Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4657 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בעקבות הרבעוש המתרגש עלינו אני מתכנן פינוק לרכב. אשמח לשמוע חוו"ד ובייחוד על סדר השלבים המתוכנן:

א. שטיפה עם שמפו רכב רגיל להורדת אבק

ב. פלסטלינה (נסיון ראשון שלי)

ג. שטיפה עם ONR

ד. אופטי סיל

תודה ושנה טובה לכולם!

פורסם

בגדול זה טיפול בסיסי, בלי פוליש ובלי מסירי מתכות וקלינרים למיניהם לצבע של הרכב.

לא הבנתי למה בשטיפה הראשונה אתה עם שמפו לרכב ובשטיפה השניה עם ONR? יש סיבה לזה?

כי בעקרון אתה יכול לשטוף עם ONR או עם השמפו גם לפני גם אחרי הפלסטלינה.

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם
בגדול זה טיפול בסיסי, בלי פוליש ובלי מסירי מתכות וקלינרים למיניהם לצבע של הרכב.

לא הבנתי למה בשטיפה הראשונה אתה עם שמפו לרכב ובשטיפה השניה עם ONR? יש סיבה לזה?

כי בעקרון אתה יכול לשטוף עם ONR או עם השמפו גם לפני גם אחרי הפלסטלינה.

הסיבה היא לחסוך מעט בחומר ה ONR. לא מעבר לזה.

פורסם

הכמות שהולכת על שטיפה מהonr היא מאוד קטנה,בקבוק יספיק לך מעל שנה א לי כבר שנתיים עם אותו בקבוק בשטיפה שבועית.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אין לך מה לשטוף פעמיים,שטוף פעם אחת וטוב עם הONR,וחסל סיפור.

אני מאוד אוהב את האופטי סיל, הוא "יושב" על הרכב שלי כבר 4 חודשים וממש מרגיש כמו חדש.

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם
אין לך מה לשטוף פעמיים,שטוף פעם אחת וטוב עם הONR,וחסל סיפור.

אני מאוד אוהב את האופטי סיל, הוא "יושב" על הרכב שלי כבר 4 חודשים וממש מרגיש כמו חדש.

התכניות שלי יידחו ביום יומיים עקב התחזית לטפטוף בבוקר חמישי :cry:

לגבי השטיפה: אין צורך לשטוף אחרי הפלסטלינה ולפני האופטי סיל?

ושאלה אחרונה: האם מומלץ ליישם ווקס כשלב אחרון לאחר האופטי סיל?

תודה.

פורסם
התכניות שלי יידחו ביום יומיים עקב התחזית לטפטוף בבוקר חמישי :cry:

לגבי השטיפה: אין צורך לשטוף אחרי הפלסטלינה ולפני האופטי סיל?

ושאלה אחרונה: האם מומלץ ליישם ווקס כשלב אחרון לאחר האופטי סיל?

תודה.

מומלץ ליישם אופטי סיל פעמיים. כל פעם בהפרש של 12 שעות.

אתה יכול ליישם ווקס אחרי הפעם השנייה,אבל אין ממש טעם.

אפשרי ליישם ווקס אחרי הפעם הבאה שתשטוף זה ישמור יותר על האוטם,והוא יחזיק יותר זמן.

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

יש צורך לשטוף לאחר יישום הפלסטלינה.

שטיפה שניה נועדה בשביל להוריד את השאריות של החומר שאיתו עבדת.

שיהיה חג שמח ושנה טובה :lol:

תעדכן אם תמונות לאחר הסיום. 8)

פורסם

מסכים עם הדיעות פה שחייבים לשטוף אחרי פלסטלינה כי לפעמים פשוט נשאר חומר על הפח.

מתקן את עצמי, מה זה "חייבים"? לא חייבים כלום אבל אם אתה רוצה להיות בטוח שלא נשארה שארית מינימלית של פלסטלינה על הרכב אז שטוף שוב.

בעניין הווקס, זה נתון לשיקול דעתך, אם הברק שאתה מקבל מספק אותך, אתה יכול לעצור אחרי האופטי-סיל...אגב, לפי מה שקראתי שכבה שניה אתה לא חייב ליישם דווקא אחרי 12 שעות, הדיעות חלוקות, יש הטוענים שגם אחרי שעה.

זה עניין אישי של ניסיון שלך ומציאת הזמן האופטימלי בשבילך.

אגב, אתה בכלל לא חייב ליישם שכבה שניה, זה לא מגביר את ההגנה, מה שכן, אם פספסת איזשהו חלק מהפח אז בשכבה השניה רוב הסיכויים שתעבור על החלק שפספסת ואז יצא מעולה.

מחכים לתמונות והתרשמות.

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

טוב, מעדכן בתהליך, התרשמותי מהחומרים (מודגשים בכל שלב) והתוצאות. התהליך כלל:

1. שטיפה רגילה בערב שני דליים ONR.

2. שש בבוקר שטיפה עם ONR כ QD להורדת האבק שהצטבר בלילה.

3. פלסטלינה (פעם ראשונה שלי). השתמשתי בפלסטלינה כחולה פשוטה מ EBAY וחומר סיכוך Dodo Juice Clay Lube שהיה מצוין. כאמור פעם ראשונה שלי. היה די קל אם כי לא הצטבר הרבה לכלוך על הפלסטלינה.

4. שכבת Optimum Opti-Seal. כאן אני מהוסס. כנראה שהציפיות שלי היו גבוההות מדי או שממש לא ידעתי למה לצפות. לאחר היישום החומר השאיר עקבות רבות מעין כתמים שמנוניים על הרכב כך שהייתי צריך לעבור שוב על כל הרכב עם מטלית מיקרו. יכול להיות שאת התוצאות אראה בעצם בעתיד הקרוב בשמירה על הצבע. בכל אופן לא הסתפקתי בברק ולכן יישמתי גם וקס מיד לאחר מכן.

5. וקס Meguiars GoldClass Carnabura plus. מצוין. ליישום השתמשתי בפדים זולים מ EBAY ובמגבת המצוינת של CG.

6. ניקוי ג'אנטים עם CG wheel+rim cleaner. מעט מאכזב. כפי שניתן לראות גלגל אחד (התמונה השניה) נותר עם כתמים סרבניים למרות שיישמתי פעמיים. שאר הגלגלים יצאו בסדר גמור.

7. ניקוי חלקי פלסטיק שחורים חיצוניים עם Sonax Trim Protectant. מצוין.

8. ניקוי דשבורד עם Carplan Flash Dash. מצוין (אך, איזה ריח...).

9. ניקוי חלונות עם CG Glassworkz. מאכזב מאד!. בהתחלה עוד ניסיתי ליישם עם מגבבת וופל ייעודית, אח"כ עברתי לעיתונים ובסוף עברתי על כל הרכב עם נוזל ניקוי חלנונות רגיל ועיתונים. רשום על המוצר שיכול לשמש כחומר סיכוך לפלסטלינה. מתנחם בכך.

סה"כ התהליך כ- 7 שעות במצטבר וכתפיים כואבות..., אך נהניתי מאד.

2013-09-06 10.41.15.jpg

2013-09-06 10.42.44.jpg

2013-09-06 10.47.11.jpg

2013-09-06 10.48.40.jpg

2013-09-06 10.49.06.jpg

2013-09-06 17.20.22.jpg

2013-09-06 17.21.05.jpg

2013-09-07 08.34.25.jpg

פורסם

אם תקפיד לעשות כזה טיפול לאורך השנים הברק והצבע ישארו כך.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
Optimum Opti-Seal. כאן אני מהוסס. כנראה שהציפיות שלי היו גבוההות מדי או שממש לא ידעתי למה לצפות. לאחר היישום החומר השאיר עקבות רבות מעין כתמים שמנוניים על הרכב כך שהייתי צריך לעבור שוב על כל הרכב עם מטלית מיקרו.

אז לא יישמת אותו כמו שצריך, עם מה מרחת אותו? צריך למרוח על פד צהוב,לתת שפריץ על הפד ולהתחיל לעבור על המכסה מנוע (לצורך העניין) ואז אתה רואה את ה"פסים"שהחומר משאיר ומייד הם מתאדים. שפריץ-שתיים מספיקים לחצי מכסה מנוע.

ובכל אופן כל הכבוד על ביצוע העבודה, והרכב נראה מעולה!

פורסם
אז לא יישמת אותו כמו שצריך, עם מה מרחת אותו? צריך למרוח על פד צהוב,לתת שפריץ על הפד ולהתחיל לעבור על המכסה מנוע (לצורך העניין) ואז אתה רואה את ה"פסים"שהחומר משאיר ומייד הם מתאדים. שפריץ-שתיים מספיקים לחצי מכסה מנוע.

ובכל אופן כל הכבוד על ביצוע העבודה, והרכב נראה מעולה!

תודה רבה.

אכן עבדתי עם פד צהוב, אבל כנראה שהשתמשתי ביותר מדי חומר. לא נורא. לומדים להבא.

אגב, שאלה: תוך כמה זמן מומלץ ליישם שוב את האוטם?

פורסם

יש האומרים שגם המתנה של 30 דקות מספיקות, אני קראתי הרבה על המתנה של 12 שעות. שאני יישמתי את האופטי,עשיתי שתי שכבות בהפרשים של 12 שעות אחת מהשנייה.

• תוכן חדש...