Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4629 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

קיבלתי בירושה מאחותי שהשתדרגה - פולו קלאסיק שנת 98. רק אליה וקוץ בה, הרכב עמוס בבעיות ואני שדי מחבב אותו, שוקל אם לזרוק ולהמשיך לרכב אחר או להשקיע. אפרט:

1) בסרק, הטורים עולים ויורדים בין 10-22. זה נורא מעצבן כי אני שורף המון דלק ברמזורים ובאופן כללי נראה שזה מזיק.

2) ידית ההילוכים רופפת לחלוטין. קשה מאוד להעביר להילוך אחד, ממש צריך ללכת מכות עם הידית, כשבדרך כלל הידית עוברת להילוך שלישי במקום לראשון. כשכבר עוברים לראשון אז הוא עובד כמו שצריך.

הלכתי לשני מוסכים לגבי הבעיות. מוסך ראשון באזור חשמונאים (יוסף חדד למי שמכיר) טען שהגיר הלך ושבעיית הטורים היא מצערת. הם השקיעו שעתיים בלנקות אותה וגם איפסו את המחשב. נראה שזה עזר מעט והטורים ירדו טיפה (10-15) אך הבעיה בעינה ואף גברה כשכיום הטורים צורמים ועולים עד ל-22!

המחיר של מצערת חדשה לטענתם הוא כ-2000 ש"ח לא כולל הרכבה.

במוסך אחר בכפר קאסם (המוסך של רמי) אמרו שאפשר אולי למצוא מצערת משומשת באזור 600-700 ש"ח, אך בינתיים לא מצאו. כנראה שהחלק נדיר. לגבי ההילוכים הם טענו שכל מה שצריך זה להחליף יוניט הילוכים, להחליף ג'ולים והכל יסתדר.

השאלות שלי:

1) האם שווה להשקיע באוטו בכלל?

2) האם כדאי להזמין מצערת מ- Ebay? מצאתי שם מצערות חדשות בין 120-160$ אך לא מפורט שם דגם מנוע. שלי: AFT. האם זה אוניברסאלי? מצוין שם: VW POLO CLASSIC (6KV2) 75 1.6 Saloon 11.95 - 09.01

3) יש לכם המלצה למקום שיתן אבחון מדויק לבעיה ואולי גם פיתרון זול?

הנסיון שלי עם רכבים שואף לאפס, וקשה לי להחליט למי להקשיב...

אז אשמח לכל עזרה, דניאל :)

פורסם

האם העברה להילוך ראשון קשה גם בעמידה במקום, או רק במהלך נסיעה? אם זה רק כאשר הרכב בתנועה, אתה יכול ללמוד הורדת הילוך ע"י גז ביניים עם דאבל קלאץ', לתרגל את זה במקום בטוח, ולהמשיך כך בינתיים עד שתפתור את הבעיה.

אישתי מורידה ככה הילוכים בגיר שחוק בברלינגו, וטוענת שזה לא אמור להיות בעיה בכלל, אומרת לי שאני לא צריך לשפץ לה את הגיר. גם אני מוריד כך באוקטביה, וזה עוזר לאריכות ימים לגיר.

נכון שזה לא מומלץ לכל אישה, אבל אתה אמור להתאמץ וללמוד את זה.

לחבר שלי הייתה את הבעיה הזו בפולו, והוא ניקה את המיצערת, וביצע כיוון אוטומטי למצערת ע"י תוכנת VAG-COM על פי הוראות מהיוטיוב, והבעיה נפתרה אצלו.

סליחה על ההערה אבל אני חייב לומר, זה לא נכון לקנות חלק משומש לפולו בכפר קאסם וכדומה, זה מתחזק ומעודד את תעשיית גניבת הרכבים. אני קונה חלק משומש בכפרים אצלינו, רק ישר ממכוניות שאני רואה אצלם בפירוקייה, שנמצאים במצב שאני יכול לבדוק שאינם רכבים גנובים. הדברים לא אמורים לגבי פירוקייה שנמצאת בלב איזור התעשייה של מודיעין למשל, ואתה אמור להבין על מה אני מדבר.

פורסם

הי, תודה על התגובה המהירה!

לגבי ההילוכים, הצרה שזה קורה גם בעמידה במקום ואין מנוס מלהיכנס לעימות חזיתי עם הידית כדי להעביר לראשון.

בנוגע לשאלה המקורית שלי, יש למישהו כיוון למוסך אמין ולא יקר מדי שמתמחה במצערות?

חן חן

דניאל

פורסם

פתרון אחד והוא מלווה בקסם, על מוסך רון כבר קראת בפורום אני מניח,ולכן זה הזמן להגיע אליו ולסדר את הבעיות ולהמשיך עם הרכב בחיוך.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

לגבי הטורים עולים ויורדים זה מנוע צעדים היה את זה גם לי....עלות מנוע צעדים משומש כ450 שקל

ולגבי ההילוכים לא הלך הגיר ולא נעליים המוסך השני אמר את האמת....

פורסם
אתה אומר בוודאות שזה המנוע צעדים?

2 מוסכים אמרו לי אחרת (וגם בדיוק הזמנתי מצערת ב-450 ש"ח מאיביי :bugeyed: )...

תשמע אני לא רוצה לסבך אותך או לבלבל אותך אבל אני אומר את זה על סמך זה שהיה לי אותו דבר בדיוק בפיג'ו 205

שלי....בדיוק מה שתיארת....אולי זה גם יכול לנבוע מדברים אחרים אז יכול להיות שאני טועה

• תוכן חדש...