Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4242 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
~

תודה על המילים החמות. ניטש ואני אמנם בקשר אבל מרוחקים זה מזה כ-300 ק"מ, כך שזה לא בדיוק problem solved.

מה זה 300 ק"מ בין חברים?

היום נהגתי 320 לכיוון בשביל רבע שעה של אסרטיביות וזהו.

במכונית החלומות שלך אגב. דיזל, סטיישן, ידני. ידוע גם כאוקטביה מונית.

עריכה אחרונה על ידי nitch

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
~

כנראה בגלל שאני לא שותה

אתה מדאיג אותי!

תתחיל לשתות. אתה לא להגיע כל ערב מפורק מת ומקיא, אבל להוריד כמה בירות זה בסיסי.

תתחיל לשתות בבית. תראה לאילו בירות אתה מתחבר, ותמשיך בפאב.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

~

תודה יואב, דאגתך מחממת את הלב. :wink:

אני חושב שכבר הוכח היסטורית למי אלוהים נותן אגוזים. כשגרתי בברצלונה הייתה לי גישה לבוקס הפרטי של החברה בקאמפ-נואו ומעולם לא השתמשתי בה למעט כשאירחתי לקוחות. מה לעשות, לא אוהב כדורגל. אז עכשיו זה בערך אותו דבר עם הבירות - שלושה פאבים מתחת לבית ועוד חמישה במרחק הליכה, מחירים שווים לכל כיס (גר בפרברים) ועם זאת אין לי שום רצון לחזור לתחום. ימי השתיה והעישון נותרו מאחוריי, היום אני נהנה מהחיים בלי שום עזרים חיצוניים.

חזרה לנושא השרשור - בימים האחרונים חרשתי קצת על האתר ועברתי על כמה עשרות פרופילים בשביל לנסות ולאפיין מה בעצם יש לי להציע שאין לאחרים וכיצד כדאי להציג זאת. האמת, נכון לעכשיו אני לא ממש רואה את האטרקטיביות שלי בתוך ההיצע הקיים. ישנם לא מעט אנשים באזור שלי עם יותר נסיון והמלצות ועל פניו (מנקודת מבט של אורח פוטנציאלי) אני לא מביא הרבה ערך מוסף. בסופו של דבר זה לא אתר היכרויות, האינטראקציה היא קצרת טווח ולכן כל עוד המארח זורם וידידותי למי אכפת אם תחומי העניין שלכם חופפים בדיוק או רק בערך. לאור כל האמור לעיל אני תוהה אם כדאי לי לוותר על כל הסחבקיה ופשוט להשכיר את החדר הנוסף שלי ב-AirBnB. נראה. :roll:

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
אני תוהה אם כדאי לי לוותר על כל הסחבקיה ופשוט להשכיר את החדר הנוסף שלי ב-AirBnB. נראה.

ראינו.

אחרי קצת פחות מחודש ושני אורחים (למעשה שלושה, זוג מבוגר וסטודנטית בת גילי בערך), עולות מן הסיפור תובנות חדשות. ולאור כמה ה"פ שקיבלתי בתקופה הזאת חשבתי שאפשר לחלוק אותן בפורום הציבורי למקרה שעוד מישהו יחשוב בכיוון.

1. לאחרונה האתר עבר שינוי עיצוב משמעותי, כך שכיום הוא ידידותי יותר למשתמש (ולמובייל) ודף הפרופיל למשל נראה כמעט כמו באתרי ההיכרויות הפופולריים. אני רואה בזה יתרון. לצערי, בניגוד לאותם אתרי היכרויות מרבית האנשים פה לא מנצלים היטב את הפלטפורמה ובקושי כותבים על עצמם כמה מילים, כך שקשה להבין עם מי באמת יש לך עסק.

2. תופעה נוספת ונפוצה מאד היא פתיחת חשבון בשביל איזו נסיעה חד-פעמית שעושים ואז זניחתו לאנחות. קצת מבאס לחפש אנשים באזור אליו אתה נוסע, למצוא מישהו שנראה לך מגניב ואז לגלות שהוא היה פעם אחרונה באתר לפני שנה וחצי. זה בערך כמו היוזרים שנפתחים אצלנו בפורום בשביל לשאול שאלה ואז נשארים ללא פעילות עד סוף ימיהם.

3. בתור משתמש חדש, די בעייתי למצוא מישהו שיכול להמליץ עליך ולהוסיף לך אמינות. לכאורה ברגע שעשית יוזר ונכנסת, האתר יכול לאתר לפי הפייסבוק את החברים שלך שגם להם יש יוזר. הבעיה היא שרובם שייכים לאחת הקבוצות שתיארתי בסעיפים הקודמים, כך שהרבה תועלת לא עולה מזה. למעשה נוצר מצב שבו יוזרים חדשים וירוקים לגמרי מתמודדים מול כאלה ותיקים עם מאות אורחים ועשרות המלצות, והקיטוב הזה באתר מאד מורגש. אז יוצא שההמומלצים והוותיקים מתארחים ומארחים בינם לבין עצמם, בעוד שהחדשים לא ממש מוצאים שם את מקומם. אני מניח שזה עדיין קל יחסית למצוא מישהו שיארח אותך, אבל אם אתה מחפש לארח אחרים זו עשויה להיות בעיה, כי זה כמו לצבור רייטינג חיובי באיביי.

4. חלק מהפניות שקיבלתי היו מוזרות לאללה, כנראה שבאמת יש לא מעט היפים באתר וחלקם במצב תמידי של סוטול.

5. הקטע שהוזכר פה עם הסקס. מסתבר שכשמבלים כמה ימים ביחד במרחב מצומצם, גם ללא היכרות מוקדמת (ואולי דווקא בשל ההבנה שלא יהיה המשך לסיפור), די קל למצוא את עצמך בסיטואציה שיכולה להוביל לשם. כנראה שמספיק להתנהג כמו בן אדם, להתייחס לאורח שלך בכבוד ולייצר אווירה נוחה בבית כדי שזה יקרה באופן טבעי. או שסתם נפלתי על בריה ידידותית במיוחד.

6. האירוח הזה לא באמת בחינם, למעשה הוא עולה לי כסף. הספקתי כבר לשכוח שכשאני גר לבד ומארח אנשים אחרים, זה דורש שינויים מסויימים באורח החיים. דברים בסיסיים כמו קניית קפה (שבד"כ אין בבית כי אני שותה רק תה), קצת גיוון ותוספת בקניית מזון בשביל שיספיק לשני אנשים, וכביסה נוספת של המצעים והמגבות אחרי שהם עוזבים... הוצאות קטנות אבל עדיין.

לסיכום - נראה לי שהקונספט הזה קצת מיצה את עצמו. אני בטוח שיש מקומות בעולם בהם הוא יכול להיות שימושי (דרום אמריקה או אסיה למשל), אבל בתנאים של העולם המודרני ובנסיעות למדינות מפותחות שמישותו מוגבלת למדי. באופן אישי, לאור הסעיף האחרון החלטתי ש-AirBnB זה בהחלט הכיוון המועדף בשבילי וכנראה שאתחיל לפעול בהתאם אחרי החגים. תשלום סמלי יכול להחזיר את ההוצאות הנוספות על האירוח ולהוות "דמי רצינות" שלא קיימים בקהילת הגולשים, ואני מקווה שהאופי המסחרי של האתר גם ימשוך אוכלוסיה קצת יותר איכותית.

.To be continued

• תוכן חדש...