Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4092 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים :-),

אז לבסוף לאחר חיפוש ארוך בשביל רכב לאחיין שלי בתור רכב ראשון הוחלט ליקנות גרנדה כמו שלי :-).

מכיוון שאני מכיר את הרכב מכל הכיוונים כולל הגיר הרובוטי+ מכיר מוסך טוב שמטפל במיקצויעות הוחלט לקחת את הסיכון(:-) ) בעיקר גם כי מדובר ברכב חדש יחסית למחיר ובטוח וכולל ESP.

מדובר על גרנדה פונטו רובוטית 1.4 2009 אקטיב עם 97K ק"מ פרטית עם ספר טיפולים מלא וטופל כל חייו במוסך מורשה יבואן, רואים לפי הטיפולים שהבעלים עשה כל מה שהמוסך דרש ולא חסך, מבחינת תקלות כמעט ולא היה משהו חריג ורק החליפה חיישן ברובוט(קרה גם אצלי) והחלפת ברקסים כמעט כל טיפול גם הקלאץ הוחלף בטיפול האחרון וזה עוד משהו שלא ניצטרך לשלם עליו בעתיד הקרוב.

בקיצור מבחינת הטיפול ברכב אני מאוד מרוצה.

אני בעיקר מודאג מבדיקת הקומפרסיה, מה דעתכם?, יכול ליהיות שהצטברות פיח גורמת לזה(לעבור מתחום הסביר לבעייתי)?

המנוע נישמע טוב, לא ראיתי בעיה ניראת לעין(עריכה- ניזכרתי שהיה הזעת שמן שניראת כמו גריז שחור ליד הפולי התחתון, כמובן יבדק הסיבה), מבחינת התושבות מנוע לא רשום בידיוק באיזה מדובר ולא הרגשתי רעידות שעוברות פנימה וגם זה כמובן יבדק במוסך שמשון יחד עם הבולמים, מבחינת הברקסים- הדיסקיות כמעט כמו חדשות וכניראה זה רק הרפידות.

לגבי מעיכות בתחתית- יש מעיכה בצד של הנוסע בעזור ששמים את הג'ק , אולי בטעות שמו לא במקום הנכון וגרמו למעיכה?(זוכר מיקרה כזה שקראתי כאן).

האם זה קריטי?

חוץ מזה לא ראיתי משהו מיוחד ברכב, ואני דיי מכיר את הרכב מקרוב והייתי מרוצה מהמצב שלו והוא שמור ומטופל לא פחות מהגרנדה שלי.

תודה מראש!

check.jpg

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

המעיכה בסף זה קוסמטי,כניראה מכה ממדרכה או גק.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

גם אני חושב כך, מעבר לזה לא ראיתי שיש סימני תאונה רצינית או החלפות, שהוא יהיה במוסך לבדיקה ניראה טוב יותר, מה גם שאני מיתלבט אם לקחת אותו לבדיקה כי חוץ מבדיקת תאונות לא ממש יש לי תועלת בבדיקה שלהם ששוה את ה500 ש"ח לרכב של 25K, תמיד אותם ההערות וכסת"ח, אם אני רואה שלא הוחלפו דלתות, מעיכות בתא מטען, איזורי קריסה מקדימה אין לי לדעתי סיבה כבר במיוחד שאני רוכש ממקום אמין.

הרי את הגיר הרובוטי אין להם איך ליבדוק והמנוע גם כסת"ח שלא יחדש הרבה, מעדיף ליסמוך על ספר הטיפולים ומצב המנוע בפועל בבדיקה במוסך מתמחה ואת ה500 ש"ח להוסיף ליישור קו(שלא ממש צריך כי טיפול 90K עבר לא מזמן אבל אני אפנק בכל זאת את הרכב :-)).

אז כרגע הסיבה היחידה שאני קצת דואג זה בדיקת הקומפרסיה הזו שגם לא תמיד הכי מדוייקת הבנתי, כיצד אפשר לוודא שהכל בסדר?, ואני אפילו לא אתפלא שההפרש הוא כתוצאה מפלאג לא סגור, בספייס שקנו במישפחה בעת יישור הקו המוסכניק נידהם שהצליח ליפתוח את הפלאגים עם היד בלי שום ידית, העצוב הוא שהרכב טופל בעברו במורשה בדרום.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם (נערך)

בוקר טוב ומוצלח!

עוד דעות בבקשה ? ...

הרכב צריך להילקח היום :-).

האם שימוש בBG 44K + יכול לעזור?

מפתח מילוי השמן אין לחץ עודף, הוא כמו ברכב שלי, אם באמת היה הפרש של 17% ביגלל הבוכנות לא היה אמור ליהיות לחץ עודף מהפתח?

עוד דבר- במנוע 8V שלנו רשום בספר רווח ליבדוק ולכוון מרווח דחיפים כל 60, יכול ליהיות זו הסיבה?

אני צריך ליבדוק כי כניראה גם לי לא כיוונו, ניראה לי אמרו לי שהמרימים הדראוליים אבל זה נכון רק בדגם 16V לפי פיאט.

פורסם

למה שלא תיקח את האוטו למוסך מורשה יבואן של פיאט לבדיקה לפני קנייה? הרי הם יוכלו לענות לך טוב מאוד על השאלות ולתת הצעת מחיר.

הבדיקה של המכון חוץ מכסת"חים לא שווה את הכסף שמשלמים עליה.

כעת: יונדאי i10 שנת 2015, 1.0, ידנית.

בעבר: יונדאי אקסנט שנת 2005, 1.5, אוטומט.

פורסם

זה מה שאני אכן הולך לעשות, רק רציתי לדעת קצת מידע מקדים מאחרים לגבי התוצאות האלה, מחר הרכב יכנס לבדיקה ואם התיקונים בגבול הסביר לגיל הרכב אז שיהיה בשעה טובה.

מקווה שהכל יהיה בסדר ואז אפתח דיון בניפרד על כל תהליך הרכישה, בינתיים אני מאוד מרוצה מהחברה הזו וממתין בציפייה למחר. :-).

ובקשר למכון אתה צודק- חוץ מבדיקת תאונות היא לא שווה כלום, מכיוון שהרכישה ממקום אמין ויש נסיון עם הרכב כולל תיעוד מלא מיום עלייה לכביש אז ה500 שקל למכון פשוט הולכים לפח.

אחיין שלי סופר את הדקות עד לקבלת הרכב :-).

פורסם

חוץ מהקומפרסיה שבאמת נראית מטרידה, הרכב נראה בסדר גמור.

השאלה הגדולה היא למה ההפרש הזה, שהוא משמעותי מאוד. לדעתי אם במוסך אומרים לך

שזו בעיה שנובעת מפיח או כיוון שסתומים אז אין לך מה לחשוש, אבל כנראה שגם הם יגידו לך

שצריך לנסות, ולראות אם הבעיה נפתרה או לא.

• תוכן חדש...