Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4187 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי גלגל רזרבי בתא מטען, ואתמול ראיתי שהתאריך ייצור שלו הוא מ 2004 ( האוטו אצלי שנה וקצת ).

כניראה הבעלים הקודם שלו בזמנו קנה את הצמיג ומאז לא היה בו שימוש.

כמה זמן זה יכול להישאר שם?

מתי מומלץ להחליף אותו לחדש?

תודה

פורסם

שלום,

הוא כבר מסוכן לנסיעה (יבש וסדוק )

בפעם הבאה שתחליף סט צמיגים (כל הרביעייה) את הטוב בניהם תחליף עם הספייר.

היה והחלפת כבר אז תרכוש משומש במצב סביר שיכול לשמש כגלגל חליפי.

ירון

פורסם
שלום,

הוא כבר מסוכן לנסיעה (יבש וסדוק )

ירון

ואם המצב שלו טוב, הוא לא יבש ולא סדוק למרות השנתון שלו?

Current: Cupra Formentor 2022 1.5T (150HP) DSG7

Previous: VW Polo V 2012 1.4L (85HP) Manual Gear ---> VW Golf VII 2013 1.4T (122HP) DSG7 ---> VW Golf VII 2015 1.4T (150HP) DSG7 ---> Seat Ateca 2019 1.4T (150HP) DSG7

פורסם

דברי משרד התחבורה בענין דומה:

יש להסיר מהרכב (להפסיק את השימוש) צמיג שחלפו 8 שנים מתאריך ייצור, גם אם הוא נראה תקין ולא שחוק.

חל איסור מוחלט ואין להתקין ברכב צמיג לאחר שחלפו 6 שנים מתאריך ייצורו (גם אם הוא לא היה בשימוש).

תסיק מכך משמעויות.

בכל אופן, אם מדובר בצמיג בגודל מלא, לא יהיה קשה למצוא תחליף.

הבעיה היא בדר"כ עם גלגלים רזרביים מוקטנים שבאים במידות חריגות ואז זה כבר לא כ"כ פשוט.

פורסם
ואם המצב שלו טוב, הוא לא יבש ולא סדוק למרות השנתון שלו?

מהמר שלא שהוא כן יבש וסדוק פות"ש צלם ותעלה נראה

פורסם

צמיג שאוחסן בתא המטען במקום מוצל ושמור, לא אמור להיות סדוק באופן הנראה לעין או פגום בצורה משמעותית.

בסה"F עברו 11 שנים, מדובר כאן על 8 שנים שלאחר מכן אוסרים, 3 שנים לא סוף הולם.

צמיג יכול לשרוד בכיף 10 שנים באחסון מיטבי ולהיות שימושי.

הבעיה? הבעיה היא עם המרכיבים של הצמיג, שעם השנים מאבד מכל תכונותיות לאט לאט ונעשה מסוכן בגלל החוסר לחץ קודם כל, מתי לאחרונה מישהו בדק את לחץ האוויר בצמיג הזה? לרוב במשך שנים רבות שלא.

מרכיבים על הרכב ומתחילים בפניות ונסיעה, בלימה וכו' ועד מהירויות של 80-100 ( יש כאלו שטסים ב 100 איתו ).

שם מתחילה הבעיה הגדולה, תכונות הצמיג נעלמו כמעט והוא מסוכן.

פורסם

אצלם את הצמיג בהזדמנות מחר, על פניו לא ניראה לי שהוא שומש, וזה צמיג בגודל מלא.

בקשר ללחץ שלו, אני מנפח אותו בלחץ 32 מידי כמה חודשים

פורסם
אצלם את הצמיג בהזדמנות מחר, על פניו לא ניראה לי שהוא שומש, וזה צמיג בגודל מלא.

לא נראה לי שדרוש צילום.

אל תשתמש בו כצמיג חילופי קבוע. כלומר, אם תיתקל בפנצ'ר ותזדקק לו, השתמש בו רק למטרת הגעה לצמיגיה.

הגומי מזדקן גם ללא סימנים נראים לעין, והשכבות עשויים להיפרד בעת נסיעה.

יחד עם זאת, אני משוכנע שניתן להשיג צמיג אחר בעלות נמוכה (בין אם סיני או משומש במצב טוב, כאשר משומש ניתן למכירה שנתיים לאחר תאריך ייצור), או לרכוש צמיג טוב התואם לשאר הצמיגים ברכב ולכלול אותו ברוטציה של הגלגלים.

פורסם
צמיג שאוחסן בתא המטען במקום מוצל ושמור, לא אמור להיות סדוק באופן הנראה לעין או פגום בצורה משמעותית.

בסה"F עברו 11 שנים, מדובר כאן על 8 שנים שלאחר מכן אוסרים, 3 שנים לא סוף הולם.

צמיג יכול לשרוד בכיף 10 שנים באחסון מיטבי ולהיות שימושי.

הבעיה? הבעיה היא עם המרכיבים של הצמיג, שעם השנים מאבד מכל תכונותיות לאט לאט ונעשה מסוכן בגלל החוסר לחץ קודם כל, מתי לאחרונה מישהו בדק את לחץ האוויר בצמיג הזה? לרוב במשך שנים רבות שלא.

מרכיבים על הרכב ומתחילים בפניות ונסיעה, בלימה וכו' ועד מהירויות של 80-100 ( יש כאלו שטסים ב 100 איתו ).

שם מתחילה הבעיה הגדולה, תכונות הצמיג נעלמו כמעט והוא מסוכן.

רק הערה קטנה ברשותך. כאשר מדברים על צמיג באחסנה מדברים על צמיג ללא אויר. לחץ אויר כשמו הוא, בעצם לחץ. תהיה בטוח שצמיג מנופח שנמצא באחסנה מאבד חלק ניכר מחייו ותכונותיו בעקבות כך שהוא מנופח.

כאן במקרה הספציפי מדובר על צמיג שהיה המון שנים בתא המטען כאשר הוא מנופח. התנאים בתא המטען רחוקים מלהיות תנאים אידיאלים של אחסנה וחשוב להבהיר זאת.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אני רואה תאריך של 1203 (כלומר מרץ 2003).

אין ספק שעבר זמנו.

הודעתי הקודמת עדין רלוונטית. ניתן להשיג צמיג סיני בסביבות 250 ש"ח, משומש בטח בפחות, או צמיג ממותג שיתאים לשאר הצמיגים וניתן להכניס לסבב צמיגים בתוספת של כ-100 שקלים ומעלה.

פורסם

כלומר, אם קניתי רכב חדש עלי להחליף את הצמיג הרזרבי אחרי 8 שמונה שנים לכל היותר?

אני מחליף את רביעיית הצמיגים ברכב מדי ארבע שנים.

נניח שמעולם לא השתמשתי בצמיג הרזרבי, אז בשנה השמינית אני מחוייב להחליף אותו, נכון?

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

להבנתי, ואלא אם פספסתי משהו -

תקנות התעבורה מתייחסות לאיסור התקנה של צמיגים, ע"י צמיגאי, אם עברו מעל 6 שנים מתאריך הייצור שלהם או במקרה של צמיגים משומשים, שנתיים.

מעבר לכך, אין התייחסות תקינתית למשך השימוש בצמיגים (אלא רק לעומק החריצים), והענין של 8 שנים הינה בגדר המלצה "תקיפה" כפועל יוצא ממסמך "הצמיג והטיפול בו".

צמיג חליפי מוקטן - עליו לשמש, ע"פ התקנות, לצורך נסיעה למוסך לתיקון התקר בלבד.

אין התייחסות ספציפית לצמיג חליפי בגודל מלא, מאחר ואני מניח שההתייחסות אליו היא כמו גלגל אחר ברכב.

• תוכן חדש...