Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3667 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי סקודה אוקטביה 2009 1.8T. נדלקה לי מנורה בדיקת מנוע. במוסך המרכזי אמרו לי שסעפת יניקה שלי פגומה, אבל הרכב לא מזייף ולא כלום. יש לי בעיה בהנעה בבוקר. הלכתי למוסך מורשה, הוא בדק במחשב וראה שזאת תקלה בית מצערת. איך אני יודע מי צודק ומה הבעיה? בין שתי בעיות אלו יש הבדל של אלפי שקלים. מי יכול לתת לי עזרה? תודה:cry::cry:

• ספונסר פורום
פורסם

נורת התקלה מהבהבת לך בהנעת בוקר והמנוע רועד ?

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

לא היא לא מהבהבת רק המנוע עולה ויורד ואז מדומם ואני מניע שוב ואז עוד הפעם עולה יורד ואז מתייצב וכל היום תופעה הזאת לא חוזרת יותר

• ספונסר פורום
פורסם

לא כל כך הבנתי את הבעיה אצלך .

מופיעים קודי תקלה כל שהם ?

אם תרצה אתה מוזמן אלינו לבדיקה מקצועית ללא תשלום .

פורסם

לא נדלקה לי מנורה Checking Engine ואז הייתי במוסך וקבלתי קוד תקלה 08213P2015 אבל אני כבר לא בטוח בכלום אני יגיע לבדיקה אצלכם מחר תודה

פורסם

הבעיה שלי נפתרה וכל בזכות מוסך רון לעומת החברה מוסך רון הראה מקצועיות הבנה מדאימה בכל הקשור לתקלות ברכב גם יחס מאוד חם וכן מחירים הוגנים עובדים במהירות ללא משיכת זמן וכן נותנים עוד אקסטרא ללקוח תודה לרון אוחנה אם יש לכם בעיה כדאי לכם לגשת למוסך רון

פורסם (נערך)

בגלל שאתה חדש, תדע שרובנו לא אוהבים ששואלים פה שאלה ומבקשים עזרה, ולבסוף אחרי שהיא נפתרה, שואל השאלה לא עונה מה היה הפתרון.

אני לא מבין ברכב הזה, נכנסתי לפה נטו כדי ללמוד.

אני קורא את התסמינים, מחכה שמי שמבין יענה, או ששואל השאלה יכתוב איך הוא פתר את הבעיה, או איך המוסך פתר לו אותה.

עריכה אחרונה על ידי nir100
  • ספונסר פורום
פורסם

תודה לך פותח השרשור על הפרגון .

לעניין הטכני ,ברכב הזה של פותח השרשור עם מנוע 1.8TSI מדגם CDAA נשבר הציר של מדפי האויר של סעפת היניקה .

תפקידם של מדפי האויר הוא להמריץ ולנתב את האויר בסרק ובעומס נמוך בצורה כזאת שתיצור ערבול בדיוק בכניסה לחלל הצילינדר .

פעולת הערבול משפרת מאד את הערבוב של האויר עם הדלק המוזרק ישר לתוך חלל הצילינדר ומשפרת את השריפה .

בסלד מהיר ובעומס כאשר מהירות האויר גבוה נפתחים המדפים ומאפשרים לאויר לעבור במלוא נפח הסעפת ,הערבול במצב

הזה מתקיים מעצם הזרימה המהירה המתקיים בסלד מהיר .

פורסם (נערך)

תראה, בעל הרכב אומר שהרכב לא התנהג לו מוזר מלבד נורית תקלת מנוע.

זה אומר שאם הוא היה סוחט את המנוע למקסימום סלד, הוא באיזשהו שלב היה מרגיש קטימה כלשהי בגלל מחסור באוויר?

אלו מדפים חשמליים?

זה קיים הרבה שנים או שזה נכנס בשנים האחרונות?

עריכה אחרונה על ידי nir100
  • ספונסר פורום
פורסם

שלום חברים,

במנועי הזרקה ישירה מודרניים, בנפחים העולים על 1.4 ליטר, קיימים מספר אופרציות להזרקת דלק בהתאם לעומס המנוע העכשווי.

כאשר המנוע בעומס חלקי ומתקיימים התנאים של: טמפ' נוזל קירור מעל 50 מעלות ואין קודי שגיאה שנוגעים לגזי פליטה. אז מתקיים תהליך הזרקה שנקרא "Stratified".

בתהליך זה בלבד, המדף שנמצא בסעפת היניקה נסגר חלקית, ע"י בוכנה שמופעלת בוואקום, על מנת לנתב את האוויר לחלק העליון של תעלת הסעפת. מסלול זה מאפשר לאוויר לחדור רק מהחלק הרחוק של השסתום וע"י כך נוצרת זרימת אוויר מאולצת, שתתפתח למערבולת בזמן שהאוויר יפגש עם ראש הבוכנה שבנוי בצורה גאומטרית מיוחדת.

בסופו של תהליך הדחיסה, אמורה המערבולת ביחד עם הדלק שיוזרק בסוף מהלך הדחיסה, להביא למצב שכל הדלק ינוע בזמן מדיוק למצת ומשם יוצת.

השרפה תתחולל בדיוק מתחת למצת ותהיה מוקפת באוויר חיצוני, שישמש כשכבת בידוד תרמית בין האש לקירות הצילנדר.

הדבר יפחית את מעבר החום לדופן הצילינדר ויאפשר ניצול טוב יותר של תהליך השריפה.

כאשר הנהג ידרוש עומס גבוה יותר מהמנוע והסל"ד יאפשר זאת, אז תהליך ה Stratified יסתיים. במצב זה המדף יפתח לחלוטין והמחשב יחזיר את המערכת למהלך הזרקה רגיל. שדומה מאוד למה שאנו מכירים, ממנועי הזרקה רב נקודתית מסורתיים (הזרקה במהלך היניקה).

במקרה של הבחור עם האוקטביה, הציר של המדף נשבר והמדף לא היה יכול לתפקד.

כאשר עשיתי בדיקת דיאגנוסטיקה לרכב הנ"ל, גיליתי שהמדף פתוח ב 80% בסרק למרות שע"פ הספציפיקציה הוא אמור להיות על 0 אחוזי פתיחה כלומר סגור. זאת ועוד, בבדיקה ויזואלית יכולנו לראות שהמחבר חופשי ואינו מחובר לציר.

הECU קורא את זווית המדף ע"י חיישן שנמצא על הציר וממוקם בצידו הנגדי למחבר שנשבר.

בברכה,

אופיר רדוניצקי

אחראי דיאגנוסטיקה

מוסך רון

הסעפת החתוכה אופיר רודניצקי.jpg

אופיר רודניצקי.jpg

גאומטריה אופיר רודניצקי.jpg

תהליך ההצתה אופיר רודניצקי.jpg

חיישן זווית מדף סעפת אופיר רודניצקי.jpg

• תוכן חדש...