Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3995 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בחברה שבבעלותי, נכנס הצורך ברכשית רכבי חברה לבעלים (2) , עקב נסיעות מרובות מתוכננות.

מה הייתם ממליצים מהמגוון הנ"ל, מבחינת מחיר כולן דומות.

מה חשוב לי:

1. חסכון בדלק: אני הולך לנסוע יחסית הרבה, כ30,000 ק"מ בשנה (הערכה)

2. נוחות בנסיעה, לא רוצה לקום לאחר נסיעה עם כאבי גב (אני יודע שזה לא C5 ... אבל כמה שיותר נח)

3. תגובת המנוע: אני אוהב שהמנוע מגיב מהר וחזק

4. מראה חיצוני: זה רשום בסעיף רביעי למרות שזה מאוד חשוב לי, אני נוהג היום על אלפא 159, גם ככה מספיק קשה לי להיפרד ממנה.

5. אבזור, פינוקים ויוקרה: עד כמה שאפשר לבקש מרכב ב140,000 ש"ח...

6. שמירת ערך וביקוש: נראה לי ששלושתם מצטיינים בזה, אבל אשמח למידע.

האם שכחתי משהו? האם יש עוד אופציות על הפרק?

אשמח לתשובות בנוסף מאנשים שהתנסו עם הרכבים

Now: Alfa Romeo 159, 1.9 2007

Soon: Alfa Romeo Giulia

פורסם

יש גם מאזדה 3 ספיריט 2.0

1. חיסכון בדלק- כולן בערך אותו דבר, אבל זה מאוד תלוי איך תנהג. האוריס חסכונית (בעיקר בעיר), עד שלוחצים אותה ואז הסל"ד טס לשמיים, אבל המהירות לא. הפלואנס/מגאן, כיאה למכוניות דיזל חסכוניות גם, אבל האוקטביה 1.4 יכולה להיות חסכונית גם (יש לאבי אחת כזו, הוא נוהג יחסית רגוע אבל מהר (הכוונה בלי בלימות והאצות מיותרות, אבל הוא כן נוסע מהר), והאוטו עושה לו 1-16.5 בקלות יחסית.

2. לגבי נוחות נסיעה- נסיעה קצרה שעשיתי בפלואנס האוטו היה נוח, ואילו המגאן מעט יותר נוקשה ואירופאית (עניין של טעם). לאוריס שאחרי מתיחת הפנים נוחות נסיעה קשיחה יותר, אבל עדיין טובה יחסית ומרוסנת. פה האוקטביה מעט פחות טובה (דווקא לי היא סבבה לגמרי, לא הבנתי מה מתלוננים על הנוחות), אבל בכל אופן בצע נסיעת מבחן או השכר רכב ליום כדי לדעת באופן מיטבי.

3. תגובת המנוע- ניצחון מוחץ לאוקטביה. הרכב פשוט מהיר, וקל להגיע איתו למהירויות שישמחו כל עו"ד תנועה בקלות. האוריס מגיבה מהר ללחץ על הדוושה (המומנט הזמין של המנוע החשמלי), אבל מנוע הבנזין יחסית חלש ושניהם צריכים לגרור רכב לא מאוד קל, ושנגמרת הסוללה של המנוע החשמלי (אז רק מנוע הבנזין פועל, והוא צריך גם לטעןו וגם להניע את הרכב, עם 99 כ"ס בלבד זו קצת בעייה). הפלואנס מרגישה קלילה ולא מאומצת, אבל שתלחץ יותר תגלה הרבה רעש ולא הרבה ביצועים. אם להכניס גם את המאזדה למשוואה, אז היא בליגה של האוקטביה אבל מעט איטית ממנה (וצריכת הדלק פחות טובה).

4. מראה חיצוני- כל המכוניות די משעממות למראה: האוקטביה נראית גדולה ומכובדת, אבל בלי שום ניצוץ וזיק עיצובי; הפלואנס/מגאן נראות מיושנות עם סמל בגודל של מגרש טניס ממוצע; האוריס לדעתי לוקחת פה- קווים חדים ונחמדים. אבל כאמור, צזה עניין אינדיבידואלי ותשפוט בעצמך לפי התמונות (אם אתה צרוצה להכניס את המאזדה פה, אז היא לוקחת בגדול- אבל אתה רואה יותר ויותר כאלה על הכביש, אז היא פחות מיוחדת).

5. אבזור וזה- הרנו מאובזרת, אבל הנדסת האנוש פשוט מחפירה, לטעמי האוטו מרגיש סגור עלייך (לא בקטע ספורטיבי, סתם צפוף)- סתם לדוגמא, את בקרת השיוט עלייך לתפעל מ-3 מקומות שונים, בריאות למי שחשב על זה. האוקטביה עולה 138K בגרסת אמבישן ו-143K בגרסת הסטייל המאובזרת. לך על הסטייל, ההבדל לא גדול אבל קיים. הטויוטה גם מאובזרת בנדיבות, אבל לא משהו יוצא דופן וראוי לאזכור. תבדוק את המפרטים משלהם באיטנטרנט בדקדקנות. באשר למאזדה- מאובזרת בסופר נדיבות עם קסנון, תאורה עוקבת פנייה, כניסה והנעה ללא מפתח, התראה על סטייה מנתיב, מושבי עור ועוד.

6. לגבי שמירת ערך, אמינות וביקוש- האוקטביה של אבי עברה כבר 22 אלף ק"מ, בינתיים שום (טפו טפו טפו חמסה חמסה) תקלה, הכל עובד חלק וטוב. בכלל, האוקטביות 1.4 תמיד היו "להיט" בשוק היד שנייה, כך שאם תשמור על האוטו, לא נראה לי שתהייה בעייה מיוחדת במכירה. הטויוטה, כמו כל אחיותיה לקונצרן, מצטיינת בערכים אלו. המאזדה יחסית נפוצה, אז מחירי השוק יקבעו- והן מעט נמוכים מהמחירון.

• תוכן חדש...