Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3878 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני אכתוב לכם סיטואציה, אני בסה"כ מעוניין לדעת האם אתם תמכרו את הרכב או תתעקשו ולא תמכרו אותו?

אדגיש כי זה לא מבוסס על סיפור אמיתי ובטח ובטח שלא שלי ונכתב בעקבות ויכוח מורכב.

אתה חולה רכב. בגיל 16 פתחת לראשונה חשבון בנק, את המשכורות הצבאיות במשך 3 שנים אגרת בחשבון זה. את מענק השחרור מהצבא ואת מענק העבודה המועדפת אגרת גם בחשבון הזה. עבדת בעבודה מועדפת מעל חצי שנה, ועוד שנתיים בעבודה רגילה.

סיימת ללמוד תואר ראשון, כמתנת שחרור קנית לעצמך את הרכב שתמיד חלמת עליו, נניח שעלה סביב 150K ש"ח. לצורך העניין רכב נדיר ביותר שיש כמוהו רק 3 בארץ.

עברו שנתיים, ובגיל 29-30 הכרת אותה:

היא חולה בגדים ושופינג. את כל המשכורות הצבאיות שלה בזבזה בשק"ם ובמכונות האוטומטיות בבסיס. את מענק השחרור שלה פדתה לטובת חופשה ממושכת בתאילנד ובהודו. את משכורות העבודה ומענק העבודה המועדפת אח"כ היא לא חסכה, אלא בזבזה על בגדים, כלי איפור ושופינג מטורף בקניונים.

אין לה גרוש.

לך יש את אותו הרכב שקנית לפני ההכרות ושרשום רק על שמך בשווי 120K ש"ח (אחרי ירידת ערך של כמה שנים על הכביש), ועוד 200K ש"ח של חסכונות ועזרה מההורים. לה אין כלום!

אתה מתאהב ומציע לה להתחתן.

היא מסכימה, ודורשת שתביא את ה- 200K ש"ח שנמצאים כעת בחסכונות לטובת הון ראשוני לבנק כדי לקחת משכנתא בזמן שהיא לא מביאה גרוש. זה מה שאתה עושה. בנוסף, קונה לה רכב משפחתי אוטומטי מנוע 1.6 סדאן רגיל לשימושה ולשימוש המשפחה.

אתה עובד קשה, מכניס לחשבון כמויות כספים ב- 50% יותר ממנה. רוב ההוצאות הם שלה.

עוברים 6 חודשים נוספים. היא דורשת שתמכור את רכבך ששווה כעת 100K ש"ח ושהיה רכב חלומותיך לטובת "כיסוי הוצאות" ושתעבור לנסוע ברכב המשפחתי יחד איתה. ההוצאות הגדולות הם בגלל קניות בגדים שלה, איפור, קרמים, משחות, והתעקשות לצאת לנופשים באילת.

אתם מאוהבים, כמיה מושלמת! אבל אי הסכמה רק בעניין הכלכלי.

אתה:

1. מוותר על החלום שלך, מוכר את הרכב ומעביר לה את כספי המכירה (או כמו שהיא מכנה את זה: "לנו").

2. מגיע איתה להסדר ביניים. מקפיא את רישיון הרכב, מבטל את הביטוחים ומעביר את הרכב לאחסנה ע"מ לעשות בו שימוש בימים טובים יותר.

3. מתעקש. אומר לה שהיא לא הביאה גרוש, הרוב המוחלט של ההוצאות הם שלה, לפני החתונה היא לא חסכה גרוש, ולכן אתה לא צריך לשלם על זה. אומר לה שיש צורך לצמצם הוצאות ובכך לפתור את הבעיה ללא מכירת הרכב.

מה תעשו, 1,2,3?

עריכה אחרונה על ידי stio
  • תגובות 157
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה אולי קצת מתחכם, אבל אני מניח שלא הייתי מגיע לסיטואציה הזו מלכתחילה. נשמע כמו שני אנשים שונים מדי כדי להחזיק מערכת יחסים תקינה.

אבל לשאלתך - אני מניח שהייתי בוחר ב-3 אבל טרם ההגעה לסיטואציה הבעייתית, אלא מגדיר חוקים ברורים לפני, משהו בסגנון הסכם ממון שבע"פ.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אפשרות 3, אך מה שלא יהייה הדמות אכלה אותה.

הרי מראש היה ברור שלבסוף נגיע למצב הזה,

היהפוך נמר חבורבותיו?

מי שבזבז ימשיך לבזבז...

פורסם

אופציה 3.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מה ש-spire אמר.

זה הרי לא באמת כך - אתה מתאר משהו כל-כך חד-צדדי במשך כל-כך הרבה זמן שהאופציה היחידה זו בעיטה בתחת כי מבחינת אהובתך אתה רק ארנק מהלך.

אין בדרישה שלה שום היגיון, זו דרישת "אני רוצה!" של תינוק ולא של בוגר.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

בן אדם שרואה את הניגודים בין השני הצדדים ולוקח את מערכת היחסים הזאת ל"שלב הבא" וממסד אותה, צריך לאכול את הדייסה שהוא בישל בעצמו.

כמובן שפתרון מס' 3 הוא הגיוני ביותר כדי לשמור על המשך קיומה של המשפחה בלי קשר לאוטו הספציפי.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם (נערך)

בחורה כזו לא הייתה מחזיקה אצלי יותר מכמה חודשים. פרובלם סולבד.

היא בבירור לא אחראית, לא מתחשבת וקצרת רואי, שונה מאוד מפותח השרשור (התיאורטי).

עריכה אחרונה על ידי nitch

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אם תוך כדי לימודים הצלחת לחסוך 150,000 ותוך שלוש שנים נוספות עוד 200 אז באמת שאין לך שום בעייה כלכלןת להחזיק גם 3 כמוה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

אם זו הדיעה שלך ושל חבריך הקרובים על המין הנשי- תנחומיי :?

אתם מאוהבים, כמיה מושלמת! אבל אי הסכמה רק בעניין הכלכלי.

מישהו אמר לי לפני כמה שנים (אדם בן 50, שהיה נשוי באושר עם שלושה ילדים. לצערי הוא נפטר לפני כמה חודשים) שלהיות מאוהבים זה חרטא... החכמה היא להסתדר ביחד, ואת זה לא כולם מצליחים

אתה:

1......

2......

3......

4. בועט אותה ואח"כ מכפכף את עצמי- מה חיפשתי עם אחת כזאת שלא מתאימה לי בשיט

עריכה אחרונה על ידי שביט

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

שביט - יפה רעיון מספר 4 :)

את האמת? קשה להגיד, אני לא יודע אם הייתי מוותר על חלום שלי כל כך מהר, כן הייתי מנסה להגיע לפשרה, אבל סביר להניח שאני ואחת כזאת מראש לא היינו מוצאים אחד את השניה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
אם תוך כדי לימודים הצלחת לחסוך 150,000 ותוך שלוש שנים נוספות עוד 200 אז באמת שאין לך שום בעייה כלכלןת להחזיק גם 3 כמוה.

+1

וגם איך הוא קנה לה אוטו משפחתי 1.6 כשהוא הוציא את כל הכסף!?

בקיצור,

אופציה 4.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

התווכחת עם בחורה בעבודה? לא מכיר אף גבר שפוי שמכבד את עצמו שהיה מסכים לסבול את השטויות של האישה הזאת למשך יותר מחצי שנה. אין פה עניין של רכב חלום או לא, יש פה פרנציפ שהיא מבזבזת על ימין ועל שמאל ואתה משלם את כל זה והיא עוד באה אלייך בטענות. בקיצור בעיטה לתחת!! אם באמת יש מקרה כזה שאתה מכיר, תמסור לבחור שיפסיק להיות סמרטוט רצפה!

פורסם

השאלה היא למה מלכתחילה הנושא הזה לא צף בכוונה ונשאר מתחת לשטיח.

אני בטוח ששמת לב למצב הקיים לא אתמול ולא שלשום, ומה שעשית בכך שלא דיברת איתה על הנושא מההתחלה הוא שיצרת לך מערכת יחסים לא כנה במשך שנים.

אין מנוס מזה, אם זה לא יפתח עכשיו זה יפתח בעוד כמה שנים, העצה היחידה שיש לי היא לפתוח את הכל ולנסות לחיות איתה במערכת יחסים אמיתית וכנה מכל הבחינות, במידה וזה לא עובד אני הייתי מסיים את הקשר ולא כובל את עצמי בקשר שלא טוב לי בוא מכל הבחינות ומנסה לשכנע את עצמי שיהיה טוב.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

לאופציה 3 יש השלכות לא נעימות,ויש לקחת את זה בחשבון.

זה אומר שמה שאני טוען תמיד,אין קשר לאהבה וחיי שיתוף,

קרי,נישואין..

בחרת לך שותפה,תילמד לחיות אתה,לטוב ולרע,

גם אשתי מלאה בחסרונות,וכמובן גם אני,

העיניין ללמוד לחיות יחד.

פורסם

מה זה יעזור שהבחור ימכור את הרכב?

הרי ההוצאות גדולות מההכנסות ובאיזשהו שלב לא יהיו נכסים שאפשר למכור.

החוכמה היא לחיות ממה שיש ולהקנות ערכים לאיזון כלכלי לבחורה.

• תוכן חדש...