Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4345 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כבר הרבה זמן אני מחכה להופעה מחודשת של הג'ימני או תחילת ייבוא של הדאסטר, במקביל אני עם האצבע על הדופק בלוחות יד2 ומחפש ג'ימני משומש במצב בתול, ומדי פעם צצים רכבים שכדאי להתקשר ולשאול מי נגד מי. (לרוב הרכבים שם אפילו לא מגיע שיחת טלפון)

מהשבועיים האחרונים:

מקרה ראשון: בחור מעלה מודעה בשישי בבוקר. אני מתקשר - אין מענה. אחרי כשעה הוא מעדכן את המודעה "נא להתקשר אחרי 19:00", סחבק מתקשר.

מחליטים להיפגש, "תתקשר אלי ביום ראשון בבוקר", הוא לא עונה, אני מחליט להתקשר בערב.

בערב הוא ממלמל תירוצים שהיה עסוק, אומר להתקשר מחר בבוקר.

שוב לא עונה, שוב אני מתקשר בערב, "מצטער חבר של המשפחה נפגע בעזה ביקרנו בבית החולים, תתקשר מחר", חשבתי לעצמי שמדובר בתירוץ די טוב, ניסיתי להתקשר למחרת וכל יום במהלך השבוע - אין מענה בשום שעה של היום, כל יום המודעה מוקפצת ביד2, בשלב כלשהו הוא גם רשם "להתקשר אחרי 21:00", בסופו של דבר המודעה נעלמה.

למזלי שיחות לא עולות כסף, רק עצבים.

מקרה שני: ג'ימני עם נתונים יפים מאוד מופיע באזור סוחרים, אני מתקשר, לכאורה הכל טוב ויפה, סוגר אתו שאני מגיע לראות, הוא מבקש שאתקשר חצי שעה לפני שאני מגיע. סבבה, אני יוצא לכיוון חיפה.

מחצי הדרך אני מתקשר - עדיין רלוונטי, מביא לי כתובת, תבוא.

אני מגיע, באמצע המגרש עומד הג'ימני החתיך הזה, נכנס למשרד - מישהו בדיוק חותם על מסמכי מימון, על - הפאקינג - ג'ימני.

"מצטער הוא בא 10 דקות לפניך..", כושלאמאשלך, בסדר?! :| בשביל מה התקשרתי?

₪80 דלק + מנהרות הכרמל פעמיים. (₪30)

מקרה שלישי: ג'ימני מבחורה עירונית, ק"מ נמוך, יד ראשונה, מטופל במורשה, אין תאונות.

לוקח אותו לבדיקה אצל הדוקטור - בולם אחורי שמאלי שבור, צמיגים אחוריים מקוריים של הרכב (מ2006!), מצבר נזל והכל מפוצץ קורוזיה, פנסים קדמיים תחליפיים, טמבון קדמי אחרי תיקון מרושל במיוחד, סרן קדמי נוזל בשני הקצוות, חופש משמעותי בדרייבשאפט קדמי, כל הסלון מוזנח + גג מעושן, דאשבורד לא יושב טוב (סימן לקפיצה חזקה בשטח) ורעש מאוד מוזר מהגיר + טראנספר שלא אופייני גם בק"מ כפול, רצועות מתפוררות, תושבת גיר תאורטית בלבד ועוד..

₪400 לפח, אעלק "ג'ימני מבחורה לא ראה שטח".

החלק ההזוי הוא שכולם רוצים ₪5K ~ ₪10K מעל מחירון משוקלל, גם כשהמצב המכני יותר גרוע, רק כי אי אפשר להשיג כזה חדש.

לא הפעם הראשונה שלי שאני מחפש משהו ביד2, וכל פעם אני יוצא עם רצון להרוג מישהו מהחוויה, אנשים תוהים למה נקבעים שיאי מכירות רכב חדש כל שנה גם כשהמצב הכלכלי לא משהו וכו' - הנה התשובה (בין היתר**) - בלתי אפשרי למצוא משהו נורמאלי ממוכר אמין, יש אנשים שיעדיפו לקחת קצת-הרבה מימון כדי לקבל רכב חדש בניילונים ולא להתעסק עם השוק המגעיל הזה, ואני ביניהם.

מכשירי תנועה, קרסו, shut up and take my money כבר ! כמה אפשר לחכות ?!

-NINJ, שבסה"כ רוצה לקחת את חברה שלו לכמה טיולים לפני שהקיץ ייגמר.

**אני מבין שזה לא מייצג, ויש עשרות עסקאות יד2 שמתבצעות כל יום, יחד עם זאת הניסיון האישי שלי עם שוק היד השנייה מאוד שלילי ומתסכל, תבינו אותי. :(

עריכה אחרונה על ידי NINJMNKY

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בלי להיסחב להשוואת, שוק היד2 בארץ שלנו, לצערי מקביל לשוק היד2 במדינות באפריקה, מכוניות שבורות, לא מתוחזקות, שינוי ק"מ ושאר התעללות מכנית. אין פלא שכולם מעדיפים חדש מאשר התעסקות עם זה.

Golf MK4 TDI 1999

פורסם

זה פשוט לא נכון. קח לדוגמא את הקורולה של ההורים שלי, טיפולים רק במוסך מורשה, חלקים מקוריים, תמיד בזמן. כמוהם יש עוד הרבה.

העניין הוא שטיפוסים כמו ההורים שלי לרוב לא מחזיקים רכב כמו ג'ימני...

פורסם

HenzTDI: החלק העצוב הוא שהרבה מאלה שקונים חדש כדי לא להתעסק עם בררה בסוף מגיעים לאותה הנקודה, כמה אנשים אתה מכיר ששמעו על 'תחזוקה מונעת'?

Doc Slow: תראה, יש כרגע 1663 קורולות משנת 2006 ומעלה ביד2, 2874 מאזדה 3 ובסה"כ 47 ג'ימני באותו הקריטריון, נקודת הפתיחה שלי היא בעייתית מראש, אבל אני בטוח שלא חסר סיפורים כמו שלי גם ברכבים היותר עממיים. כמה מוכרים כמו ההורים שלך אתה מכיר?

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

ככה זה עם רכבים מועדים לפורענות (רכבי שטח ורכבים ספורטיביים), קשה מאוד למצוא אקסמפלר במצב טוב בארץ.

פשוט תמשיך לחפש ביד 2, במקרה הכי גרוע שיווק הג'ימני יתחיל שוב בעוד כמה חודשים ותוכל לקנות אחד מהניילונים אם לא תבזבז את כל הכסף שלך על טסטים לרכבים מתפרקים.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

לפני כמה שנים מישהו חיפש בפורום טריוס, עם קצת סבלנות והוא מצא.

תהיה סבלני מתישהו יגיע האקזמפלר הדרוש ובמצב טוב.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם (נערך)

סבלנות, ובדיקה קבועה גם בלוחות בג'יפולוג, ג'יפטריפ ו 4X4 כמו גם יד 2.

לא יזיק גם להיות בקשר עם מוסכים כמו דרך השטח ת"א (מורשה סוזוקי) ומורי (גורו של סוזקים, שיצא עכשיו מלך אמיתי עם הצעה לטיפול 10.0 חינם לכל מי שיש לו סמוראי / ג'ימני וגוייס בצו 8), ודרך השטח בשפיים (היה בעבר קשר עם דרך השטח בת"א - וכבר אין).

עריכה אחרונה על ידי discoTD5

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

השוק של הג'ימיני (וגם של הסמוראי) המשומשים לוהט כבר כמה שנים. לפני איזה 5 שנים חיפשתי ג'ימיני 2000-2001 ופשוט אי אפשר להיה למצוא. כשכבר מצאתי אחד, בצבע זהב מזעזע מבחורה שלא ירדה איתו בחיים לשטח, היא מכרה אותו מול העיניים שלי למישהו שהגיע 5 דקות לפני לראות את הרכב. וזה למרות שהתקשרתי אליה ברגע שעלתה המודעה ומיד יצאתי לכיוונה.

השוק שלהם כל כך לוהט שלצערי כרגע נראה שאין שום סיבה לקנות רכב כזה. במחיר של ג'ימיני 2003-2004 אתה קונה איסוזו טרופר קצר מאותה השנה שיתן לך יותר מהכל. או שתלך לכיוון הגרנד-ויטרה, שמשום מה קצת פחות מבוקשת בשוק המשומשות.

ועוד טיפ - שווה לעקוב גם אחרי חברות הליסינג. בליס4יו, למשל, היה בפסח האחרון סוזוקי ג'ימיני 2010 מליסינג למכירה. גם אצל אוויס היו מידי פעם רכבים כאלו.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ג'ימני 2003/4 לא בא בחשבון בגלל גיר אוטומטי בעייתי (והידניים כולם שחוטים, כולם 20K מעל מחירון, "כי ידני זה נדיר"), טרופר יאכל אותי בהוצאות השוטפות ובדלק.

על הגראנד חשבתי, אבל שם המצב עוד יותר בעייתי - נסה לחפש גראנד 2007 (צורה חדשה) קצר שלא עבר 4 ידיים ומעל150,000קמ, זה פשוט לא קיים, ואלה שכן ישנם כבר מגרדים את המחיר של מה שג'ימני חדש ידני אמור לעלות, אז מה הטעם?

לגבי הליסינגים - לא ידעתי, תודה, אוסיף אותם לרוטינה היומית :)

סבלנות, ובדיקה קבועה גם בלוחות בג'יפולוג, ג'יפטריפ ו 4X4 כמו גם יד 2.

אני שם, אבל אתה יודע, סבתות מתל אביב לא מפרסמות שם רכבים, וזה מזה שאני מחפש - רכב בתול.

עם מוסכים אין לי איך "להסתחבק", אבל לליאור ומורי יש את המספר שלי למקרה שיתקלו במשהו ששווה את הכסף, אם כי אני סבור שזה לא יקרה :(

פורסם

במקרה השלישי של מבחורה "שלא ראה שטח" כנראה שהכוונה הייתה שהבחורה לא ראתה שהיא בשטח חה חה. אבל ברצינות, לאוטו הזה יש שוק חזק בגלל שמדובר ברכב 4X4 הכי זול בשוק ובנוסף גם יש לו באמת יכולת שטח טכנית גבוהה. הוא נחשב קניה מאוד משתלמת לצעירים וזוגות שמחפשים רכב שטח יד2 זול לטיולים.

פורסם

ה"גיר החלש" במודלים הישנים זה לא יותר מאגדה אורבנחת. צר לי , אבל אני מחזיק ג'ימני שנת 2000 עם 220 אלף ק"מ אוטומט והגיר על הכיפאק. אם טיפלו כמו שצריך (שמן ופילטר שמן בזמן) ולא קרעו את הרכב בצורה מוגזמת בדיונות הגיר יחזיק כמו בכל רכב אין קסמים ואל תקשיב לכל שטות שכותבים ברשת.

את הרכב שלי קניתי בזול יחסית, אחרי בדיקה, ולאט לאט החלפתי את כל מה שהיה צריך בעצמי ( תושבות מנוע, בולמים, איזון לדרישפטים, שמנים בכל הרכב ועוד...) לא יצא סיפור מטורף מבחינה כספית, האוטו במצב בונבונירה עכשיו, ויותר מהכל למדתי איך הוא בנוי והטיפולים בו פשוטים מאוד.

מה בעצם אני בא להגיד- יש כלים שהם לא דנדשים אבל גם לא שחוטים. חשוב לדעת איך להסתכל על טופס בדיקה- אל תשכח שזה בסך הכל כסת"ח אחד גגול.בולם אחורי מפוצץ? וואו! חדש של קאיאבה (יפני) עולה 250 שקל..בגלל זה תפסול את הרכב?

בהצלחה..אלון.

מנהל תחום אופנועי שטח בחברת HM-MOTO, יבואנית אופנועי SHERCO, AJP וRIEJU

פורסם

האמת שהיום הייתי במקרה במגרש בחיפה והיה שם גימיני 2008 עם איזה 60 אלף קמ חתיך לגמרי קוראים למגרש רכב ישיר ויש שם אחלה אנשים אולי שווה לך לבדוק

• תוכן חדש...