Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4019 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הפיקנטו צר, לא נמוך ולא ממש יציב, וחוששני שלפני שיסע על הצד הוא יסע על הגג...

מה שכן, עם מנוע 1600...

עד 27.1.2020 אני עסוק

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הרכב נראה טוב בתמונות, שזה מפתיע אותי כי הוא לא זכור לי לטובה במיוחד. עבודה טובה של הצלם או של המעצבים? :)

לא לגמרי ברור לי איך יש רכבים אוטומטיים מודרנים שעדיין משווקים עם תיבת 4 הילוכים, אשמח לקבל הסבר ממישהו בקיא ממני בתחום בנוגע לסיבות - האם הוספת ההילוך החמישי מוסיפה עלות נכבדת לייצור? הייתי מצפה שההפרש בעלות הייצור תהיה קטנה (ואף זניחה), בעוד שהתוספת לחויית הנהיגה, בעיקר לשיוט בינעירוני - תהיה גדולה למדי.

מישהו יודע מה ההסבר?

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אף אחד לא מתכנן את המכוניות האלה לשיוט בינעירוני. מה גם שהרביעי ארוך מספיק - הבעיה שלץ היא לא עם השיוט, אלא עם העקיפות. עניין נוסף הוא שרוב רוכשי הרכב לא ישימו לב גם אם תשים שם zf8.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לא לגמרי ברור לי איך יש רכבים אוטומטיים מודרנים שעדיין משווקים עם תיבת 4 הילוכים, אשמח לקבל הסבר ממישהו בקיא ממני בתחום בנוגע לסיבות - האם הוספת ההילוך החמישי מוסיפה עלות נכבדת לייצור? הייתי מצפה שההפרש בעלות הייצור תהיה קטנה (ואף זניחה), בעוד שהתוספת לחויית הנהיגה, בעיקר לשיוט בינעירוני - תהיה גדולה למדי.

מישהו יודע מה ההסבר?

קודם כל, רוב מכוניות המיני בכלל לא מיוצרות עם גירים אוטומטיים. תסתכל על כל מכוניות המיני האירופאיות - סיטרואן C1/פיג'ו 108/טויוטה אייגו, סקודה סיטיגו/סיאט מיי/פולקסווגן אפ, אופל קארל/שברולט ספארק ועוד - לכולן אין גיר אוטומטי "רגיל" בכלל אלא רק גיר רובוטי וגם זה לא תמיד. יוצאות הדופן כאן הן היצרניות הקוריאניות, שכן מייצרות גרסאות כאלו.

למה? כי מכונית מיני צריכה להיות קטנה, קלה וזולה. גיר ידני או רובוטי מתאים טוב יותר לדרישות האלו. הקהל באירופה גם ככה מעדיף את מכוניות המיני שלו ידניות, אז בשביל מה לטרוח?

ספציפית במקרה של קיה/יונדאי, הגיר הזה קיים על "מדף החלקים" של היצרנית עוד מאמצע שנות ה-2000. אז לפתח עכשיו גיר חדש עם חמישה או שישה הילוכים בשביל כמה אלפי מכוניות בשנה בשוק הישראלי? עזוב, זה יעלה יותר. בו נסחוב עוד קצת עם הגיר הזה, עד שלא תהיה ברירה ואז נחליף כבר לאיזה כפול מצמדים וזהו.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

נראה טוב מהתמונות, לעומת זאת יש לי סלידה מפיקאנטו - תמיד יראה בעיניי כרכב 'עדר'

פורסם
הפיקנטו צר, לא נמוך ולא ממש יציב, וחוששני שלפני שיסע על הצד הוא יסע על הגג....

רכבים לא עוברים לגג כל כך מהר. אם פנדה 100 הצליחה להיות מוצלחת, אז פרופורציות זו לא הבעיה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
קודם כל, רוב מכוניות המיני בכלל לא מיוצרות עם גירים אוטומטיים. תסתכל על כל מכוניות המיני האירופאיות - סיטרואן C1/פיג'ו 108/טויוטה אייגו, סקודה סיטיגו/סיאט מיי/פולקסווגן אפ, אופל קארל/שברולט ספארק ועוד - לכולן אין גיר אוטומטי "רגיל" בכלל אלא רק גיר רובוטי וגם זה לא תמיד. יוצאות הדופן כאן הן היצרניות הקוריאניות, שכן מייצרות גרסאות כאלו.

למה? כי מכונית מיני צריכה להיות קטנה, קלה וזולה. גיר ידני או רובוטי מתאים טוב יותר לדרישות האלו. הקהל באירופה גם ככה מעדיף את מכוניות המיני שלו ידניות, אז בשביל מה לטרוח?

ספציפית במקרה של קיה/יונדאי, הגיר הזה קיים על "מדף החלקים" של היצרנית עוד מאמצע שנות ה-2000. אז לפתח עכשיו גיר חדש עם חמישה או שישה הילוכים בשביל כמה אלפי מכוניות בשנה בשוק הישראלי? עזוב, זה יעלה יותר. בו נסחוב עוד קצת עם הגיר הזה, עד שלא תהיה ברירה ואז נחליף כבר לאיזה כפול מצמדים וזהו.

אבל ליצרנים האלו יש גירים נורמליים על המדף, הרי I30 לא מגיעה כבר עם 4 הילוכים אלא 6.

השאלה שלי היא בעצם עד כמה יותר יקר היה הרכב אם היו משתמשים ברכיב קצת יותר מודרני? בדוגמא של יונדאי זה תקף גם לI20 שאיכשהו עדיין מגיעה עם גיר 4 הילוכים, שזה היה לגמרי דיל ברייקר עבורי אם הייתי מתעניין בסופר מיני אוטומטית (ונראה לי שאני לא היחיד, מצד שני זה לא אומר כלום על הכלל).

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

מאחורה היא דומה לאלטו, קשה לי להבין בנאדם נורמטיבי שיעדיף לקנות ב-69 עגלה עם סוס אוטומטית כפיקנטו כשיש באותו מחיר מתחרות יותר טובות עם מנוע יותר טוב, אומנם כולם ידניות כדוגמת פיגו 108/208, mg3, ספארק, דאצ׳יה סאנטפווי אבל עדיף גיר ידני עם טיפה כח מעגלה אוטומטית.

פורסם (נערך)
אבל ליצרנים האלו יש גירים נורמליים על המדף, הרי I30 לא מגיעה כבר עם 4 הילוכים אלא 6.

השאלה שלי היא בעצם עד כמה יותר יקר היה הרכב אם היו משתמשים ברכיב קצת יותר מודרני? בדוגמא של יונדאי זה תקף גם לI20 שאיכשהו עדיין מגיעה עם גיר 4 הילוכים, שזה היה לגמרי דיל ברייקר עבורי אם הייתי מתעניין בסופר מיני אוטומטית (ונראה לי שאני לא היחיד, מצד שני זה לא אומר כלום על הכלל).

מספר הילוכים גדול עוזר לנו לקבל זמינות כוח גבוהה במהירויות שונות(להתאים את הסלד המקסימלי להספק באותה מהירות).

במקרה הזה אין צורך לכך, מעצם ההנחה שהשימוש שלו לא יעלה על מהירויות בין עירוניות, כך שהיעילות של יחידת ההנעה עם 4 הילוכים היא מספקת(מציעה טווח זמינות כוח מספק לתחום המהירות הנל).

כל הילוך נוסף משפר את המצב השאלה בכמה(יעילות)? והאם זה משתלם על סמך היתרון/חיסרון(עלות, פיתוח, מורכבות, "הילוך מיותר"-יחסי העברה צפופים).

זה הרי לא במוו שרוצה האצה ברטאלית ב230 קמ"ש.

למספר ההילוכים אין קשר ליחס העברה הסופי, ותאכלס זו לא באמת סיבה לפסול רכב, אלא תלוי ביעוד שלו.

עריכה אחרונה על ידי SHAI-SPORTWAGON
פורסם
מאחורה היא דומה לאלטו, קשה לי להבין בנאדם נורמטיבי שיעדיף לקנות ב-69 עגלה עם סוס אוטומטית כפיקנטו כשיש באותו מחיר מתחרות יותר טובות עם מנוע יותר טוב, אומנם כולם ידניות כדוגמת פיגו 108/208, mg3, ספארק, דאצ׳יה סאנטפווי אבל עדיף גיר ידני עם טיפה כח מעגלה אוטומטית.

אתה תתפלא כמה אנשים לא מוכנים לשמוע על שום רכב שהוא לא אוטומטי "אמיתי" וכמה עוד יותר אנשים לא מוכנים לשמוע על ידני. אם אני ואתה מבינים שמכונית עם גיר ידני ומנוע יותר נורמלי תהיה קניה יותר טובה מעגלה אוטומטית עם סוס חולה שפעת זה לא אומר כלום. אני ואתה בערך אחוז אחד מכלל השוק.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
אתה תתפלא כמה אנשים לא מוכנים לשמוע על שום רכב שהוא לא אוטומטי "אמיתי" וכמה עוד יותר אנשים לא מוכנים לשמוע על ידני. אם אני ואתה מבינים שמכונית עם גיר ידני ומנוע יותר נורמלי תהיה קניה יותר טובה מעגלה אוטומטית עם סוס חולה שפעת זה לא אומר כלום. אני ואתה בערך אחוז אחד מכלל השוק.

כן וחבל, כי זה משפיע על השוק.

גם לי יש עגלה, היא אומנם ידנית מה שעוזר במקצת להעלים את העדר הכח המוחלט אבל זה מה שיכולתי לרכוש בזמנו בתקציב המוגבל שלי, אם הייתי חוקר עוד או אולי מחכה ה-mg3 הייתה תחת כנפי כרגע, אבל אני אוהב את העגלה הידנית שלי ואני נהנה ממנה לבינתיים.

פורסם

קיה האלה לא נחים לרגע.. האמת היא שאני מתרשם מהשינוי בעיצוב - הסתכלתי בעוד כמה מקומות ועושה רושם שהרכב נראה מצוין. אין ספק שקיה רוצה מאד לכבוש את המקום הראשון בכמה שיותר קטגוריות בארץ.

פורסם
רכבים לא עוברים לגג כל כך מהר. אם פנדה 100 הצליחה להיות מוצלחת, אז פרופורציות זו לא הבעיה.

אין לי ספק שהפיקנטו רכב מוצלח. אני נוסע ברכב הזה כבר שלוש שנים ונהנה מכל רגע.

אבל אני גם מודע לחסרונות שלו, ואחד מהם הוא חוסר יציבות מסויים, בעיקר במהירויות גבוהות.

זה מביא אותי למסקנה שעדיף לא לנסות "לנסוע על הצד". לא עם הפיקנטו ולא עם הפנדה.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

שוב - הוא לא בדיוק gt86, אבל ממש לא מסוכן.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...