Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4122 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז שלחתי מייל גם לשירות הלקוחות של אוטו סנטר וגם לפניות הציבור של קבוצת מאיר, הבעלים של אוטוסנטר.

מקווה שיתחילו להזיז עניינים שם ולתת תשובות יותר ענייניות, מאשר "אין מה לעשות, אחראי הרכש לא מאשר מפתח מקורי".

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לדעתי אתה מבזבז את הזמן ואת האנרגיות שלך.

מה אני הייתי עושה:

1. מכתב רשום לאוטוסנטר עם הדרישה לספק את המפתח תוך 14 יום

2. הזמנת המפתח על חשבונך מהיבואן

3. תביעה בבה"מ לתביעות קטנות על גובה הנזק בפעל

קצת אימון במערכת המשפט.

פורסם

לא לוותר. בית משפט לתביעות קטנות בצירוף הקלטות של ההבטחה ותקבל כל מה שמגיע לך.

קודם כל, תברר אם בכלל היבואן מביא שני מפתחות קפיציים ( רמז - בדרך כלל רק אחד מהם קפיצי ). בכל מקרה, לדעתי זו התקטננות. סה"כ מפתח. הם עומדים במילה שלהם ומספקים לך מפתח.

או שכסף גדל אצלכם במשפחה על העצים או שצריך לשים תמונה שלך ליד המושג פראייר במילון.

ואם עוד שבוע הוא יאבד את המפתח היחיד שהוא קיבל? מי ישלם לו את ה1000+ עלות תיקון? אתה?

בעסקאות צריך לעמוד, גם אם זה היה רק וישר אחורי שצריך תיקון. על אחת כמה וכמה מוצר של אלפייה.

פורסם

חזרו אליי משירות הלקוחות של אוטו סנטר, הם אומרים כי הודיעו לי כבר מראש על כך שלא יהיה מפתח מקורי, אך כאשר אמרתי להם כי יש לי הקלטות שבוצעו לאחר הרכישה, ובהקלטות הללו גם הנציג וגם מנהל הסניף של אוטו סנטר פתח תקווה מודים כי נעשתה "טעות", הנציגה משירות הלקוחות אמרה שהנהלים בחברה לא מאפשרים להם להוציא מפתח מקורי עקב העלות שלו.

הסברתי לה שזה לא בעיה שלי, וע"פ החוק הם מחויבים לספק לי מפתח מקורי כפי שהובטח לי.

נקבעה פגישה עם מנהל קשרי הלקוחות שלהם ליום ראשון הבא.

ככל הנראה אצטרך להגיש תביעה, מישהו יודע איך מתנהלת הפרוצדורה? איך מנסחים מכתב? האם עליי לגשת לעו"ד? האם לשלוח מכתב רשום עם התראה לפני תביעה?

והאם לרכוש את המפתח מהונדה ולבצע שכפול שלו עד לתביעה?

פורסם

החוק לא אומר שהם חייבים - אתה אומר שהם חייבים.

לעניות דעתי העדר מפתח מקורי אחד מהשניים אינו פגם מהותי בעסקה, והצעתם למפתח חלופי + שלט נוחות סבירה בהחלט.

יש לך כנראה עודף זמן ואתה מתעסק לדעתי בזוטות שרוב האנשים הנורמטביים לא היו מקדישים להן יותר מדקות סופות.

אל תרכוש שום מפתח לפני התביעה כי להבנתי לא תזכה בה.

כעצמאי הנותן שירות ללקוחות - לא הייי רוצה לקוח כמוך, גם אם בצידה של העיסקה היה הרבה כסף.

העובדה שקנית רכב במקום אינה מקנה לך לדעתי את זכות להטריד את החברה, גם אם איש מכירות זה או אחר טעה בדבריו.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
החוק לא אומר שהם חייבים - אתה אומר שהם חייבים.

לעניות דעתי העדר מפתח מקורי אחד מהשניים אינו פגם מהותי בעסקה, והצעתם למפתח חלופי + שלט נוחות סבירה בהחלט.

יש לך כנראה עודף זמן ואתה מתעסק לדעתי בזוטות שרוב האנשים הנורמטביים לא היו מקדישים להן יותר מדקות סופות.

אל תרכוש שום מפתח לפני התביעה כי להבנתי לא תזכה בה.

כעצמאי הנותן שירות ללקוחות - לא הייי רוצה לקוח כמוך, גם אם בצידה של העיסקה היה הרבה כסף.

העובדה שקנית רכב במקום אינה מקנה לך לדעתי את זכות להטריד את החברה, גם אם איש מכירות זה או אחר טעה בדבריו.

אני מאוד מקווה שבתחום בו אתה עוסק אינך מתנהג כך ללקוחותיך.

כניראה שאתה צודק והחוק אינו מחייב אותם לספק שני מפתחות מקוריים - עם זאת, סביר להניח שהחוק

מחייב אותם לעמוד בהתחייבויותיהם שנתנו ללקוח בעת ביצוע העסקה.

העסק התחייב בפני הלקוח לספק לו שני מפתחות מקוריים - לא רק זאת, לפי פותח"ש הוא אף דאג לוודא זאת

מול הגורמים בעסק טרם ביצוע העיסקה. כשיצאה העיסקה לפועל, "פתאום" התגלה שחסר מפתח אחד.

זאת ועוד, לאור העלות הגבוהה של מפתח כזה, כלל לא מדובר בזוטות.

על בית העסק לעמוד בהבטחתו ולספק ללקוח את שהובטח לו - כלומר לשלם על שכפול מפתח מקורי.

פורסם

ZVIT,

אין שום חוק שמחייב אותם למסור רכב עם שני מפתחות-שלט מקוריים אבל בהחלט יש חוק שמחייב אותם לעמוד בהבטחות שלהם ואם הבטיחו שהרכב ימסר עם שני מפתחות-שלט מקוריים (וכאמור ההבטחה מוקלטת), הם יספקו אותם או שווה ערך מרצון או תחת פסק דין של בית משפט.

לא אמורה להיות שום בעיה בבית המשפט עם הקלטה שכזו והדרך לנצחון די סלולה.

אשאל אותך אחרת, ברכב נתגלתה תקלה והם הבטיחו לתקן את התקלה לפני המסירה, הרכב נמסר עם התקלה.

האם גם פה הם לא מחוייבים לדעתך?

משהוא פוליטיקאי בסגנון של הם הבטיחו אבל הם לא הבטיחו לקיים את ההבטחה? :lol:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

הרווחת, גם אותי לא תראה בעסק שלך שמבטיח ולא מקיים, גם אם לדעתך מדובר בזוטות. סתם מתוך סקרנות מה שם העסק ולאן לא להגיע?

ZVIT,

אשאל אותך אחרת, ברכב נתגלתה תקלה והם הבטיחו לתקן את התקלה לפני המסירה, הרכב נמסר עם התקלה.

האם גם פה הם לא מחוייבים לדעתך?

גנבת לי את הפה מהמילים (או להפך)

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
הם יספקו אותם או שווה ערך מרצון או תחת פסק דין של בית משפט.

הבעיה היא שיש סיכוי ליפול על שופט שפשוט ישאל "לא הבנתי מה אתה רוצה, המפתח שהם מציעים פותח? השלט שולט? נתנו לך פתרון, מה אתה מבזבז את הזמן שלי?"

לא יודע כמה שופטים יושבים בזמנם הפנוי בcarsforum ומודעים לדברים האלה..

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

zvit אתה רציני? אשמח לקבל את שם העסק והכתובת שלא אכנס אליך בטעות.

גם אני הייתי עצמאי לתקופה, וידעתי, שלפעמים עדיף לעבוד בחינם ו\או להשקיע המון זמן ביחס לכסף אך ורק בכדי שהלקוח יצא מרוצה וימליץ הלאה לסביבתו הקרובה.

זה לא מתפקידך להחליט אם זה חשוב או לא, אני ווידאתי את העניין לפני הרכישה, כנראה שזה כן חשוב לי, וכנראה שכן הכנסתי את זה לשיקולים הכלכליים בזמן הרכישה.

בפועל, הפתרון שלהם שווה 300 ש"ח לעומת מפתח מקורי שעולה 1500-1300 ש"ח, וכמובן צריך להתחשב שזה מצריך הוספת מערכת לא מקורית בשביל השלטי נוחות(ע"פ מה שהוסבר לי, מערכת נוספת שמקבלת את האות מהשלטי נוחות).

תבינו, את השלטי נוחות שלהם אני לא אתקין על האוטו, אין סיבה להוסיף מערכת לא הכרחית. גם אם בסופו של דבר אצטרך להוציא מהכיס שלי כסף ולהזמין מפתח מקורי מחו"ל, אעשה זאת.

למרות שע"פ החוק, חובתם לקיים את העסקה כפי שהתחייבו, מסתבר שהחוק הינו בגדר המלצה לחברות הגדולות.

פורסם

אני רציני לגמרי, אבל לקוח שלי לעולם לא יגיע למצב שאתה הגעת עם אוטוסנטר.

אם לקוח שלי לא מרוצה מהשירות שלי, אני אנקוט בצעדים סבירים להשביע את רצונו. אם אגיע למסקנה שאני הולך רחוק מדי, יתכן שאציע ללקוח ביטול עסקה.

לו אני אוטוסנטר - כבר היה לך מפתח מקורי ביד, כי הטיפול בך עולה להם יותר - רק יש שם (כנראה) אידיוט שלא מבין את זה.

אני עדיין חושב שאם זה יגיע לערכאות משפטיות התוצאה תהיה פשרה כלשהי (שלא נראה שתהיה שווה את כל הבאלגן מסביב)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

לו אתה אוטוסנטר המפתח כבר היה צריך להיות בידו לא כי הוא "רעשן" ורץ

לספר זאת ברשת ומקלקל את שם העסק - אלא כי התחייבת בפני הלקוח שלך מפורשות כי תספק

לו את המוצר ולא עשית כן.

פורסם

אני למדתי שעל מנת למנוע אי הבנות משני הצדדים יש לעגן את כל הסיכומים בכתב. גם היום כשאני יושב עם לקוחות/ספקים לדיון בע"פ או בשיחת טלפון, אני שולח מייל סיכום שיחה/דיון בכתב של מה שהבנתי שסוכם. אם יש לצד השני השגות, הוא יעלה אותם על הכתב בתשובה להודעתי.

אם ל-T-p-x היה מסמך כתוב וחתום בו כתוב שבעסקה מובטחים שני מפתחות אורגינליים עם שלט מובנה - כנראה שלא היינו נפגשים כאן.

מדבריו עולה שכל הוויכוח הוא על 1000 ש"ח שאפילו במונחים של סוחר חצר שיודע לעבוד, לא מדובר בסכום שיביא את העסקה מרווח להפסד (וגם אם כן - על טעויות לפעמים מפסידים) לכן ההתעקשות של אוטוסנטר נראית די תמוהה בעיניי, אם מהלך הדברים הוא כמו שפות"ש מתאר.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

אני תבעתי בבית משפט לתביעות קטנות בנצרת על סכום כסף קטן מזה.

חד משמעית אם היו עושים לי דבר כזה הם היו מספקים מפתח מקורי או את העלות שלו או בטוב (מרצונם) או ברע (תביעה).

אין פה שום פשרה, הם הבטיחו, זה מוקלט, לא קיימו - שיישלמו.

אני גם תבעתי בזמנו גם את הוצאות המשפט - תכניס את זה גם לסכום התביעה.

פורסם

קראתי את כל התגובות כאן, אף אחד לא התייחס לעובדה שמדובר בחברת בת של "מאיר".

כלומר המפתח לא עולה לה 1500 וגם לא 1000.

אני לא מבין את התעקשות אוטוסנטר בלספק לו מפתח מקורי.

צריך גם להסביר לשופט שמדובר בחברת בת של "מאיר" ועליהם לסגור את העניין פנימית.

• תוכן חדש...