות בין 2010 ל 2008 לא נראה לי כל כך גדול... קשה לי להשוות, כי הם שינו את שיטת הניקוד והסטנדרטים של הבדיקה עצמה. לפי אתר NCAP גם לברלינגו 2008 יש 4 כריות אויר. או אולי הם בדקו דגם "מאובזר" יותר?

בקשר לקורולה: כתבתם ש150K לקורולה זה "לא נורא". מתי (בערך) שנתון 2008 יתחיל לעשות בעיות? אני מטפלת יפה ברכבים:-)

בקשר לפיאט פיורינו שהצעתם- באמת שקלתי אותה (בעיקר כי היא מגיעה גם עם 2 דלתות וקראתי עליה ביקורות טובות), אבל לא מצאתי מבחני בטיחות ונתונים לגביה. ב- NCAP כתבו שהנתונים שלה הם כמו של סיטרואן נמו, וציוני הבטיחות של הנמו בערך כמו של הברלינגו - אבל לגביה יש נתונים רק על שנתונים 2010 ומעלה. מישהו יודע משהו על שנתונים קודמים/ ישנים יותר?

שוב תודה רבה

פורסם
.

ההצעה לסימבול או סראטו לא מוצלחת בעיניי, קשה למצוא את הרכבים האלו, וכנראה שגם יהיה קשה למכור אותם וחס וחלילה אם יהיו מעורבים בתאונה יהיה קשה למצוא חלקים. מבחינת מנוע וגיר אני מניח שיש הרבה משותף עם דגמים אחרים.

.

עכשיו תכל'ס, אם מבחינת מנוע וגיר יש חלפים בשפע - אז היכן הבעיה פה? בחלקי פח ופלסטיק? לא סוף העולם.

במקרה הכי גרוע, אתה משלם מחיר של פנס חדש, או מראה חדשה, אם שברת את שלך. זה לא ממש נעים, אבל לא סוף העולם.

מהצד השני, אתה מרוויח רכב טוב, במחיר מצחיק.

לגבי יום המכירה - פה גם ככה אין קושי גדול. היא קונה רכב מודל 2010 במחיר של סביבות 25K. היא יכולה להפסיד מקסימום של המקסימום - 25K. וגם זה לא יקרה. אולי עוד 3 שנים הרכבים האלה יהיו שווים 10K.

במחיר כזה, לא קשה למכור שום רכב - פשוט שמים אותו במקום מרכזי ומישהו כבר מגיע :)

לגבי תאונה - בשביל זה עושים ביטוח מקיף. אם הנזק עולה על מחיר הרכב, אתה מקבל מחירון וקונה משהו אחר.

פורסם

כתבת ש 140 זה הסוף של מנועי בנזין, את אכן צודקת לגבי מספר יצרנים, לא מדבר לטויוטה משום דגם, בלינגו מול קורולה, אני לא מבין איך אפשר להשוות בכלל. לא יודע אפילו מאיפה להתחיל, שיהיה לך בהצלחה.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

הברלינגו הרבה יותר פרקטית כמכונית לטיולים או למשפחה, בזכות תא המטען הענק,

אך מצד שני היא פחות נעימה לנסיעה עקב היותה רכב מסחרי מיושן.

פות"ש - הברלינגו בארץ נמכרה עם 2 כריות אוויר.

פורסם

זה לא רק תא מטען ענק. זה גם גובה פנימי, נוחות כניסה ויציאה, ספסל אחורי שיכולים לשבת בו שלושה אנשים מבוגרים במשקל 120 קילו כל אחד בנוחות, צריכת דלק נמוכה יותר מכל משפחתית בנזין ועוד.

מבחינת נוחות מתלים ותנוחת ישיבה ברלינגו נוחה מאוד לנהג ולכל הנוסעים.

מה שכן - יש הרבה יותר רעש מנוע במהיורת גבוהה והרבה פחות עידון ואיבזור. וגיר ידני בלבד לא כ"כ נעים לשימוש. וגם מנוע טורבו דיזל 75 כ"ס שאומנם סוחב יפה ובגדול מספיק לכל מטרה אבל לא מתקרב ברמת הביצועים למנועי בנזין חזקים של משפחתיות מודרניות.

פורסם

אם יצליח להחריג את התקציב שלו לכיוון הדור השני של הברלינגו ללא ספק זאת תהיה בחירה מוצלחת יותר, החדשה יושבת על השלדה של הC4 פיקסאו ויוצא מכך שהיא מכונית נוחה, גם באבזור היא השתפרה ללא ספק וכמובן בבטיחות, והיא הרבה יותר מתאימה לשמש כרכב משפחתי.

מבחינת נוחות אין ספק שהיא נוחה יחסית, אבל היא לא ממש נעימה לנסיעה בגלל הרעשים שחודרים לתא הנוסעים, הן רעשי רוח והן רעשי מנוע.

• תוכן חדש...