Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

BMW 1 ל-10 שנים - תחת טיפול מסור?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4025 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני מתעניין (מאד) בקניית רכב מיני-פרימיום חדש.

אני חוסך עבור רכב וכבר זמן שוקל יוקרה - רק נרתע מהצורך בתיקונים יקרים.

רציתי לשאול לדעתכם: מה הסיכוי של רכב מיני-יוקרה בסיסי, למשל 116i, לא לחוות קלקולים לאורך זמן (נניח 5 השנים הבאות ב״ה).

א. תחת אחזקה שוטפת מעולה, טיפול מסור (במוסך ובבית) ותשומת לב רבה :-D

ב. במדינת ישראל :cry:

עריכה אחרונה על ידי elad_sht
פורסם

אתה בהחלט צודק, רכב יוקרה ממותג נושא עימו עלויות אחזקה גבוהות, אחזקה של רכב שכזה הרבה מעבר לתקופת האחריות הינה פחות אטרקטיבית, הטכנולגיה של היום מאוד מתקדמת ואיתה המקום לבעיות, אני במקומך הייתי מחליף רכב אחת 3-4 שנים כאשר את הרכישה הראשונה הייתי מבצע עם מימון חלקי וכך כל תקופה מתחדש ברכב חדש ובעל אחריות, אם תקנה רכב ב170-200 אלף ש''ח כעבור פחות מעשור כנראה שתישאר עם הרבה הוצאות וקופסה עם גלגלים שהערך שלה הוא שערורייתי...

פורסם

עלות התקלות בשנים הראשונות שלאחר האחריות צפויה להיות זניחה לעומת ירידת הערך שתפסיד בחמש השנים הללו. הדבר היחיד שצריך להטריד אותך בקניית רכב חדש זה ירידת הערך, לא תקלות ולא צריכת דלק מכיוון שהם זניחים בחישוב הכללי.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם (נערך)
לאור כל זאת (מסכים עם דברי אמיר) - מדוע לא לרכוש אם כבר רכב בן 3-4 שנים ?

האם חייב / רוצה רק רכב מהניילונים ?

ממש לא, אני בראש פתוח למשומש ובמידת הצורך יש לי הרבה סבלנות לחפש את הרכב הנכון. יחד עם זאת אני אדם שאוהב שיש לו דברים מעולים שנמצאים במצב מעולה - לכן אם אקנה משומש זה יצטרך להיות רכב במצב נדיר.

מה הדרך הטובה ביותר מבחינת עלות/תועלת לקניית הרכב לדעתכם? במו 116i

אולי אני מפספס אבל נראה לי שאם קניתי חדש ב 180 ומכרתי ב 100,

או לחלופין קניתי ב 100, תיקנתי ב 30, ומכרתי ב 60,

זה כמעט היינו-הך.

עד כה היה לי נסיון רק עם רכבים חדשים (קוריאנים - ממש לא פרמיום) אז יש מצב שאני מדבר קצת שטויות לגבי המחירים :evil: אשמח לתיקון

פורסם

הדרך הכי טובה היא לקנות יד שניה בת חצי שנה עד שנה וחצי פלוס מינוס. המחיר צונח יחסית ואתה מקבל רכב איכותי שיחזיק לאורך זמן.

מבחינת אמינות - אי אפשר לדעת ואי אפשר לנסות לדעת מה יקרה.

הייתה לי בימר חדשה סדרה 1 שנת 2012 (בזמנו רכשתי חדשה מהסוכנות) שהתקלקלה בערך 3-4 פעמים והושבתה לתקופות ארוכות במוסך של קמור בזמנו (היום דלק). בפעם הראשונה היא התקלקלה אחרי שבועיים מרגע קבלת הרכב.

אני מטפל באוטו בצורה מיטבית. מצד שני, לחבר טוב הייתה בימר (קנה יחד איתי ומכר יחד איתי אחרי 3 שנים) והיא לא נכנסה למוסך אפילו פעם אחת.

קח את המקרה הכי גרוע ותבנה עליו, אם יהיה לך מזל, לא תצטרך לממש את החסכונות בשביל המקרה הזה.

פורסם (נערך)

אהבתי את הרעיון של רכב שעשה כשנה-וחצי ולכן צנח במחיר אבל לא כ״כ באמינות.

במקרה זה, האם אתם לא חושבים שאפשר לאפיין את ה״מזל״ של הרכב, בהתחשב בכך שהוא כבר ראה שנה-שנתיים על הכביש? למשל: אם הייתי נתקל באוטו שמשום מה נכנס לתיקון שבועיים אחרי עלייה, או הושבת לזמן ממושך, כמו שקרה לשבלול, לא הייתי לוקח אותו.

לסמוך על ה״מזל״ מדאיג אותי :-o

פורסם

ישנה אמירה המיוחסת לבנקאי ג'יי פי מורגן שהולכת כך: "If you have to ask the price, you can’t afford it".

בעלות על רכב פרמיום היא מעשה לא כלכלי בעליל. האחזקה השנתית שמורכבת מרישוי, ביטוח וטיפולים שוטפים יקרה משמעותית מרכב עממי. חלקי החילוף יקרים להחריד וגם אין הרבה דרכים להוזיל את העניין, כי מעטים האנשים שיקחו BMW חדשה לטיפול במוסך מדרכה מפוקפק. בנוסף על כך כל שריטה על הפח פתאום דורשת טיפול, מתחילים לרכוש צמיגי פרמיום ושמנים איכותיים ועוברים לשטיפה ידנית ותדלוק באוקטן 98 גם אם לא צריך. כל הצעדים האלה כמובן עולים ממון רב.

כדי למנוע אי הבנות אציין שאני מחזיק רכב פרמיום ומאוד מרוצה ממנו, כך שאינני מנסה להניא אותך מהעניין, רק חשוב שתבין את ההשלכות הכספיות ותהיה מוכן להן.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

שלא ידאיג אותך המזל של הרכב, כי... לא תוכל לחזות אותו.

ז"א - רכב עם הרבה תקלות וכניסה למוסך - בזה לא הייתי נוגע (במידה ואני יודע על כך).

לרכב שאין לו הסטורייה של תקלות :

א. זה טוב כי אין תקלות (ולא התעסקו איתו. לא היה גם מצב שתיקנו דבר אחד וקילקלו בלי כוונה דבר אחר).

ב. ובכל זאת - אינך יודע מתי תפקוד אותך התקלה הבאה.

אם הבנתי למה אתה חותר - אתה מקווה שיהיה זה רכב שנסע "מספיק" (זמן / ק"מ - אבל לא יותר מדיי) ואם היתה אמורה לצוץ תקלה - אז היא צצה כבר או שלא תצוץ כלל (לפחות לא בשנותיו הראשונות).

בשביל להיות רגוע - עדיף (לפחות בשבילך) רכב שעדיין באחריות, על כל מקרה שלא יבוא.

זכור רק שיש אלמנט בלתי ניתן לחיזוי - המזל (שבשבילנו זה מזל, ואולי הרכב לא הורכב בעצם כיאות וכו')

alfa 156 2.5.

פורסם

רכישת רכב חדש ל 5 שנים ומעלה נראית לי השילוב הכי טוב בין פינוק של רכב חדש והחלטה כלכלית סבירה.

להחליף כל 3 שנים זה לדעתי יקר מדי.

האם יוקרה או רגיל? קצת קשה להתנבא עד כמה יוקרה יהיה יותר יקר, אבל סביר שיהיה יותר יקר. אבל בתחום המיני קומפקט לא חושב שהפער יהיה משמעותי.

שורה תחתונה, רכב זה עניין יקר מאוד בישראל. אם אתה מתלבט בין יוקרה לסטנדרט אז לך על סטנדרט.

בגדול

פורסם (נערך)

נהגתי על יונדאי אלנטרה ועל וסוזוקי סוויפט (מהיבואן עד בערך 5 שנים קדימה) ועל 307 / פולו / גולף (אותו רעיון מבחינת שנים). לא התעסקתי מעולם בתיקונים גדולים - את ה 307 מכרנו כשהתחילה הסכיזופרניה (אלקטרוניקה).

מהנסיון שלי הבנתי שהמכוניות הקוריאניות הן לא הטעם שלי. הסוזוקי והיונדאי - הכסאות שלהן לא נוחים מספיק והפלסטיקים רועדים, אבל מעל הכל ההרגשה שאתה נוסע בפחית ושמתחת למכסה יש תרנגולת עייפה שמזיזה שני חוטים חלשים ובקושי מריצה לך את הרכב..

זה לא מפנק - לא רוצה עוד רכב כזה.

את הפולו / גולף אני אוהב הרבה יותר, מן הסתם. יש להן דרייב יותר מהקוראניות. הגולף 2013 הוא רכב חבל״ז, אמנם קצת כבד.

מצד שלישי, הנהיגה על הבמו 1 היא משהו שאני נהנה ממנו הרבה הרבה יותר.

יש לי אפשרות לרכוש את הרכב ולשלם על כל העלויות הצפויות - אבל אני באמת לא מעוניין לשלם תיקונים יקרים לאורך זמן.

אני מניח שכמו שאמרתם, אם יש ספק אין ספק. בינתיים אני עוד שוקל את האפשרויות.

לגבי מימון חלקי - מה היתרונות/חסרונות, או בכלל מה זה בקצרה. ניסיתי לחפש בפורום אבל לא כ״כ מצאתי.

פורסם

אני עם סדרה 1 בת שלוש ו50K. הבעיה היחידה שהיתה לה זו זליגה איטית מאוד של נוזל קירור שהופיעה אחרי שנתיים. אתה תמיד יכול ליפול על אוטו לימון אבל אני לא חושב שיש לדגם בעיות אמינות מיוחדות שצריכות להדאיג אותך.

פורסם

נהגתי על יונדאי אלנטרה ועל וסוזוקי סוויפט (מהיבואן עד בערך 5 שנים קדימה) ועל 307 / פולו / גולף (אותו רעיון מבחינת שנים). לא התעסקתי מעולם בתיקונים גדולים - את ה 307 מכרנו כשהתחילה הסכיזופרניה (אלקטרוניקה).

מהנסיון שלי הבנתי שהמכוניות הקוריאניות הן לא הטעם שלי. הסוזוקי והיונדאי - הכסאות שלהן לא נוחים מספיק והפלסטיקים רועדים, אבל מעל הכל ההרגשה שאתה נוסע בפחית ושמתחת למכסה יש תרנגולת עייפה שמזיזה שני חוטים חלשים ובקושי מריצה לך את הרכב..

זה לא מפנק - לא רוצה עוד רכב כזה.

את הפולו / גולף אני אוהב הרבה יותר, מן הסתם. יש להן דרייב יותר מהקוראניות. הגולף 2013 הוא רכב חבל״ז, אמנם קצת כבד.

אם אני מבין נכון המכוניות האסייתיות שלך יוצרו לפני כ 10-15 שנים. אז קח בחשבון שתעשיית הרכב במזרח מאוד התקדמה מאז.

אולי לא הגיע לסטנדרט האירופי מבחינת תחושה ויכולת אבל אין ספק שהפער צומצם.

קשה לי להניח שיונדאי עדכנית תגרום לך את אותה התחושה.

מכל מקום קח בחשבון שגם אם הבמו תוכיח אמינות מופלגת אז רכיב אובדן הערך שלה יהיה גדול יותר. בעיקר בגלל שמדובר ברכב יקר יותר מלכתחילה.

מימון זה עניין שיש לו עלויות. בזכות הריביות הנמוכות אז היום זה זול יותר.

זה עניין אישי אבל לדעתי מימון לוקחים כשצריך, ולא בשביל להתפנק.

הצרכים של כל אחד שונים.

בעיני סביר יותר לקחת מימון בשביל לרכוש פז'ו 308 כשמגדירים את הצורך כרכב מודרני, חדש ובטיחותי. פחות סביר לעשות זאת בשביל פינוק של רכב פרימיום.

פורסם (נערך)
[/right]

אם אני מבין נכון המכוניות האסייתיות שלך יוצרו לפני כ 10-15 שנים. אז קח בחשבון שתעשיית הרכב במזרח מאוד התקדמה מאז.

אולי לא הגיע לסטנדרט האירופי מבחינת תחושה ויכולת אבל אין ספק שהפער צומצם.

קשה לי להניח שיונדאי עדכנית תגרום לך את אותה התחושה.

מכל מקום קח בחשבון שגם אם הבמו תוכיח אמינות מופלגת אז רכיב אובדן הערך שלה יהיה גדול יותר. בעיקר בגלל שמדובר ברכב יקר יותר מלכתחילה.

מימון זה עניין שיש לו עלויות. בזכות הריביות הנמוכות אז היום זה זול יותר.

זה עניין אישי אבל לדעתי מימון לוקחים כשצריך, ולא בשביל להתפנק.

הצרכים של כל אחד שונים.

בעיני סביר יותר לקחת מימון בשביל לרכוש פז'ו 308 כשמגדירים את הצורך כרכב מודרני, חדש ובטיחותי. פחות סביר לעשות זאת בשביל פינוק של רכב פרימיום.

אולי לא דייקתי בשנים, אני נוהג כבר 12 שנה סה״כ - האלנטרה 2005 היא האוטו הכי ישן (אני באמת לא שופט קוראניות לפי האספרו 2000 שלפניה),

בימינו נוהג בעיקר על סוויפט 2013.. רועש לי וקטן לי ולא נוח ולא כיף לי :evil:

עוד דבר שאבהיר - אני לא צריך את הרכב בשביל הסמל, כלל.. להיפך, מאוד הייתי רוצה לקבל את ״מה שבא עם הסמל״ - בלי הסמל.

בואו אנסה לעשות קצת סדר :-o

אני בן 29, רווק, נוסע מהשרון לת״א כל יום ופעם בשבוע לחיפה..

עובד ומרוויח יפה אז יש לי אפשרות להחזיק אוטו, כל אחד שארצה. אני ממש לא קמצן אבל אני לא פראייר (אני בכוונה משתמש בביטויים האלה כדי שתתחברו לקיטלוג הדי סטראוטיפי ותזרמו איתו) - אני רוצה לקנות רכב איכותי - שירגיש טוב, שיהיה טוב, שיתיישן טוב. בגלל זה חשבתי זמן מה על הבמו.

יותר פורמלית יש כמה אילוצים, מהחשוב לפחות חשוב:

1. שיהיה נוח - שיהיה לו כסא נוח, אני אומר את זה ראשון כי אני בחור גבוה והגב הוא תמיד עניין בעייתי בשבילי, בחלק מהמכוניות אני פשוט נאלץ לנהוג בישיבה על ד״ר גב על הכסא (שזה ממש בריא לגב אגב! אבל זה רחוק מכסא תומך ונעים) וזה לא מקובל הפעם. חוץ מזה שיהיה מרווח ולא ירגיש צפוף מקדימה, וגם בידוד רעשים זה מבורך.

2. כמה-שיותר-מתקרב-לחווית נהיגה: בשבילי זה אומר הגה ומנוע שמגיבים בזריזות ומסוגל להסיע בכיף גם נהג + 2 כל הדרך מת״א לחיפה (כולל העלייה של פרויד! שלא יתבכיין לי).

3. שיהיה כמה שיותר זול להחזקה (ביטוח, דלק, אחזקה וטיפולים שוטפים - כל אלה מרגישים דומה בכיס שלי, בלי כוונה לזלזל בחשיבות תחזוקה נכונה)

4. זה הכי פחות חשוב - אבל אם אפשר, אז שהאוטו ״ישדר״ את הדברים שמנינו. לא בהכרח בסמל, לא בהכרח בגימור, לא בהכרח במוניטין של הדגם ולא בהכרח בנדירות - אבל אולי בקצת ממקצתם.

לא חשוב לי בכלל:

1. החומר/עיצוב של הכפתורים/צבעים של הריפוד - פלסטיק רך ונעים זה אכן רך ונעים.. אבל כל עוד זה לא עור, זה לא קריטי בשבילי. ועם דשבורד שמד הדלק בו יותר בולט ממד המהירות והספידומטר לא במקום נוח אני גם אחיה בכיף (אני מנסה להדגיש שזה זוטות מבחינתי, באמת לא משנה).

2. האביזרים הנלווים. למשל: לא צריך בקרת אקלים מפוגזמת, לא מתעסק בפלאפון יותר מדי גם ככה, בתוך האוטו ומחוצה לו, גם לא בתכנת ניווט ובקרת מולטימדיה. אפילו חיישני רוורס זה בשבילי די מעיק. מבחינתי אפשר כמה שפחות צפצופים באופן כללי :-D

3. מקום מאחורה / תא מטען קטן - לא צריך.

כאמור נסועה יומית לת״א וחזרה לאזור השרון + פעם בשבוע לחיפה -> לא נעבור את הממוצע, 20000 קמ״ש.

כמו שכתבתי מקודם - אני נוהג היום (מדי פעם) על גולף 2013, וזה אוטו נהדר בעיני, אלא שהוא קצת כבד/משעמם בנסיעה שלו ויש עולם יותר גדול של חוויות נהיגה. אחרת הייתי מחפש אחת כזו.

מכאן ועד להאם אני רוצה מכונית חדשה או משומשת, פרמיום או mid, וכו׳, המרחק גדול ואני די פתוח.

מקווה שזה קצת יותר ברור.. אם לא אשמח לתקן שוב

• תוכן חדש...