Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4012 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 317
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
שתי נקודות למחשבה להמשך השרשור:

רוב האנשים "שותלים" את רכבם לא לתוך הנוף אלא לתוך משתמשי דרך אחרים.

רוב האנשים "מקשטים" את הנוף (או את משתמשי הדרך האחרים) בקטעים ישרים ולא במפותלים.

ותחשבו על זה...

זה כמו להגיד שיותר אנשים מתים כל יום בסין מאשר בישראל. מן הסתם 99% מהנהגים אף פעם לא עושים סאשנים של נהיגה ספורטיבית וגם כאלו שכן עושים, עושים את זה ב-5% מהזמן (וגם זה אופטימי).

השאלה היא האם עם אותו רכב, אותו נהג, אותה ראות ואותו מזג אוויר רמת הסיכון בנהיגה ספורטיבית אחת עולה על נהיגה מנהלתית אחת. לפי דעתי התשובה היא "כן" מהדהד. השאלה היא איך נהנים אבל לא מסתכנים יותר מידי.

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

פורסם

אני מדבר על מצבים בלי shit. אני לא מדבר על כתם שמן שנשפך על הכביש בזמן שבין הסיבוב "סריקה" לבין סיבוב ההתגרזנות, אני לא מדבר על צמיג שמתפוצץ מסיבה לא ידועה ואפילו לא על תקלה בבלמים. אני מדבר על דברים כמו רכב/אופנוע/חזיר בר שנכנס לך לנתיב, שמור לעצמך מספיק מרווח בטחון כדי שתוכל להגיע לעצירה מלאה בנקודה הכי רחוקה שאתה רואה (בתוך פניה) או בזמן סביר בישורת, כדי למנוע ככל האפשר כניסה בחזיר בר/הולך רגל/עב"ם שמתפרץ לכביש.

כל שאר הshit שקורה זה תוצאה ישירה של הערכה לא נכונה של כישורי הנהיגה העצמיים של הנהג (מה שנקרא "אני? אני נהג בנז**ה אני!"). שום דבר אחר.

עריכה: התגובה מיועדת כמובן לדוויד32.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם (נערך)
שמור לעצמך מספיק מרווח בטחון כדי שתוכל להגיע לעצירה מלאה בנקודה הכי רחוקה שאתה רואה.

אין גופן והדגשה בולטים מדי בשביל האמירה הזו, וכל השרשור הזה שווה ולו רק בגללה!

זו כל התורה כולה, ואידך זיל גמור.

זה כמו להגיד שיותר אנשים מתים כל יום בסין מאשר בישראל. מן הסתם 99% מהנהגים אף פעם לא עושים סאשנים של נהיגה ספורטיבית וגם כאלו שכן עושים, עושים את זה ב-5% מהזמן (וגם זה אופטימי).

השאלה היא האם עם אותו רכב, אותו נהג, אותה ראות ואותו מזג אוויר רמת הסיכון בנהיגה ספורטיבית אחת עולה על נהיגה מנהלתית אחת. לפי דעתי התשובה היא "כן" מהדהד. השאלה היא איך נהנים אבל לא מסתכנים יותר מידי.

גם אתה צודק בהחלט.

גם אם אתה שומר על כלל הברזל לעיל, בהכרח בנהיגה ספורטיבית מקדם הבטחון קטן מאחר ואתה מאבד את היכולת לייעל את כושר שינוי הכיוון של הרכב בעזרת האצה ונאלץ להשתמש בבלימה נגררת שהיא פחות יעילה.

עדיין, עיקר השינוי הוא באופן שבו אתה מכניס את הרכב לפניה עם ההגה ואם אתה עדין ומדוד - אתה תיקח רדיוס רחב יותר משמעותית ותוכל לנהוג מהר למדי ועדיין לשמור על מקדם בטחון גדול.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
אני רוצה שנייה להתייחס לאמירה שהציקה לי. זאת שטוענת ש"גם לטובים ביותר זה קורה" ומביאה כדוגמה את שומאכר, לאודה, ושאר נהגים מקצועיים שהפכו לאגדות בימי חייהם. ברור שזה יקרה להם! הם מתחרים! הם אמורים להיות כל הזמן על הקצה כי אחרת הם יפסידו במירוץ ואז ימצאו את עצמם ביחד עם ולדימיר ומשה מאשקלון בלשכת התעסוקה.

אנחנו (כל אלה שיוצאים לנהיגות בוקר בכבישים מגניבים) יוצאים כדי להינות, לא להתחרות אחד עם השני. שימו ת'פאקינג אגו שלכם בצד שניה, תורידו את הווליום טיפה (ווליום מטאפורי, לא אמיתי) ותשמרו לעצמכם מרווח טעות. אני לא הולך להיכנס פה לאחוזונים וטלמטריה כי זה לדעתי די מגוחך, אני יכול לקחת פניה אחת ב-50% אחיזה (השד יודע כמה זה יוצא) ואת זו שאחריה ב-110%. זה אומר שבממוצע עשיתי את המסלול ב-80% ניצול יכולות הרכב והשארתי לעצמי מרווח טעות? לא, זה מפגר.

אני מדבר על מצבים בלי shit. אני לא מדבר על כתם שמן שנשפך על הכביש בזמן שבין הסיבוב "סריקה" לבין סיבוב ההתגרזנות, אני לא מדבר על צמיג שמתפוצץ מסיבה לא ידועה ואפילו לא על תקלה בבלמים. אני מדבר על דברים כמו רכב/אופנוע/חזיר בר שנכנס לך לנתיב, שמור לעצמך מספיק מרווח בטחון כדי שתוכל להגיע לעצירה מלאה בנקודה הכי רחוקה שאתה רואה (בתוך פניה) או בזמן סביר בישורת, כדי למנוע ככל האפשר כניסה בחזיר בר/הולך רגל/עב"ם שמתפרץ לכביש.

כל שאר הshit שקורה זה תוצאה ישירה של הערכה לא נכונה של כישורי הנהיגה העצמיים של הנהג (מה שנקרא "אני? אני נהג בנז**ה אני!"). שום דבר אחר.

בדיוק.

אם מכל קוראי ומשתתפי השרשור הזה מישהו קרא ומעט הפנים את המסר הזה - דיינו!

פורסם

עריכה: התגובה מיועדת כמובן לדוויד32.

מה שאתה אומר נכון לנהיגה באופן כללי. מבחינתי נתת פרשנות להתאמה של המהירות לתנאי הדרך.

בפועל זה מייצר קצב מאוד נמוך, כי אם להשמע לכלל הזה, בהרבה מהפניות צריך לרדת למהירות נמוכה מאוד. ובשביל זה לא צריך להשקים קום ב4 לפנות בוקר בשביל פיסת אספלט פנויה יחסית.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

אין דבר כזה (לדעתי לפחות) נכון לנהיגה באופן כללי אבל אל נכון לנהיגה ספורטיבית. מבחינתי נהיגה ספורטיבית היא נהיגה "באופן כללי" רק יותר מהירה.

בפועל אם יש לך בלמים חזקים מספיק אתה לא חייב לרדת לקצב נמוך מאוד. ואם אתה חייב, אז תרד. זה בדיוק מה שהתכוונתי אליו כשאמרתי "לשים את האגו בצד", אחרת תמצא את עצמך בתוך פניה מתהדקת ששכחת שהיא שם או כוסית על ספייססטאר שנתקעה והחליטה לעצור באמצע הנתיב והדרך משם לשיחים קצרה מאוד.

אם את הפניות ה"בעיתיות" תעשה קצת יותר לאט ותשמור את האטרף האמיתי לפניות עם שדה ראיה נורמלי לא יקרה כלום ואף אחד לא יחשוב שאתה (לא אתה ספציפית, כן?) נהג פחות טוב או פחות גברגבר.

במחשבה שניה אולי כן יחשבו שאתה נהג פחות טוב/מהיר/אמיץ/גבר, אבל הם יעשו את זה בזמן שתמונות של הרכב המרוסק שלהם מסתובבות בוואטסאפ/פייסבוק/פורומים ואתה תשב בבית תאכל חומוס ותשתה קולה.

פורסם

או סוזוקי אלטו מהנתיב הנגדי שנכנסת עמוק עמוק לתוך הנתיב שלך ביציאה מסיבוב. אי אפשר לצפות הכל ולהיות מוכן לכל. אתה יכול לעשות את המקסימום מהצד שלך ועדיין תתרסק. צא מהסרט הזה.

כמובן שאני לא טוען שאין צורך לעשות את המקסימום מצידך כדי לשמור על עצמך, אבל אין 100% בחיים.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

בפועל זה מייצר קצב מאוד נמוך, כי אם להשמע לכלל הזה, בהרבה מהפניות צריך לרדת למהירות נמוכה מאוד.

Tough Luck.

אי אפשר להיכנס לסיבוב בבטחה מהר יותר ממה ששדה הראיה מאפשר.

מה גם, שאין כזה דבר להיכנס לאט מדי לסיבוב.

פורסם

Spire,

מסכים עם דברייך אבל רק כדי לחדד לגבי עניין שומאכר, זה נכון שהוא מתחרה ולכן סיכוייו לעבור תאונה גבוהים יותר אך הכוונה פה היתה להראות שגם אם אתה סופר מקצוען- זו לא תעודת ביטוח.

אגב, אמנם לא נהיגה אבל הוא עדיין משתקם מתאונת סקי שעבר והבחור בהחלט יודע לגלוש, רק להראות שאף אחד לא חסין.

בכביש הציבורי אתה כמובן לא נוהג ב-100% מיכולות הרכב או יכולותייל כנהג אבל גם אז, אפילו ב-60% ניצול יכולות עם שמירת מרווחי בטיחות מתאימים יכול להיות אותו כתם שמן שיעיף אותה למעקה בטיחות.

מקרה אמיתי, לפני כחודש יצאתי לנהיגה בכביש הרגיל, כביש דו סיטרי עם נתיב אחד לכל כיוון, פס הפרדה לבן ב-90% ממנו ואין שוליים- צד אחד קיר שהינו צלע הר וצד שני חומה בגובה חציה מטר שלאחריה תהום.

יוצא מפנייה עיוורת ומגלה נהג מונית דפקט שהחליט לעשות פניית פרסה על קו הפרדה לבן כפול מיד לאחר פניה עיוורת.

למזלו למרות שאני נוהג אגרסיבי ונוהג חזק אני מקפיד על שולי ביטחון ובלמתי בזמן.

זה לא אומר שבפעם הבאה זה יסתיים בצורה דומה כי אולי בפעם הבאה יהיה לי טיפה שמן על הכביש בנקודת הבלימה והרכב יזדקק לעוד 3-4 מטר כדי לבלום.

בקיצור, עם כל מרווחי הבטיחות, אף אחד לא חסין ואני (וגם אישתי) מודעים לכך שהסיכון קיים, אין הרבה מה להתכחש אליו.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
בגלל שראית, רק ראית, לא נהגת או ישבת ליד הנהג, אלא רק ראית "בראבוס" אז AMG כבר לא מרגשת אותך? מעניין אותי ההיגיון הזה.

ראיתי לפני שבוע את שיר אלמליח. בר פאלי כבר לא מרגשת אותי.

או

ראיתי לפני שבוע סרט פורנו. סקס כבר לא מעניין אותי.

(***נא לא לקחת באופן אישי, הכל בהומור.***)

שמע, החלום זה לנסוע לרינג ולהשכיר שם רכב שאני יכול לעשות איתו משהו (ואני לא מתכוון ל911 סטייג' 3 או איזה למבו. בכאלה אני אמות בערך בסיבוב הראשון).

על רכב של מישהו אחר ולא משנה על איזה רכב מדובר אני אנהג בצורה מתורבתת יחסית (אלא אם מדובר בליסינג של חבר'ה מהעבודה. לא תאמין כמה מהר האטרז' יכולה להאיץ בפניה על הילוך "B". מה שזה לא אומר) אז זה לא משנה אם יש לו 100 כ"ס או 5000.

ובתאכלס אני אדם של הוט-האצ'ים. אני מעדיף פיאט 500 אבארת' ידנית שאפשר לסחוט בפניות על פני מרסדס של 14 טון ו5 מחשבים ששולטים על השיגור

לגבי השרשור- אנשים בארץ גם לא יודעים לנהוג (לא מסתכלים קדימה ולא מבינים מצבים מתפתחים כדי להתאים את הנהיגה- ע"ע עקיפות\ האצות שניה לפני פקק), חסרי סובלנות\ סבלנות (ע"ע נסיונות להשתלב במסלול ולא ע"י הדחפות\ חיתוך) ופשוט שמים איבר רביה גדול על כל הסובבים (ע"ע עקיפות מהשוליים\ דרך נתיבי השתלבות וכו')

כשאחד מחליט שבא לו ועושה משהו בלי להסתכל- זה מה שגורם לתאונות- או אותו הצדיק שבא לו או זה שניסה להתחמק וחטף מ\ל נשמה טהורה אחרת שרצה לעזור לו לנסוע קצת יותר מהר ע"י הצמדות לתחת שלו או לברר למי יש גדול יותר (אגב- תקף לחלוטין גם לנשים, אבל זה לשרשור אחר)

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

IG.

אז על רכבי ליסינג לא אכפת לך אבל על רכבים שלך ואחרים לכאורה כן?

ואז אתה הולך ומספר על איך אנשים בישראל שמים ז' על כול הסובבים (ורכושם)?

אין בושה?

אגב, מעניין שגם האטראז וגם ה500 אבארת' נסחטות טוב מאוד בפניות.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

עידן, קוארה - אתם צודקים במאה אחוז. בגלל זה גם אמרתי שאני מתייחס למצבים בהם לא קורה איזה בלת"מ אלא במצבים בהם התאונה היא עצמית - תת היגוי -> קיר, היגוי יתר -> תעלה, שיפוט לא נכון של רדיוס הפניה -> תהום וכו'. אין ויכוח על זה שאין תעודת ביטוח ובכל סשן נהיגה יכול לקרות "משהו". אני רק התייחסתי למצבים שאותם כן אפשר למנוע.

I.G - מה הקשר בין מה שאמרת לבין נהיגה ספורטיבית? סתם לצורך העניין, יש הרבה מדינות בעולם שיחסית אליהן הנהגים בישראל כולם חנונים ממושקפים חמודים ואדיבים. קצת פרופורציות.

פורסם (נערך)
אין דבר כזה (לדעתי לפחות) נכון לנהיגה באופן כללי אבל אל נכון לנהיגה ספורטיבית. מבחינתי נהיגה ספורטיבית היא נהיגה "באופן כללי" רק יותר מהירה.

בפועל אם יש לך בלמים חזקים מספיק אתה לא חייב לרדת לקצב נמוך מאוד. ואם אתה חייב, אז תרד. זה בדיוק מה שהתכוונתי אליו כשאמרתי "לשים את האגו בצד", אחרת תמצא את עצמך בתוך פניה מתהדקת ששכחת שהיא שם או כוסית על ספייססטאר שנתקעה והחליטה לעצור באמצע הנתיב והדרך משם לשיחים קצרה מאוד.

אם את הפניות ה"בעיתיות" תעשה קצת יותר לאט ותשמור את האטרף האמיתי לפניות עם שדה ראיה נורמלי לא יקרה כלום ואף אחד לא יחשוב שאתה (לא אתה ספציפית, כן?) נהג פחות טוב או פחות גברגבר.

במחשבה שניה אולי כן יחשבו שאתה נהג פחות טוב/מהיר/אמיץ/גבר, אבל הם יעשו את זה בזמן שתמונות של הרכב המרוסק שלהם מסתובבות בוואטסאפ/פייסבוק/פורומים ואתה תשב בבית תאכל חומוס ותשתה קולה.

אני לגמרי איתך בעניין האגו בצד או כמו שאומרים אצלינו leave your ego at the door.

לכן אנחנו מטיילים בקבוצה קבועה וקטנה של חברים 4-5 רכבים כשכל אחד יודע את מקומו.

מצד שני בהרבה כבישי נהיגה הראות מאוד מוגבלת ברוב הפניות (אתה יודע מה לצפות מבחינת סוג הפניה מהיכרות קודמת או ממבט בתנאי השטח)

אז כדי להיות בטוח במאה אחוז שאני אוכל לבלום אם יפתיע אותי רוכב אופניים באמצע הסיבוב אני צריך לרדת כל כך במהירות שזה יעכב גם טיול משפחות.

תשאירו את סוגיית הגברגבר וגודל האיבר בצד, זה לא מעניין. מצד שני אני יוצא לטיול נהיגה ולא מקפיץ את סבתא לקופת חולים. ואני מודע לזה שלמרות שבכביש ציבורי אני משאיר לעצמי מרווח ביטחון לא קטן (מבחינת יכולת של הרכב ושלי), עדיין הפתעות יכולות לקרות. הפתעות קורות יום יום גם בנהיגה מנהלתית ככה שאי אפשר לצפות הכל.

תוספת לאחר שראיתי את התגובה האחרונה שלך:

אני מדבר נטו על הפתעות, לא איבודי שליטה כאלה ואחרים עקב הערכה שגויה של יכולות.

עריכה אחרונה על ידי deltaHF
התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם (נערך)

אז כדי להיות בטוח במאה אחוז שאני אוכל לבלום אם יפתיע אותי רוכב אופניים באמצע הסיבוב אני צריך לרדת כל כך במהירות שזה יעכב גם טיול משפחות.

אין כזה דבר להיכנס לאט מדי לעיקול. לכל היותר, אתה יכול אחר כך להתחיל

בתוך הפניה מרגע ששדה הראיה מתחיל להיפתח. אם כבר רק תהיה יותר מהיר ביציאה מהפניה.

תכנון טוב יותר של הקו יכול לעזור, ובמקרים קיצוניים אפשר גם לדחות את סיבוב ההגה לנקודה מאוחרת יותר, כך שאתה מתפשר על יציבות לטובת שדה ראיה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4012 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...