Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קיה פיקנטו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4383 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפשת רכב סופר מיני לנסיעה של בערך 20 קמ ביום בחיפה (הררי)

יש לי אפשרות לקנות קיה פיקנטו 1.25 שנת 2013 ב 53k קילומטראג׳ 45k אחרי נסיעת מבחן מרשימה מאוד!

מה אתם אומרים? שמעתי שצריכת הדלק לא משהו בכלל אבל האם זה נסבל? לאיזו צריכה אפשר להגיע? והאם זה שווה את מחיר הקניה הזול והאחריות יצרן לעוד 3 שנים?

פורסם

קודם כל פיקנטו היא רכב מיני ולא סופרמיני.

אם הרכב 2013 אז אחריות היצרן הכוללת היא לעוד שנתיים, ויש אחריות מורחבת לעוד 6 שנים על מנוע, גיר ומכלולי הגה.

המחיר נשמע זול למדי, איך הוא מול המחירון הרשמי? האם זה ברמת אבזור EX או LX?

לגבי צריכת הדלק, היא כנראה כ 1:13 בפיקנטו הזו. המתחרות בקטגוריה טובות יותר.

קחי בחשבון שיש היום לקיה את ה"פיקנטו ספורט" עם אותו מנוע 1.25 אך תיבה ידנית - לדעתי הרכב יהיה מצוין לתוואי הנסיעה הזה, וחסכוני הרבה יותר - הייתי צופה 1:16 (מבחני רכב בארץ מדברים על 1:17) בנסיעה רגועה. החסרון הוא שהרכב עם 3 דלתות בלבד, ועולה חדש בסוכנות 75 אש"ח.

מעבר לזה - נושא המיני החסכוניות נדון כאן המון בפורום לאחרונה, ממליץ לבצע חיפוש.

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

קודם כל, קיה פיקנטו זה לא רכב סופר-מיני אלא רכב מיני. לסופר מיני של קיה קוראים ריו.

שנית, אין לך עוד 3 שנים של אחריות יצרן. אחריות היצרן ל-7 שנים היא רק על המנוע, הגיר ומכלולי ההנעה. היא לא כוללת את שאר מרכיבי הרכב, ויש לא מעט מאלו.

צריכת דלק אמיתית בפיקנטו אוטומטית נעה בין 11 ל-14 קילומטרים לליטר, תלוי באופי הנסיעות שלך ואופי הנהיגה שלך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בגלל שהיא 1.25 חשבתי שזה כבר תחת סופר מיני..

בכל מקרה, לעומת התלבטויות אחרות שלי כמו ניסאן מיקרה/סוזוקי ספלאש/טויוטה יאריס שאותן אמצא במחיר כזה רק בשנתון 09-10 ולא בטוח שהצריכה שלהן הרבה יותר נמוכה, האם כבר שווה לי לקנות בזול פיקנטו 2013 עם אחריות?

פורסם

מה שקובע אם זה מיני או סופר מיני זה הגודל הפיזי של הרכב, ולא נפח המנוע.

סוזוקי ספלאש וניסאן מיקרה חסכוניות יותר בדלק מהפיקנטו. צריכת דלק של המיקרה למשל מתחילה ב-14 קילומטרים לליטר בתנאי נסיעה הכי פחות חסכוניים שרק אפשר לדמיין (פול גז, פול ברקס, פול מזגן), כלומר היא מתחילה איפה שהפיקנטו מסיימת.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בשביל כמות הנסיעות שלך אין משמעות מטורפת לצריכת הדלק.

הפיקנטו שאת רוצה לקנות נסעה כמות גבוהה מאוד של ק"מ ולדעתי המחיר לא כ"כ משקף - אחותי קנתה פיקנטו בת חצי שנה עם 11 אלף ק"מ במחיר של 60K וזה היה בגלל עסקת טרייד אין, אני מניח שאפשר היה להשיג את הרכב ב-58K.

שוב, 58K לרכב בן חצי שנה עם 11 אלף ק"מ, הדגם המאובזר. האם שווה לקנות רכב בן שנה עם עוד 30 אלף ק"מ תמורת 5K פחות? לדעתי לא.

יש מקום להפחית עוד 3-4K כמו כלום כדי שהעסקה הזו תהייה משתלמת.

פורסם
ומבחינת שנתון עדיף מיקרה 2010 מאשר פיקנטו 2013?

מן הסתם שעדיף רכב עם שנתון גבוה יותר, בעיקר לפי הנתונים שלך והמחיר שהם זולים לגמרי. אני לא יודע אם הפיקנטו ספורט תתאים לצרכים שלך, בכל זאת הדלתות זה שיקול. אני חושב שההצעה שקיבלת בסדר גמור והייתי הולך עליה, כמושכבר רשמו צריכת הדלק לא משמעותית לכמות הנסיעות

פורסם

על פניו המחיר עצמו נשמע אטרקטיבי. כמובן מלבד נסיעת מבחן תקחי מישהו שמבין דבר או שניים במכוניות ותלכו לבדוק שאין תקלות והרכב תקין.

מבחינת הצריכת דלק באמת שהנושא הזה מאוד תלוי בנהג עצמו, יש כאלו שילחצו ללא הפסקה על הדוושה וזה יגרום לצריכה מאסיבית יותר. אם תנהגי כמו שצריך מאמין שהדלק לא יהיה בעיה. בהשוואה למיקרה 2010 אין ספק שהפיקנטו עדיפה. גם מבחינת השנתון עצמו וגם הרבה יותר מרווחת ומחודשת.

• תוכן חדש...