Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4240 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות,

כפי שחלקכם יודעים, לאחרונה התפטרתי מהעבודה והפכתי להיות סטודנט במשרה מלאה. אלא אם כן אמצא פה שוגר דדי, מסתמן שבשנים הקרובות לא אוכל לטייל לעיתים קרובות כפי שאני רגיל ואצטרך להסתפק בעיקר בנופים הקודרים של מערב יורקשייר. אז אין כסף מיותר או אפשרות לנסוע רחוק, אבל יש דירה מרווחת עם חדר אורחים וספה פנויה, מה שגרם לי לחשוב על הצטרפות לקהילת ה-couchsurfing.

על הרעיון אפשר לקרוא בהרחבה בקישור לעיל, אבל בגדול מדובר במיזם שיתופי שמאפשר לחברי הקהילה להתאכסן זה אצל זה לטווח קצר וללא תמורה חומרית, אלא רק לשם החווייה והאינטראקציה עם אנשים אחרים. בדומה לקארזפורום, ה"קהילה" הזאת עברה כבר כמה גלגולים, גדלה ואיבדה את האינטימיות של פעם, אבל הרעיון הבסיסי עדיין עובד. ובעוד שהשתתפות במיזמים כאלה אינה אופיינית לי ולא הכי מתאימה לאופי שלי, בשלב זה של חיי אני מוכן לצאת קצת מאזור הנוחות ולתת לזה נסיון.

אז לאחר שקראתי את המיטב שהיה לגוגל להציע, אני פונה אליכם. אני יודע שיש לא מעט ישראלים שטיילו כך ברחבי העולם ותהיתי אם חלקם נמצאים גם פה בפורום. במידה וכן - אשמח לשמוע מה יש להם לספר. אינני מחפש את התגובות הנלהבות והאופטימיות (כאלה יש מיליון ברשת), אלא מעדיף לשמוע על חוויות שליליות ולקחים שנלמדו בדרך הקשה ולהבין את כל ההיבטים של העניין. עם זאת, כל מידע שימושי שתוכלו לתרום יתקבל בברכה.

תודה מראש.

פורסם

חבר התארח בגרמניה אצל משפחה. אברר פרטים מחר ואחזור לעדכן. בקצרה, אני זוכר שהמקום היה לא סימפטי [צפוף ומלוכלך], אבל סה"כ המארחים נחמדים והחוויה חיובית.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

תן לי להבין, מדובר על להכניס מישהו זר אליך הביתה לשם "החוויה"?, זה נשמע לי מפוקפק על-גבול המסוכן ממש.

אני בטוח שאיפה שאתה גר יש את הרובע המסויים שאם תסתובב בו בלילה יזיינו אותך וישדדו אותך, זאת החוויה?

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם
תן לי להבין, מדובר על להכניס מישהו זר אליך הביתה לשם "החוויה"?, זה נשמע לי מפוקפק על-גבול המסוכן ממש.

אני בטוח שאיפה שאתה גר יש את הרובע המסויים שאם תסתובב בו בלילה יזיינו אותך וישדדו אותך, זאת החוויה?

מן הסתם אם זה היה המצב כל המיזם לא היה שורד. המנגנון מבוסס על שמות אמיתיים, רייטינג של אורחים מהעבר ועוד כמה אמצעי הגנה שהוכחו כיעילים למדי. כאמור, לא מדובר ברעיון חדש ולהוציא כמה מקרים נקודתיים נראה שזה עובד די טוב.

אגב, איפה שאני גר אין רובעים כאלה. אני גר באנגליה, כולם פה מנומסים ואומרים סליחה אחרי שדוקרים אותך ברחוב. :wink:

בדיוק מה שאמרת, יש אנשים שחושבים שזה יעזור להם להעמיס תיירות.

לא רק חושבים, אליבא דגוגל זו תופעה מתועדת היטב וכזו שעובדת לשני הכיוונים. למיטב הבנתי יש זרם ספציפי בתוך הקהילה שמחפש הרפתקאות כאלה והאנשים המשתייכים אליו בד"כ לא מסתירים זאת. בכל אופן, במקרה שלי זה לא רלוונטי. (לפחות לא בשלב זה)

פורסם

אחותי גלשה את כל לוס אנג'לס והיה סבבה סה"כ. אפילו ביקרתי אותה בשניים מהבתים, וליד אחד מהם ראיתי את הבית המקורי מעמוק באדמה.

מהצד השני, מכרים אירחו בירושלים גולש ספות גרמני, והוא התגלה כבוק רציני. היה מאוד משעמם.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

חבר מארח בדירה בתל אביב בקצב די גבוה

הוא ממש אוהב את זה ומספר רק דברים חיוביים. עדיין לא יצא לו לחוות חוויה רעה (לדעתי זה רק עניין של זמן, אך עדיין, שווה את זה)

בעיקר תיירות מגרמניה והולנד היו אצלו

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

אז בקיצור זה יהיה כמו "דריש מארח בביתו, או בבית הלקוח בתיאום מראש".

אם כל המטרה של זה זה סקס, אז אל תתבייש להגיד, אבל לנסוע עד לגרמנייה למשל רק בשביל לגלות שהמארח שלך תכנן לך על הטוסיק, זה לא נשמע לי כמו חוויה חיובית במיוחד אם אתה לא אוהב שמתכננים לך על הטוסיק.

פורסם

~

הכל בסדר, שי? אתה רוצה לספר לנו משהו? להראות לנו על הבובה איפה האיש נגע בך? :roll:

לא ממש הבנתי מה ניסית להגיד, ויש לי תחושה שגם אתה לא בדיוק הבנת את המניעים שלי או את איך שהעסק הזה עובד. כפי שהסברתי לעיל, לאחרונה הפסקתי לנסוע במסגרת העבודה (עד כה הייתי בדרכים 100-150 יום בשנה) וחסרה לי האינטראקציה עם אנשים מתרבויות אחרות. האנגלים די יבשים ואני פחות מתחבר אליהם במישור החברתי (כנראה בגלל שאני לא שותה), לכן שקלתי לארח בביתי תיירים/תיירות ממדינות אחרות שמטיילים באזור. יש לי חדר אורחים שיכול לאכלס בכיף אדם אחד או זוג ועומד ריק רוב הזמן, אני לומד מספר ימים בשבוע ופנוי להראות להם את הסביבה בשאר הימים, אז... למה לא בעצם?

כמי שהיה בבית בעיקר בערבים ולפעמים מוקפץ לנסיעות מהיום למחר, עד כה הייתי מנוע מלעשות זאת. היום לוח הזמנים כבר הרבה יותר רגוע ולכן אני שוקל להיכנס לתחום החדש והמעניין (למדי, על פניו) הזה. מקווה שעכשיו קצת יותר ברור.

תגובות נוספות (רצוי מנסיון ולא מתחום הפילוסופיה והסוציולוגיה) תתקבלנה בברכה.

פורסם

ידוע ואנחנו מתקשרים, אבל היות ויש לי בעיית שתיה קשה (שותה בשביל לשכוח את ההדחה המשפילה מניהול הפורום), אנחנו לא כל כך מתחברים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אני חבר באתר מזה כמה שנים, "גלשתי" כמה שבועות אצל מארחים ואירחתי כמה פעמים אצלי בבית או דאגתי לאירוח אצל חבר. אני מבין שאת החוויה הכללית והחיובית הבנת ואתה מחפש דווקא את החסרונות או הבעייתיות שנובעת מזה.

בתור התחלה, לפני כמה זמן בוצע שינוי באתר שהפך בעיני את התקשורת לפחות טובה. בעבר המתארח היה צריך לחפש מארחים שמתאימים לו ולבקש מהם אישית. כיום המתארח מוציא הודעה כללית לאזור/עיר שבו הוא מחפש אירוח והמארחים הם אלו שצריכים להיות פעילים יותר. כמובן שעדיין אפשר לשלוח בקשות אישיות אבל הכמות ירדה בהרבה (ולמי שמחפש קצת רוע - שים לב שבישראל תיירת בודדה וצעירה תקבל הרבה יותר פניות באזור כלשהו מזוג/גבר/אישה מבוגרת).

חווית האירוח היא מגוונת משני הצדדים, זה נחמד מאוד לפגוש אנשים מעולמות שונים ולי אישית נוצרו קשרים שעדיין נשמרו ואפילו אירוחים של מי שאירח אותי בעבר. שים לב שבאתר יש אנשים עם תפיסות שונות:

* הגרסה ה"קלאסית" - מטרת האירוח היא לא תחליף זול לבית מלון אלא היכרות עם אנשים ותרבויות. חברים כאלו ינטו להקדיש זמן לבילוי משותף כלשהו, לפרופיל של הצד השני ולתחביבים שלו וכו'. נהוג גם שהאורח מביא סוג של מתנה סמלית או מבשל ארוחה, לא חובה ואף אחד לא יתלונן אם לא.

* הגרסה המעשית - מטרת האירוח היא לתת מקום לישון מסיבות שונות - טיול/עבודה זמנית בעיר/לישון לפני טיסה ועוד. נועד לפתור בעיות זה לזה אבל אין חשיבות לחיבור בין האורח למארח, פרקטיקה נטו ואם יש משהו על הדרך זה בסדר. בדרך כלל זה יוצג בפרופיל של המארח בצורה בולטת ואם זה מה שאתה מתכוון זה בסדר ורק ראוי לציין.

* התחרותיים - גולשים שמנסים לארח או להתארח כמה שיותר, כל השאר לא חשוב. יצא לי להתארח כאורח ה100 בבית מסויים.

* גרסת המינים - (רק בשביל הלשונות הרעות) יש אנשים שמשתמשים באתר כדי לחוות חיבורים פיזיים עם המין האהוב עליהם, גם בישראל. הם מיעוט וכמעט תמיד זה יבוא לידי ביטוי בפרופיל או בבקשה לאירוח, בנוסף יש להם קבוצות שמיועדות לעניין שבדרך כלל נסגרות כי מבחינת האתר זה לא חוקי. אם אתה מעוניין תחפש ותמצא, אם לא - אין שום בעיה.

יש עוד סוגים כמובו, יש את הבוקים של האתר שאם הפרופיל לא עומד בדיוק בתקן הם לא יסכימו לארח או להתארח, אנשים ללא מילה בפרופיל וללא תמונה שמבקשים להתארח ועוד. אי אפשר לדעת מראש איך יהיה כל פעם, לפעמים יש חיבור מעולה אבל גם לא מעט פעמים יש חוסר כימיה ושיעמום עד כדי אי נעימות, לי זה קרה רק פעם אחת וזה היה בסדר בסך הכל.

מכיוון שאתה רוצה בעיקר לארח וקצת ממה שאני מכיר את דמותך הוירטואלית נראה לי שיהיה לך חכם לרשום בצורה ברורה מה תנאי האירוח, כמה זמן אתה מוכן להשקיע אם בכלל באינטרקציה ומהם הכללים לאורחים בביתך. תקרא את הפרופיל של האורחים שמבקשים להתארח אצלך ובעיקר את הפידבק שהם קיבלו בעבר ותראה שהוא אמיתי (התארחו ואירחו) ולא מחברים שלהם מהשכונה. אם משהו לא נראה לך - תרגיש חופשי לשאול את המבקש או לדחות את הבקשה, בסופו של דבר אתה מכניס אדם זר לבית וזו זכותך לא לאשר אם לא נראה לך.

בסופו של דבר אצלי בהחלט מדובר בחוויה טובה ומעניינת, אבל כמו שאמרת אתה לא מעוניין בצד הזה.

אם יש לך שאלות ספציפיות או כיוונים נוספים, אענה בשמחה על מה שאוכל.

פורסם

~

תודה רבה, זה בדיוק הפידבק שחיפשתי. :mm_yeah:

השיטה של להזמין אנשים להתארח במקום שהם יפנו אליי ישירות אכן נראית קצת מוזרה,

אבל אני מניח שיש לזה גם יתרונות. ננסה ונראה לאן זה יוביל.

• תוכן חדש...