Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משאבת דלק חשמלית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4354 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לכן אני חוזר וממליץ להתמקד בהרכבת משאבה מכנית ולא חשמלית, למרות הבעעיה של התאדות הדלק, מתא המצוף, ברכבי אספנות, כמו המיני במקרה הזה, מה שמחייב סיבוב מתנע ארוך, לאחר חוסר התנעת המנוע לאחר כשבוע ומעלה.

בברכה

צביקה

צביקה מחזק את שכתבת, אני משתמש גאה במשאבת דלק מכנית למרות שיכנועים לעבור לחשמלית.

אם שסתומי המשאבה אוטמים כראוי והדיאפרגמה תקינה ומתוחה נכון לא צריכה להיות שום בעייה . החלפתי את הדיאפרגמה, הרכבתי מסנן דלק קטן לפני המשאבה ואחד אחריה ובהמשך הקו ישנו מאייד SU ולא נתקלתי בבעייה של חוסר דלק בהתנעה גם אחרי מספר שבועות. אולי הפיברגלס מבודד מחום:-D.

לגבי סיבוב מתנע ארוך לפני התנעה למנוע שלא פעל כמה שבועות זה דבר טוב לבניית לחץ שמן טרם ההתנעה (גם לפי המלצת המאסטר בני ל.) לפעמים אני לא מושך צ'וק בתחילה כדי שהמנוע יתעכב בהתנעה וזרימת השמן תקודם.

בברכה אריק

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הצילו!

משום מה בחרו יוצרי המיני, שכנראה לא מבינים כלום, להשתמש במשאבה חשמלית כציוד מקורי. השאלה היתה בסך הכל היכן החיבורים - ואני שלחתי קישור לדיאגרמת החיווט. אני אפילו לא בטוח שיש אפשרות לחבר משאבה מכנית למנוע של ברברון.

משאבה חשמלית עדיפה על מכנית מכל בחינה ואין לי כוח לחזור עכשיו על כל הנימוקים - בפרט שהם יפלו כנראה על קרקע צחיחה. בכל אופן, אין בעיה לחבר אליה מפסק, אפילו מפסק סודי, כך שניתן ללא קושי לסובב את המנוע ללא דלק כמה שרוצים. זה אפילו יכול לעזור נגד גנבים.

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם

lulisa שוב שלום רב !

אל תעלב ואל תכעס , למרות הציניות בדברייך, מעל שנות הששים וסמוך לשנות ה70, האנגלים עלו על הבעיות של משאבות הדלק הרבות שתכננו לדגמי מיני, רובר ורכבי MG, ועברו למשאבות מכניות, אני כמעט בטוח שיש לברברון משאבה מכנית במקור, (אלא אם הוא יתקן אותי)בכל מקרה, עדיין לא יצא לי לטפל במיני עם משאבת דלק חשמלית במקור אלא רק מכנית, אני מניח מתוצרת AC.

בכל מקרה איני שולל משאבת דלק חשמלית שהגיעה במקור, ברובר כמו שלך או בדגמי MGA , או MGB, אך משאבה מכנית שבאה במקור, ולהרכיב לה חשמלית, ולהתבסס על על הקישור לדיאגרמת החייוט, היא השקעה יקרה יחסית ומסורבלת, ולא נגישה לכל אחד, אלא רק למקצוענים שכמותך.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם (נערך)

תודה לעונים.

נכון צביקה המיני שלי במקור עם משאבה מכנית(או לפחות כך קניתי אותה)

כשהמנוע היה בחוץ בגלל תנועה מגושמת שלי הצלחתי לשבור אותה.

כל מי שמכיר את מיקומה של המכנית יודע כמה קשה הגישה אליה ואל החבקים של צינורית הדלק ובכמה ברכות לאימא של המהנדס, ובכמה חתכים בידיים מדובר.

לכן החלטתי להמירה בחשמלית.

הפעולה מאוד פשוטה .

התקנתה סה"כ כרוכה בניתוק צינורית הדלק הגמישה מחיבורה לצינורית הקשיחה ליד מיכל הדלק חיבור המשאבה לקצה הצינורית ולקצה השני צינורית חדשה שמתחברת לצינורית הקשיחה.

מתח: שחור - מתחבר לגוף. אדום+ מתחבר לקופסת הנתיכים כך שיקבל מתח רק עם סוויץ'

"ובא לציון גואל"

אבי

עריכה אחרונה על ידי ברברון
פורסם

אבי שלום רב !

לא מתאים לך, לפעול בצורה מגושמת,ולשבור את המשאבה המכנית, "אבל אסלח לך הפעם"!

לגבי הגישה המחורבנת למשאבה, אני מאד מסכים איתך.

לגבי ההמרה לחשמלית, הבהרתי לך את דעתי, לגבי היתרונות והחסרונות.

אני מניח שאת החיבור המקורי למשאבת הדלק המכנית, אתה מאריך במקצת ומחבר צטינור גמיש ישירות לקרבורטור?!

מהיכן את מושך מתח, אתה אומר למשוך מתח מפיוז שמקבל מתח רק בפתיחת מתג הצתה !

האם אתה מושך קבל אדום לאורך קורת הרכב לאורך קורת הרכב, עד למשאבה החשמלית?

האם לקחת בחשבון, שאתה אמור להשתמש בפיוז , שמספק מתח לסליל ההצתה?

האם אתה מתכוון לשריין מקום למסנן דלק שקוף קרוב לחיבור הצנרת לקרבורטור, שישמש לך כאינדיקציה לזרימת הדלק, ולמניעת סחיפת לכלוך לקרבורטור ?

האם אתה דואג , להוספת צינור לעודפים, במידה והקרבורטור מציף, לא זוכר אם יש לך אפשרות לכך בכלל ?!

בברכה

ובהצלחה

צביקה

פורסם
אבי שלום רב !

לא מתאים לך, לפעול בצורה מגושמת,ולשבור את המשאבה המכנית, "אבל אסלח לך הפעם"!

לגבי הגישה המחורבנת למשאבה, אני מאד מסכים איתך.

לגבי ההמרה לחשמלית, הבהרתי לך את דעתי, לגבי היתרונות והחסרונות.

אני מניח שאת החיבור המקורי למשאבת הדלק המכנית, אתה מאריך במקצת ומחבר צטינור גמיש ישירות לקרבורטור

מהיכן את מושך מתח, אתה אומר למשוך מתח מפיוז שמקבל מתח רק בפתיחת מתג הצתה !

האם אתה מושך קבל אדום לאורך קורת הרכב לאורך קורת הרכב, עד למשאבה החשמלית?

האם לקחת בחשבון, שאתה אמור להשתמש בפיוז , שמספק מתח לסליל ההצתה?

האם אתה מתכוון לשריין מקום למסנן דלק שקוף קרוב לחיבור הצנרת לקרבורטור, שישמש לך כאינדיקציה לזרימת הדלק, ולמניעת סחיפת לכלוך לקרבורטור ?

האם אתה דואג , להוספת צינור לעודפים, במידה והקרבורטור מציף, לא זוכר אם יש לך אפשרות לכך בכלל ?!

בברכה

ובהצלחה

צביקה

שלום צביקה .

מזמן לא שוחחנו.

אז ככה: כן צינור גמיש יתחיל מקצה הצינור הקשיח בקיר האש ופילטר דלק שקוף לפני הקרבורטור.

כן אמשוך כבל אדום לאורך הקורה.

צינור גמיש לעודפים ירד מהקרבורטור עד למטה כך שבמידה והקרבורטור יוצף העודפים יגיעו לכביש ולא לסעפת הפליטה.

תודה צביקה

אבי

פורסם

אבי שלום רב !

מהיכן את לוקח מתח חשמלי, אם זה מתיבת הפיוזים רצוי מפיוז לא פעיל שלא תוסיף עליו מתח שיגרום לעומס על הקו להתחממות הצמה המובילה אליו ולשריפת הפיוז , יתכן ותזדקק לפיוז בעל אמפר גבוה, 25 או 30 אמפר.

תסתכל באם אפשרי למשוך אותו ממתג ההצתה, כאשר הזרם לא פעיל ,במתג הצתה סגור !

בהצלחה

צביקה

פורסם

מהיכן את לוקח מתח חשמלי, אם זה מתיבת הפיוזים רצוי מפיוז לא פעיל שלא תוסיף עליו מתח שיגרום לעומס על הקו להתחממות הצמה המובילה אליו ולשריפת הפיוז , יתכן ותזדקק לפיוז בעל אמפר גבוה, 25 או 30 אמפר.

צר לי שעלי להעיר, אבל:

א. תוספת עומס גורמת לעליה בצריכת הזרם, ובשום פנים ואופן לא לעליית מתח.

ב. 30 אמפר ב 12 וולט משמעם 360 ווט. אפילו לטנק אין משאבת דלק בהספק כזה. הזרם שצורכת משאבת דלק של מכונית קטנה הוא כ 3 אמפר בתנאי עומס קיצוניים - ובממוצע הרבה פחות.

פורסם

ישראל שלום רב !

ראשית זכותך להעיר, קיבלתי את התיקון, ואת ההערה וההארה, הידע שלי בחשמל הוא נוגבל, ולכן לא רק שאני מקבל את התיקון, אני גם מודה לך על התיקון.

בברכה

צביקה

פורסם

כשמתקינים משאבת דלק חשמלית רצוי להתקין מערכת הזנת מתח שמיועדת רק למשאבת הדלק. רצוי לחבר חוט בעבי 2 מ"מ. רצוי לחבר את הנתיך על הקו הזה. אני ממליץ לשרשר את החוט המצוין לשם הגנה.רצוי שחיבורים יעברו דרך ממסר לפחות של כ20 אמפר. כך מתבצעת עבודה מדויקת שלא תגרום לעומסים על צרכנים שונים.

בהצלחה

פורסם
תודה יורם החכמתי.

ידוע לך אולי איך מחברים אותה דרך יוניט השמן או משהו בסגנון לטובת הפסקת פעולתה כשהמנוע כבה?

רצוי שהממסר שתתקין יקבל מתח הפעלה דרך מתג ההצתה ולכן כשתפסיק את פעולת המנוע דרך מתג ההצתה תפסיק גם פעולת המשאבה לא מומלץ להתחבר דרך יונט לחץ השמן מהסיבות שהפירוט בהם ארוך ומסבך שלא לצורך

פורסם
רצוי שהממסר שתתקין יקבל מתח הפעלה דרך מתג ההצתה ולכן כשתפסיק את פעולת המנוע דרך מתג ההצתה תפסיק גם פעולת המשאבה לא מומלץ להתחבר דרך יונט לחץ השמן מהסיבות שהפירוט בהם ארוך ומסבך שלא לצורך

אני מתכוון כשהמנוע יכבה שלא דרך מתג ההצתה( חלילה בשעת תאונה)

פורסם
כשמתקינים משאבת דלק חשמלית רצוי להתקין מערכת הזנת מתח שמיועדת רק למשאבת הדלק. רצוי לחבר חוט בעבי 2 מ"מ. רצוי לחבר את הנתיך על הקו הזה. אני ממליץ לשרשר את החוט המצוין לשם הגנה.רצוי שחיבורים יעברו דרך ממסר לפחות של כ20 אמפר. כך מתבצעת עבודה מדויקת שלא תגרום לעומסים על צרכנים שונים.

בהצלחה

חבל לכתוב דברים כל כך לא מדוייקים בטון כל כך סמכותי. קבל את ההוראות הרשמיות של פאסט (יצרני משאבות דלק איכותיות ולא יקרות):

http://www.mossmotors.com/graphics/products/instructions/377-420.pdf

פורסם

לגבי בקשתך בעניין הפסקת פעולת משאבת הדלק בזמן תאונה, ישנה אפשרות להתקין בנוסף ברז דלק שיהיה מחובר לאלמנט לחץ השמן כמובן שתצטרך להתקין ממסר נוסף. ברז הדלק צריך להיות מחובר בפעולה הפוכה - כלומר, כאשר הווא מקבל מינוס מיציאת האוטומט לחץ שמן, אז הוא סגור וכאשר מתבטל המינוס כאשר המנוע עובד, אז המשאבה נפתחת ומזרימה דלק. (לא הייתי ממליץ לבצע זאת, מכיוון שבמידה וישנם בעיות עם לחץ השמן או שאוטומט לחץ השמן לא תקין - זה יפריע לפעולת זרימת הדלק)

אני פונה למגיב שהוסיף את הקישור להוראות היצרן של פאסט - במועדון החמש ישנם חברי מועדון שחוץ מזה שמכוניות זה ההובי שלהם הם בעלי מקצוע מעולים עם ניסיון רב במכונאות וחשמל ואנוף כחברי מועדון מידי פעם מגיבים בפורום על מנת לעזור לאנשים שלא כ"כ בתאום. כאשר קראתי את תגובתך, הגעתי למסקנה שהאנגלית שלך מאוד ירודה ואינך מבין את מערכות החשמל ברכב ישן שבדר"כ סובל ממפלי מתח. שיהיה לך שבוע טוב ורצוי שתכבד את הרצון הטוב של אנשים כמונו שמנסים בסה"כ לעזור לאחרים.

• תוכן חדש...