Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4127 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
איך בודקים את זה? הצלחתי להחזיר למקום את הבוכנה הראשית (רק ככה ניתן להכניס רפידות חדשות) לאחר מכן לחצתי על הבלם כמה פעמים והוכנה התקדמה למיקום החדש. זה עוזר?

הכי פשוט תרים את הגלגל הבעייתי באויר בניוטרל ונסה לסובב אותו עם היד. אם אין התנגדות והוא לא תפוס אז זה תקין.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אהה אם כך אז הוא תקין. משהו מוזר ששמתי לב אליו, כשסובבתי את גלגל שמאל קדימה הימני לא הסתובב כאשר סובבתי אחורה הימני הסתובב. כאשר סובבתי את גלגל ימין קדימה גלגל שמאל הסתובב אחורה ולהיפך.. Wtf? זה אמור להיות ככה? זה המשיך גם אחרי החלפת הבלמים.

פורסם
אהה אם כך אז הוא תקין. משהו מוזר ששמתי לב אליו, כשסובבתי את גלגל שמאל קדימה הימני לא הסתובב כאשר סובבתי אחורה הימני הסתובב. כאשר סובבתי את גלגל ימין קדימה גלגל שמאל הסתובב אחורה ולהיפך.. Wtf? זה אמור להיות ככה? זה המשיך גם אחרי החלפת הבלמים.

היי,

לפי המורה שלי למכונאות זה תקין, הוא הראה לנו את אותו דבר בדיוק על סוזוקי SX4 שהייתה על הליפט.

ברח לי מהראש הסבר למה.

רועי

פורסם
גריז נחושת תוקף גומי .ייתכן שלא תרגיש זאת כרגע ,אבל בהמשך גומיות המובילים עלולים לההרס.

עדיף לא לגרז כמו שאמרו אם אין לך גריז מתאים.

אני בספק אם אתה צודק.

הגריז אמור להימרח על גב הרפידה ומשם קצרה הדרך אל גומיית הגרמושקה של הקליפר, כלומר - מדבריך נובע שהגריז עלול לתקוף את גומיית הקליפר וזו אפשרות שנשמעת לי לא הגיונית.

אגב, אני משתמש בגריז מתוצרת טקסטר שנרכש באיביי, על השפורפרת מצוין מפורשות שהוא מיועד לגב הרפידות ולמובילים, מדובר בגריז שנראה רגיל לגמרי ובוודאי שאיננו גריז נחושת יתכן שמדובר בגריז על בסיס סיליקוני כלשהו.

פורסם
במילה אחת: דפרנציאל

נגיד, הוא לא אמור לפעול בצורה זהה על שני הגלגלים? דיפרנציאל גם משנה את כמות הסיבובים כדי לעמוד בפניות פה זאת לא הייתה הבעיה

פורסם
אני בספק אם אתה צודק.

הגריז אמור להימרח על גב הרפידה ומשם קצרה הדרך אל גומיית הגרמושקה של הקליפר, כלומר - מדבריך נובע שהגריז עלול לתקוף את גומיית הקליפר וזו אפשרות שנשמעת לי לא הגיונית.

אגב, אני משתמש בגריז מתוצרת טקסטר שנרכש באיביי, על השפורפרת מצוין מפורשות שהוא מיועד לגב הרפידות ולמובילים, מדובר בגריז שנראה רגיל לגמרי ובוודאי שאיננו גריז נחושת יתכן שמדובר בגריז על בסיס סיליקוני כלשהו.

את גב הרפידה אתה אמור למרוח מריחה דקה מאוד ,ואין שום סיבה שזה יגיע לגרמושקה של הקליפר.

בנוסף כשאתה ממלא את גומי המוביל הוא כל הזמן נפגש ללא הפסקה עם הגריז.

אין פה עניין של צודק או לא תקרא ותראה שהגריז תוקף את הגומי. בגלל זה יש שם גריז מיוחד על בסיס סיליקון.

פורסם
את גב הרפידה אתה אמור למרוח מריחה דקה מאוד ,ואין שום סיבה שזה יגיע לגרמושקה של הקליפר.

כשבוכנת הקליפר סגורה ואתה ניגש להרכיב אותו בחזרה, כמעט ואין מצב שבו גומיית הגרמושקה לא תיגע בגריז הנחושת.

פיזית זה כמעט בלתי אפשרי להרכיב קליפר בלי שהגריז יגע בגרמושקה וכשהחומר נמרח על הגומיה הוא יתחיל לתקוף אותה, אלא כמובן אם מדובר בגומיה עם מאפיינים מיוחדים, כמו עמידות לחום הרב ששורר בסביבתה ועמידות לחומרים כמו הגריז.

פורסם
כשבוכנת הקליפר סגורה ואתה ניגש להרכיב אותו בחזרה, כמעט ואין מצב שבו גומיית הגרמושקה לא תיגע בגריז הנחושת.

פיזית זה כמעט בלתי אפשרי להרכיב קליפר בלי שהגריז יגע בגרמושקה וכשהחומר נמרח על הגומיה הוא יתחיל לתקוף אותה, אלא כמובן אם מדובר בגומיה עם מאפיינים מיוחדים, כמו עמידות לחום הרב ששורר בסביבתה ועמידות לחומרים כמו הגריז.

לא יודע איך אתה מגיע ללכלך את הגרמושקה.גם אם כן תנקה אותה במקום ונגמר סיפור .

אנחנו מדברים על גריז שנמצא כלוא בתוך הגומייה של המוביל ועובד בצורה תמידית כמעט.

פורסם

אני משער שיש לך ספרות טכנית מקורית של מאזדה, עם איזה חומר הם ממליצים לגרז את הפינים של הקליפר?

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בספרות של מאזדה לא רשומה מילה על גירוז הפינים. הדבר היחיד שמוזכר זה שבמקרה של פירוק הקליפר לגורמים יש ליישם על הגומיות של הבוכנה rubber grease

• תוכן חדש...