Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4154 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

מחפש רכב סופר מיני לאחר חודש מאז שרכבי האהוב הלך לעולמו (שרייד 97 שמורה מאוד שקיבלה תמרור בגג באמצע הלילה)

רקע וקצת נתונים יבשים:

-אני זכאי ניידות מביטוח לאומי - הלוואה עומדת בגובה 50% מגובה המיסים או עד 17,000~ ש״ח שנשחקת כמעט לגמרי לאחר 3.5 שנים. מבדיקה זריזה שעשיתי, הגעתי למסקנה שירידת הערך של רכב חדש עם ההלוואה תהיה זהה או אפילו נמוכה לירידת ערך של רכב משנתון 2011 שאחזיק לתקופה דומה (3.5 שנים)

-אני זכאי להלוואה לרכב חדש כל 3.5 שנים ולכן זוהי התקופה הצפויה שבה אחזיק את הרכב.

-אני סטודנט נכון לשנה וחצי הקרובות וצפוי לנסוע כ-10,000 ק״מ בשנה. לאחר סיום התואר (בשנתיים הנותרות) אין לי יכולת להעריך את הנסועה השנתית.

דרישותי מהרכב: אמינות (מחלות ידועות?), נוחות (פעם בשבוע/שבועיים ב״ש-מרכז וחזרה) ל-2-4 נוסעים, סחירות וירידת ערך (בגלל הקניה לתקופה מוגבלת), צריכת דלק.

מאז ועד היום קראתי המלצות בפורום, חקרתי, קראתי ביקורות וביצעתי נסיעות מבחן על הרכבים הבאים:

1. ניסן מיקרה 1.2 אסנטה - 82K לאחר הנחות, הלוואה והחזר יתרת הלוואה אחרי 3.5 שנים - חסרונות: מורגש חוסר כוח מובהק.

2. סוזוקי סוויפט 1.25 gls - בערך 82K כנ״ל - חסרונות - תא מטען פצפון.

3. רנו קליאו 1.2t אקספרסיון+- 89k כנ״ל - הייתה המועדפת בהתחלה אך המחיר גבוה.

4. פורד פיאסטה 1.6 טרנד - 81k כנ״ל - כרגע המועדפת.

מנסיעות המבחן הקצרות הכי אהבתי את הפיאסטה וגם הביקורות שקראתי היו מחמיאות. אך אני חושש מהדברים הבאים:

1. הגיר הרובוטי - ראיתי הרבה תלונות עליו בשנת ההשקה - 2013. האם זה רק עניין של הרגל או שיש בו תקלה אמיתית? האם הדברים השתנו מאז?

2. סחירות - מבט ביד 2 או לוחות אחרים אין הרבה פיאסטות למכירה - הדבר יבוא לטובתי או רעתי בעוד 3.5 שנים?

אודה להעזרתכם/המלצתכם

Ford Fiesta 1.6L 2015

פורסם

שמע אם כבר אתה בודק את הניסן מיקרה תבדוק גם את המיצובישי ספייס סטאר,גם יותר חזקה,גם יותר חסכונית,האחזקה שלה יותר זולה

פורסם

אם התקציב מאפשר קח את הקליאו,מה גם שלא נשמעו טענות כלפי הגיר שלה,הרכב זריז,ניראה טוב,מאובזר אני מאוד אהבתי אותו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם סחירות עתידית חשובה לך, הייתי ממליצה לוותר על המיקרה. המחירון אצל היבואן קצת מנותק מהמציאות שבה הדגם הזה נמכר יד1 0 ק"מ בכ-75 אלף ש"ח. אם מסתמכים על מצב השוק עד היום, אז הסוויפט תשמור על ערכה הכי טוב מבין כל הדגמים שציינת, אבל זה רכב פשוט, חסכוני מאוד בדלק (אבא שלי מקבל איתו מספרים ממש מפתיעים של 7 ל' ל100 קמ בתוך ירושלים) ללא ערך מוסף.

אני מאמינה שהקליאו והפיאסטה יאבדו ערך בצורה דומה +\-.

אם תבצע חיפוש קצת בפורום, תגלה שהתגובות על הפיאסטה והקליאו מאוד קיצוניות. אני אישית ביצעתי נסיעת מבחן על הקליאו וממש לא התרשמתי מהרכב, לא מבחינת נוחות הנסיעה ולא מבחינת תא הנוסעים, לעומת זאת תא הנוסעים של הפיאסטה השאיר רושם טוב יותר, נסיעה לא ביצעתי. אתה אומר שהכי אהבת את הפיאסטה, שככל הנראה תזכה לירידת ערך גבוהה יותר מהסוויפט, רק אתה יכול להחליט אם שווה לך לשלם יותר בתקופה הזאת בשביל להנות מרכב שאהבת יותר.

לגבי הגיר של הפיאסטה, לא יודעת אם הייתי מוטרדת ממנו כשאני יודעת שהרכב ישרת אותי 3.5 שנים בלבד כשמתוכן 3 שנים הוא תחת אחריות יצרן (היו שמועות בפורום על רכישת שנת אחריות נוספת מדלק מוטורס, אולי כדאי לבדוק את הנושא לעומק אם זה מה שיגרום לך לישון בשקט בכל תקופה הבעלות).

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

ראשית, תודה לכולם על התגובות.

שכחתי לציין זאת בהודעה הראשונה אך כמובן שגם הבטיחות חשובה לי והמיקרה היחידה מבין האפשרויות שהיא רק 4 כוכבים + הרגשת המחסור בכוח שלה (בכל זאת, רק 80 כ״ס) גרמת לי לרדת ממנה.

לגבי הקליאו, נהגתי עליה בחו״ל כ-4500 ק״מ ומאוד נהנתי - אבל זו הייתה גרסת הדיזל שלהבנתי חזקה משמעותית מגרסת הבנזין, בנסיעת מבחן בארץ הרגשתי ההשהייה משמעותית ביציאה מהמקום והרגשה שאין לה כוח משמעותי בהאצות מהמקום והאצות ביניים. לטענת הנציג שליווה אותי בנסיעה, הדבר נובע מכך שהרכב המבחן היה חדש (עשה כ-200 ק״מ) ושהמנוע עוד ״יפתח״.

Murzilka, לגבי הסוויפט, זה נשמע כלכך נכון, עם כל ההמלצות, צריכת הדלק הטובה, לעומת הקליאו והפיאסטה היא באמת מרגישה כמו סתם רכב (ועם המינוס בגלל תא מטען קטנטן).

קראתי כמעט את כל ההודעות בפורום הנוגעות לפיאסטה החדשה ולקליאו ובאמת, בגלל שהדעות כלכך קיצוניות (לטובה ולרעה) לשני הרכבים, לא הצלחתי לגבש מסקנה ברורה.

כרגע, בגלל מה שפירטתי לגבי הנסיעת מבחן בקליאו + ההפרש במחיר - כ-7k מקרבים אותי לפיאסטה.

היום הלכתי לראות את הפיאסטה פעם נוספת ומיקומה בדירוג רק מתחזק. השאלה היא באמת לגבי הגיר, כי אם זה רק עניין של הרגל אז אין בעיה, אבל אם ישנה עדיין בעיה אמיתית שגם אם היא נפתרת במסגרת האחריות, בסוף זה עדיין גוזל זמן ועצבים.

מבחינת ירידת ערך צפויה, יש טעם להשוואה מול מחירון 09/11 (3.5) שנים או שהחלפת רוב הדגמים ב-2013 מעוותת את ההשוואה?

Ford Fiesta 1.6L 2015

פורסם

אם אתה מחפש נוחות לא תמצא זאת בקליאו. המכונית נראית מצוין, זריזה יחסית, מאובזרת אבל לא נוחה באופן מפריע. אני הייתי מתלבט בין פיאסטה ל-208. שתיהן מהנוחות בקטגוריה, קיבלו ציונים גבוהים במבחני הריסוק ומציגות אמינות גבוהה.

פורסם

לי הקליאו דווקא הייתה נוחה ולא היה משהו חריג, מה שכן הגיר של פורד עדיין לא ברמה של dsg לדעתי הגיר של רנו נעים יותר.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הגיר של הפיאסטה מעולה. הרכב חזק, מהיר, נוח, יושב טוב על הכביש, נראה טוב ובעיקר מהנה. רק חבל שהוא לא חסכוני בעליל בעיר.

יוליאן, אתה נוהג בטרקטור המתקרא ספייסטאר ומה שהפריע לך בפיאסטה זה הגיר? החיפושית עליה נהגתי לפני 18 שנה הייתה פחות רועשת ויותר יציבה על הכביש.

פורסם

כתבתי. בעזרת הלוואת ניידות מביטוח לאומי..

בכל מקרה, הגעתי להחלטה - פיאסטה כחול מטאלי :)

תודה לכולם.

Ford Fiesta 1.6L 2015

פורסם (נערך)
הגיר של הפיאסטה מעולה. הרכב חזק, מהיר, נוח, יושב טוב על הכביש, נראה טוב ובעיקר מהנה. רק חבל שהוא לא חסכוני בעליל בעיר.

יוליאן, אתה נוהג בטרקטור המתקרא ספייסטאר ומה שהפריע לך בפיאסטה זה הגיר? החיפושית עליה נהגתי לפני 18 שנה הייתה פחות רועשת ויותר יציבה על הכביש.

מה אתה כול כך הנפגע מזה שהעירו על הפיאסטה שיש לך? הרי לא ציפית שקנית את הרכב המושלם נכון? או רכב ללא חיסרונות?

המיצובישי שלי רועשת יותר,אבל הגיר שלה עדיף מבחינת הפעולה שלו ממה שיש לך בפיאסטה,ורק כדי לעצבן אותך,היא אפילו מאובזרת יותר וחיסכונית יותר.

:-P

קח בקלות את מה שאומרים על הרכב שלך,זה לא יצירת פאר,סך הכול עוד סופר מיני.

כשאני יהיה במשבר גיל ה40 עוד 12 שנה אולי אני אקנה חיפושית ואז אוכל להשוות אותה לספייס סטאר.8)

עריכה אחרונה על ידי yulianx

• תוכן חדש...