Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4418 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני תוהה איך השרשור הזה היה מתנהל אילו במקום VW היה רשום מרצדס...

צ"ל: אני תוהה איך השרשור הזה היה מתנהל אילו במקום צ'מפיון היה רשום כלמוביל... לא היה שירשור. התלונות היו על כך שהיבואן ניסה להתחמק מטיפול אע"פ שלפי כל הגיון בריא זוהי תקלת תכנון/יצור ברורה.

להזכירכם, בפורד פוקוס החדשה ישנה בעייה עם התה"ל הרובוטית אך שם אין שירשורים רבים כפי שקורה מרכבים המיובאים ע"י צ'מפיון.

• תגובות 97
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רוב הפוקוסים נמכרו לציי רכב, כך שמטבע הדברים שומעים פחות על תלונות.

גם צ'מפיון טיפלה סה"כ היטב בבעיות, ואף לקוח לא שילם על התיקונים מכיסו, ושוב, אם ימשיכו לפעול נכון, הם גם לא אמורים לשלם עליהם, בטח לא בטווח הנראה לעיין.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם (נערך)

קודם כל, +1 לדעה של עידן.

ועכשיו:

רוב הפוקוסים נמכרו לציי רכב, כך שמטבע הדברים שומעים פחות על תלונות.

גם צ'מפיון טיפלה סה"כ היטב בבעיות, ואף לקוח לא שילם על התיקונים מכיסו, ושוב, אם ימשיכו לפעול נכון, הם גם לא אמורים לשלם עליהם, בטח לא בטווח הנראה לעיין.

אז מה אם הפוקוסים נמכרו לציי הרכב? תאמין או לא, שם אם כבר מתלוננים יותר ועל כל שטות קטנה. אם יש בעיה עם המוצר או השירות, אתה תשמע את זה, הלקוח שילם על המוצר ולכן רוצה שהוא יהיה תקין ב-100%, לא משנה אם הוא קנה את זה בעסקת ליסינג או באופן פרטי מהיבואן. תקן אותי אם אני טועה, אבל אנשים שמקבלים את הרכב מהעבודה לא מקבלים אותו חינם בדרך כלל.

וצ'מפיון לא טיפלה היטב בבעיות. הבעיות היו נפוצות ועדיין ניסו לחייב לקוחות רבים לשלם על התיקון. חלק מהלקוחות רבו איתם הרבה וקיבלו הנחה או "רצון טוב", חלק באו לדווח בפורום ובמקומות אחרים ברשת וקיבלו רק לאחר מכן טיפול הולם וכנראה שהשאר שלא צועקים ולא כותבים באינטרנט - שילמו.

איזה כיף שצריך ללכת למוסך עם רכב חדש,כדי שהיחליפו לך תוכנה,ואז לחזור שוב פעם בישביל להחליף מוח לגיר וכל זה בפחות מ60 אלף קילומטר.

תקין זה לא.

מסכים. גם המשפט המוזר הזה שחוזר על דפי הפורום שוב ושוב שאומר "כשזה עובד, זה טוב" פשוט מגוחך. זה לא אמור להיות מובן מאליו שזה יעבוד? אתם משרתים את האוטו? לא הוא זה שנועד לשרת אתכם?!

גיר העתיד, לא גיר העתיד - לא חסרים בכלל תיבות הילוכים פלנטריות או רציפות שעושות עבודה לא פחות טובה בכל הקשור לזיהום אוויר וכו' ומציעות גם הן זריזות טובה והפסדי הכוח בגירים האלה זה כבר לא כמו פעם. סתם לשם הדוגמה הגירים החדשים של מאזדה מציעים יופי של פשרה בין זריזות חיסכון. וזה עוד לפני שאני מדבר בכלל על הגירים הפלנטריים המעולים של ב.מ.וו או מרצדס שעד היום הם מפתחים ומקדמים. בנוסף בגירים האלה יש פחות ויתור על אמינות ככל הנראה מאשר בתיבות כפולות מצמד.

עריכה אחרונה על ידי cars-@-lover
פורסם (נערך)

חיים - השרשור הזה התחיל בנושא של תיבת הילוכים חדשה מבית VW. זה שהדיון נמשך לכיוון של כמה צ'מפיון ו-VW מתחמקים לכאורה מאחריות ושהמוצרים שלהם כושלים (יותר או פחות), זו תופעה מוכרת בפורום.

המשפט שאמרתי התייחס למקור הדיון - נניח שבמצב הקיים היום מרצדס היו מכריזים על פיתוח תיבה רובוטית בעלת 10 הילוכים, כיצד הדיון היה מתנהל?

אוהב מכוניות - חן (ויתקן אותי אם אני טועה) התכוון שבגלל שהפוקוס נפוץ יותר בציי רכב, פחות מידע זולג לפורום ולאינטרנט, ומטופל ישירות מול החברות.

אם שילמו (ואני לא שולל זאת) - איפה הקבלות?

אז אתה מציע שיעזבו הכל, ישארו עם אותן תיבות פלנטריות/רציפות שקיימות היום ויפנו לדברים אחרים?

להשליך את זה גם על דברים אחרים בחיים שלנו?

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

להזכירכם, בפורד פוקוס החדשה ישנה בעייה עם התה"ל הרובוטית אך שם אין שירשורים רבים כפי שקורה מרכבים המיובאים ע"י צ'מפיון.

אתמול עם כניסתי לחניון העובדים בנתב"ג, עוצר אותי עובד אחר (אדם מבוגר) עם פוקוס - שאל אותי בת כמה הפוקוס שלי והאם גם אני סובל מהצרות עם התיבה. עניתי לו ששלי ידנית - נתן מבט המום, היו כמה שניות של דממה ולאחר מכן אמר - "אתה לא מבין כמה צרות וכאבי ראש חסכת לעצמך. אם הייתי יודע שיש ידנית, הייתי קונה".

ולצערנו הוא לא היחיד, גם במוסך נתקלתי בתגובות כאלה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

וכן, גם אם פוטנציאל לבעיות, התיבה הזו עדיפה לעין שיעור על כל התיבות הפלנטריות בעלות 4 הילוכים.

ומי שלא מאמין, שיתייצב עם מאזדה 3 או פיג'ו 308 מול גולף 1.2 TSI בעלייה לירושלים, נראה מי יריח למי את האגזוז..

מדבריך משתמע שהמכוניות שמצויידות במנוע TSI 1.2 הן מטוס. גם אני נוסע לא מעט לירושלים עם VAG בעלת מנוע 1.6 וגיר אוטומט רגיל, ולא זכור לי שירדתי מ- 120 קמ"ש כל העליה הזאת.

בכלל, אני מעדיף לנסוע בפיג'ו 308 (אוטו מעולה ומפנק) או מאזדה 3 על 80-100 קמ"ש על העליה, מאשר עם גולף TSI שתטוס על 140 כל העליה, אבל תיתקע בסופה בגלל מצמדים שרופים או שרשרת טיימינג מתפרקת. איך שלא מסתכלים על זה, גם הפיג'ו וגם המאזדה יעקפו את הגולף...

פורסם

כל הצרות, הטררם הסבל והעינויים מ ה DSG.

מסתכמים, בלהשאיר את האוטו יומיים במוסך.

כל היתר זה ספקולציות וגיבובי שטויות "מה יהיה שהאוטו לא יהיה באחריות"

קצת פרופורציות בחיים לא יזיקו.

פורסם
מדבריך משתמע שהמכוניות שמצויידות במנוע TSI 1.2 הן מטוס. גם אני נוסע לא מעט לירושלים עם VAG בעלת מנוע 1.6 וגיר אוטומט רגיל, ולא זכור לי שירדתי מ- 120 קמ"ש כל העליה הזאת.

בכלל, אני מעדיף לנסוע בפיג'ו 308 (אוטו מעולה ומפנק) או מאזדה 3 על 80-100 קמ"ש על העליה, מאשר עם גולף TSI שתטוס על 140 כל העליה, אבל תיתקע בסופה בגלל מצמדים שרופים או שרשרת טיימינג מתפרקת. איך שלא מסתכלים על זה, גם הפיג'ו וגם המאזדה יעקפו את הגולף...

הקלאצים מוחלפים לא בגלל שהם נשרפים ואנשים נתקעים בדרך.הם מוחלפים בדרך כלל בגלל רעידות בהחלפת הילוכים (בעיקר בהילוכים הנמוכים) שהופכים את הנסיעה לפחות נעימה.הלקוח יוזם ביקור במוסך לצורך החלפה.

פורסם
כל הצרות, הטררם הסבל והעינויים מ ה DSG.

מסתכמים, בלהשאיר את האוטו יומיים במוסך.

כל היתר זה ספקולציות וגיבובי שטויות "מה יהיה שהאוטו לא יהיה באחריות"

קצת פרופורציות בחיים לא יזיקו.

לא מדוייק.

לא אחת נתקלתי בבעלי רכבים שנדרשו לשלם בגין התיקון - למרות האחריות.

אני אישית הצלתי חבר מנסיון לגבות ממנו כ 4000 שקל (אחרי הנחה. 9000 שקל זה לפני הנחה אבל הלכו לקראתו) בגין החלפת קלאצ׳ים!!

מי יודע כמה שילמו סכומים לא מבוטלים בגין התיקון שאמור להיות חינם במסגרת האחריות שכן מדובר בפגם בייצור.

פורסם

גם צ'מפיון טיפלה סה"כ היטב בבעיות, ואף לקוח לא שילם על התיקונים מכיסו

על איזה נתונים אתה מבסס את הקביעה הזו?

יש לך נגישות למחשבי צ'מפיון או שאתה קובע ככה ממשאלות ליבך?

אני לא יודע אם שילמו או לא, אני כן יודע שיש פה עשרות שרשורים של בעלי DSG שבשעת כשל, נדרשו לשלם ורק בעקבות התערבות של העיתונות/ עו"ד/ הפורום המכובד הזה, צ'מפיון נסוגה מדרישת התשלום וגם זה, בשלבים (הנחה על חלק, על עבודה, אחריות של רצון טוב ושאר קשקשת).

עכשיו לך תדע עפ"י הנוהג הזה כמה תמימים יש שפשוט שלפו את פנקס הצקים/ כרטיס האשראי.

מהנתונים האלה אפשר להסיק בדיוק ההפך ממה שאתה אומר, אני טוען שכל מי שנכנס עם תקלה כזו, נדרש לשלם ולא עשה רעש בצורה כל שהיא, השאיר שם הרבה מאוד כסף!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

השרשורים כאן זה לא מדד לכלום, היות ויש בם נטייה מובהקת לגוזמאות, מניסיון אישי שלי בגולף 160 שבמשפחה, מעולם לא נדרשנו לשלם ולו ברמז לא על מצמדים ולא על מכאטרוניק (פליקס).

פורסם

השרשור סוטה מהנושא, כרגיל לכיוון הבעייתיות בגיר ה- dsg.

החידוש הוא במספר ההילוכים- 10 במספר.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

teyal,

אתה מבין עד כמה מגוחך מה שאתה אומר?

עשרות שרשורים זה לא מייצג, הנסיון האישי שלך עם רכב בודד, זה כן מייצג?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אצלנו בחברה עשרות רבות מאוד של מכוניות, כולל פוקוסים ואוקטביות.

האוקטביה הכי מרשימה בקטגוריה, אבל כמות הכשלים של הגיר והמנוע היא בלתי יאומן. גם בקילומטרג' נמוך יחסית והתקלות חוזרות אצל אותן מכוניות.

זו הסטטיסטיקה שאני מכיר והיא רעה מאוד.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
פריק מיקי, אתה טועה ובענק. מהיר ככל שתהיה בידני - רובוטי (טוב) יהיה מהיר יותר. אנחנו לא מסוגלים להעביר הילוכים במהירות של התיבה הרובוטית, גם הטובים שבנהגים.

לגבי הצריכת דלק, עם תיבה ידנית יש סיכוי סביר שתהיה חסכוני יותר, אבל הפער לא יהיה מהותי מיוחד - בבינעירוני. בעיר - אין ספק שידנית תהיה חסכונית יותר (שם הרובוטית רצה לה בהילוכים ולרב לא נמצאת בהילוך המתאים).

מהניסיון שלי אם DSG6, לא יותר מחצי יום של נסיעה, מהירות העברת ההילוך היא לא הבעיה, אלה התזמון.

אני היחיד שכבר במהירות של 40 ק"מ מרגיש הרכב נמצא בהילוך כל כך גבוהה שאין קשר בין הדוושה למנוע, יש תחושה של רכב מידרדר ולא רכב סוחב.

• תוכן חדש...