Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4446 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פגישה אישית עם המרכז לידע השמע

אני תוהה לעצמי מאיזו נקודת מבט לכתוב ולתעד את הפגישה הזו, מנקודת מבט של מנהל פורום? או מנקודת מבט של בן אדם, אינדיבידואל, חבר פורום?

לבסוף אני מבין כי מנהל הוא גם בן אדם (לפעמים) ולכן אכתוב את דבריי כמנהל אנושי, חבר מקצועי איך שלא תרצו להביט על זה.

האם תוכן הפגישה היה עסקי? לא! תוכן הפגישה היה היכרות, להבין מי מדבר עם מי, מה רמת הידע ובסופו של דבר פגישה ראשונית בין גוף אשר עובד על תהליך המיסוד לבין גוף טכני בתוך פורום אודיו יותר מאשר לוגיסטי, כלכלי.

כחבר פורום אני יכול לאמר כי בכל פעם אנו רואים ספונסר חדש בפורום, אנו ישר חושדים במניעיו האינטרסיים להיות כאן, האם כל מה שאותו ספונסר מחפש זה רק רווח נקי? האם מדובר בספונסר שהוא גם גוף מקצועי שיכול להוות דוגמא? מישהו אשר ניתן ללמוד ממנו?

הפגישה אשר נעשתה אתמול בהחלט ענתה לי על כל אותן שאלות וגם על נושאים רבים אחרים אשר עליהם אני הולך להתחיל לכתוב ברגע זה.

טיזר – בגדול

מהפגישה אשר נערכה אתמול כשעה וחצי בין מרכז הידע לשמע לביני, אחראי פורום אודיו בקארספורום, אני יכול לאמר שמספר אסימונים שלא הצליחו ליפול במקומם למעלה מעשור, אתמול בין רגע מצאו את דרכם למקום הנכון!

משיחה פוריה, מהנה ומלאת עניין במשך כ90 דקות אתמול הצלחתי סוף סוף להבין כמה דברים שלולא אותה פגישה, כנראה והייתי רודף אחרי הזנב שלי עוד כמה שנים טובות עד שהייתי מגיע להבנה הבסיסית הזו.

האנשים

השעה 21:00, קבענו יומיים לפני להפגש בבית קפה בקרית אונו.

רק אומר לכם שכאשר הפגישה נגמרה עוד היינו במגרש חניה וכבר וויתרנו על הקפה והעוגה J

פגשתי שני אנשים, אחד מהם אני מכיר לפחות עשור אחורה עוד מאוטופרט, השני אני מכיר רק משיחות טלפון אשר ניהלנו עד עכשיו.

אבל, עוד משהו אחד קרה, מבחינתי – משהו מאוד אישי שעליו אני מאוד שמח

סוף סוף, סוף סוף – לאחר שנים ארוכות, מצאתי לעצמי שוב דמות של מורה. מישהו ללמוד ממנו. מישהו עם ידע אמיתי, מישהו שבאמת יודע מה הוא עושה ולמה הוא עושה ולא רק כשרון נטו למצות פוטנציל ממערכת סאונד אלא ידע עמוק תיאורטי והן מעשי בתחום הזה.

סוף סוף! לחזור קצת ולהרגיש שאני בצד שצריך לשבת, בצד שצריך ללמוד.

שלום אני זוהר, שלום אני רונן וכמובן שלום אני אדי.

פגשתי מולי שני אנשים, חביבים מאוד, עם להט אדיר למקצוע שלהם שהוא גם כן התחביב שלהם. אנשי משפחה, אנשי עבודה, אנשי חזון.

למה אני אומר חזון? כי הקלף שהם מחזיקים בידיים שלהם יכול להפוך לכלי מניע רציני ביותר בתחום שלנו. כלי אשר יכול ליצור תרבות במידה ואנו נבחר לעזור, לקדם! למסד ולייסד.

במהלך השיחה וההשמעות ברכבים למדתי להכיר עד כמה רונן וזוהר חיים סאונד, רונן הוא האחראי לתחום הרכב אך גם מזוהר יצא לי לשמוע משפט כמו "אני רוצה לעבור לבית עם סלון יותר גדול כי הסלון פשוט לא מספיק גדול בשביל להוציא מהמערכת את התוצאה שלה" – לרגע רציתי לצבוט את עצמי אבל סוף סוף פגשתי מישהו שקונה בית בשביל שיתאים למערכת שלו.

לפגוש מישהו שקונה רכב שיתאים למערכת שלו כבר יצא לי כמה פעמים J אני אחד כזה דרך אגב! לא סתם בחרתי ברכב גדול.

במהלך השיחה יצא לי לשמוע הפקות סאונד אלקטרוניות אשר בוצעו ע"י רונן ובאחת מהן לשם שינוי שמעתי הפקה של מוזיקה אלקטרונית שבוצע בה סטייג'ינג אמיתי!

שאפו!

ניגש לחלק המעשי של הפגישה – השמעות

רכב ההדגמה של מרכז הידע לשמע

אני לא יודע אם באמת זה יהיה רכב ההדגמה או לא אבל אני מקווה מאוד שכן!

אני נכנס לרכב גרמני משפחתי סטנדרטי בצבע לבן – מה יש ברכב הזה שהמערכת שלו הולכת כל כך לעניין אתכם?

בידוד? לא! אין כלום, אפילו לא יריעה אחת בודדת של חומר בוטילן או ספוג או ויניל וכך הלאה – כלום!

סאב וופר? לא! אין סאב וופר.

מגברים? לא! אין מגברים.

זה כבר מתחיל להשמע חשוד משהו? מה לזה ולנו אני שואל את עצמי?

סט קומפוננט?? – לא בדיוק! רמקולים מקוריים, כן כן! המידבאסים בדלתות הם המקוריים.

קרוס אובר אקטיבי או פסיבי? – לא ממש, קבל על הטוויטר וזהו, הוופר בכלל מנגן פתוח לרול אוף.

רכב לחלוטין STOCK ללא שום תוספת חיצונית – אז מה כן יש ברכב הזה?!?

1. טוויטרים של בוסטון עם קבל שחותך אותם.
  2. יחידת ראש דאבל דין של אלפיין שיש לה את היכולת לעשות TC.

ובאמת זהו – זה כל מה שיש ברכב!

אז נשאלת השאלה הכי חשובה? – איך זה נשמע? מה הרשמים שלי מהרכב?

אני אומר זאת בעדינות – הלסת שלי לא נפלה מהמקום, אבל היא היתה צריכה להיות דבוקה לרצפה!

למה אני אומר את זה? למה זה נשמע כל כך שלילי?

כי פשוט לא הצלחתי במשך מספר דקות לעכל ולהבין שאני שומע כזו תוצאה, על רמקולים מקוריים עם תוספת של טוויטרים בהתבסס על מגבר פנימי של HU בלבד!

אם הייתי מצליח להבין זאת מהרגע הראשון – הלסת שלי פשוט היתה נשמטת ממקומה! מישהו היה צריך לבוא ולחבר לי אותה חזרה למקום.

אז איך שומעים?

בהחלט יצא לי וואו מהפה כששמעתי את הטרקים שמדגימים שמאל לימין ומרכז וטרק שמדגים פאזה נכונה ופאזה לא נכונה.

עוד לא יצא לי לשמוע הבדל כל כך דרמתי בין פאזה נכונה לפאזה הפוכה, חד משמעי.

כל הצליל שמגיע מתחום המיד התחתון ועד המידבאס (לבאס אני לא ממש מתייחס כי אין בידוד ברכב וגם אין סאב וופר) היה רווי בהדהוד, צלצולים וחוסר דיוק – אבל באופן יחסי בלבד שכן בהתבסס על רמקולים מקוריים וללא בידוד – זה פשוט נשמע, תסלחו לי על הביטוי – פאקינג מדהים!

כל מה שמעבר לתחום המידבאס התחתון היה פשוט תענוג לאוזן, אין דרך אחרת לתאר זאת – תענוג!

כאשר הדבר ההזוי בכל הסיפור הזה שמדובר סה"כ בהתקנה של HU שיכול לעשות TC והוספת טוויטרים וכל השאר מקורי ואני מוכן לערוב לכך שלו הייתי מקבל רכב שיצא ככה את דלתות החנות\מפעל – כל שהייתי עושה זה:

1. לבודד הדלתות הקדמיות.
  2. להוסיף סאב וופר אקטיבי.

ושלום שלום.

זה היה מרשים בהחלט.

באותו הרגע כבר הבנתי בדיוק איפה הבעיות במערכת שלי, הבנתי באותו הרגע מה הדבר הבסיסי הזה בכווני המערכת שבמשך שנים כה רבות פשוט חומק ממני.

וכבר ידעתי היטב מה אני הולך לקבל כתגובה על המערכת שלי עוד לפני הפעלתי אותה.

לפחות לגביי אני יכול לאמר שאני מאוד בטוח בעצמי כי בסשן כווני המערכת הבאה שלי – הבסיס עליה יתבצעו כל אותם הכוונים הנוספים אשר מבוססים על ידע רב אותו רכשתי במשך שנים על גבי שנים – יבואו לידי ביטוי מלא!

כל זאת מפגישה של 90 דקות עם האנשים הנכונים!

דברים שמעבר לסאונד

שוחחנו גם קצת על פורום אודיו, על ההיסטוריה שלו, על כל מה שקרה.

שוחחנו על כיצד אנו רוצים לקדם את התחום הזה ובהחלט יש כוונות טובות ותכניות עתידיות אשר אני מקווה מאוד כי נצליח לממש כאן וכולנו, כלל חברי פורום אודיו, פורום אודיו ומרכז הידע וכל מי שאוהב את התחום – נהנה ונפיק מכך הישגים.

הפגישה הסתיימה ולדעתי לשלושתנו נשאר טעם של עוד.

לסיכום

פגשתי אתמול בגוף מקצועי עתיר ידע, אשר ניתן בעזרתו לייצר תרבות אמיתית המושטת על חינוך וידע הן תיאורטי והן מעשי בתחום הסאונד לרכב ולבית.

אני ממליץ בחום לכל אשר רוצים להשכיל, ללמוד ולקדם את התחום, להפגש עם מרכז הידע לשמע בכדי לבחון בעצמכם ולראות במו עיניכם עד כמה ידע נכון יוביל אתכם לתוצאות הנכונות.

אני חזרתי אתמול לביתי עם חיוך על הפנים, עם תחושה של תקווה שכבר זמן רב לא היתה לי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

רועי - לדעתי יוני (יוני הוקס) הוא סוג של קוסם בכוונים.

רונן הוא מדען!

זה ההבדל.

ואפרופו - עם המרכז לידע השמע, כפי שאמרתי ניתן ליצור תרבות שכן סוף סוף יש לנו כאן גוף שמלמד בצורה נקודתית, מקצועית את הדברים הדרושים לכל בית עסק שעוסק בתחום הזה ואם נתחיל לראות כאן מתקינים, יבואני רכב שיעברו באופן סדיר הסמכה שכזו.

אולי סוף סוף בארץ הזו תיווצר תרבות אודיו אמיתית, תרבות אודיו שתופץ מתוך הגופים המקצועיים שמוכרים את הציוד ונתחיל להראות כמו מדינה מודרנית ולא כמו מדינת עולם שלישי.

זה הפוטנציאל האדיר שהם יכולים להביא איתם.

מה שרונן עושה זה לא קסם, זה פרקטיקה מעשית שמתבססת על ידע תיאוריה של צליל וכל אחד יכול לעשות את זה בהינתן הידע הזה וקצת זמן לרכשית נסיון - כל אחד!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אתם תראו ואתם גם תשמעו בזמן המתאים כל מה שאני יכול לאמר לכם זה שההדגמה שלהם מביאה איתה אימפקט עצום רק בגלל שהמערכת בסיסית עד כדי גיחוך וללא הגברה והתוצאה לעומת זאת מעבר לציפיות בהתאם לנסיבות.

Pioneer TS-X150

פורסם

עם כל הכבוד לסאנד קנולג׳, אני חושב שעדיין יש להם המון מה ללמוד. במיוחד בתחום החשמל והSPL.

המון דברים השתנו בעשור האחרון, והידע התרחב בשנות אור. התגובות שלהם מתנשאות ושוללים כל תגובה שאינה בקו החשיבה שלהם. השם אינו נושא את התואר לצערי.

יש להם עוד הרבה מאמץ כדי להוכיח את עצמם על מנת לרכוש את כבודם של חברי הפורום.

אני לא רואה שום רצון מצידם ללמוד מאחרים ולהשכיל בתחומים שהם פחות מתמצאים בו.

לדעתי זה צריך להיות בראש סדר העדיפויות שלהם.

פורסם

אדי, לא יעזור כלום, לא מדובר על קצת ניסיון, מעל 20 שנות ניסיון בכיווני מערכות עושות את שלהן,

לגבי יוני, מ-ד-ה-י-ם, הבחור רק משתפר, ובכנות, אני לא מכיר מישהו בפורום שמתקרב ליכולת הכיוון שלו (ואני מכיר הרבה).

פורסם

דיוויד - התוצאה שלהם תדבר ולכן אני בטוח בתגובה שלי במקרה הזה, הדעה שלך תשתנה.

דבר איתם ותווכח בעצמך.

בכל מקרה האנשים שפגשתי היו הדבר האחרון מ"התנשאות" אבל בין זה לבין תגובה רשמית של גוף עסקי ההבדל הוא גדול לפעמים.

אני נותן כאן את המילה שלי - הרכב הזה והמערכת הפשוטה שמותקנת בו מעבירים את המסר.

רועי - יוני הוא אחד מחברי הפורום החביבים עליי שכן הוא כשרון טהור - העניין הוא שהוא בעיקר כשרון ואם הוא ירכוש את הידע הנדרש - הוא פשוט יהיה אחד אנשי הסאונד החזקים שאנחנו עוד נכיר.

Pioneer TS-X150

פורסם

אני לא מערער לרגע על הידע שלהם בסאונד כללי, בכיוונים ובפרט בSQ.

התגובה שלי כוונה לתחומים שהם אינם מתמצאים בו מכיוון שהם מסתנכים על ידע מלפני 10 שנים. ואין להם שום רצון להתעדכן, להבין כמה דברים השתנו.

כולנו יודעים שיש הבדל ענקי ביןנתונים יבשים וסימולטורים במחשב לבין התוצאה במציאות. בדיון קודם הם שללו את הנסיון שלי בתכנון תיבות.

מצטער - זו פרימיטביות והתנשאות.

אם הם רוצים לקדם את התחום כלכך, שירדו מהעץ ויפסיקו לחשוב שהם אלוהיים. שירדו אל ״העם״.

פורסם

דיוויד - אתה טועה לגבי הגישה.

נעצור כאן לגבי זה - הם עוד הולכים לעשות כמה דברים מאוד מעניינים אבל זה יקח עוד זמן.

Pioneer TS-X150

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אדי, האם ניתן לקבוע איתם פגישה חד פעמית רק לכיוון וייעוץ?

מבלי לקחת את הקורס שנפרש על פני הרבה זמן?

פורסם

לא יודע ארז, תפנה אליהם בהודעה פרטית - הם לא נושכים!

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...