Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4583 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

המגבים באוטו בני פחות משנה והם כבר מרעישים. כשעשיתי בהם שימוש עד לפני כמה חודשים עם חומר ניקוי לשמשות הם לא הרעישו, אבל עכשיו התחיל החורף ויש רעש ממש מציק וחזק של חריקה של גומי על גבי השמשה הקדמית. יש לציין שהמגב האחורי לא עושה רעש כזה. נגמר לי חומר הניקוי לשמשות אז אין לי דרך לבחון האם גם כשאני משתמש בו אז יש רעש.

מה יכולה להיות הבעיה? קראתי שבפונטו מתחילת העשור הקודם הגריז במנוע המגבים היה מגיב רע לטמפ' נמוכות וזה מה שגרם לחריקה. זה עשוי להיות המקרה גם כאן?

תודה. :-)

:idea:
פורסם

הבעיה איננה מנוע המגבים, אלא המגבים עצמם - האקלים הישראלי אלים. גש לתחנת הדלק הקרובה והחלף אותם באמריקן איגל ושות' שיישרדו שנה~ עד ההחלפה הבאה.

פורסם

כל כך מהר?

אלו מגבים מקוריים מהמפעל באיטליה (אבל לא המקוריים שבאו עם האוטו) והם בני כמה חודשים. הייתי מצפה מיצרן איטלקי שהמגבים שלו ישרדו יותר זמן, בהתחשב בכך שהאקלים שלנו דומה יחסית לזה שבאיטליה, לעומת שאר היצרנים האירופאים. :|

:idea:
פורסם

שלי בני חודשים בודדים (פחות מחצי שנה) וכבר עושים רעש. נקנו בכסף רב על מנת שבבוא החורף יהיה לי שקט. אם אחליף סט כל פעם שיש חריקה אזי שאצטרך להחזיק סטוק משלי בבית ולהחליף כל כמה שבועות. נשמע לי לא הגיוני.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

תנסה להפוך את המגבים, בצורה כזאת שהגומי שלהם יתעקם לצד השני מהצד שהם היו מותקנים עד עכשיו, זה עוזר להחיות חלק מהמגבים.

פורסם

לאחר שהתנסתי במגבי Bosch וגם באלו של Alca, הנחשבים לאיכותיים במיוחד אני מצהיר חד-משמעית - השרידות היא לשנה.

אם הרכב חונה במשך רוב ימות השנה תחת כיפת השמים וחשוף לשמש ישירה, כמו במקרה שלי, יעילות המגבים נפגמת משמעותית ומרבית הסיכויים שבחורף העוקב תדרש החלפה.

מזל רק שהשכלתי להביא אותם מחו"ל במחירים הקרובים מאוד לאלו של "הזולים" המצויים בתחנות הדלק ורשתות ה DIY כך שהכאב בכיס לא מורגש. 8)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

דווקא אני כבר בשנה השניה עם אותם מגבים של בוש וזה לא חורק בכלל.

אבל בגדול, הם עלו בערך כמו 2 זוגות של מגבי אוטודיפו (25$) ואם בשנה השלישית הם לא יחזיקו כנראה שזו לא היתה קניה כ"כ משתלמת.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אצלי משום מה המגבים החזיקו יפה מאוד, כיום זה החורף השלישי שלהם וללא חריקות.

מדובר במגבים של בוש שנקנו ישירות מלדיקו (ליד קניון הזהב בראשל"צ).

אגב, הרכב חונה הרבה תחת כיפת השמים.

מצד שני, להורים שלי יש רכב זהה שסובלים ממגבים חורקים תוך זמן קצר (שנה), והם חונים בצל הרבה יותר ממני.

מעניין מה משפיע על הבדלים כאלה דרסטיים בין רכב אחד למשנהו.

תאוריה שחבר חשב עליה- אולי יש מצב שהשמשה עצמה, כאשר מושכים עם החלפת המגב החורק, נעשית לא חלקה?

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

אתה יכול לנסות למרוח מעט וזלין על הגומי מדי פעם.

בכלאופן, אצלי יש בוש מקוריים שהגיעו עם הרכב, ורק עכשיו בשנה השלישית חורקים קצת לפעמים.

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • תוכן חדש...