Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4521 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה בכותרת.

מה למעשה תעודה זו תיתן לי?

תודה לעונים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

היא תיתן לך רישיון לעבודות חשמל.

דווקא אתה עם ההבנה והראש שלך יכול להצליח בתחום.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ללמוד לחשמלאי מוסך בהחלט מומלץ ולא חסר עבודה. הבעיה היא שלאחר הלימודים תצטרך לעבוד תקופה ארוכה כנער שולייה אצל חשמלאי מוסמך.

איזה כייף לי :)

פורסם

כשוליה, מתלמד. למה "נער שוליה"? למה זו בעייה?

חשמלאי זה מקצוע מכובד ומכניס. מקצוע שרשאים לעסוק בו רק אנשים עם הסמכה.

:turn-l:
פורסם (נערך)

בשבילך מתלמד. בהחלט מקצוע מכובד כמו כול מקצוע אחר.

אני בעד.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

אתה מוכן לעבודה פיזית קשה?

עבדתי תקופה לא קצרה אצל חשמלאי, עבודה קשה, ומלוכלכת בעיקר באתרי בנייה, יש פרוייקטים שמהבוקר ועד הערב אתה לא עוזב את הקונגו, עבדתי בשיפוצים, מזגנים ועוד הרבה עבודות בסגנון וללא ספק זו הייתה העבודה הכי קשה שעבדתי בה.

עריכה אחרונה על ידי ArikC

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
אתה מוכן לעבודה פיזית קשה?

חשמלאי יכול לעבוד גם בהתקנות/תיקונים ולא דוקא בשלב הבנייה. את העבודות הפיזיות - חציבה בקירות, ביטון צינורות וכו' יעשו בד"כ פועלים שאינם חשמלאים.

:turn-l:
פורסם

תחום מעניין, תמיד יש ותמיד תהיה עבודה.

יש גיוון גם, אני מכיר מישהו שהוא הנדסאי חשמל ועובד בהתקנות של בתים חכמים.

בקיצור, מומלץ!

פורסם

יש לי גיס חשמלאי. היה חשמלאי באוניות, אחרי זה כל דבר נראה קל...

על הקרקע זה אכן מקצוע שמאוד קרוב לשיפוצניק,

יש קידוחים וצביעות על בסיס קבוע.

מבחינת עבודה מעשית התחום רחב להפליא, ממערכות השקייה

ועד חימום תת רצפתי וכל מה שבאמצע, יש לאן להתפתח.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לפני שנים רבות כשהשתחררתי מהצבא למדתי לחשמלאי מוסמך.

כפי שהזכירו פה, גם אחרי שסיימתי את הלימודים ועמדתי ועברתי את כל המבחנים, לא מקבלים ישר את תעודת החשמלאי מוסמך, מקבלים חשמלאי עוזר לאחר פז"מ חשמלאי מעשי ואז חשמלאי מוסמך.

כפי שגם תארו כאן, יש הרבה עבודה מלוכלכת, חציבות וכיו"ב, אך אם תוכיח את עצמך שאתה אחראי יודע לקרוא תוכניות וכו' אזי תעשה פחות עבודות שחורות ויותר עבודות נקיות.

בנוסף לא חייבים ללכת לעבוד אצל קבלנים יש גם עבודות אחזקה, אני לדוגמא עבדתי תקופה בבית מלון, מצד אחד עבודה יותר קלה (בהרבה) אך מצד השני עבודות במשמרות ובשבתות.

בתור שכיר (לדעתי) לא רואים בזה כסף רב במיוחד גם בעבודה שהיא פיזית בחלקה.

היתרון שלאחר הפז"מ וכשיש לך את הרשיון של החשמלאי מוסמך ביד, אפשר לעשות עבודות פרטיות, כאן כמובן צריך מזל, יכולת ורצון .

פורסם

גם שאלה בנושא -

אני גם מתעניין בלימודי חשמל אבל לא מתכוון לעסוק בזה, אני רוצה ללמוד כדי להעשיר את הידע בעיקר ולהבין דברים בסיסיים+ בכל הקשור למערכת החשמל הביתית.

מצד שני לימודים כאלה כוללים דברים שסתם לא רלוונטיים למה שאני מחפש (לימוד חשמל נטו) ומכיוון שאני לא מתכוון גם לעסוק במקצוע אז זה די מיותר.

את המתמטיקה והפיזיקה כבר עשיתי בלימודי ההנדסה, כל מה שאני מחפש זה נטו לימודי חשמל.

יש דבר כזה? (חוץ מלהתעלק על חשמלאי ולהתרוצץ איתו לכל מקום כי זה די בעייתי)

פורסם
גם שאלה בנושא -

אני גם מתעניין בלימודי חשמל אבל לא מתכוון לעסוק בזה, אני רוצה ללמוד כדי להעשיר את הידע בעיקר ולהבין דברים בסיסיים+ בכל הקשור למערכת החשמל הביתית.

מצד שני לימודים כאלה כוללים דברים שסתם לא רלוונטיים למה שאני מחפש (לימוד חשמל נטו) ומכיוון שאני לא מתכוון גם לעסוק במקצוע אז זה די מיותר.

את המתמטיקה והפיזיקה כבר עשיתי בלימודי ההנדסה, כל מה שאני מחפש זה נטו לימודי חשמל.

יש דבר כזה? (חוץ מלהתעלק על חשמלאי ולהתרוצץ איתו לכל מקום כי זה די בעייתי)

Psyor אם מישה עונה לך לזה אשמח אם תשלח לי את התשובה בהודעה פרטית ,זו בדיוק הכוונה שלי.

ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

פורסם

חשמלאי מוסמך וראשי הינם קורסים מומלצים מאוד לאלה שעסקו בחשמל בחייהם, כגון עוזר חשמלאי או משהו בסגנון..

ייתן לכם רישיון/הסמכה לעסוק בזה באופן חוקי עד X אמפר, ו"הראשי" ייתן בשלב יותר מתקדם עוד אפשרויות עבודה אגב ניתן לעבוד גם במפעלים ועוד מקומות ולא רק בבניה וכו'..

אבא שלי היה קבלן לעבודות חשמל מס' שנים.. וב- 10 שנים האחרונות הוא מרצה לתחום הזה במכללה בצפון הארץ ומכין הרבה סטודנטים למבחנים של התמ"ת.

וממה שאני שומע ממנו, זה תחום מתפתח טוב ותמיד יש עבודה..

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

• תוכן חדש...