Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4445 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה גם מה שלי יוצא אבל הקושי העיקרי הוא ההוצאה הכבדה בהתחלה - פאקינג 180000 ש"ח!

זה נכון שבפוטנציה אמכור אותה עוד 3 שנים ב~105-100K ש"ח או ב~70-80K עוד 6 שנים, אז על הנייר הוצאתי הרבה פחות, אבל בינתיים הכסף הזה "שוכב" בגלגלים של הרכב ולא בבנק.

זה כמו לגור בוילה ששווה המון כסף אבל בפועל אין לך שקל על התחת כי לא תמכור אותה ותעבור לדירת חדר בדימונה בשביל הפרש המחירים, נכון?

זו בעצם פיקציה.

כל פיתרון מימון שחוסך את ההוצאה הראשונית יוצא לי 15-20K יותר יקר.

זה המחיר של לשלם "רק" את ירידת הערך ולא את המחיר המלא.

זה משקף תוספת של ~600 ש"ח נטו לחודש למשך 36 חודשים שזה כבר בדיוק עלות הליסינג של אותו דגם + השירות שאתה מקבל + אפס התעסקות עם מוסכים/קניה/מכירה/תיקונים/תקלות/מחירון + רכב חלופי.

• תגובות 99
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בעיני זה יותר גרוע - גם משאבות בלם יכולות להיתפס, צינורות גומי מתייבשות/נסדקות, צבע, תא נוסעים (קרינת UV הרסנית) - שוב זאת דעתי, לא הייתי נוגע בפגר כזה.

לגבי משאבות בלם (מה זה?) וצינורות גומי אני לא יודע אבל הסניק שנהגתי בה 4 שנים תמיד עמדה בחוץ ולא ראיתי איזושהי בעיה עם תא הנוסעים או הצבע (אלא אם היא חונה ליד הים למשל).

אם אני לוקח לבדיקה במכון והם מתקנים את כל הליקויים + 3 שנות אחריות יצרן, מה בעצם הסיכון?

פורסם (נערך)

כל פיתרון מימון שחוסך את ההוצאה הראשונית יוצא לי 15-20K יותר יקר.

זה המחיר של לשלם "רק" את ירידת הערך ולא את המחיר המלא.

זה משקף תוספת של ~600 ש"ח נטו לחודש למשך 36 חודשים שזה כבר בדיוק עלות הליסינג של אותו דגם + השירות שאתה מקבל + אפס התעסקות עם מוסכים/קניה/מכירה/תיקונים/תקלות/מחירון + רכב חלופי.

עשיתי חישוב לשם השוואה בהנחה שהכסף לא ממש מושקע במשהו רווחי בינתיים ("עושה" 1% לשנה בלבד):

https://www.savetax.co.il/CarCostsCalculator.aspx

Untitled.jpg

רואים היטב שהפער בין "ליסינג פרטי" לליסינג תפעולי לא ממש קיים ושניהם יקרים ב~700 ש"ח לחודש מרכישה עצמאית....

אם את הפרש המימון (180K-36K) הייתי שם במניה שעושה 4% לשנה הייתי מרוויח ~18K חזרה ואז בפועל שילמתי "רק" 4000 לחודש ולא 4700 לחודש והכסף נשאר אצלי בבנק :-)

עריכה אחרונה על ידי gillz
פורסם (נערך)

ועוד משהו מעניין שראיתי פה:

http://www.netcar.co.il/forum/la.asp?ix=145915&

זה משהו שלא ממש לוקחים בחשבון בכל המחשבונים האלה - רחוק מדי.

הכוונה לאובדן התשואה על הסכומים בקרנות ובפנסיה בגיל הפרישה:

חישוב פשטני מאוד ולא מדוייק, רק לקבלת סדר גודל:

* המעביד מפריש, מעבר למשכורת, עוד כ~20% לקרן השתלמות, פיצויים ופנסיה.

* אם הורידו לי 3000 ש"ח מהברוטו, לאורך 3 שנים מדובר בהפסד של מעל 21000 ש"ח (שכלול בחישובים לעיל).

* אם נניח שבתום התקופה, בגיל 40 אני מחזיר את הליסינג, נותרו עוד 27 שנים (נכון להיום) לפרישה.

* אם נניח שהקרנות עושות ~4% לשנה בממוצע, בגיל הפרישה הפסדתי מעל 60000 ש"ח (בלינק הסכומים גבוהים בהרבה).

* ככל שלוקחים יותר זמן ליסינג ובגיל מוקדם יותר הסכומים צומחים למאות אלפי שקלים.

בקיצור, הליסינג עולה לנו בפועל, בדוגמה הראשונה, עוד ~1700 ש"ח לחודש וזה עוד זול...

מהצד השני, כבר אמרתי את דעתי בעניין - המדינה ובעלי ההון ממילא יגזלו לנו את הכספים האלה דרך הימורים בבורסה, עמלות מופרכות, מיסוי רטרואקטיבי של הפנסיה והרעת תנאים בפרישה עקב העליה בתוחלת החיים.

לא יודע כמה מהסכומים האלה נראה בפועל ומי מסוגל לחשוב כל כך רחוק...

פורסם (נערך)

אם את הפרש המימון (180K-36K) הייתי שם במניה שעושה 4% לשנה הייתי מרוויח ~18K חזרה ואז בפועל שילמתי "רק" 4000 לחודש ולא 4700 לחודש והכסף נשאר אצלי בבנק :-)

לעומת זאת, בליסינג תפעולי אין בכלל מקדמה מצידי אז אני יכול להשקיע את כל הסכום (180K) ולקבל תשואה עדיפה מליסינג פרטי ובלי לחתום אישית על הסכמים משפטיים (אלא המעביד חותם מולם).

אז אפשר לקחת ליסינג תפעולי ומהשקעת ה-180000 ש"ח ל-3 שנים ב~4% ריבית להחזיר את ה~20K ולהפקיד אותם בקרנות באופן עצמאי (אפילו יש על זה הטבת מס אני חושב בסוף השנה) כדי לא להפסיד את הריבית למועד הפרישה...

עם זאת, עדיין שילמנו עוד 700 ש"ח לחודש על המימון לבד...

פורסם
לגבי משאבות בלם (מה זה?) וצינורות גומי אני לא יודע אבל הסניק שנהגתי בה 4 שנים תמיד עמדה בחוץ ולא ראיתי איזושהי בעיה עם תא הנוסעים או הצבע (אלא אם היא חונה ליד הים למשל).

אם אני לוקח לבדיקה במכון והם מתקנים את כל הליקויים + 3 שנות אחריות יצרן, מה בעצם הסיכון?

הנזק הישיר המיידי של חנייה ממושכת בחניון לא מקורה הוא פגיעה בצבע, בציפויי הפנים, במערכות הבלמים והצמיגים והמצבר. נזקים נוספים הנובעים מחנייה ממושכת ללא תנועה עלולים להיגרם למשאבות לסוגיהן שברכב (לדוג' משאבת בלם - לכל גלגל יש משאבת בלם אשר תפקידה להעביר נוזל בלמים כדי להפעיל את הבלם של הגלגל הספציפי), למדחסים/טורבינות (טורבו). למערכת החשמל לא אמור להיגרם נזק אם לא חדרו אליה מים.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם (נערך)
איך שאני לא מקפל את המספרים ובהנחה שהפיאקסו דיזל החדשה תעשה מנהלתית 1:18 הרי תוך שנה בנסועה ממוצעת היא הופכת לעיסקה הכי פחות גרועה.

תיקון: תוך 5 שנים בנסועה ממוצעת. גם צריך לזכור שמחיר הדלק עוד יעלה ו 18 זה כנראה נתון אופטימי מידי.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

אתה עושה הנחות לעצמך?

או משווה בנתונים לא זהים!

המחיר לליטר צריך להיות שווה גם ברכישה עצמית (הכנסת 7.5 ש"ח לליטר), וגם בליסינג פרטי (שם הכנסתה 8.0 ש"ח לליטר).

עלות ביטוח - 2600 ש"ח לרכב בשווי 180000 ש"ח? אתה חי לא נכון תברר טוב לפני כן.

צריכת דלק ברכישה עצמית הכנסתה נתון של 1\16 (באיזה רכב בדיוק??), בליסינג פרטי הכנסת נתון של 1\10 (יותר מציאותי).

עלות טיפול 1200 ש"ח לטיפול? למינוואן? - אולי לפני ברקסים ואיזה סט צמיגים, ושונות פה ושם תוסיף עוד כמה מאות שקלים לטיפול.

בקיצור לך תעשה שוב שעורי בית ואל תשלה את עצמך תכניס נתונים שקרובים לאמת.

פורסם

המחיר לליטר צריך להיות שווה גם ברכישה עצמית (הכנסת 7.5 ש"ח לליטר), וגם בליסינג פרטי (שם הכנסתה 8.0 ש"ח לליטר).

עלות ביטוח - 2600 ש"ח לרכב בשווי 180000 ש"ח? אתה חי לא נכון תברר טוב לפני כן.

צריכת דלק ברכישה עצמית הכנסתה נתון של 1\16 (באיזה רכב בדיוק??), בליסינג פרטי הכנסת נתון של 1\10 (יותר מציאותי).

עלות טיפול 1200 ש"ח לטיפול? למינוואן? - אולי לפני ברקסים ואיזה סט צמיגים, ושונות פה ושם תוסיף עוד כמה מאות שקלים לטיפול.

לא הבהרתי את עצמי - הליסינג הפרטי זה לפיקאסו בנזין מהדור הקודם והרכישה הישירה לדגם הדיזל החדש.

לכן ההבדלים:

* הדיזל עושה במבחנים בפועל 1:16-1:18 בעוד הבנזין 1:11 בערך.

* סולר מעט זול יותר מבנזין

* הביטוח סה"כ (מקיף+חובה), ללא אגרת רישוי יוצא בחישוב 4000 ש"ח.

* מכיוון שזה רכב חדש עם 5 שנות אחריות יבואן חישבתי עלות טיפול שנתי ללא ברקסים/צמיגים, אם צמיד יכולות להיות תאונות/תקלות שמייקרות את העניין.

אשמח מאוד לשמוע הערות ותיקונים (בשביל זה שאלתי) אבל הטון הנוזף מיותר...

פורסם

(5) שברולט אורלנדו 7 מקומות, 0 ק"מ יד1 מאלבר, 3 שנות אחריות יבואן, 1.4 טורבו בנזין - 130000 ש"ח.

זול מאוד למיניוואן סביר בהחלט למרות שלדעתי הוא הרבה פחות נוח ומרווח מהפיקאסו/סניק. פחות חסכוני בדלק.

רמת איבזור LS ללא בקרת שיוט שלי אישית היא מאוד חשובה.

מבצע דומה פה - לא ברור איזה רמת איבזור:

http://www.motori.co.il/camp.php?id=30

תכנס למפרט תכני ותוכן לראות את האיבזור http://www.motori.co.il/camp.php?id=30#description

פורסם

עידכון מהיבואן - ה-C4 פיקאסו החדשה (דיזל) מוצעת במימון של 100% בחלוקה ל-60 תשלומים שווים ללא ריבית וללא הצמדה + 5 שנות אחריות יצרן (או 100K ק"מ). זה מטה את הכף חזק לכיוון של קניה עצמאית, לא? בפועל זה מגלם הנחה נוספת של 2-3 אחוז לשנה וגם אין כל מקדמה.

• תוכן חדש...