Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4725 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז לאחרונה המנוע שלי הרגיש לי קצת מוזר, ובאמצע יום בהיר נדלקה לי נורת חום מנוע. עצרתי את הרכב, בדקתי מים וגיליתי שהמיכל ריק. מילאתי נוזל קירור ונסעתי למוסך. שם נמסר לי שביצעתי נזק לראש המנוע בכך שהמשכתי לנהוג.

צירפתי את פרטי התיקון שביצעתי, בנוסף ביצעתי טיפול 80,000 לרכב (הכולל טיימינג).

אני לא פותח שירשור זה על מנת שיגידו לי אם יצאתי פריאר או לא, בסופו של דבר העדפתי לקנות שקט ולגשת למוסך המורשה.

מה שאני כן אשמח לדעת הם שני דברים פשוטים -

1. מה עליי לעשות בפעם הבאה שנורה זו נדלקת? מאחר ובדיקות באינטרנט הראו לי שניתן לנהוג על האוטו עד להגעה למוסך (לאחר מילוי נוזל קירור).

2. האם עלויות התיקון והטיפול נראות סבירות? אני מנסה להבין האם להמשיך לגשת למוסך מורשה או שמא ניתן להסתפק בלגשת למוסך כללי להבא. בכל אופן, אני נוטה להמשיך לחזור למורשה רק בשביל השקט והמקצועיות.

* אני בטוח שההתלבטות בין מורשה לכללי הועלתה בעבר, סלחו לי אם לא בדקתי לעומק אם הנושא היה קיים. ותודה על כל תשובה.

Untitled.jpg

פורסם

ראש פגוע יפגע רק את הרכב יתחמם, פעם הבאה בדוק פעם בשבוע נוזל קירור ומפלס שמן בבוקר

כך לא תגיע למצב הנ"ל.

לגבי המחירים, כמו שרשמת למעלה- רצית ראש שקט אז הלכת למורשה ושילמת בהתאם.

יכלת לסיים את הסיפור ב 4000 שקל.

שי.

פורסם

הוא יכל לסיים את הסיפור ב4,000 ואז אם היה קורה משהוא ו\או שהתיקון לא התבצע טוב הוא היה מחפש את החברים שלו,

מה שטוב שבמוסך מורשה יש אחריות על העבודה

פורסם

לא יאמן , טיפול עולה לך שליש מערך הרכב . למה ללכת למוסך מורשה ? החזירות שלהם זה משהו לא יאמן .עזוב אותך מיש אחריות אין אחריות ושאר בלבולים. אם תלך למוסך מקצועי נורמלי ולא מדרכה תקבל אחלה טיפול . מזכיר לי שעל טיפול 60 אלף לגטס ביקשו ממני במוסך מורשה 1300 שקל שמסתבר שבין הרשימת חלקים יש כל מיני המצאות עם שמות יפים. שורה תחתונה. קניתי חלקים מקוריים ב-300 שקל + 200 עבודה =500 שקל ולהתראות.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

מדובר ב-6100 ש"ח שיפוץ ראש + טיפול לגטס 2006 , זה סכום מאוד גבוה עבור רכב כזה.

ישנם מספיק מוסכים עם מוניטין טוב שהיו עושים את אותה העבודה ב-3000 ש"ח.

פורסם

לדעתי זה יקר אבל שווה כל שקל כי לקנות שקט ברכב זה הכי חשוב

גם אני מטפל בפולו שלי במורשה ולא מתחרט לדקה

volkswagen polo 2009 - כיום

צבע כסף, 1400 נפח מנוע, 80 כוחות סוס :)

פורסם

שילמת סכום כזה , אז בשביל השקט הנפשי זה בסדר , בכל זאת מוסך מורשה .לפי החשבונית נראה שהחליפו כל מה שצריך ואף יותר כדי לא לקחת סיכונים . כמה זמן אחריות על התיקון ? או במילים אחרות אם הרכב שוב יתחמם מכל סיבה שהיא , הם לוקחים אחריות על תיקון חוזר ?

פורסם

לא הבנתי ?!

החליפו ראש מנוע וחייבו בנפרד על טיפול 15 אלף והחלפת טיימינג ??

אפשר להחליף ראש מנוע בלי לרוקן שמן או בלי להוריד רצועת טיימינג. אני מפספס משהו ?

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם
אז לאחרונה המנוע שלי הרגיש לי קצת מוזר, ובאמצע יום בהיר נדלקה לי נורת חום מנוע. עצרתי את הרכב, בדקתי מים וגיליתי שהמיכל ריק. מילאתי נוזל קירור ונסעתי למוסך. שם נמסר לי שביצעתי נזק לראש המנוע בכך שהמשכתי לנהוג.

צירפתי את פרטי התיקון שביצעתי, בנוסף ביצעתי טיפול 80,000 לרכב (הכולל טיימינג).

אני לא פותח שירשור זה על מנת שיגידו לי אם יצאתי פריאר או לא, בסופו של דבר העדפתי לקנות שקט ולגשת למוסך המורשה.

מה שאני כן אשמח לדעת הם שני דברים פשוטים -

1. מה עליי לעשות בפעם הבאה שנורה זו נדלקת? מאחר ובדיקות באינטרנט הראו לי שניתן לנהוג על האוטו עד להגעה למוסך (לאחר מילוי נוזל קירור).

2. האם עלויות התיקון והטיפול נראות סבירות? אני מנסה להבין האם להמשיך לגשת למוסך מורשה או שמא ניתן להסתפק בלגשת למוסך כללי להבא. בכל אופן, אני נוטה להמשיך לחזור למורשה רק בשביל השקט והמקצועיות.

* אני בטוח שההתלבטות בין מורשה לכללי הועלתה בעבר, סלחו לי אם לא בדקתי לעומק אם הנושא היה קיים. ותודה על כל תשובה.

א.האם זה מנוע 1400 עם הנוריות המעצבנות (כחול,מנוע קר/אדום מנוע חם).

לי היה דגם 1600 והיה שעון חום ובגדול כאשר הרכב מתחמם יש לכבות מנוע,להמתין שיתקרר מעט ואז לפתוח בזהירות מכסה רדיאטור (כדי לא לקבל כווייה),להוסיף נוזל קירור כנדרש,להתניע את הרכב ואם הוא מתחמם שוב,להזמין גרר ולא להמשיך לנסוע עם רכב מתחמם כי התוצאה היא עיוות אטם הראש,מה שמובילך אותך ללפחות שיפוץ ראש מנוע ולעיתים גם נזקים חמורים יותר למנוע עצמו.

מיותר לציין,שאם רואים דליפה חזקה של נוזל קירור בגלל רדיאטור שנוזל חזק,צינור שהתפוצץ,הזמנת גרר היא חובה מיידית.

ב.לגבי עלויות תיקון,להיכנס למספרים כאן סתם עלול לגרום להרהורי חרטה-אלו מחירי חברה ולהבא,אם חלילה יש נזק כלשהו ברכב,כתוב מהיכן אתה ותקבל המלצות למוסכים כלליים המתמחים ברכב (גטס לא כזה רכב נדיר,רכב פשוט יחסית לעבודה ולא הייתי מכניס למורשה,אלא אם יש תקלה,שמוסך כללי לא יכול לאבחנה בעזרת הציוד שברשותו (אבל היום,מוסדמו וכבר מחזיקים ברשותם ציוד אבחון מתקדם ומשוכלל).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
וואו, אתם מדברים פה על מספרים מהותיים. הבדלים של אלפי שקלים. קצת מבאס לגלות זאת, נראה לי באמת שלהבא אגב למוסך מומלץ ע"י חברי הפורום.

מצד שני ,

אני אחד שעבר לא מעט מוסכים (נקרא להם "רגילים ועממיים") , ואיך לומר - הגעתי למצב שאני לא מאמין במכונית שלי, לא סומך עליה שתיקח אותי לכל מקום וכל הרצון "לחסוך" עוד כמה שקלים על טיפולים ותיקונים עלו לי ביוקר.

את הנוכחית שלי (מהדגם כמו שלך) רכשתי לאחר שטופלה מהיום הראשון במוסך יונדאי , הילוך 6, וכיום גם אני ממשיך לטפל שם ומרוצה מכל רגע.

לעומת לא מעט מוסכים אחרים שידעתי לצערי בעבר, במוסך זה אני יודע שאני נכנס עם בעיה ויוצא בלעדיה. גם אם זה קצת יקר אבל לפחות הבעיה נפתרת.

במוסכים אחרים , הייתי נכנס עם תקלה, משלם כסף, יוצא עם רכב מתוקן לכאורה ותקלה חדשה במקום, ובסופו של דבר - התקלה המקורית היתה חוזרת משלל סיבות וזיונ... שכל של המוסכניקים. בקיצר - שבעתי מהם.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

אם הייתם הולכים לקנות טלויזיה גדולה בכמה אלפי שקלים, הרי הייתם בודקים במאה מקומות.

לעומת זאת, לשלם 6000 ש"ח על תיקון, לא בודקים.

לפני שמאשרים את התיקון, יכולת לבקש את הצעת המחיר כתובה.

המוסך חייב לספק לך את זה על פי חוק.

היית יכול לפי המספרים הקטלוגים שמופיעים בהצעת מחיר להשוות עם עוד מוסך או שניים, מורשים ולא מורשים.

ואז היית מגלה שניתן לעשות הנחות משמעותיות מאוד על רוב הפריטים שחויבת.

דרך אגב, גם מהמוסך שביצעת אצלו את העבודה יכולת לבקש הנחה משמעותית יותר מ 5%.

אני אומר לך בודאות שהיית מקבל.

בתקופה כזו, שבה יוקר המחיה הורג את כולנו, כדאי להיות צרכנים חכמים יותר ולבדוק.

ליאור

פורסם

ליאור, תודה רבה. אתה צודק ולמדתי הרבה מהשירשור הזה. להבא אדע לקחת את הצעת המחיר, לגשת למוסכים אחרים ולעשות סקר שוק צרכני נבון. אזכור גם לבקש המלצות מחברי הפורום (למרות שזה תמיד מרגיש לי כאילו מציק לבקש המלצות). בהזדמנות זו אשמח לקבל המלצה למוסך טוב ליונדאי באיזור המרכז (אני גר בת"א).

פורסם

אני חייב לציין משהו. כתבת שהלכת למוסך מורשה רק בשביל שיהיה לך ראש שקט.

זאת הבעיה אצל הצרכן הישראל, הוא חושב שאם הוא משלם יותר, המוצר שהוא מקבל הוא יותר טוב. המצב לא ככה. אני מכיר מורשים שהם חאפרים, ומבצעים את העבודה כאילו המוסכניקים שם עם עיניים מכוסות, ואני מכיר לעומת זאת מוסכים פרטיים שעושים עבודה מצויינת. אני לא מהאזור שלך אני לא יכול להמליץ לך על משהו שם.

כמו שנכתב פה תמיד כדאי להיכנס למוסך לקבל הצעת מחיר בכתב מסודרת על כל מה שצריך לעשות, לא לבוא לזרוק את הרכב וללכת ושיעשו מה שבא לי.

אני עשיתי טיפול במוסך מורשה לפני מספר חודשים, וכבר יש נזילה מאיפה שתיקנו (מדובר על כ-3 חודשים) . כאשר ביקשתי הצעת מחיר לעבודה הבן אדם שם התחיל לספר לי סיפורים שאי אפשר לדעת כל מיני דברים, הוא אמר לי : "תשאיר לי את הרכב ונראה מה יהיה..." כמובן שלא הסכמתי עמדתי על שלי, אמרתי לו שמעל 1000 שח אני לא משלם גם אם יתהפך העולם, ואחר כך גם דרשתי הנחה.

אל תתביישו לעמוד על שלכם! ולדרוש גם הנחות. שווה להתמקח.

• ספונסר פורום
פורסם

אני כותב את זה כבעל מקצוע,בעל מוסך,וחבב רכב מושבע, חבר, הכניסו לך את האלמנט בהחלט.

מחירי החלפים יקרים מאוד,גם לחלקים מקוריים, העבודה מוגזמת לחלוטין, פו"ה ראש מנוע לגטס כולל החלפת תזמון לא אורכת יותר מ3 שעות ,ולחייב גם על החלפת תזמון גם על טיפול וגם על פירוק והרכבת ראש מנוע זה לא הוגן.

כמו גם 950 ש"ח לשיפוץ ראש מנוע זה מחיר גבוה בהחלט.

לגבי האחריות, אצלנו באורן שרותי רכב,ובעוד מוסכים שמכבדים את עצמם ואת הלקוח, אנו מעניקים שנה אחריות על כל התיקונים.

בהצלחה

אורן

• תוכן חדש...