Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4005 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כאחד שגר ביישוב שחותכים דרך בני דרור ובצרה, ממליץ לא לחתוך שם מ-2 סיבות:

1. זה יוצר עומס מטורף שם, פעם אחת נסעתי לרעננה לסידורים ואז לחזור הביתה ומשם לעבודה,

היה לי פקק מטורף! רק כדי להיכנס ליישוב.

2. כולם חושבים הם חכמים, חותכים משם כי 'עומדים' בכביש 4 (זה נראה, אבל זה לא) ובסוף הם יוצרים פקק שהיה עדיף ללכת כבר ברגל. ואני מדבר על פקק שיכול להיות 10 דקות על 500 מטר.

בינתיים מי שנמצא בכביש 4 "עומד", משיג אותך.

לפעמים כל אחד חושב שהוא מצא את הדרך היחידה שחותכת ולא מבין שכולם חושבים זאת...

אני אישית עובד בהרצליה וגם שם הפקקים איומים בכביש 2 ולעיתים רק כדי להגיע לכביש 2

כי המון חותכים מכביש 4 בני דרור לכביש החוף שפיים.

אני בעבודה בהתחלה הייתי עובד מוקדם, 6:30-07:00 בעבודה והייתי נשאר עד 18:00

עד שהצלחתי להסתדר עם שעות, 3 ימים בשבוע 07:00-16:00 ויומיים הגעה ב-10:30.

עדיין יש פקקים ב10:30 אבל בהחלט לא כמו ב-8 בבוקר שלוקח 40 דקות רק להגיע לכביש 2 ולא דיברתי על הפקקים שם.

אז תראה איך הזמנים יהיו כי באמת חופש גדול ועכשיו יש הרבה פחות תנועה, נרגיש את זה במיוחד באוגוסט

שאין גנים, וההורים עם הילדים בבית. בספטמבר תגיע התנועה האמיתית ואז תנסה דרכים לחסוך זמן, אם זה לצאת 20 דקות לפני, אחרי וכו'...

ואז אולי בעבודה תוכל לסגור על זמני הגעה שונים. גם אם זה לא כל יום.

בהתחלה העדפתי לחסוך את הפקקים ובמקום לבזבז שעה בפקקים להיות כבר בעבודה.

אומנם זה על חשבוני מה שנקרא אבל עדיין לא מאבד את דעתי ושפיותי. זה יותר חשוב לי.

גם הרכב שלי לא כל כך חסכוני בפקקים אז איפה שאפשר לחסוך, עדיף...:roll:

בהצלחה בעבודה החדשה :-D

עריכה אחרונה על ידי d30DK
פורסם
~מצומת דרור עד בצרה יש פקק קבוע (יופי, העיקר שעשו מחלף) שאפשר לעקוף דרך כלא הדרים אבל זה לא באמת יחסוך זמן, רק יגרום לך להרגיש שאתה בתנועה ולא עומד. גם בין צומת רעננה צפון למרכז ועד שמגיעים ל-531 אפשר לעמוד לא מעט.

אההה... עכשיו אני מבין מה כולם עולים שם לכלא.

איך זה עובד? איפה יורדים בסוף?

שמנמזר, אני נוסע כל יום כבר שנה חדרה-הרצליה-חדרה.

אכן יולי-אוגוסט משמעותית עמוסים פחות, אז אל תתרגל ל"טוב".

מה גם שמבטיחים לנו שהפקקים הנובעים מעבודות הרכבת הקלה שיתחילו ביום ראשון הקרוב, יגיעו עד נתניה.

הנסיון שלי אומר שכביש 4 הוא הפתרון הכי פחות עמוס. (הכל יחסי בחיים...)

הכי קצר בקילומטרים (מדוד) וחוץ מצומת רעננה מרכז המקוללת, יחסית זורם שם.

6 עושה לי סיבוב בחזרה לחדרה. אבל עוד שבועיים סו"ס יפתחו את החיבור של כביש 9 לבית אליעזר, אז אשקול שוב.

2 הופך להיות אסון מיום ליום בעיקר בהלוך וגם בחזור.

בעקרון, משתדל כמו דריש לצאת לדרך בשעות פחות איומות.

במה שלא תבחר-קח בחשבון שעתיים בדרך ליום (הלוך-חזור).

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם
יישוב שחותכים דרך בני דרור ובצרה

חותכים כי הוייז אומר לפנות שם, בדיוק כמו שיש מקום שאליו הוייז מפנה אותך כשיש פקק בכביש החוף באיזור שפיים.

מכיר את הדרך הזאת, בפועל זה לא מקצר שום דבר, רק יוצר אשליה של תנועה.

אבל בגלל שוייז, כדי להראות שהוא מתחכם, מפנה אותך למקומות כאלה, אז כל מיני כאלה שלא מכירים את האיזור או לא רוצים להפעיל את הראש, יוצרים עוד פקק, ועוד במקומות שלא נועדו לתנועה גדולה של רכבים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

לא רוצה לבעס אבל זו באמת צרה

סירבתי להצעות עבודה עם 4000+ בנטו יותר ממה שהשתכרתי בזמנו ומדובר על חברות טובות באיזור זה, לא שוק עבדים.

פשוט לא שווה לי נפשית (בלי קשר להארכת יום העבודה נטו) להתענות ל-פ-ח-ו-ת שעתיים וחצי נוספות ביום על פקקים ועצבים ולמצא חניה גם אם אולי מבחינת קריירה יכולתי להיות היום במקום אחר.

מעין ויתור של איכות חיים מול רמת חיים

עריכה אחרונה על ידי gsi16v

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
אההה... עכשיו אני מבין מה כולם עולים שם לכלא.

איך זה עובד? איפה יורדים בסוף?

אחרי שנכנסים לכביש הגישה לכלא ישנן מספר אופציות:

1. לנסוע ישר דרך מחלף הדרים ולחזור לכביש 4 אחרי קילומטר אחד בערך, עיקוף קטן ולא משמעותי.

2. לפנות ימינה ואז שמאלה בכיכר, לנסוע בכביש המקביל (5511) ולחזור לכביש 4 דרך הכביש המוביל לבני ציון. זה מה שהרוב עושים כי בשלב הזה פחות או יותר משתחרר הפקק.

3. כשמסיימים עם 5511, להיכנס לתוך בצרה ולצאת דרכה לכביש 4 בצומת האחרון(ה?) לפני רעננה צפון. אופציה למטיבי לכת שנהנים מנסיעה איטית בכפר הפסטורלי ולא מפחדים מבאמפרים. בנקודה הזאת בכביש 4 כבר אין פקקים כי נוספים שני נתיבים לכיוון רעננה וכפ"ס.

4. בעקרון אפשר גם לפנות ימינה אחרי הכלא ולנסוע ישר עד הסוף - אחרי כחמש דקות זה יביא אותך לחוות רונית ולכביש הגישה ליקום/רשפון העובר במקביל לכביש החוף.

כל הכבישים האלה היו פתוחים וכיפיים עד שווייז גילה לכל העולם ואשתו שהם שם, עכשיו זה סתם בזבוז זמן. יצא לי לא פעם לעבור בהם ואז להיפגש ברעננה צפון עם המשאית שעמדה לפניי כשפניתי לכלא.

נ.ב. האגדה מספרת גם על שביל העובר מאזור תל מונד כל הדרך למושב גן חיים ואזור הקאנטרי בכפ"ס, אבל הבנתי שצריך בשביל זה ג'יפ.

פורסם (נערך)

וואלה, תודה.

אנסה זאת. (לפחות עד סעיף 3. מכביש החוף כבר התייאשתי מזמן)

היום חלפתי שם במהירות שיוט (טוב, יצאתי ממש מוקדם :-P). אבל בפעם הבאה שתהיה האטה משמעותית אני אעשה טיול.

הרי יותר גרוע מלעמוד לא יכול להיות. (כמו שסיינפלד אומר: "מה, יגיע מצב שנתחיל לנסוע ברוורס?")

דא"ג, הפקקים "חוזרים" ברעננה מרכז עד מורשה. אבל זה באמת כבר בקטנה.

עריכה אחרונה על ידי natco

פורסם

סליחה, אבל למה לא לקחת שמאלה בבית-ליד, לחתוך דרך עוקף קלאנסווה ל-444 ומשם לנווה ימין?

horsepower is an illusory mathematical equation; torque is real and the source of all good things in the universe

פורסם

למי שממשיך לכ"ס זה הגיוני.

אני ניצלש"תי פה לנסיעה להרצליה/רמה"ש. וזה כבר עיקוף גדול.

מה גם שכבר הגעת לבית ליד, זה אחרי שאכלת חצץ בצומת הדסים/הדרים/אבן יהודה.

פורסם

הרי יותר גרוע מלעמוד לא יכול להיות

יכול.

רוב המעקפים שהוייז לוקח אותך אליהם, הם כאלה שכבר עדיף לעמוד בפקק.

לדוגמא, הדרך ממשמר השרון לכביש 57 דרך בית יצחק, עם הבאמפרים והטרקטורים שנוסעים שם.

או כמו שפעם אחת וייז לקח אותי מכביש 4 לחדרה דרך אלישיב ואליכין.

או "מעקף" של פקק בכביש החוף צפון דרך הרצליה וכפר שמריהו (עם טריליון פניות ורמזורים).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
או כמו שפעם אחת וייז לקח אותי מכביש 4 לחדרה דרך אלישיב ואליכין.

נוסע כך כל בוקר. בלי וייז. חוסך לי את ביאליק המקולל. ומוציא אותי לכביש 4 בצומת אליכין, אחרי הרמזור המציק של כביש 9.

פורסם

אגב הרכבת של כפר סבא 2 ק"מ משם. אולי כדאי לעלות לרכבת עם אופניים חשמליים ולעשות את ה- 2 ק"מ האלה במקום פקקים.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם
סליחה, אבל למה לא לקחת שמאלה בבית-ליד, לחתוך דרך עוקף קלאנסווה ל-444 ומשם לנווה ימין?

עד לפני כ 10 שנים גרתי באיזור והשתמשתי מדי פעם בנתיב הזה.

אז הכביש שם היה צר ולא נוח אבל נראה לי ששיפצו אותו.

זה מאריך את הדרך אבל אני לא חושב שיש שם פקקים, שווה בדיקה בשעות העמוסות.

המסלול:

בבית ליד פונים מזרחה לכביש 57.

סצומת בארותיים פונים ימינה לעוקף קלנסווה.

ממשיכים לטייבה, חולפים מעל כביש 6 ושוב ימינה עם הכביש משתלבים עם 444.

נוסעים על 444 דרך צומת כוכב יאיר ואז ימינה בצומת אייל, עוברים מעל כביש 6 בחזרה, זה יוצא ליד מושב ניר אליהו, כמה דקות מנווה ימין.

• תוכן חדש...