Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4721 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברי פורום יקרים/ אנשים שחושבים שהם מעוניינים לרכוש רכב כזה.

את שלי קיבלתי מהעבודה, עד כה נסעתי כ 50K ק"מ . אכתוב כאן דברים שכבר ראיתי שנכתבו, ואוסיף מה שלא ראיתי שנכתב, כי שווה שמי ששוקל לרכוש יידע. אציין את הדברים שגרמו לי לצאת מדעתי ("איך תכננו את זה ככה?!") ברמת הנדסת האנוש ועוד.

* אין משענת יד לנהג/ לנוסע (במיצובישי סופר לנסר 96 -יש)- קמצנות לשמה, לא מוצא סיבה אחרת להיעדרה. כן, גם בדגם הבסיסי.

* אין בקרת שיוט- למרות כל הכפתורים המיותרים שיש על גלגל ההגה.

* מערכת הפעולה הקולית פשוט מיותרת- לא מתוכננת טוב, גולמית. הרבה יותר קל לשלוח יד אל המזגן ולהפעיל, מאשר לדבר אליה, ולנסות שתבין אותך.

* מערכת בלוטות'/ סטריאו- המערכת באיכות נמוכה מאוד. בזמן שימוש בדיבורית נוכחת המיית המנוע בצליל גבוה מחריד ומחריש אוזניים, כמו גם בזמן האזנה לשירים מהנייד באמצעות המערכת. בלתי נסבל- הופך את הפונקציה ללא שימושית. אצלי הותקנה דיבורית נוספת נפרדת.

* משענות הראש לנהג/ לנוסע גבוהות מדיי, גם במצבן הנמוך ביותר- גובהי ממוצע+ כ 1.8 מ', והמשענות עדיין גבוהות מדיי.

אגב- העוגנים בצבע כרום המחזיקים את המשענות- כבר החלו להחליד, הרכב רק בן שנה.

* סוככי השמש גדולים מדיי- במידה ותרצו להסיט את הסוכך באמצע נהיגה, כל שדה הראייה שלכם ייחסם. סכנת חיים.

* מחזיקי הכוסות רחבים מדיי ולא מספיק עמוקים- לא מסוגלים "להחזיק" כוס בגודל סטנדרטי/ כוס תרמית/ פחית/ כוס חד"פ/ בקבוק 0.5L (וקטנים מדיי עבור בקבוק 1.5L כמובן). הכוסות יחליקו ברחבי מחזיק הכוסות ותוכנן יישפך, פחיות ובקבוקים פשוט יעופו.

* אין מקום להניח סיגריות, או מפתחות וטלפון, מלבד שקע קטן והזוי ליד ברך ימין, או ב"מחזיקי הכוסות", או בתא הזול שתפס את מקומה של משענת היד (למקומות האלה הגישה לא נוחה בזמן נהיגה).

* אין מאפרה מובנית. יש אחת ניידת שתופסת את אחד ממחזיקי הכוסות, כמו שהיה פעם.

* הדש בורד גדול מדיי ופינותיו מחודדות, הרים וגבעות של פלסטיק- נהגים גבוהים ממני ייאלצו להידחק פנימה, או שברכיהם ילטפו אותו.

* מתגי הפעלת התאורה/ פנסי הערפל- ממוקמים במקום הגרוע ביותר שראיתי. מזל שיש מצב הדלקה/ כיבוי אוטומטי.

* תא כפפות- לא מתוכנן נכון. יש אזור שדברים נעים/ מחליקים אליו בזמן הפתיחה, ומפריעים לסגירתו.

* פתחי המיזוג ממוקמים רע מאוד- מקפיאים/ מחממים את ידיי הנהג.

* תא המטען קטן עד כדי גיחוך לכל הדעות.

* אין ידיות אחיזה בגג ליושבים מאחור- על זה סבתי היקרה התלוננה, ובצדק.

* לא מספיק שקט בנסיעה מעל 90 קמ"ש.

* המסך המרכזי נראה כל כך זול יחד עם נורות החיווי בצידיו (רדיו, AUX וכו) הזורחים בכתום שלא מאפיין את הסגנון ברכב בכללל.

** תיבת ההילוכים- שימו לב. אם אתם מתכננים לרכוש את הרכב הזה, קחו בחשבון שהנסיעה בתוך העיר/ זחילה בפקקים, בלתי נסבלת. הרכב רועד, קופץ, מקרטע, מתבלבל, ומגיב באיטיות רבה. למדינה בה זוחלים המון בפקקים, ושמן הסתם יש בה דרכים עירוניות- הרכב פשוט לא מתאים.

לסיכום:

לחלקכם זה יישמע אולי קטנוני, אבל אני מוכרח לציין שהנקודות שהעליתי הופכים את הנהיגה ברכב לכל כך לא נעימה, ואפילו מתסכלת.

אם בטעות הייתי רוכש את הרכב הזה כלקוח פרטי (למרות שלדעתי הוא מעוצב יפה, ובמהירויות שיוט הוא די נעים), הייתי מנסה לעשות הכל על מנת לבטל את הרכישה. לא הגיוני שרכב בשנת 2012/13 יתפקד או יתוכנן בצורה כל כך רשלנית.

תודה, והלוואי שהמכוניות הבאות שלהם יעברו דרכי טרם ההשקה :wink:

RGOV

פורסם

תודה על חוות הדעת,אני רואה שממש קטלת את הרכב,יש עוד בעלי רכבים שיכולים לאמת?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

היה לי שנת 2009 ומכרתי אותו לאחר כחודש.

רכב מרעיש בטרוף,לא סוחב,לא נוח.

באמת שלא מבין איך אנשים קונים את הרכב הזה.

פורסם

למען האמת, לא התכוונתי לקטול.

פשוט החסרונות של הרכב מאפילים על יתרונותיו.

אגב, צריכת הדלק שלו גבוהה יחסית. מודה שלא בדקתי, זה רק הרושם הכללי שלי, אבדוק ואפרסם.

פורסם

יש לי שנה את גרסאת הטורר אבל עם מנוע 2 ליטר.

לגבי פנים הרכב הבחור צודק.

מרבית נסיעות הרכב הם בפקקים אבל לא יצא לי שהרכב התבלבל בהילוכים.

מחוץ לעיר, אם לא שמים לב מהר מעוד מגיעים ל130 קמ"ש מבלי להרגיש.

צריכת דלק דווקא סבירה בסביבות 1:10 עם הפקקים המטורפים של איילון צפון בבוקר.

מערכת סטריאו בסדר גם דיבורית BT בסדר.

הרכב הינו ליסינג ועד עד כה 18K.

100 קמ"ש במישור קצת יותר מ2000 סלד.

יפעע..

פורסם

גם לי יש את הרכב הזה וכל מה שרשום נכון .

גם אני מתוסכל ממנו .... ממש מתסכל להיתקע איתו בפקקים הוא קופצני ולא נוח .

שלי עשה 35000 ק"מ וכבר הוחלפו ברקסים , קלאץ' , צינורות הגה !?!?! ומשאבת מים (זה נראה כאילו האוטו עבר מלחמה).

פורסם

בשרשורים קודמים שלי כתבתי דברים דומים לגבי הרכב. אמנם נסעתי בו פעמים ספורות אבל זה באמת בלתי נסבל (הרעש בהילוך "שיוט" כשהמנוע מטפס ל 3100 סל"ד והסרבול של הגיר הרובוטי בזמן זחילה בפקק)

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם
שלום חברי פורום יקרים/ אנשים שחושבים שהם מעוניינים לרכוש רכב כזה.

* אין משענת יד לנהג/ לנוסע (במיצובישי סופר לנסר 96 -יש)- קמצנות לשמה, לא מוצא סיבה אחרת להיעדרה. כן, גם בדגם הבסיסי. מסכים

* אין בקרת שיוט- למרות כל הכפתורים המיותרים שיש על גלגל ההגה.מסכים - לא נורא

* מערכת הפעולה הקולית פשוט מיותרת- לא מתוכננת טוב, גולמית. הרבה יותר קל לשלוח יד אל המזגן ולהפעיל, מאשר לדבר אליה, ולנסות שתבין אותך.מסכים

* מערכת בלוטות'/ סטריאו- המערכת באיכות נמוכה מאוד. בזמן שימוש בדיבורית נוכחת המיית המנוע בצליל גבוה מחריד ומחריש אוזניים, כמו גם בזמן האזנה לשירים מהנייד באמצעות המערכת. בלתי נסבל- הופך את הפונקציה ללא שימושית. אצלי הותקנה דיבורית נוספת נפרדת.לא מסכים כלל, הבלוטות' עובד מעולה, והרכב ממש שקט

* משענות הראש לנהג/ לנוסע גבוהות מדיי, גם במצבן הנמוך ביותר- גובהי ממוצע+ כ 1.8 מ', והמשענות עדיין גבוהות מדיי.

אגב- העוגנים בצבע כרום המחזיקים את המשענות- כבר החלו להחליד, הרכב רק בן שנה.אני 1.8 והמשענות נוחות לי

* סוככי השמש גדולים מדיי- במידה ותרצו להסיט את הסוכך באמצע נהיגה, כל שדה הראייה שלכם ייחסם. סכנת חיים.כמו בכל רכב אחר

* מחזיקי הכוסות רחבים מדיי ולא מספיק עמוקים- לא מסוגלים "להחזיק" כוס בגודל סטנדרטי/ כוס תרמית/ פחית/ כוס חד"פ/ בקבוק 0.5L (וקטנים מדיי עבור בקבוק 1.5L כמובן). הכוסות יחליקו ברחבי מחזיק הכוסות ותוכנן יישפך, פחיות ובקבוקים פשוט יעופו. לא מסכים

* אין מקום להניח סיגריות, או מפתחות וטלפון, מלבד שקע קטן והזוי ליד ברך ימין, או ב"מחזיקי הכוסות", או בתא הזול שתפס את מקומה של משענת היד (למקומות האלה הגישה לא נוחה בזמן נהיגה).מסכים

* אין מאפרה מובנית. יש אחת ניידת שתופסת את אחד ממחזיקי הכוסות, כמו שהיה פעם.מסכים, אבל לדעתי זה דווקא טוב, חבל לבזבז מקום על מאפרה

* הדש בורד גדול מדיי ופינותיו מחודדות, הרים וגבעות של פלסטיק- נהגים גבוהים ממני ייאלצו להידחק פנימה, או שברכיהם ילטפו אותו.לא מסכים, הוא בגודל רגיל, ונראה ממש טוב

* מתגי הפעלת התאורה/ פנסי הערפל- ממוקמים במקום הגרוע ביותר שראיתי. מזל שיש מצב הדלקה/ כיבוי אוטומטי. כמו בכל פורד\מרצדס - לדעתי זה דווקא אחלה

* תא כפפות- לא מתוכנן נכון. יש אזור שדברים נעים/ מחליקים אליו בזמן הפתיחה, ומפריעים לסגירתו.

* פתחי המיזוג ממוקמים רע מאוד- מקפיאים/ מחממים את ידיי הנהג.מסכים

* תא המטען קטן עד כדי גיחוך לכל הדעות.לי יש טורר, תא מטען מעולה, לא יודע לגבי הסדאן

* אין ידיות אחיזה בגג ליושבים מאחור- על זה סבתי היקרה התלוננה, ובצדק.

* לא מספיק שקט בנסיעה מעל 90 קמ"ש.לא מסכים בעליל, הרכב השקט ביותר בקטגורית המשפחתיות

* המסך המרכזי נראה כל כך זול יחד עם נורות החיווי בצידיו (רדיו, AUX וכו) הזורחים בכתום שלא מאפיין את הסגנון ברכב בכללל.

לא מסכים

** תיבת ההילוכים- שימו לב. אם אתם מתכננים לרכוש את הרכב הזה, קחו בחשבון שהנסיעה בתוך העיר/ זחילה בפקקים, בלתי נסבלת. הרכב רועד, קופץ, מקרטע, מתבלבל, ומגיב באיטיות רבה. למדינה בה זוחלים המון בפקקים, ושמן הסתם יש בה דרכים עירוניות- הרכב פשוט לא מתאים. מורגש שהגיר אינו אוטומאטי רגיל, אבל זה בהחלט נסבל

RGOV

דעתי באדום

• תוכן חדש...