Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לימודים בתחום הרכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4103 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים!

בלי להאריך יותר מדיי בהקדמות אגש מיד לעניין, אני אחרי צבא ומעוניין ללמוד מקצוע שקשור לתחום הרכב, מהסיבה שאני חובב מושבע של התחום מגיל קטן.

רציתי לדעת איזה לימודים קיימים בתחום?

אני פחות מכוון למקצועות כמו: מכונאות, פחחות, מכירות, למרות שיש לי הבנה בסיסית במכונאות. לגבי מכירות הוצע לי ממנהל סניף בחב' ליסינג מוכרת לעבוד אצלם כאיש מכירות אבל אני מבין שאין אפשרויות קידום בתחום הזה וזה מרגיש יותר כמו עבודה זמנית.

מעניין אותי אם יש לימודים לתואר בתחום, עם ביקוש, שאיפשר להתפרנס ממנו בצורה מכובדת, שיש בו אפשרויות קידום?

הדבר היחיד שבינתיים ראיתי זה הנדסת מכונות עם התמחות בתחום הרכב, השאלה במה אפשר לעסוק (בארץ) במידה ויש לי את התואר?

אשמח אם תאירו את עיניי במקצועות נוספים או בכל מידע שקשור לתואר זה, תודה!

עריכה אחרונה על ידי ariel4
פורסם
כאן תוכל למצוא את כל המכללות המציעות לימודים במסלול הנדסאי רכב שישמש לך בסיס להשתלבות בתחום.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

בקישור המצ"ב יש מידע לגבי דרישה למהנדסים בתחום.

להערכתי, הדרישה הרבה יותר קטנה ממה שמוצג. רוב התפקידים (אם לא כולם)ניתנים לאיוש עם הכשרה פחותה ממהנדס (לחלק מהמשרות מספיק תואר הנדסאי ולחלקןמכונאי ו/או קורס התמחות בתחום ספציפי).

פורסם

אני חושב שאין יותר מידי עיסוק בתחום הרכב בארץ בצד המקצועי שלו מלבד הצד המכאני והמכירתי. הרי אין פה פיתוח (מלבד איזה מרכז מחקר של ג'נרל מוטורס בהרצליה שמפתח פתרונות אנרגה חלופיים) וגם אין כאן סדנאות עיצוב רכב, או לפחות לא כאלה שעובדות עם יצרנים.

אז אם שללת את המכאני ואת המכירתי, מה נשאר בעצם?

או שלא הבנתי אותך נכון.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

קודם תודה רבה על התשובות. עשיתי קצת בלאגן בשאלה שלי.

1.רציתי לדעת איזה עדיפות יש בשוק למי שלומד מהנדס רכב על פני מי שלמד הנדסאי רכב? האם השקעה של עוד שנתיים ולימודים יותר אינטנסיביים פותחת דלתות נוספות? לפי התשובה של guya72 נראה שלא.

2. Ghostbuster אין לי התנגדות להתעסק במכונאות או מכירה, רק ציינתי שאני מעוניין להשקיע בלימודים ותואר כדי להשתלב בנק' גבוהה יותר ממכונאי או איש מכירות. נניח ניהול מוסך(למרות שנראה לי שכל המנהלים היו מכונאים לפני)

3. איך ניתן להגיע לתפקיד מפתח/משפיע בתחום מבלי להיות הבן של...?

פורסם

היי,

אם אתה רוצה לעבוד במוסך אז תעשה הנדסאי, זה אמור לתת לך את המשרות הנחשקות, כי בזה אתה גם לומד דיאגנוסטיקה,

אוטוטק וכו'.

כל מנהל מוסך היה לפני מכונאי כי צריך לעבוד אם אני לא טועה 6 שנים במוסך לפני שמקבלים סוג 3.

רועי

פורסם

יש את זה, לא יודע עד כמה זה עדכני אבל זה נראה מבטיח

http://he.mot.gov.il/index.php?option=com_content&view=category&iotype=w&id=163&Itemid=288&lang_ovrrde=ENG

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

תודה, איזה עוד אפשרויות תעסוקה קיימים למהנדסי/הנדסאי רכב?

אם תפקיד ניהול מוסך מחייב לפחות 6 שנים ניסיון בתור מכונאי, זה פחות רלוונטי בשבילי. אני שואף להשקיע בתואר כדי שהנק' פתיחה תהיה גבוהה יחסית.

פורסם

חבר , נראה לי שמה שאתה מחפש לא קיים . אתה נשמע לי בחור רציני שרוצה תואר אקדמי שיקנה לך עבודה מתגמלת בתחום הרכב ? אני לא חושב שיש משרה כזו . בארץ אם אתה רוצה להתעסק בזה תצטרך להתחיל מעבודה קשה (מכונאי וכו') ולקוות להרבה מזל - ואתה נשמע בחור שלא רוצה להמר .

לדעתי בארץ כדאי ללמוד תחום מעניין אחר ולהשאיר את תחום הרכב כתחביב.

כמובן שזה נכתב מתוך דעתי בלבד ואציין שאני לא מבין גדול , בבקשה תקנו אותי אשמח לשמוע שאני טועה ושכן יש משרות מתגמלות לאקדמאים.

זה שאתה אוהב את זה, לא אומר שאתה טוב בזה .

אם תשקיע בזה מספיק זמן תהיה מצויין.

• תוכן חדש...