Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4441 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא יודע מה הניסיון שלך בשוק המשומשות אבל אני אספר לך מהניסיון שלי.

מאוד קשה למצוא רכב בן 6-7 במצב טוב. הרבה יותר קל למצוא רכב שמור בן 3 שנים מ"ישראלי ממוצע" שמחליף אוטומטית כל 3 שנים רכב.

אני תמיד מקפיד להתעסק עם רכבים יד ראשונה מכיוון שכך אני רואה ממי אני קונה את הרכב, אני יכול לתחקר אותו לגבי האופן שבו הוא מתחזק את האוטו ואין תירוצים בסגנון "אה, זה קרה אצל היד הקודמת של האוטו". רוב הרכבים בני 6-7 כבר עברו לפחות 2 ידיים.

אל תשכח שאתה רוצה להחזיק את האוטו לא מעט שנים (5) ואם אתה קונה רכב 2008 זה אומר שתמכור אותו כשהוא כבר 11-12 שנים על הכביש. זה אומר שהרכב כבר יהיה מעל 200K ק"מ שזה מספר פסיכולוגי אצל רוב הישראלים וזה כבר הגיל שמתחילות התקלות הגדולות ויקרות, ממש אי אפשר לעשות חישוב של מצבר/ברקסים/צמיגים.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תגובות 99
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תודה!

רכב משומש 2008 (וגם 2011 בעצם) תכננתי להחזיק לא יותר מ-3 שנים.

עדיין אפשר למצוא פה ושם רכבים משנתונים 2008/9 עם ק"מ סביר יד1 או יד2 ממישהו שרכש את רכב הליסינג שלו (בפועל יד1).

אני לא חובב מכונאות ומחפש מינימום התעסקות ותקלות - רוצה שהרכב ישרת אותי ולא להיפך.

מצד שני, לא רואה טעם להוציא עשרות-אלפי שקלים בשנה רק כדי להמנע מהסיכוי "לבלות" חצי יום במוסך פעם בשנה.

אם לא מצאתם טעות גסה בחישובים שלי, נראה לי שבניגוד לציפיות המקוריות שלי, דווקא הליסינג יוצא הכי זול בטווח המיידי (אין הוצאה גדולה ועלות בכיס הכי נמוכה) ויותר מכל שאר האופציות נותן ראש שקט עם מינימום סיכוי לתקלות.

פורסם

אם לא מצאתם טעות גסה בחישובים שלי, נראה לי שבניגוד לציפיות המקוריות שלי, דווקא הליסינג יוצא הכי זול בטווח המיידי (אין הוצאה גדולה ועלות בכיס הכי נמוכה) ויותר מכל שאר האופציות נותן ראש שקט עם מינימום סיכוי לתקלות.

אז.... שוב פעם ליסינג?

מה אני מפספס שכל חברי הבינו כשוויתרו על ליסינג וקנו רכב פרטי?

פורסם

חבריך מן הסתם גם רכשו דירות בחמש שנים האחרונות במסלולי משכנתא צמודים, אז מה?

לכל אחד שיקול שונה ונראה לי שבמערכת השיקולים שלך יש משמעות רבה לשקט הנפשי ולתועלת מהרכב.

אם ההבדלים בעלות כאלה מינוריים אני הייתי הולך על רכב חדש, או במימון מלא או בליסינג וממשיך בחיי שמח וטוב לב.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
אז.... שוב פעם ליסינג?

מה אני מפספס שכל חברי הבינו כשוויתרו על ליסינג וקנו רכב פרטי?

העלות ליסינג שאתה משלם נמוכה יחסית, הקילומטרז' גבוה, ואין לך הגבלה. אלו הפרמטרים שהופכים את הליסינג לכדאי עבורך.

פורסם (נערך)
טוב... עברתי היום בכמה אולמות מכירה, זה השלל:

(1) סיטרואן C4 פיקאסו דיזל החדשה מהניילונים - 180000 ש"ח לדגם הדיזל עם תיבה אוטומטית.

עם צריכת דלק נמוכה במיוחד (1:18 ריאלי?) ואני מעריך ששמירת ערך עדיפה. אולטרא-מאובזר והכי נוח בחבורה.

אחריות יצרן ל-5 שנים... לא ברור מה כולל.

(2) רנו גרנד-סניק דיזל חדשה מהניילונים ~ 175000 ש"ח אבל תהייה זמינה רק עוד חודשיים-שלושה.

לא ברורה לי צריכת הדלק בפועל אבל ממילא היא לא זולה משמעותית ופחות נוחה לטעמי מהפיקאסו.

(3) סיטרואן C4 פיקאסו PACK המוחלפת (אבל חדשה), בנזין 1.6 רובוטית - 151000 ש"ח.

רכב מצויין מניסיון אבל עושה "רק" 1:12 בערך ולדעתי יתרסק במחירונים בגלל החלפת הדגם והצפה מהליסינג.

(4) ניסאן קשקאי + 2, 2014, 0 ק"מ יד1 מהיבואן, אדום מטאלי, בנזין - 153000 ש"ח. 3 שנות אחריות יבואן.

צריכת דלק מעט פחות טובה והרבה פחות שימושי מהמיניוואנים. היתרון שלו במחיר, כאילו 4X4, שמירת ערך עדיפה (?) וצבע!

(5) שברולט אורלנדו 7 מקומות, 0 ק"מ יד1 מאלבר, 3 שנות אחריות יבואן, 1.4 טורבו בנזין - 130000 ש"ח.

זול מאוד למיניוואן סביר בהחלט למרות שלדעתי הוא הרבה פחות נוח ומרווח מהפיקאסו/סניק. פחות חסכוני בדלק.

רמת איבזור LS ללא בקרת שיוט שלי אישית היא מאוד חשובה.

מבצע דומה פה - לא ברור איזה רמת איבזור:

http://www.motori.co.il/camp.php?id=30

(6) רנו סניק III 5 מושבים, 0 ק"מ יד1 מהיבואן+3 שנות אחריות, שנת 2012 - 115000 ש"ח בלבד.

אמנם 2012 ואמנם רק 5 מושבים אבל מחיר טוב, לא? רכב מצויין מניסיון גם אם לא ממש חסכוני...

בעצם זה זהה למחיר המחירון אחרי שקלול + אחריות יצרן מלאה ל-3 שנים.

אשמח לחוות דעתכם...

חזרתי מאולם התצוגה של רנו - מסתבר שאין היום למכירה סניק III 5 מושבים חדשה מלבד שנתון 2012 הנ"ל.

פשוט לא מביאים אותה לארץ עד שיגמרו את המלאי של 2012 שיושבות במחסני היבואן כבר שנתיים+

הם כמובן מבטיחים שהרכב יושב מכוסה ומטופל ויעבור השבחה עם הקניה.

המחיר 115K וגמיש מעט כלפי מטה.

סתם לידיעת מי שמתעניין.

גראנד-סניק דיזל תעלה ~171000 ש"ח על הכביש (כולל אגרת רישוי) ולטענתם זמן האספקה הוא חודש מההזמנה.

עריכה אחרונה על ידי gillz
פורסם

הc4 שווה עוד 9000 שח עם מנוע יותר חזק ב50% בקירוב, עוד שנתיים אחריות והרבה יותר מרווח לנוסעים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

עוד שאלה לנביאים שבינינו (או בעצם, למנוסים ביד2) - מהמעט שראיתי, נראה כאילו כל דגמי הדיזל כמו הטוראן, הפלואנס וגם הסניק המעטות, נמכרים בקלות ובמחירים גבוהים יחסית. אפילו מעל מחירון.

נכון ש"הנבואה ניתנה לשוטים" אבל כיוון שלי יש אפס ניסיון ברכישת מכוניות בכלל ויד2 בפרט, אשמח לחוות דעתכם לגבי ירידת הערך הצפויה ל-C4 פיקאסו דיזל החדשה. אני חישבתי מתוך הנחה שאם אני קונה אותה ב-190000 ש"ח מהיבואן, בתום 5 שנים אוכל למכור אותה ב~70000 ש"ח.

זה משקף ירידת ערך של כ~18% לשנה, כל שנה, במשך 5 שנים.

מעט מוגזם, לא?

מצד שני, לפי מחירון יד2 זה פחות או יותר המצב עם הטוראן דיזל...

http://pricelist.yad2.co.il/search.php?CarType=1&Manufactur=49&CarModel=4745&Year=All

יוצא בממוצע 16% ירידת ערך לשנה.

כמובן בלי להתחייב על כלום, מה נראה לכם ריאלי לצפות?

עריכה אחרונה על ידי gillz
פורסם

ההנחה שלך נראית הגיונית כאיזשהו ממוצע - אם חלילה המכונית תעבור תאונה המחיר יהיה נמוך יותר, לחלופין אם תהיה שמורה ומטופלת המחיר יהיה גבוהה יותר. כמו כן, 150K לרגב דיזל בן 5 זאת נסועה סבירה מאד.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם (נערך)
^

מישהו מבעלי הניסיון פה יכול לחוות דעה זהירה בעניין?

הפיקאסו בנזין, למרות הדעות הקדומות של מי שלא בדק בפועל, סבלה מירידת ערך של 10% לשנה בלבד, ירידת ערך זהה לטויוטה וורסו לשם הדוגמה, ירידת ערך מצוינת ומאחר וניתן היה לרכוש אותה בהנחות והטבות העיסקה הייתה כדאית מאד, אפילו אם במכירה תוריד עוד כמה אלפי ש״ח יותר מהוורסו.

הפיקאסו דיזל החדשה אמורה למעשה לרדת בשיעור נמוך יתר לאור החסכון הרב בדלק שאמור לגרום לביקוש יותר גדול, אבל אצל יצחק לוי ייתכן שהמצב הפוך. בכל אופן גם במקרה הרע אני סבור שהפיקאסו דיזל תרד 15 אחוז לשנה לכל היותר.

בשני המקרים בשנה הראשונה תוסיף עוד כחמש אחוז ירידת ערך נוספת.

כמובן שרכישה במבצעים או הטבה אחרת תקזז גם כאן את ירידת הערך העתידית בפועל.

אל תסיק מירידת ערך של הטוראן, הוא סובל מירידת ערך מואצת לאור תדמית בעייתית הנובעת מאמינות דגמי הבנזין.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

טוב, הפור נפל אחרי שכללתי בליסינג גם את עלות הנסיעה בכביש 6 מה שמשווה את העלות אפילו לאופציה הכי זולה.

בגלל החלפת הדגם, קיבלתי שדרוג לדגם PACK בנזין היוצא המאובזר יותר באותו מחיר (-3000 ש"ח לברוטו).

יש מגבלה ל-1500 ש"ח דלק לחודש בממוצע בחישוב שנתי ו-30000 ק"מ מגבלה מהליסינג. מה שמעבר - עלי.

אם אני רואה שאני חורג - תמיד יש לי אפשרות לנסוע לעבודה עם רכבת (60 ש"ח הלוך-חזור אבל לוקח כמעט שעה ורבע יותר ועמוס לא פעם).

יום א' נסדיר את הניירת.

בתום 3 שנים נראה מה מחיר השוק של ה-C4 דיזל ביד2 ונתלבט שוב. מניח שעוד דגמים יהיו על הפרק...

היתרון הגדול מבחינתי שהעלות בכיס כל חודש היא בפועל הכי זולה, אפס הוצאה ראשונית, רכב חדש מהיבואן וכל הנוחות שבליסינג.

תודה רבה לכל מי שטרח וייעץ!

פורסם

״תתחדש״ :-)

ובסופו של דבר תיסע ברכב שזה אתה הוחלף, לי מאד היה קשה להגיע להחלטה כזאת...

לא היה עדיף לבחור כבר את הפיז׳ו 5008, או שהעלויות היו גבוהות משמעותית?

דרך אגב בחנת את שני הרכבים, הפיקאסו הישן והחדש?

תוכל לשפוך אור על ההבדלים ביניהם מנקודת מבטך?

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• תוכן חדש...