Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7946 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לי הייתה גולף שנת 97 והיא הייתה כמו שנאמר "קטסטרופלית" גם כן, הכל הלך באוטו הזה (גיר, הגיר ממש נשרף 5 פעמים ופירקו את כל האוטו עד שמצאו את הבעיות), אבל זה כבר נוסטלגיה :wink: !!

לשכנה שלי הייתה גולף GTI (מכרה לפני שבוע בערך) משנת 2002, והיה לאוטו כל הזמן בעיות, היא הייתה צריכה להחליף גיר וקלאץ והמון המון בעיות, יום אחד ירדתי וראיתי אותה עם האוטו מנסה להתניע והאוטו לא הניעה רק אחרי איזה 10 נסיונות שאלתי אותה לגבי הסטארטר היא אמרה שזה לא זה ושהוא דיי חדש!!

בקיצור פולסווגן לא יודעים לייצר מכוניות, והאמינות קרובה לרצפה!

אז אני לא ממליץ....

פורסם

קודם כל שוב תודה, למרות שקצת התאכזבתי לנוכח התגובות הדיי שליליות.

בוא נצא מנקודת הנחה שאני קונה את האוטו, (אגב ביררתי והביטוח לא בשמיים. הציעו לי באחת החברות דרך איזה קומבינה, מקיף+חובה בפחות מ5K שזה יפה), כמו כן בדקתי והרכב נכנס למוסך רק לתיקונים שטחיים ביותר ולטיפול כל 15 אלף ק"מ, כך שגם נצא מנקודת הנחה שהוא אמין.

מישהו באמת יכול לתת לי קצת אינפורמציה לגביי הגיר הידני בדגם הספציפי (A4), הסיבוב שעשיתי על האוטו היה קצרצר ולא ממש הרשיתי לעצמי למשוך (אחרי הכל זה לא אוטו ספורט) אגב הקומפרסיה שלו יצאה טובה בבדיקה (15 מקסימום ו14 מינימום), בעצם עשיתי לי נסיעה רגועה ושקטה.

האוטו אכן נוח, אבל הוא לא קשה לי להאמין שאני אתאפק לא למשוך הילוכים. אם למישהו יש ניסיון רציתי לדעת איך הוא קודם כל, מבחינת אחיזת כביש וחוץ מזה אם הוא באמת עד כדי כך עגלה... אמנם אני יודע שלא מדובר פה על איזה קליו ספורט קטנה וחזקה אבל עדיין למרות המשקל, זה 1800 ו125 כ"ס. זה עדיין לא מספק את הסחורה?

ואגב, באמת מה נסגר עם הקטע של החלונות הנופלים? יש מה לדאוג? :neutral:

פורסם

לא נעול, כלל לא אבל אני כנראה כן אקנה אותה.

ולא, זה לא סותר את עצמו, פשוט מצאתי רכב טוב במצב טוב ממוכר טוב. ואני מקווה שיהיה בשעה טובה...:-)

פורסם
לא נעול, כלל לא אבל אני כנראה כן אקנה אותה.

ולא, זה לא סותר את עצמו, פשוט מצאתי רכב טוב במצב טוב ממוכר טוב. ואני מקווה שיהיה בשעה טובה...:-)

רבאק בנאדם, זה גולף !! כנס לפרופורציות. זה כמו למצוא לאנטיס "במצב טוב ממוכר טוב" ולקנות אותה בגלל זה. את המכוניות האלה יש כמו זבל, למצוא אחת במצב טוב זה לא מה שצריך להדאיג אותך - אתה תמצא !

יותר טוב שתחליט על דגם שבאמת עונה לצרכים שלך כנהג, אח"כ כבר נשבור איתך את הראש איך לאיפה למצוא אקזמפלר טוב.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

לדעתי אנשים כאן הגזימו לגמרי .

אמנם לפי שמועות ששמעתי האמינות ב VW איננה מושלמת ,אבל היא פשרה בין אמינות יפנית לאמינות צרפתית בסופו של יום.

המנועים בעלי הספק נמוך מהממוצע , אך לטובת אמינות מופלגת, ותאמין לי , הסוסים הצרפתיים של הרנו מגאן נמלטים מהאורווה במהירות יחסית.

לדוגמא , פולו 1400 ידנית עם 60 כ"ס מרגישה יותר טוב מרכב ידני עם מנוע TU 1400 בעל 75 כ"ס

החלונות הנופלים זאת תופעה שנעוצה בתופסנים שעשויים מחומר פלסטי שנהיה פריך בשמש הישראלית / בכבישים המשובשים , וכבר נשבר בשנים הראשונות.

סביר להניח שהבעלים הראשונים של הרכב כבר טיפלו בזה .

הבעיה היא שישנם אנשים שהולכים כצאן לטבח , פעם בשנה שנתיים להחליף את התופסנים למקוריים ואז הם שוב נסדקים וחוזר חלילה....

זאת בעיה שאפשר לתקן בגרושים אצל זגג רכב , שירכיב תופסנים מברזל ושלום על ישראל.

מוסכי צ'מפיון.

בבעלות משפחתי היו רכבים מכל הסוגים והמינים , ואני חייב לציין שכל המוסכים הם אותו חרא, למעט יבואן טויוטה יוניון מוטורס .

אם אתה חושב שבקרסו תקבל יחס / מחירים יותר טובים בצ'מפיון אז אתה טועה.

גם לא בלובינסקי או UMI ...

הפתרון ? מציאת מוסך מומלץ שאינו מורשה אך מתמחה בדגם זה ותצא בעלויות מזעריות.

בנוגע למה שאיציק אמר בקשר לבחור עם הפולו 16V עם הטיימינג ב3000-4000 ש"ח, זאת הגזמה פראית.

אני מכיר את המקרה הזה והרכב שלו היה מוזנח בצורה קטסטרופלית, החליפו שם בטיפול הזה כ"כ הרבה חלקים שכבר היה קשה לי לעקוב במהלך השיחה שלנו....

אני לדוגמא, ניגשתי השבוע לקבל הצעת מחיר לטיימינג, סתם בשביל הכיף , כי חשבתי להשקיע ולהקדים אותו.

בצ'מפיון מדובר על סביבות ה2000 ש"ח

במוסך טוב שאני סומך עליו אך איננו מורשה : בין 700 ל 800 ש"ח וזה בגלל סוג המנוע.

טיימינג לגולף לדוגמא היה עולה שם 500-600 ש"ח לפי מה שאמר מנהל המוסך.

לסיכום : דגמי ה1.6 1.8 ו 2.0 מגלים אמינות פחות טובה מדגמי ה GTI V5 ו V6 , וזה בוודאות, אבל רכב שאין לו מחלות מהתחלה, לא יתחיל ביום בהיר אחד לעצות צרות.

צריך לבדוק טוב את ספר הטיפולים, ואם הרכב לא עבר משהו מיוחד, אז אין חשש.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

טוב אז ככה ,

אז נכון שהרבה ניסיון עם האוטו אין לי הרבה , (הוא אצלי בדיוק שבועיים) , גולף 1.8 90 כ"ס שנת 94 , אבל תאמין לי היו לי הרבה רכבים חדשים לחלוטין מחברות שונות שעבדתי בהם ,

והגולף אמנם כבדה , אבל אתה מרגיש בטוח ונינוח על הכביש , אני נהנה מכל רגע בנהיגה על שיוט של 80 - 90 (דבר שהיה מבחינת בלתי אפשרי בכל הרכבים הקודמים שהיו לי כגון פונטו/פיאסטה/מזדה 323/קאיה ריו , חשוב לציין שכולם היו בשנתונים החדשים ביותר...)

מבחינת צריכת דלק -

כייון שנתון זה היה חשוב מבחינתי מאוד , אחרי בדיקה של כשני מיכלים פול , מסתבר שהרכב נוסע כ- 1:10 בנסיעה רגועה ולא עצבנית...

מבחינת טיפולים -

נכנסתי למוסך מורשה של V/W לעשות בדיקה ולקבל הצעת מחיר על פי הממצאים שלהם ,ובבקשה:

טיימיניג - 80

מותחן טיימיניג מרעיש - 150

רצועת כוח לאלטרנטור

רצועת כוח למשאבת מים

גומיה לצירייה אחת יבשה קצת

שני צינורות מים - יחד כ 700 שקל (אחרי שלא הבנתי מה זה צריך להיות , הם מייד שינו את זה ל - 100 בתור תחליפי... לך תבין...)

פקק מים אחד בבלוק מנוע שהיה פגום - 25 שקל

סה"כ כולל עבודה ומע"מ = 2300 שקללללללל... !!!!!!

יש לציין שכל התיקונים הנ"ל הם מבחינת בלאי טבעי שהתגלו גם בבדיקה שנערכה במכון...

אחרי מיקוח ומ"ומ הגענו ל - 1200 ש"ח

אבל כל ההתייחסות והחוסר ידע , שאלתי אותו על כל חלק וחלק שהופיע בהצעה וקיבלתי תשובות מבולבלות וסתמיות (הוא די שיקר , זאת אני יודע מקורסים שונים שעברתי בנושאים של שפת גוף וכו')

יש לציין שקבעתי , לבדיקה איזה 3 פעמים וכל פעם הגעתי ודחו אותי...

כמובן שלא , ויתרתי והלכתי לקבל הצעה שונה במוסך אחר שחבר טוב המליץ עליו , ושהבעלים הוא היה בעבר מנהל מוסך כ- 25 שנה במוסך המרכזי, שם מסתבר שכלל לא צריך להחליף את הרצועות ואין שום נזילה ... ולהלן הממצאים :

טיימיניג - 70

מותחן טיימינג- 120

רצועות כוח לאלטרנטור- 50

רצועת כוח למשאבת מים - 70

תושבת גיר - שקצת הייתה בלויה - אף אחד לא עלה על זה וזה אחרי בדיקה של 10 דקות !!!!! - 200

טיפול קטן : פ.שמן +שמן

עבד על האוטו משהו כמו 5 וחצי שעות , הייתי איתו יחד וראיתי כל דבר שהוא מחליף וכדו'

ובסוף - 850 שקל כולל הכול....

מאז אני לא מפסיק להלל את אותו מוסכניק וכבר שלחתי אליו 2 חברים נוספים שגם מרוצים...

הבנדה....

פורסם

האמת שנתניה קצת רחוק לי. אבל מה דעתך לגביי המוסך של צ'מפיון? אם ההבדל במחיר לא משמעותי אני מעדיף לעבוד איתם ולא עם איזה מאכר במסך שאינו מורשה.

cbbenda אשמח גם לשמוע פרטים לגביי המוסכניק שלך אם אפשר...

פורסם
לי הייתה גולף שנת 97 והיא הייתה כמו שנאמר "קטסטרופלית" גם כן, הכל הלך באוטו הזה (גיר, הגיר ממש נשרף 5 פעמים ופירקו את כל האוטו עד שמצאו את הבעיות), אבל זה כבר נוסטלגיה :wink: !!

לשכנה שלי הייתה גולף GTI (מכרה לפני שבוע בערך) משנת 2002, והיה לאוטו כל הזמן בעיות, היא הייתה צריכה להחליף גיר וקלאץ והמון המון בעיות, יום אחד ירדתי וראיתי אותה עם האוטו מנסה להתניע והאוטו לא הניעה רק אחרי איזה 10 נסיונות שאלתי אותה לגבי הסטארטר היא אמרה שזה לא זה ושהוא דיי חדש!!

בקיצור פולסווגן לא יודעים לייצר מכוניות, והאמינות קרובה לרצפה!

אז אני לא ממליץ....

אתה ממש מומחה גדול אה?? :???:

אמינות קרובה לרצפה? פחחחחחחחחחחחחחחחחח. (סליחה)

VW לא יודעים לייצר מכוניות? פחחחחחחחחחחחחחחחחח. (סליחה)

תאמין לי שיש כ"כ הרבה יצרנים שיש להם הרבה מה ללמוד מVW...

האמינות של VW גבוה במידה מספקת,ואם תטפל בה כמו שצריך היא לא תעשה בעיות.

ואני אומר זאת מנסיון,ואני לא אתחיל לפרט עכשו את כל הפולקסוואגנים שהיו בבעלותי ובבעלות משפחתי.

הגיר שלך נשרף 5 פעמים? אולי נפלת על "למון"...(כן,זה קורה גם במשפחות הכי טובות.. :lol: )

גירים נשרפים זה לא תופעה נפוצה במיוחד בMK3.

השכנה שלך לא הצליחה להתניע GTI 02? בעיה שלה,כנראה היא לא שמה לב למה שקורה עם האוטו ולא מטפלת כמו שצריך.

אני מחזיק עכשו את הGTI השנייה במספר שלי והיא מראה אמינות טוטאלית..(גם הראשונה הראתה)

נכון,יש בעיות מסוימות..אנ לא אומר שלא.

האמינות בMK4 ירודה יחסית לדורות הקודמים,אבל אין בMK4 שום בעיית אמינות כ"כ קריטית שיכולה למנוע קנייה..

אז אל תפחיד אנשים סתם ככה אוקיי?!

פאק..גרמת לו לחשוב שVW זה איזה גרוטאה מתפרקת..

וזה לא! :idea:

מיכאל,

שעכשו צריך ללכת לקחת רגיעון... :lol:

.All Imprezas are equal,some are more equal then others

פורסם
האמת שנתניה קצת רחוק לי. אבל מה דעתך לגביי המוסך של צ'מפיון? אם ההבדל במחיר לא משמעותי אני מעדיף לעבוד איתם ולא עם איזה מאכר במסך שאינו מורשה.

cbbenda אשמח גם לשמוע פרטים לגביי המוסכניק שלך אם אפשר...

המוסך נמצא באיזור נהריה אם זה עוזר לך ....

תחזור אלי בהודעה פרטית אם כן ואני אמסור לך את הפלאפון שלו...

פורסם

לדוגמא , פולו 1400 ידנית עם 60 כ"ס מרגישה יותר טוב מרכב ידני עם מנוע TU 1400 בעל 75 כ"ס

לא חד משמעי

תלוי איזה רכב ידני,

ואני אומר שוב, גם TU 1400 עגלה אבל אל תגזים.:|

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

• תוכן חדש...