Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4274 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני טס לתקופה לא קצרה, הכרטיס ישמש אותי בהולנד עד שאפתח שם חשבון בנק וכו'.

אזמין דרך ויזה כאל או לאומי קארד. מבחינת עמלות יש יתרון קטן ללאומי קארד שלוקח חצי אחוז פחות עמלה על כל עסקה. בילבלו אותי לגמרי עם הביטוחי נסיעה לחו"ל ועם סוגי הכרטיסים (ויזה, מאסטרקארד, דיינרס)

מה עדיף?

פורסם

1. בדוק גם את העמלות הקבועות כיון שפטור מקבלים רק על עסקות בישראל מעל סכום מינימום (בהתאם לסוג הכרטיס). עם זאת במקרים רבים יש פטור מדמי כרטיס חודשיים למשך 1-3 שנים.

2. נסה לקחת כרטיס במסגרת איזה ארגון עובדים או מועדון צרכנות - סיכוי טוב להוזלת עמלות.

3. אישית אני ממליץ לקחת שני כרטיסים (אחד ויזה ואחד מאסטרכרט) משקולי בטיחות וגיבוי. בכל מקרה דיינרס לא מומלץ כעיקרי בגלל מיעוט העסקים המקבלים אותו. איזה מהם יהיה העקרי - תגלה לפי כמות העסקים המקבלים אותו וגבה העמלות.

4. האם בדקת את כרטיסי בנה"פ? לפחות אלה שלי יותר זולים מהאחרים (ולטעמי כאל הם היקרים ביותר), אבל צריך להוסיף שהם בנקאיים, והאחרים חוץ בנקאיים.

5. חשוב מאד שלכרטיסים יהיה צ'יפ. באירופה תתקשה מאד להשתמש בכרטיס ללא צ'יפ כיון שלא מקובל לחתום על הכרטיס אלא אתה מכניס אותו בעצמך לקורא, מקיש את הקוד ומוציא בעצמך - הקופאי לא נוגע בבכרטיס. לזכות בנה"פ - החליפו לי לאחרונה את הכרטיסים בכאלה עם צ'יפ.

6. בניגוד לארץ, באירופה מאוד לא מקובל לעסות בכרטיס אשראי עקות קטנות, אלא רק גדולות. עסקות קטנות עושים במזומן או בכרטיס חיוב מיידי.

7. ביטוח נסיעות עליך לעשות בלי קשר לכרטיס האשראי, במיוחד אם מדובר בנסיעה ממושכת (נדמה לי מעל 45 או 60 יום, בכל מקרה עליך לבדוק באתר כל חברה ולגבי כל סוג כרטיס). שים לב שביטוח הנסיעות של כרטיסי האשראי הוא בעל היקף מצומצם מאד, וההרחבה לצרכים אמיתיים משווה את מחירו לביטוחים הסטנדרטיים. יש משהו בין 4-6 חברות וסוכנויות לפחות המספקות את השירות, וממליץ לך מאד לבצע סקר שוק מקיף לפני שאתה רוכש את הביטוח - הן לגבי עלויות ובמיוחד לגבי כיסויים. טיפול רפואי בחו"ל הוא עניין יקר ביותר, וכל שטות קטנה יכולה להגיע לאלפי אירו. אם מדובר בנסיעה ממושכת יש חברות בודדות המספקות את שירות, ועליך לבדוק אותן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נצל"ש, אני נוסע לחו"ל לכמעט חודש, לארה"ב. רציתי לשאול איזה כרטיס אשראי בינלאומי כדאי לי לקחת?

יש ברשותי ישרכרט (שזה קמפוסכרט מאסטרקארד) וויזה (שופרסל) שניהם כמובן בינלאומי. יש עדיפות לאחד מהם? האם צריך לדבר עם החברה ולעדכן אותם שאני נוסע לחו"ל?

פורסם

1. קח את שניהם, שים אותם במקונות שונים כך שאם כרטיס אחד אובד יהיה לך גיבוי מהאחר.

2. השתמש בכרטיס שבו העמלות יותר זולות. יש תעריפונים באתרי החברות.

3. בדוק אפשרות לשדרג, אם הבנק\חברת האשראי מאפשרים.

4. לא צריך לעדכן. עם זאת לא כדאי להשתמש בכרטיס מיד אחרי הנחיתה אלא להמתין כמה שעות, קראתי פעם תאור של מקרה שבו מישהו קנה שקפה בנמה"ת לפני ההמראה מניו יורק וכאשר הגיע ללונדון רצה לקנות כרטיס SIM - הכרטיס שלו נחסם כיון שהמרווח הקצר בין השימושים בין שני צידי השלולית (בדיוק זמן הטיסה) הקפיץ את מנגנוני הביטחון של חברת האשראי.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כרטיסים של לאומי קארד, הם הטובים ביותר מבחינת עמלות המרה ודמי כרטיס, כדאי באירופה להנפיק כרטיס המשתמש במטבע האירו כעיקרי כדוגמת מסטר קארד, אתה יכול לחסוך את עמלת ההמרה שלך אם תפתח בחשבונך גם את אופציית חשבון המט"ח, ותשייך את הכרטיס לסוג זה של חשבון, כך שכל פעם שכרטיסך יחוייב ביורו, הוא יחוייב ישירות ביורו מן הבנק ללא עמלה נוספת. קח בחשבון שעסקאות הנעשות בחו"ל יורדות מחשבונו של הלקוח כבר באותו יום, ולא יחד עם התשלום השוטף של החודש בתאריך החיוב החודשי. עניין זה ניתן לפתרון במידה וברשותך כרטיס פלטינה, זהב או ביזנס המוגדר ע"י חברת האשראי ככזה עם גרייס של מטבע חוץ, כלומר גם עסקאת מט"ח תרד ביום החיוב הרגיל, אך תישא בעמלת חיוב או ריבית, היקר מביניהם.

זאת ועוד ממליץ על רכישת מט"ח אצל חלפן מוכר המנפק קבלה או אצל דואר ישראל, כמו כן אתה יכול להנפיק ויזה יורו בדואר ככרטיס גיבוי ולהטעין אותה בסכום מסויים למקרה חירום.

כדאי לזכור את הקודים הסודיים של אותם כרטיסים.

נסיעה טובה ומוצלחת!

התענוג שמוביל אותך

פורסם

לאור ההמלצות להצטייד בשני כרטיסי אשראי, כנראה שאזמין ויזה דרך ויזה כאל ומאסטרכרט דרך לאומי קארד. פשוט בלבל אותי כל נושא הביטוחים, ואם בכל מקרה מומלץ להצטייד בשניים, אז זה לא כזה משנה. או שאני טועה?

בכל מקרה, הכרטיס והביטוח שלו ישמשו אותי רק בשבועות הראשונים, עד שאפתח שם חשבון בנק וארכוש ביטוח בריאות.

תודה לכולם!

פורסם

מחזק את ההמלצה של עמוס לגבי חשבון מט״ח (פשוט מאוד בלאומי) ואז לחייב ישר ממנו ללא עמלות נוספות.

כשהנסיעות שלי הן על חשבוני אני משתדל לעשות את זה.

מחזק גם את עניין הצ׳יפ - מה שאומר שאתה חייב באירופה לדעת את הקוד של הכרטיס.

מתשלום במונית , מסעדה ודרך חלק מהמלונות - מניסיוני - אם אתה לא יודע את הקוד הסודי - הכרטיס הוא על גבול הלא שמיש.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

במלונות לא נתקלתי בבעיה מחוסר צ'יפ, אבל בתחנת דלק, למשל, כן.

לגבי הקישור של כרטיס אשראי לחשבון מט"ח - זה היה נכון עד לפני מספר חודשים, בתנאי שאתה קונה מט"ח בהוראת קבע חודשית. עד כמה שאני יודע, לםפחות בבנה"פ (וזה מסוג הדברים שבהם הבנקים דומים) הפרצה הזו נסגרה ואין יותרהנחה על ידי קישור הכרטיס לחשבון מט"ח. ההפך נכון - אם אתה חורג קונים עבורך מט"ח וכאשר מדובר בסכום קטן העמלה גדולה. לפני שביטלתי את הקישור היה לי מצב של חיוב ב-10 ש"ח (משהו באיביי) ועמלה כפולה מזה, אם כי הבנק ויתר עליה.

• תוכן חדש...