Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4444 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 99
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ובסופו של דבר תיסע ברכב שזה אתה הוחלף, לי מאד היה קשה להגיע להחלטה כזאת...

זה שהוא "הוחלף" זה רק בראש ואין לזה שום משמעות בפועל כיוון שאני לא רוכש אותו ולא תלוי במחיר השוק שלו.

כרכב נטו יש לי ניסיון מצויין איתו והוא בדיוק מה שאני צריך.

לא היה עדיף לבחור כבר את הפיז׳ו 5008, או שהעלויות היו גבוהות משמעותית?

פעמיים יכולתי לבחור בליסינג כמעט כל רכב בטווח המחירים הזה (כולל S-MAX וה-5008 הנ"ל) וכל פעם בחרתי בפיקאסו מחדש ואחרי 5 שנים איתה אני חושב שזו היתה בחירה מוצלחת מאוד. ה-5008 מאוד דומה כמעט בכל אבל סביבת הנהג הרבה יותר צפופה ללא שום צורך ומרחב הראיה שלה נחות יותר. היא גם יקרה משמעותית בליסינג (כמעט 700 ש"ח יותר לחודש) ולגיר הרובוטי אני כבר רגיל. לא כזה נורא.

דרך אגב בחנת את שני הרכבים, הפיקאסו הישן והחדש?

תוכל לשפוך אור על ההבדלים ביניהם מנקודת מבטך?

את הישן כפי שציינתי אני מכיר היטב ולולא הייתי מחליף מקום עבודה הייתי נשאר בלי בעיה עם הרכב שהיה לי (פיקאסו SX רובוטית 2008 ).

ישבתי בחדשה (דיזל) ונסעתי עליה בנסיעת מבחן של ~30 דקות בעיר ובינעירוני:

* מרחב ראיה פחות טוב מהדגם המוחלף, בעיקר לאחור.

* עיצוב לדעתי פחות מושך, מעט קובייתי לטעמי (אורלנדו-סטייל)

* הכל נראה מאוד מאוד איכותי מבחינת האיבזור ועיצוב הפנים אם כי המושבים פשוטים יותר מה-PK המוחלף.

* נסיעה מעט קשיחה והוא מרגיש מעט מנותק יותר מהכביש.

* המון כוח זמין מהמנוע וזריזות מפתיעה, אם כי גם לדגם המוחלף לא חסר. מעט שיהוי מעמידה.

* מערכת start-stop פועלת מצויין אבל כיוון שמנוע הדיזל מעט רועש יותר זה מורגש ומעט מעצבן.

* לפחות חצי מהאופציות במחשב הרכב לא זמינות בארץ (SATNAV למשל) ותפעול מסך המגע לא הכי אינטואיטיבי. אני מניח שזה עניין של הרגל אבל מרגיש כאילו זה ידרוש יותר מדי תשומת לב מהנהג בזמן הנהיגה.

* אין CD/DVD - אמור להיות 8G איחסון ונגן מובנה במחשב הרכב. נציג החברה לא ידע איך להפעיל ולהעביר שירים...

* אפשר לשים גם תמונות אבל אני מקווה שלא סרטים - זה כבר ממש מסוכן. בטח מישהו ימצא CRACK לאפשר את זה.

* דיבורית BT מובנית התחברה די בקלות אבל לא שמעו אותי טוב בצד השני. מעתיקה ספר טלפונים ויומן שיחות ואפשר לחייג ממסך הרכב. עוד הסחת דעת בנהיגה...

* בדגם היקר יותר (190K) יש חיישני שטח-מת שלדעתי מאוד חשובים ברמה הבטיחותית, במיוחד למי שנוסע בכבישים עם טוסטוסים/אופנועים.

פורסם

הרגשת הבדלי מרווח פנימי ביניהם?

רעש מנוע הדיזל בולט יותר רק בהנעות של מערכת העצור וסע או גם בתנאים אחרים?

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

יש בהחלט יותר מרווח בשורת במושבים השניה, אם כי גם בדגם המקורי היה די והותר.

רעש המנוע ניכר כל הזמן אבל חייב להדגיש שזה ממש לא משהו מאוד משמעותי - רק מעט יותר מורגש מהבנזין. בהחלט לא משהו "רועש".

מעצירה זה מעט מורגש יותר בשל הדממה המוחלטת בזמן עצירה - בפקקים ששם את בולם כל חצי דקה שמים לזה לב.

עדיין - ממש לא משהו מאוד משמעותי לטעמי.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שניה לפני שהעיסקה נסגרת, נציגת הליסינג באה עם הצעה מפתה (?) - במקום לקחת רכב חדש לקחת רכב שעלה לכביש בינואר 2014 ועשה 16000 ק"מ (!!!) ולקבל בתמורה כמה הקלות - מקדמה מופחתת, קיצור ההתחייבות וכ~100 ש"ח הוזלה של עלות הליסינג.

בשביל 100 ש"ח לא הייתי מתעסק עם זה ולוקח חדש מהניילונים.

אבל למקרה שהמחיר לא סופי ועוד ירד - זה לא מפחיד לקחת רכב שחרשו עליו עכשיו כמעט 4000 ק"מ בחודש (אצל סמנכ"ל בכיר ממה שנאמר לי)?

או שסתם אני חושש ו-16000 ק"מ ב-4 חודשים לרכב חדש זה חסר משמעות?

תודה.

פורסם

רכב חדש יד ראשונה שווה מיידית כ- 10 אחוז פחות במחירון.

במקרה של הפיקאסו, זה סדר גודל של כ- 16 אלף ש״ח פחות.

לי אישית גם אם היתה הזדמנות לרכוש רכב כזה ישירות מהיבואן ולא בעיסקה ליסינג, הרי שגם בהפחתת מחיר של 10 אחוז לא הייתי רוכש אותו, הייתי מעדיף להוסיף את הכסף ולקבל רכב חדש מהניילונים. ככל שההנחה הייתה גדלה הייתי שוקל עסקה כזאת.

אבל במקרה שלך מדובר בעיסקה ליסינג אז השיקולים של הוספת יד לא רלבנטיים, שכן היד נשארת אחת של חברת הליסינג, אז סדר ההטבה הכללית צריך לכאורה להיות פחות מסך של 16 אלף ש״ח, אבל מכיוון שברכישה ישירה מהיבואן, כאמור גם בהנחה של 16 אלף ש״ח לא הייתי מבצע עיסקה כזאת, אזי בעיסקת ליסינג הטבה כללית בעלויות של 16 אלף ש״ח כן הייתה מספיקה (מקווה שהובנתי :-)). במקרה שלך מדובר בהטבה נמוכה בהרבה להבנתי.

אבל אם בכל זאת תבחר בעיסקה זאת,

קודם הייתי מברר את היסטוריית הטיפולים של הרכב, לבדוק שהוא לא הוחלף עקב ריבוי תקלות.

הייתי אפילו מבקש את הטלפון של הסמנכ״ל ומדבר איתו.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

אולי לא הייתי מספיק ברור - מדובר בעיסקת ליסינג תפעולי, לא רכישה מליסינג.

ההנחה היא בתשלום החודשי לחברת הליסינג שקטן ב~100 ש"ח לחודש.

לא נראה לי כדאי בשביל רכב שטחן 16000 ק"מ ב-4 חודשים והוחזר מסיבה שעדיין לא ברורה לי לנסות לחסוך 100 ש"ח ברוטו לחודש במקום רכב חדש מהניילונים.

פורסם

16,000 ק"מ ב 4 חודשים זו לא הבעיה. אני לא מבין מה מטריד אותך בזה.

הבנאדם פוטר הוא שיש לו ג'וק בראש שבא לו מכונית אחרת. יש 1001 סיבות שאינן קשורות למצב הרכב.

ההמלצה של אמנון נכונה - לבקש לקבל ספר טיפולים ולוודא שבהסכם רשום שהספר מלא.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
16,000 ק"מ ב 4 חודשים זו לא הבעיה. אני לא מבין מה מטריד אותך בזה.

יש בזה משהו - מספיק שנסעו כל יום 70-80 ק"מ הלוך-חזור לעבודה + קצת סופ"ש ומגיעים ל-4000 ק"מ בחודש.

העניין הוא שאם מישהו היה שואל אם לקחת רכב שעשה 90000 ק"מ בשנתיים (שנת 2012) בטח הייתם מייעצים להיזהר, כמו שייעצתם לי על 5008 שנת 2010 עם 140000 ק"מ שזה רק 3000 ק"מ לחודש.

ביקשתי ספר טיפולים...

פורסם

יש הבדל בין 140K ל 16K ולממוצע היומי אין משמעות במקרים האלו.

שלא לדבר על תוקף האחריות מבחינת זמן שנותר...

לגבי ספר הרכב - חשוב שתדגיש כבר בשלב זה שזה פרט שתרצה שיחתמו עליו - שנמסר לך תעוד כתוב מלא על הסטוריית הרכב.

אל תחכה לשלב החתימה. אז - אתה תהיה בלחץ פסיכולוגי והנטיה לטעויות עולה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תוכן חדש...