Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4445 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שני דברים שקופצים לי לראש מהטבלאות שלך:

1. הנסועה שלך הנה פרטית בלבד? אין לך נסיעות עבודה ב-30,000 ק"מ השנתיים?

2. מדוע הטיפולים התקופתיים כל כך יקרים?

• תגובות 99
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

1. דווקא רוב הנסועה היא לעבודה אבל זה מגולם לי במשכורת וכלול בסכום הקובע להפרשות פנסיוניות. אם אקח ליסינג אני מאבד את זה (-3000 ש"ח "עלות הליסינג לחודש").

2. התיקונים יקרים כי ניסיתי לגלם עלות תיקונים לאורך התקופה

ברכבים החדשים זה יוצא 2400 ש"ח בממוצע לטיפול תקופתי + תקלות. אני מניח שבשנים הראשונות זה יהיה פחות אבל באחרונות יותר.

ברכבים החדשים ההוצאות גדולות יותר בגלל הנסועה הגבוהה שמן הסתם תאלץ הוצאות כבדות יחסית על טיפולים רציניים יותר.

פורסם

אוקיי, לא הבנתי לגבי הנסיעות.

אם הרכב משמש בעיקר להגעה לעבודה וממנה ואין נסיעה ללקוחות, זה הגיוני. אם יש לך גם נסיעות לצרכי מקום העבודה, הוא צריך לפצות אותך עבור נסיעה ברכבך הפרטי. מעבר לכך, עלות הליסינג שהמעסיק גובה ממך נראית לי נורא נמוכה. 3,000 ש"ח בחודש זו בערך נטו העלות שגובה חברת הליסינג, בלי הקצבה של דלק וכו'.

לגבי תיקונים, אני מניח שבשלוש הראשונות עלות הטיפולים תהיה בממוצע 1,000 ש"ח בשנה. זה משאיר בנק גדול מאוד לשנים הבאות.

פורסם

לגבי תיקונים, אני מניח שבשלוש הראשונות עלות הטיפולים תהיה בממוצע 1,000 ש"ח בשנה. זה משאיר בנק גדול מאוד לשנים הבאות.

זה בהנחה שהרכב חדש, נכון?

פורסם

אני חושב שברכב לגבי השנים הראשונות אין מקום לניחושים.

יש לפנות ליבואן ולקבל את המחירים לטיפולים שגרתיים.

בשלוש שנים הראשונות יש להוסיף סט מלא של צמיגים וסט מלא של ברקסים (צלחות + רפידות), ומצבר - כל השאר אמור להיות מכוסה באחריות.

מכיוון שהרכב באחריות לחמש שנים, אפשר לעשות את החישוב לחמש שנים, להוסיף שני סטים של צמיגים, שני סטים של בלמים ושני מצברים.

לגבהי הוויתור על התנאים הסוצאליים - אל תקל בזה ראש - זה עשוי להיות מאד משמעותי כשתצא לפנסיה - במיוחד אם אתה בסביבות גיל 40 או צעיר יותר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

אני חושב שברכב לגבי השנים הראשונות אין מקום לניחושים. יש לפנות ליבואן ולקבל את המחירים לטיפולים שגרתיים.

למיטב הבנתי מדובר ב~1000-1200 ש"ח לטיפול שנתי.

בשלוש שנים הראשונות יש להוסיף סט מלא של צמיגים וסט מלא של ברקסים (צלחות + רפידות), ומצבר - כל השאר אמור להיות מכוסה באחריות.

מכיוון שהרכב באחריות לחמש שנים, אפשר לעשות את החישוב לחמש שנים, להוסיף שני סטים של צמיגים, שני סטים של בלמים ושני מצברים.

כמה זה אמור לעלות בערך (שני סטים של צמיגים, שני סטים של בלמים ושני מצברים)- למישהו יש מושג?

לגבי הוויתור על התנאים הסוצאליים - אל תקל בזה ראש - זה עשוי להיות מאד משמעותי כשתצא לפנסיה - במיוחד אם אתה בסביבות גיל 40 או צעיר יותר.

לא מקל ראש בכלל אבל בכל זאת זה ~700 ש"ח כל חודש שאמנם לא נכנסים לקרן הפנסיה אבל גם לא יורדים מהנטו כל חודש כמו ברכישה.

מקסימום אפשר לשים בצד את ה-700 ש"ח האלה ולהפקיד אותם עצמאית לקרן השתלמות עם זיכוי מס בסוף השנה.

למי שזוכר/ת איך הפסדנו עשרות אלפי שקלים בקרנות ובפנסיה ב-2008 ולמי שמקשיב היטב לרוחות הנושבות בדבר העלאת גיל הפנסיה וביטול הטבות המס הכרוכות בה צריך להיות ספק בריא כמה מהכסף הזה נראה באמת אי פעם... השקעות ספקולטיביות של מנהלי קרנות הפנסיה ומדיניות מוניטרית שמתגוננת כנגד עליית תוחלת החיים ממילא יזרקו את החסכונות האלה לפח ההיסטוריה :-/

וחזרה לעניין - בכל רכישה אני צריך להוציא סכום גדול מאוד עכשיו מהכיס.

אפילו עם 60 תשלומים ללא ריבית/הצמדה ל-C4 החדשה זה עדיין עוד 3000 ש"ח לחודש נטו במשך 5 שנים מעבר להוצאות שמחושבות לעיל - משכנתא קטנה...

כפי שמסתמן הליסינג הכי פחות מכאיב לכיס בטווח הקצר - לא נדרש כל סכום מעבר לשוטף ובנטו ההוצאה הנמוכה ביותר + רכב חדש + כל הנוחות שבליסינג (רכב חלופי, ביטוח/טיפולים/טסט/תקלות מכוסים ע"י חברת הליסינג) + אין צורך להתעסק עם קניה/מכירה/עמידה על המקח/בדיקות במכון.

את עניין ההפרשות ניתן לפתור כפי שציינתי.

יתר על כן, אם אשים את ה~200000 ש"ח האלה בקרן סולידית שעושה ~3% לשנה אני אעשה ב-5 שנים עוד 30000 ש"ח ברוטו בקיזוז עמלות (כמעט 32000 ש"ח לפני עמלות).

עריכה אחרונה על ידי gillz
פורסם

כל סט צמיגים זה 1500-2000 ש"ח (תלוי במידת הצמיג ובדגם של הצמיג), כל מצבר זה 500-700 ש"ח בממוצע, ברקסים גם באזור 1500-2000 ש"ח להחלפה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

^

תודה!

נראה לי מעט מוגזם להחליף פעמיים במשך 5 שנים לרכב חדש, לא? אולי למשומש...

אם זה מה שצפוי, מדובר על ~8000 ש"ח ל-5 שנים או 1600 ש"ח נוספים לטיפול השנתי, כל שנה.

פורסם

75000 ק"מ לסט צמיגים זה אפילו קצת אופטימי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לדעתי ההערכה של החלפת מצבר פעמיים ב-5 שנים היא פסימית מדיי (לרוב תאלץ להחליף רק פעם אחת), מצד שני ההערכה של החלפת ברקסים רק פעמיים ב-5 שנים היא אופטימית מדיי (להערכתי תחליף פעם אחת מאחורה ו-3-4 פעמים מקדימה) וכמובן שתלויה מאוד באופי הנהיגה שלך והאם עיקר הנסועה היא עירונית או בינעירונית.

פורסם

מארבע החלופות שהצגתי (שנתון 2008, 2011, 2014 דיזל החדשה או ליסינג של ה-PACK הנוכחית), מה הייתם בוחרים ולמה?

פורסם

אם אני רוצה להיכנס ל"מוד" של חיסכון בשנים הקרובות, ולא אכפת לי שהרכב יכנס מדיי פעם למוסך ויכול להיות שיצא עם סכומים לא נמוכים אז אני אלך על ה-2008.

אם אני רוצה "ראש שקט" ל-5 שנים הקרובות אז אני אלך על החדשה.

לכן ההיגיון אומר שהשילוב המושלם יהיה ללכת על 2011.

פורסם
לכן ההיגיון אומר שהשילוב המושלם יהיה ללכת על 2011.

ההגיון שלי מעט שונה - 2011 אומר לי שאפסיד משני העולמות - גם אשלם סכום ראשוני יקר יחסית אבל אני לא אסע ברכב חדש, אין אחריות יצרן, הק"מ כבר לא זניח וכך גם הסיכוי לתקלות ותיקונים.

התועלת הכספית בלקחת 2011 לעומת 2008 די זניחה גם כששמתי תוספת תיקונים לא מבוטלת ל-2008. אולי 100-150 ש"ח לחודש הבדל בין האופציות.

למה לא ליסינג?

כפי שמסתמן הליסינג הכי פחות מכאיב לכיס בטווח הקצר - לא נדרש כל סכום מעבר לשוטף ובנטו ההוצאה הנמוכה ביותר + רכב חדש + כל הנוחות שבליסינג (רכב חלופי, ביטוח/טיפולים/טסט/תקלות מכוסים ע"י חברת הליסינג) + אין צורך להתעסק עם קניה/מכירה/עמידה על המקח/בדיקות במכון.

• תוכן חדש...