Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן C4 או רנו מגאן (2007-2009)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3998 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלי שנת 2008 SX לפני המתיחת פנים (יש את המסך הקטן מעל ההגה והלוחית רישוי מקדימה היא באמצע ולא למטה). עליה לכביש בינואר. מופיע ברישיון שיש 6 כריות אוויר ובקרת יציבות.

אסף

נ.ב. הדבר הכי מעצבן באוטו זה שמופיע באופן קבוע כמה ק"מ נשאר עד שיגמר הדלק. אתה נותן קיק ורואה את הטווח יורד וכואב בכיס.

פורסם

אסף, לוחית רישוי באמצע זה אחרי מתיחת פנים. לפני מתיחת פנים היא ממש מגרדת את הכביש בתחתית הפגוש.

לפני מתיחת פנים היה צג דיגיטלי מעל ההגה עם שעון סל"ד.

אחרי מתיחת פנים שעון סל"ד עבר למסך המרכזי. מעל ההגה נשארו רק מנורות ביקורת כמו אורות, איתותים וכו'

פורסם (נערך)

מוזר, בדקתי SX אחת, במצב מדהים, ורשום ברישיון חד משמעית 2 כריות אוויר. לא ברור לי.

על זה פסלתי את הרכב הספציפי, ממש מעניין.

אתם אומרים SX 2008, לא משנה אם לפני המתיחה או אחרי יש 6 כריות אוויר? כי אני מבין שגם אצל אסף, שהיא לפני המתיחה, יש 6.

עריכה אחרונה על ידי m.l
פורסם

לפותח האשכול:

כפי שידוע לך, עד לפני כמה ימים החזקתי בC-4 מנוע 2000, אשר פורסמה למכירה בפורום וזמן קצר לאחר מכן הושבתה עקב תאונה...8)

לפני קצת יותר מחצי שנה, שידרגתי את המגאן של אשתי לסניק, כך שאני מכיר מקרוב את 2 הרכבים בשנתונים הרלוונטיים.

אינני יודע את ההבדל בין הSX לPK (לי היתה כאמור C4 PK מנוע 2.0) אבל עד כמה שזכור לי, בשנת 2007 נחשבה הC4 לאחת המכוניות הבטוחות בקטגוריה. מנגד, בטיחות היא אחת הדגלים של רנו בכלל, של המגאן בפרט.

לפיכך, תבחר את אשר תבחר - ב-2 המקרים תקבל רכב עם רמת בטיחות גבוהה, בהשוואה לדגמים רבים מאותם שנתונים.

בעניין האמינות - בניגוד לאגדות האורבניות כאן בפורום ובכלל בציבור (בעיקר אצל אלו שמעולם לא החזיקו רכב צרפתי או שאיתרע מזלם והם נפלו עם "רכב לימון" שאינו מעיד על דבר) שני הרכבים גילו אמינות גבוהה מאד. שניהם היו אצלנו במשך 4-5 שנים וגמעו קרוב ל-100 אלף ק"מ באותה תקופה. במגאן זכור לי שממש בהתחלה הייתי צריך לטפל בכויל הידוע לשמצה ולקראת הסוף השיניים של בלם היד נשחקו והחלפתי אותו בידית אחרת משומשת. מלבד זאת, רק בלאי טבעי וטיפולים שוטפים.

מעט לאחר הרכישה של הC4 נאלצתי להחליף רדיאטור בגלל קורוזיה שהצטברה עליו, משהו שראיתי כבר כשקניתי ולכן ממחיר הקניה קוזז עלות רדיאטור מקורי חדש. מלבד זאת, לא היה לי שום תיקון זולת בלאי טבעי, ניקוי בית מצערת והחלפת תושב מנוע פעם אחת.

אם אני משווה לרכבים קודמים שהיו לי לפני המגאן/C4 (הונדה ג'אז, סיאט לאון) אז דווקא הצרפתיות "ראו פחות מוסך" מהיפנית והגרמניה/ספרדיה.

צריכת הדלק של המגאן היתה בסביבות ה-1/12.5 ואילו של הסיטרואן - 1/10 , אבל יש לזכור כי מדובר בנפח מנוע גדול יותר בC4.

2 הרכבים היו בגרסה המאובזרת (EX ברנו וPK בסיטרואן) אבל אין ספק שהC4 הרגישה הרבה יותר מתקדמת וגם נראתה כך, ואכן בגרסת הPK יש יותר איבזור מאשר בגרסת ה-EX של המגאן, הגם שלאחרונה יש יותר איבזור בשנתונים הללו מאשר משפחתית יפנית מתחרה.

עם זאת, לדעתי המגאן נוחה יותר, בעיקר בנסיעות ארוכות, גם המושבים נוחים יותר וגם הנסיעה סופגת יותר את הכבישים המחורבנים של ישראל. המגאן גם מרווחת יותר, בעיקר מאחור וכמובן שתא המטען שלה גדול משמעותית משל הC4, כמו גם מכל משפחתית אחרת באותה תקופה, אולי למעט האוקטביה.

השאלה היא מה מחפשת האחות - רכב משפחתי קלאסי, מרכב סדאן, שיהיה מרווח גם ליושבים מאחור (ילדים? עגלות תינוק?) או האצ'בק?

לדעתי המגאן מעט כבדה אבל צריך לקחת בחשבון שמקור ההשוואה שלי היא סיטוראן עם מנוע חזק יותר. אולם לא אתפלא אם גם מול גרסת ה-1600 של C4 היא תרגיש כבדה יותר. מנגד המגאן זולה יותר.

אני מנסה להיזכר כמה כריות אוויר היו לי בכל אחד מהרכבים ואני לא מצליח. אבל לדעתי בבחינת בטיחות 2 הרכבים נהנים ממוניטין בטיחות גבוה (וזו אחת הסיבות לכך שרכשתי את שתיהן והחלפתי את המגאן בסניק ולא עברתי ליצרן אחר) וההכרעה צריכה ליפול בהשוואה של פרמטרים אחרים.

פורסם (נערך)
תודה על התגובה.

אשמח לדעת מה עלות החלפת הטיימינג.

מצאתי אחת 1600, הדגם pk המאובזר עם קילומטראג נמוך, 2007, לפי המידע באינטרנט זה 6 כריות אוויר ועוד שלל מערכות בטיחות.

אבל אבדוק לגבי השינוי בין 2007 ל2008, תודה על ההערה.

אחותי נוסעת 80 אחוז מחןץ לעיר, בתנועה לא פקוקה (גרה בדרום), 1-13 זה מאוד סביר לרכב כזה, בשנתון כזה, בשילוב מנוע גיר וכ'ו..

רק הערה אחת, יש דרום ויש דרום. גם לי יש אחות הגרה בדרום. אם אחותך גרה באזור שדרות - נתיבות , רצוי שתבדוק היטב שיש מוסכים המסוגלים ויודעים לטפל בצרפתיות. אל תיקח זאת כמובן מאילו, שכן בדרום הנושא די בעייתי ובמיוחד אם היא בונה על מוסך שאיננו מורשה יבואן.

עריכה אחרונה על ידי tgranot
  • תוכן חדש...