Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חיבור 2 סאבים Hertz ES200

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4216 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צריך עצה אחת ולתמיד.

יש לי 2 סאבים 8 אינץ בתיבה אטומה Hertz ES200.

כרגע רק אחד מחובר למגבר.

השאלה שלי היא מה עדיף לקנות מגבר 4 ערוצים ולחבר כל סאב בנפרד לגישור, או לחבר את שתיהם למונובלוק 2 אום.

אשמח להסבר "מתמטי" איזה חיבור עדיף והסבר על כמות האום ומה זה משפיע.

תודה.

פורסם

השאלה שאתה שואל היא מאוד כוללת, והתשובה עליה לא יכולה להיות מוחלטת. היא יכולה להיות כך רק במידה ואתה מעמיד שני מגברים מסוימים.

עקרונית:

מונובלוק יהיה יעיל יותר מבחינה חשמלית ושילוט טוב יותר באלמנטים.

מעשית:

ישנם מונובלוקים שיעשו עבודה פחות טובה מאשר מגברי 4 ערוצים, כי מונובלוקים טובים זה עסק יחסית יקר, לעומת מגברי 4 ערוצים שהם זולים יחסית.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

אני גם לא זוכר מה ההתנגדות של כל סאב, במידה והיא 4 אוהם. ממש לא כל מגבר 4 ערוצים יעמוד בגישור ב 2 אוהם. גם לא כל מגבר 4 ערוצים יתן הפק טוב בגישור. אלה שזולים יותר בד"כ נותנים סביב 300 וואט בגישור ב 4 אום, שזה הייתי אואומר קצת נמוך ל2 סאבים. לא שזה לא יעבוד, אבל אם אתה כבר קונה, תקנה מונו טוב, שישמש אותך לתווך זמן. זאת דעתי.

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

הבנתי את הכוונה עוד בתחילת השרשור. אתה חייב להיות ספציפי ולראות מה התקציב שלך משיג. יש מגברי 4 ערוצים בתקציב מסוים שיתפקדו טוב יותר ממונו פשוט.

פורסם

סרול, אני לא ממש בטוח בזה. כמו גם לא כל מגבר יש אפשרות לגשר פעמיים.

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

ציינתי למעלה שברוב המקרים מונובלוק יהיה יותר טוב. אבל זו לא אמירה שאפשר לקחת כמוחלטת.

אם יש לו אפשרות למשל של לייטנינג אודיו b 400.4 שייתן לו 300X2 וסה"כ הוא יקבל 300 לכל סאב, לעומת לייטנינג אודיו b250.1 שייתן ב 2 אוהם 250, שזה 125 לסאב, ובהינתן שזה לא מונו איכותי מאוד שהשליטה באלמנט פנומנלית, והוא גם קלאס AB, סביר להניח שאם יש לו אפשרות לאזן גיינים, הוא יקבל תוצאה עדיפה ב 4 ערוצים, מה גם שהמגבר יתאמץ הרבה פחות.

כמובן שאני שוב אומר שזה תחום יחסית קטן של מקרים וברוב המקרים המונובלוק יהיה עדיף, אבל בשביל לא לתת לבנאדם אמירה מוחלטת שמפה הוא ייצא ויעשה מה שבא לו או יקנה מה שידפחו לו- אני מוצא לנכון להגיד שהמצב אינו מוחלט וצריך לשפוט מקרים באופן יותר ספציפי.

פורסם

אז יש לי מגבר ברכב שבמקרה ראיתי שרשום עליו 2 OHM

BOSS.jpg

זה הנתונים... עכשיו רק סאב אחד מחובר על גישור.... השאלה שלי אם אני מחבר את שתיהם במקביל שיקבלו 2 אום, איך אני מחבר אותם למגבר שיקבלו 2 אום?

פורסם

זה סיפור אחר לגמרי, הבאת לכאן מגבר 2 ערוצים שבשום אופן לא ייספק לך את מה שאתה צריך.

אם אתה רוצה לחבר ב2 אום תצטרך לחבר את 2 הסאבים ביציאה אחת מה שאומר ערוץ אחד, אתה תקבל 150 וואט לשניהם.

המגבר הקיים אינו אופציה אידאלית או קרובה לכך.

ישנם מונובלוקים לא יקרים במיוחד שב2 אום יתנו לך את איזור ה400-500 וואט ב2 אום וזה מה שאתה צריך, זה ינצל לך את הסאבים בצורה טובה.

או לחילופין מגבר 4 ערוצים בינוני בעצמתו שיפיק לך בין 200-250 וואט לשני ערוצים בגישור.

בפורום מכירה ישנן מציאות נחמדות תעיף מבט, תוכל לראות גם מגברים 4 ערוצים וגם מגברי מונו במחירים טובים יחסית.

שבת שלום.

.The different between men and boys, Its the price of thier toys

----------------------------

Eclipse | ARC Audio | Eton | DC Audio

פורסם

יחידת מידה הנקראת אום, אינה יוצאת מן המגבר אלא קיימת בסאב עצמו.

שמו כן הוא, מתנגד. ככל שהסאב ״מתנגד״ פחות (2 אום/1 אום) כך המגבר מצליח לתת לו הספק גבוה יותר.

ככל שהסאב ״מתנגד״ יותר (4 אום) כך המגבר מתקשה לתת לו הספק גבוה ולכן הספקים ב4 אום במגברי מונו ובכלל יותר נמוכים מאשר ב2/1 אום.

הסבר הכי עממי שהצלחתי לשלוף.

.The different between men and boys, Its the price of thier toys

----------------------------

Eclipse | ARC Audio | Eton | DC Audio

• תוכן חדש...