Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4198 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום, אנא עצתכם:

ברשותי יונדאי I30CW גיר ידני 1.4 BLUE שנרכש כחדש ב-3.2012. בתום כמעט 3 שנים (וסוף האחריות) הרכב צבר 95,000 ק"מ. בסה"כ עד כה הרכב מצוין, אמין וחסכני מאוד (15 ק"מ לליטר בממוצע על כל התקופה!).

אני מתלבט לגבי מכירתו:

1. האם יהיה קשה למכור רכב כזה עם גיר ידני? או שמא דווקא הם יקרי מציאות ולכן מבוקשים?

2. האם בחישוב כלכלי של עלות שנתית, כדאי לי למכור או עדיף להחזיקו עוד שנה/שנתיים? (אני יודע שרכב מאבד בשנים הראשונות יותר מבשנים שלאחר מכן, אבל מצד שני אני עושה הרבה ק"מ בשנה (35,000) ובעוד שנה-שנתיים זה יהיה לי כנראה רכב בן כחמש עם לפחות 150,000 ק"מ...

3. מבחינת האמינות של הרכב הספציפי, מה אני צפוי לעבור אתו בשנתיים הבאות?

אודה לעצת מנוסים וחכמים,

בווין-בוי

פורסם

לדעתי האישית, במידה והרכב משרת אותך נאמנה כרגע, ואין צפי לבעיות מיוחדות, אין טעם למכור אותו.

אתה סתם תכנס להשקעה נוספת מיותרת.

Honda Civic 5DR MT - 2014 ~ HU - Zed Android

Front - Morel Tempo Ultra Comp. 602 ~ Rear - Morel Maximo Comp. 602

Amp - PPI P900.4 ~ Sub.W - Ground Zero 400Wrms, Original Ported Box

פורסם (נערך)

נסה להיות נביא, ולהעריך את אבדן הערך של הרכב בגיל 3, וגם של אותו דגם ב-1 ו-2 שנתונים יותר מןוקדם (תוך התחשבות בנסועה של 30,000 ק"מ בשנה). קרוב לודאי שעל פני 5 שנים האבדן לשנה יהיה יותר נמוך.

מצד שני נסה לחשב אם צפויות הוצאות גדולות - מבחינת טיפולים שוטפים, ועד כמה הן מקזזות את היתרון בחלוקת אבדן הערך על פני יותר שנים.

להערכתי אם לא צפויים טיפולים גדולים הכף תטה לטובת המשך החזקת הרכב.

וכמה הערות:

1. האם אתה חוסך לקראת החלפת הרכב, ואם כן האם קצב החסכון משתווה או עולה על קצב ירידת הערך?

2. בדוק את עלות רכישת רכב חדש ואחזקתו. עלויות המימון וירידת הערך, אחזקה שוטפת. האם בכוונתך לרכוש רכב שמתאים יותר לנסועה גבוהה, למשל לעבור לדיזל, ומה תהיה עלות השינוי מול החסכון בדלק?

3. אם מתרחשת תקלה מג'ורית - תקן אותה ואז הוצא את הרכב למכירה. אל תמתין לתקלה הבאה - הן מבחינת עלות התיקון והן מבחינת נזקי השבתת הרכב.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

רכבים ידניים נדירים יותר, אך גם קהל הלקוחות מצומצם יותר.

אל תשכח שהרכב החדש גם יאבד מערכו, יותר מהרכב הנוכחי. שככל הנראה תצטרך למכור במחיר נמוך על מנת להצדיק את הק״מ.

הכי כלכלי - להשאר עם הרכב.

ספיירל - לא הבנתי את ההיגיון לתקן תקלה גדולה ואז למכור מייד אחרי?

פורסם

בלי לתקן לא תוכל למכור. אבל לא להמתין לתקלה הבאה. לא הייתי מסתכן בהחזקת רכב שהראה חוסר אמינות, במיוחד כאשר יש תלות בו לצורך פרנסה (אני מניח שזו סיבת הנסועה החריגה).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם זה רכב שמפרנס אותך, אזי אתה מקבל החזר הוצאות עליו - זה כמעט 7000 ש"ח בשנה, אם אני זוכר טוב.

עכשיו תעשה חשבון כלכלי - בכמה אתה בכלל מוכר את הרכב? כמה צריך להוסיף לרכב חדש? האם הוא בכלל עושה בעיות? מתי יש טיפול תקופתי יקר כמו טיימינג?

אחרי שתשקלל את כל אלה, אני מניח שתקבל תשובה מהן העלויות הכרוכות בהחלפת רכב.

אישית - הייתי מושך עוד שנתיים. בשוק של ימינו אתה מתחרה בחברות ליסינג שיכולות לתת עסקה טובה משמעותית מזו שאתה יכול לתת. כשאתה יוצא מהתחום שלהן, עם רכב בן 5, מצבך קל משמעותית.

פורסם

סובארו - על תשכח שמדובר ברכב לא סטנדרטי. בבחינת השוק צריך לבדוק גם כמה דגמים ידניים מוצעים למכירה על ידי חברות הליסינג, ההרגשה שלי אומרת שמעטים מאד אם בכלל. מצד שני - גם מספר הקונים הפוטנציאליים קטן.

לגבי החזרי מס - צריך לבדוק את הרלונטיות פרטנית לגבי פות"ש. בכל מקרה הם קיימים גם לגבי רכב ישן וגם לגבי חדש.

פורסם

אני הייתי ממשיך לפחות עד איזור 200.000- 250.000 ק"מ, ואז מוכר בכמה שאפשר וקונה חדש. זה לדעתי הכי משתלם.

אלא אם אתה מעוניין להתחדש כל כמה שנים ולנסוע ברכב חדש או כמעט חדש.

אם מוכנים לוותר על העיניין הזה אז משתלם להחזיק את הרכב כמה שיותר זמן.

פורסם

ספיירל - זה ברור לי לא למכור בלי לתקן. אבל אחרי שתיקנת למה למכור?

אין שום היגיון באמרה שאחרי תקלה רצינית בהכרח תבוא עוד אחת.

באותה מידה אפשר לומר שאם הרכב לא התקלקל כבר מעל שנה וחצי למכור מייד

פורסם
ספיירל - זה ברור לי לא למכור בלי לתקן. אבל אחרי שתיקנת למה למכור?

אין שום היגיון באמרה שאחרי תקלה רצינית בהכרח תבוא עוד אחת.

באותה מידה אפשר לומר שאם הרכב לא התקלקל כבר מעל שנה וחצי למכור מייד

תלוי כמה אתה מוכן להסתכן. מבחינתי רכב שנתן לי התראה על אמינותו ימכר. אולי לא מייד,אבל בהחלט בטווח מספר חודשים. לפי הנסועה אני מסיק שפות"ש תלוי ברכב לפרנסתו אז בהחלט אינו צריך להפסיד עבודה בגלל תקלות ברכב. ומצד שני - הוא שוחק את הרכב בקצב גבוה.

שים לב שאני מדבר על תקלות, לא על שחיקה. אין בידי סטטיסטיקה כמה תקלות יתרחשו תוך תקופה נתונה ברכב שכבר נתקע פעם, אבל התחושה שלי היא שאסמוך פחו על רכב כזה.

פורסם
שלום לחברי הפורום, אנא עצתכם:

ברשותי יונדאי I30CW גיר ידני 1.4 BLUE שנרכש כחדש ב-3.2012. בתום כמעט 3 שנים (וסוף האחריות) הרכב צבר 95,000 ק"מ. בסה"כ עד כה הרכב מצוין, אמין וחסכני מאוד (15 ק"מ לליטר בממוצע על כל התקופה!).

אני מתלבט לגבי מכירתו:

1. האם יהיה קשה למכור רכב כזה עם גיר ידני? או שמא דווקא הם יקרי מציאות ולכן מבוקשים?

2. האם בחישוב כלכלי של עלות שנתית, כדאי לי למכור או עדיף להחזיקו עוד שנה/שנתיים? (אני יודע שרכב מאבד בשנים הראשונות יותר מבשנים שלאחר מכן, אבל מצד שני אני עושה הרבה ק"מ בשנה (35,000) ובעוד שנה-שנתיים זה יהיה לי כנראה רכב בן כחמש עם לפחות 150,000 ק"מ...

3. מבחינת האמינות של הרכב הספציפי, מה אני צפוי לעבור אתו בשנתיים הבאות?

אודה לעצת מנוסים וחכמים,

בווין-בוי

אפשר להבין שמוכרים רכב בן שלוש אפילו שהוא מצויין אמין וחסכוני. כי רוצים רכב חדש יותר או שהשתנו הצרכים.

אבל אם זה לא המצב אין בכך כל הגיון כלכלי.

תשאר עם הרכב.

מכרתי מספר רכבים ידניים אבל הם היו ישנים משמעותית מהרכב המדובר. ברכבים ישנים העובדה שהיו ידניים היתה חד משמעית יתרון מבחינתי כמוכר.

• תוכן חדש...