Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3939 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במהלך עבודת הכנה שעשיתי לקראת פרזנטציה במקום העבודה שלי נתקלתי בתיאורים של ביטול DPF על ידי נהגים ישראלים שונים, בעיקר מתוך רצון לחסוך את חידושו או החלפתו של התקן.

חמור מכך - ראיתי תגובות בפורומים שונים בהם "בעלי מקצוע" לכאורה נתנו עצות בנוגע לפירוק תוכנו של אותו מתקן.

 

למי שלא יודע - מנועי דיזל פולטים כמויות גדולות של זיהום חלקיקי, בעיקר בגודל זעיר (2.5 מיקרון ופחות מכך).

בעוד שאני משער שרוב החברים בפורום מכירים את הנזקים "הרגילים" של זיהום אוויר, מעטים יודעים שאותם חלקיקים זעירים קשורים לתחלואה לבבית ומוחית קשה (התקפי לב ושבץ מוחי). קשר זה הודגם באופן עקבי על ידי עשרות מאמרים.

 

מנועי דיזל פולטים חלקיקים אלו בריכוז גבוה במיוחד דווקא במקום בו הם מסכנים הכי הרבה אנשים -- בתנאים של נסיעה עירונית ו/או בפקקים.

 

DPF מודרני הפועל כשורה מסוגל ללכוד 30 עד 90 אחוז מאותם חלקיקים מזיקים.

לתשומת לב בעלי רכבי הדיזל.

  • תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מסכים איתך לגבי החשיבות הגבוהה שיש ללוכד החלקיקים המדובר, אך בחלק מהרכבים שמשמשים בעיקר כרכבי עבודה (מוניות, משאיות וכד') הטכנולגיה לא ממש מתאימה לאופי העבודה לפחות בארצנו, תאר לך נהג מונית שעובד כל היום רק בתוואי עירוני, עליו לצאת לנסיעה בין עירונית כדי לנוע על כביש מהיר בשיוט למעל 30 דקות ע''מ לנקות את החלקיקים שנלכדו, במצב שאיננו מבצע זאת או שהמחשב יגביל את תפוקת הכוח במנוע עד אי הנעתו כלל, במקרים אחרים אף יזדקק להחלפת אותו הסנן בסכומים לא נמוכים כלל..

לפי מה שידוע לי נעשים כל מיני טריקים גם במשאיות הדורשות "אוראה" ע''מ להמנע מקניית הנוזל הנ''ל וחיסכון כמה שקלים.

פורסם

אנשים מבטלים את המתקן הזה DPF כי מי שהגה את הפיתרון הזה לבעיית החלקיקים כנראה לא חשב על כל כך הרבה בעיות יקרות מאוד ! .

1) אם המסנן נסתם באופן סופי עלות החלפתו מאוד מאוד גבוהה - ~10K לרכב פרטי , 50K~ למשאיות.

2) המסנן הזה רגיש לנסיעות קצרות(פחות מ 20ק"מ)/עירוניות - לכן בעל הרכב נדרש אחת למספר שבועות לצאת לנסיעה בין עירונית מיותרת ( שוב עלויות דלק מיותרות)- ).

 

 

למסנן הזה אורך חיים קצר , לכן פיתחו תהליך ריגנרציה שעובד רק במהירות בין-עירונית ולמשך 20 דקות בערך , אם במהלך תהליך הריגנרציה נאלצת להאיט או לכבות מנוע , התהליך צריך להתחיל מחדש .

בתהליך הריגנרציה - מוזרק סולר נוסף ( שאינו משתתף בפעולת המנוע ליצר כח) בשלב הפליטה כדי להבעיר את מערכת הפליטה ובכך לעלות את הטמפרטורה באיזור ה DPF ל 600 מעלות - לכן התהליך גם צורך סולר בכמות גבוהה ומוריד את יעילות מנוע הדיזל.

אם לא מתבצעת פעולת הריגנרציה המסנן יכול להיפגע וולהיסתם באופן תמידי מה שידרוש החלפתו .

פורסם

מאיזו שנה הרכיב הזה הפך להיות חובה ברכבי דיזל ?

במקרה שהוא לא תקין או מבוטל האם ניתן לעבור בדיקת זיהום אוויר בטסט ?

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם (נערך)

פותח השרשור, אני יודע שאתה ממתנגדי הדיזל.

זה אומנם נכון שהדיזל פולט חלקיקים, אבל המהנדסים כבר חשבו על זה ולכן הפתח של צינור הפליטה נמצא בצד האחורי של הרכב. לכן לנהג אין יותר מידי מה לדאוג מהחלקיקים שהרכב שלו פולט (העיקר לא להפעיל את הרכב בסאלון של הבית והכל יהיה בסדר).

 

נניח ולא תפרק את הפילטר. האם תתרום בכך לאיכות הסביבה? לא! למה? כי יש מספיק משאיות, אוטובוסים ורכבי דיזל הישנים שפולטים כזאת כמות של חלקיקים, שלא משנה אם הרכב שלך יפלוט משהו או בכלל לא, זיהום אויר ושיעור התחלואה לא ישתנה.

 

הפילטר גורם ליותר נזק מאשר תועלת, הוא משמש בתור סתימה באגזוז, זה עולה בביצועים וצריכת הדלק. יותר מזה, כמו שציינו נכון, הפילטר נסתם ויש תהליך רגנרצייה. תהליך רגנרצייה זה תהליך הזרקת סולר לתוך הפילטר ושריפה של החלקיקים בפנים. זה מעלה את החום בצורה קיצונית לEGT מקסימלי. לא מספיק, ברוב הרכבים הפרטיים חסכו ואין מזרק בתוך הפילטר, מזריקים עוד סולר בפעימת הפליטה. התוצאה סולר בתוך שמן מנוע. רכבי דיזל שנוסעים הרבה בתוך העיר סובלים מזה במיוחד.

אפילו אצלי, אני נוסע כל יום מחוץ לעיר, עדיין פעם בשבוע יש תהליך ניקוי אגרסיבי. תחשוב מה קורה עם רכב שנוסע בעיקר בעיר. לא מספיק פעם בשבוע לצאת מחוץ לעיר. הדיזלים המודרניים לשימוש בתוך העיר, זה רק נזק למנוע ולכיס.

 

לכן תעשו מעשה טוב - מצווה ותפרקו את החולרע הזה מהרכב שלכם. על הדרך תחסכו סולר ובכך תתרמו לאיכות הסביבה (צריכה נמוכה יותר, פחות פליטת מזהמים).

 

בארץ אף אחד מהרגולטורים לא דואג לאיכות הסביבה, המטרה היא מסחטת כספים, לכן יש גזירות על הדיזל כי הוא חסכוני יותר ולכן הגזירות הן רק על האזרחים החלשים ולא אירגונים.

ובינתיים ברכבת קונים קטרים עם מנוע 185 ליטר דיזל שני פעימות (סופר מזהם! לכן הפסיקו להשתמש בשני פעימות במשאיות). אין ברכבות האלו שום DPF והן נכנסות לערים לתחנות (בהאצה מהמקום מפעילים את המנוע על מקסימום!). מדברים על רכבת חשמלית כבר מזמן. אז מדברים.

הקטרים האלו החליפו את הקטרים הישנים עם מנוע 160 ליטר שני פעימות.

 

אמיר, הDPF התחיל להופיע בכ2007 ולאחרונה בכל הדיזלים. תראה כמה נהגי מונית מתלוננים על סולר בשמן.

 

אז כאשר יהיו רכבות חשמליות בכל הארץ, כאשר המפעלים יפסיקו לפלוט מזהמים ואת הפילטרים יפעילו לא רק בזמן הביקורות, אז נדבר על DPF לדיזל. ובינתיים? בוא נפרק אותו מהרכבים.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

  • חברי המעגל הראשון
פורסם

לנהג אין מה לדאוג מהחלקיקים שהוא פולט, אבל מה עם הנהג שמאחוריו והאנשים שהולכים ברחוב?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

כמות רכבי דיזל פרטיים מאוד נמוכה וגם ככה מנועים מודרניים פולטים הרבה פחות, על אחת כמה וכמה מנועים קטנים. יש מספיק אוטובוסים, משאיות, דיזלים ישנים, מסחריות וכל אלה פולטים כזאת כמות של חלקיקים שלא משנה אם יש לך DPF או אין. חוץ מזה למשאיות מודרניות הפילטר ניתן לפירוק וניקוי ולרכבים הפרטיים לא.

 

חוץ מזה, דווקא אתה שואל לגבי החלקיקים? אתה הרי משתמש ברכב קרבורטור שלא עומד בתקנות זיהום אויר מודרניות, ללא ממיר קטליטי ולפי השרשורים אתה מחפש להחליף את הרכב באחד אחר שלא משתפר לאומת הנוכחי מבחינת דרגות זיהום אויר.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אבל למה לחזור אחורה ברכב מודרני ולפרק רכיב שאמור לעזור לפליטה כשהטכנולוגיה יודעת להתמודד עם זה? גם המשאיות והאוטובוסים יתחלפו עם הזמן לדגמים חדשים שעומדים בתקנות זיהום אויר הכי מתקדמות. יש לנו גם פלואנס דיזל ואם יש בה את המסנן הזה הרי שהרכב מאד חסכוני גם עם זה (1:20)

 

נכון שאני משתמש ברכב ישן שמזהם. מבחינתי יש דברים חשובים יותר בבחירת רכב מרמת פליטת מזהמים אבל אם כבר קנית רכב חדש ויש בו טכנולוגיה שמצמצמת זיהום, למה להסיר אותה?

במיוחד ברכבים כמו משאיות ואוטובוסים ואפילו רכבות שעובדים הרבה יותר ממכונית פרטית.

מבחינתי האידאל זה לנסוע רק בתח"צ וברכב הפרטי להשתמש רק לפנאי ותחביב, אבל המדינה לא מאפשרת לי.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

SlowRide,

 

נסה לברר מה העלות של הפילטר/מערכת ברנו פלאונס וספר לנו :)

 

זכור לי פה מהפורום איזה נהג מונית עם קיה ריו שאכל צינור עם זה .

  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

לא יודע כמה זה עולה. אבל אם יתקלקל לך משהו יקר אחר ברכב, נניח ממיר קטליטי ברכב בנזין, לא תתקן?

זה כמו שברכב הישן שלי המנוע יתחיל לזרוק שמן ואדים מסריחים מצינור הנשם ובמקום לתקן או להחליף את המנוע (הרבה כסף) אני אחתוך את הצינור שכל הזבל יעוף לכביש.

הבנתי שנסיעות קצרות בתוך העיר מקצרות את החיים של זה, אז אם רוב הנסיעות הן בעיר אז צריך לחשוב על זה לפני שקונים טורבודיזל.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

נכון שאני משתמש ברכב ישן שמזהם. מבחינתי יש דברים חשובים יותר בבחירת רכב מרמת פליטת מזהמים אבל אם כבר קנית רכב חדש ויש בו טכנולוגיה שמצמצמת זיהום, למה להסיר אותה?

 

 

הטכנולוגיה הזאת אולי יכולה לצמצם זיהום אויר בתנאים אידיאליים. בפועל אם אתה נוסע הרבה בעיר, הרכב לא מגיע לטמפרטורת עבודה (בדיזל זה לוקח הרבה זמן) והניקוי לא יכול להתחיל, ואז הפילטר מתמלא והרכב מפעיל ניקוי חירום ששורף מלא סולר, ממלא את השמן בסולר ולא מצליח להתמודד עם הפילטר הסתום, זה גורם לבלאי מוגבר של המנוע שבתורו מעלה צריכת דלק, זיהום אויר ופליטת החלקיקים.

הטכנולוגיות המודרניות של הורדת זיהום אויר, מטרתן שהיצרן יוכל לדווח על רמת זיהום אויר נמוכה של הרכבים שלו. על הדרך היצרן ישמח להרוויח החלפת פילטר DPF. זה לא כמו להחליף פילטר אויר, זה רכיב מאוד יקר שבא עם חלק של צנרץ פליטה, מאוד קשה להגיע אליו ולפרק אותו.

למה אתה חושב מי שקונה רכב חדש זיהום האויר מענין אותו? (אלא אם כן הוא קנה רכב חשלמי למלא ולא היברידי)

גם אם זה מענין את הרוכש הרגיל, זה יהיה בסוף רשימת העדיפויות, אחרי שטיחים, בלוטוף' וכד'.

 

קניתי רכב חדש כדי להשתמש בו, רק שDPF לא מאפשר לעשות את זה באופן מלא. פירוק שלו טוב לכולם, גם לבעלים וגם לסביבה.

כאשר יהיו רכבים עם פילטר פריק שניתן לנקות/להחליף - אז נדבר על יישום שלו מחדש. ובינתיים נוציא קצת קרבון החוצה (מה שלא משפיע על זיהום האויר הכללי).

 

נכון לעכשיו, מי שנוסע בעיקר בעיר ורוצה לחסוך, צריך לקנות היברידי. מי שנסע מחוץ לעיר והרבה, צריך לקנות דיזל. דיזל לא מתאים לשימוש קבוע בתוך העיר ללא פירוק DPF.

מי שרוצה ביצועים משופרים וצריכת סולר טובה יותר צריך לפרק את הDPF ולבטל את הEGR. זה עושה רק טוב למנוע ולאיכות הסביבה לא מזיק יותר מהDPF התקול.

 

תחשוב על זה, רכב שחיי יותר זמן ולא מתקלקל, לא ייצרוך חלפים. ייצור חלפים נעשה בטכנולוגיות מאוד מזיקות לסביבה ואף אחד לא לוקח את זה בחשבון של זיהום אויר של הרכב. כי תאגידים לא מענינים לחלוב, אלא את האזרח הקטן והמסכן. למה? כי הם יכולים. העיקר מנטרות. דיזל מזהם זה מנטרה שווה ערך למהירות הורגת.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אז אתה אומר שהDPF הזה בעצם לא באמת מועיל לשום דבר חוץ מלבדיקות מעבדה של היצרן כדי לעמוד בתקנים?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אכן. לטווך הקצר שהרכב חדש והDPF נקי, זה קצת מוריד רמת פליטת מזהמים. ולסיכון לטווח הארוך זה יותר מזיק כי:

1. צריכת דלק

2. אורך חיי הפילטר פחות ממה שהרכב היה יכול לחיות בלעדיו ומקצר את חיי המנוע

3. גורם לכך שצריך להחליף לרכב חדש בתדירות גבוהה יותר, כלומר צריך לקחת בחשבון את זיהום האויר של תהליך הייצור

4. יש מספיק גורמים מזהמים אחרים שבהשוואה עליהם ההשפעה של הרכבים הפרטיים עם דיזל שולית

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אז זה כמו הרבה דברים בתחום הרכב, מקצרים בכוונה את חיי המוצר כדי למכור חלקים לתיקון או מוצרים חדשים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אין לי התנגדות עקרונית למנועי דיזל (שנה הבאה נאלץ לקנות רכב שני ויתכן והוא יהיה דיזל). יש לי התנגדות עקרונית לזיהום אוויר. אני משער שהתנגדות כזאת קיימת אצל רובנו.

 

דיזל מזהם זה מנטרה שווה ערך למהירות הורגת.

זה פשוט לא נכון. בעוד שאין מחקרים שמוכיחים קשר בין מהירות (שאינה מופרזת לפי תנאי הדרך) ובין תמותה, יש מאות מחקרים שמראים קשר מובהק בין חלקיקים PM2.5 (שאופייניים למנועי דיזל) ותמותה.

הנושא הזה די סגור מכל הכיוונים מבחינה מחקרית ואני לא חושב שיש מקום לדון עליו.

 

לטווך הקצר שהרכב חדש והDPF נקי, זה קצת מוריד רמת פליטת מזהמים.

10 מיקרוגרם של חלקיקים לקוב מעלים את אירועי שבץ מוח ב-1 עד 1.5 אחוז. במרכזי ערים בישראל הערכים האלו מטפסים בקלות ל-150 ויותר.

DPF נקי מוריד את רמת החלקיקים ב-30 אחוז לכל הפחות. עכשיו תעשה חשבון.

 

נניח ולא תפרק את הפילטר. האם תתרום בכך לאיכות הסביבה? לא! למה? כי יש מספיק משאיות, אוטובוסים ורכבי דיזל הישנים שפולטים כזאת כמות של חלקיקים, שלא משנה אם הרכב שלך יפלוט משהו או בכלל לא, זיהום אויר ושיעור התחלואה לא ישתנה.

זה לא טיעון לגיטימי.

זה כמו ששוטר יתפוס גנב שפרץ לך לרכב ולקח את הרדיו - והטענה שלו תהיה "יש גם ככה כל כך הרבה גנבות, גם ככה זה כבר משוקלל לכולם בביטוח, עוד גניבה אחת לא תשנה כלום, אז מה אכפת לך ממני?"

צריך לטפל בכל מנועי הדיזל במרכזי הערים, גם ברכבים ישנים, גם בגנרטורים, גם במשאיות.

 

תראה את המדיניות של מחוז טוקיו בעניין זה --

https://www.kankyo.metro.tokyo.jp/en/automobile/diesel.html

https://www.dieselnet.com/standards/jp/tokyofit.php

http://www.japanfs.org/en/news/archives/news_id030817.html

 

בעלי רכב נדרשו להתקין פילטרים החל מ-2003, כולל בעלי רכבים ישנים!

היום אם יתפסו אותך בטוקיו נוהג ברכב ללא פילטר אתה עשוי להקנס בסכום של מעל 6000 דולר והשם שלך יפורסם בפומבי (במידה ואתה יפני זה עונש חמור יותר מהקנס).


×
×
  • תוכן חדש...