Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7945 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

לא מיזמן ניתקלתי במצב, שניראה כמו איבוד מים ירוקים מאיזור פקק המילוי .

מישום מה נוצר לחץ במערכת:shock: ,מיתאפין בכך שלאחר סיום פעולת האיורור ,ישנו רעש קל של בריחת אויר מאיזור פקק המילוי-(פסססססס......):wink: .

בקשר לראש מנוע וכל הפיצוצים העזים בבוכנות, לא ניראה לי, כי אין טחינה וגם לא סימנים המעידים על מים בשמן (בפקק מילוי השמן).

פורק הטרמוסטט ,שניראה לי הגורם לכל הצרות,הקפיץ בו קוצר והורכב בחזרה ברכב, עדיין - לחץ במערכת, אבל בעית עלית החום ניפתרה(המדיד עלה מעל ל- 3/4 ב פחות ממילימטר-בדרך כלל מיתחת ל3/4 ב מילימטר).

נכון לעכשיו אין טרמוסטט בכלל-ו... עדין לא נסעתי ברכב :roll: .

במידה וה"יוניט" חום בסדר,אז אמורה להיפתר הבעיה(נכון יהיה קשה להתניע בחורף)אבל אם לא???.

על הטרמוסטט היה כתוב 89 -89 מעלות?? זו הכוונה?.

יכול להיות שהטרמוסטט היה ניתקע (שהיתי מנסה לילחוץ עליו הוא היה ניתקע ליפעמים).

תגובות מניסיון יעזרו

רועי

DSC00467.JPG

DSC00472.JPG

שקט, שש... לאט לאט!.. להירגע- הראלי השחורה :twisted:

פורסם

קודם כל תקנה טרמוסטט חדש ותרכיב אותו בחזרה. לפני ההרכבה תבדוק שהוא עובד במיכל עם מים רוטחים.

ה"יוניט" שלך מפעילה את המאוורר בלבד בטמפרטורה מסוימת שכתובה עליה. אם אתה רוצה שהמאוורר יתחיל לעבוד יותר מוקדם אז תקנה יוניט 74 או 82 מעלות.

אמרת שיש לך לחץ במערכת, לחץ צריך להיות במערכת. אם הפקק מוציא מים אז מהר תחליף את הפקק.

אם תעשה כל הפעולות האלה סביר להניח שהבעיות שלך יפתרו.

מומלץ באותו זמן לנקות את כל מערכת הקירור ולשים אנטיפריז איכותי.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

ממליץ על הבדיקה הבאה אם לא מותקן טרמוסטט,

פתח מכסה הרדיאטור והנע את הרכב, העלה טורים , במידה ויש סילון מים החוצה המצב גרוע !!

מדובר על דליפת לחץ מהראש מנוע למעברי המים, בקיצור נדרש שיפוץ ראש מנוע.

בתקווה שזאת לא הבעיה , שבוע טוב.

רענן

נ.ב - במידה ומותקן טרמוסטט, יש לבצע אותו דבר רק לאחר שהמנוע התחמם (הופעל המאוורר).

פורסם
קודם כל תקנה טרמוסטט חדש ותרכיב אותו בחזרה. לפני ההרכבה תבדוק שהוא עובד במיכל עם מים רוטחים.

ה"יוניט" שלך מפעילה את המאוורר בלבד בטמפרטורה מסוימת שכתובה עליה. אם אתה רוצה שהמאוורר יתחיל לעבוד יותר מוקדם אז תקנה יוניט 74 או 82 מעלות.

אמרת שיש לך לחץ במערכת, לחץ צריך להיות במערכת. אם הפקק מוציא מים אז מהר תחליף את הפקק.

מה???

מה שאני מחזיק ביד זה הטרמוסטט !!.

ו-הטרמוסטט אחראי על כמות מעבר המים (נכון הירוקים) ב89 מעלות המצב שלו פתוח לגמריי,בהתנעת בוקר פתוח חלקית אך ורק לשיחרור לחץ משאבת המים(זה מה שההיגיון שלי אומר).

ממליץ על הבדיקה הבאה אם לא מותקן טרמוסטט,

פתח מכסה הרדיאטור והנע את הרכב, העלה טורים , במידה ויש סילון מים החוצה המצב גרוע !!

בתקווה שזאת לא הבעיה , שבוע טוב.

רענן

נ.ב - במידה ומותקן טרמוסטט, יש לבצע אותו דבר רק לאחר שהמנוע התחמם (הופעל המאוורר).

מה לגבי "הטחינה" במים (מים מעורבבים עם שמן), אין בריחת שמן במיקרה של פריצת לחץ מהראש??.

פורסם
מה???

מה שאני מחזיק ביד זה הטרמוסטט !!.

ו-הטרמוסטט אחראי על כמות מעבר המים (נכון הירוקים) ב89 מעלות המצב שלו פתוח לגמריי,בהתנעת בוקר פתוח חלקית אך ורק לשיחרור לחץ משאבת המים(זה מה שההיגיון שלי אומר).

נו בסדר, אתה מחזיק אותו ביד, אז מה? תשים אותו בחזרה באטו, מה אתה נלחץ?

דיברת על יוניט, זה משהו אחר.

למערכת הקירור יש שני מצבים: מעגל קטן (ללא רדיאטור), מעגל גדול (עם רדיאטור). כאשר המנוע קר, הטרמוסטט סגור, מי קירור עוברים במנוע ומתחממים מהר. כאשר המים מגיעים לטמפרטורה מסוימת (נגיד 82 מעלות) הטרמוסטט נפתך והמים זורמים גם דרך הרדיאטור ומאבדים את החום (יאנו מתקררים).

אם תוציא את הטרמוסטט מהמערכת הזמן שיקח למים להתחמם בבוקר עד הטמפרטורה הנחוצה לעבודה תקינה של המנוע הוא הרבה יותר גדול, וכשקריר במיוחד הם יכולים בכלל לא להתחמם וזה רק יזיק למנוע.

אז כמו שאמרתי, תחזיר את הטרמוסטט, תחזיר יוניט, רוקן מים ירוקים ושים אנטיפריז תוצרת חוץ.

פורסם

פורק הטרמוסטט ,שניראה לי הגורם לכל הצרות,הקפיץ בו קוצר:shock: והורכב בחזרה ברכב, עדיין - לחץ במערכת, אבל בעית עלית החום ניפתרה(המדיד עלה מעל ל- 3/4 ב פחות ממילימטר-בדרך כלל מיתחת ל3/4 ב מילימטר).

רועי

מה זאת אומרת הקפיץ קוצר ? אתה מודע לזה שהטרמוסטט עכשיו לא מתפקד כפי שהתכוונו מתכנניו - לא?

הבעייה שלך נובעת מפקק לא תקין - גם להם יש תפקיד במערכת .קנה פקק חדש. באותה הזדמנות קנה גם תרמוסטט חדש ותקין למעכרת המים.

פורסם

למה לסבך את הבן אדם? הוא לא מודע לזה שפקק צריך להיות הרמטי, זה כל הסיפור.

פורסם

א- הקפיץ קוצר , מהלך לא תקין , מודע ==>קוצר בכוונה תחילה.

ב- היוניט לעולם לא פורק, המאוורר עבד כמו שעון==> לא היה צורך בכך(בפירוקו).

ג- ראש מנוע? , רצוי לחשוב קצת ליפני ,לא?===>(אה..., יש לי לחץ במערכת הקירור :shock: אני יודע:-P ,צריך להחליף ראש או לשפצו :?:wink: )

ד- אולי הטרמוסטט לא תקין ===> ניתקע וגורם ללחץ במערכת...

פורסם
שלום לכולם

לא מיזמן ניתקלתי במצב, שניראה כמו איבוד מים ירוקים מאיזור פקק המילוי .

מישום מה נוצר לחץ במערכת:shock: ,מיתאפין בכך שלאחר סיום פעולת האיורור ,ישנו רעש קל של בריחת אויר מאיזור פקק המילוי-(פסססססס......):wink: .

בקשר לראש מנוע וכל הפיצוצים העזים בבוכנות, לא ניראה לי, כי אין טחינה וגם לא סימנים המעידים על מים בשמן (בפקק מילוי השמן).

פורק הטרמוסטט ,שניראה לי הגורם לכל הצרות,הקפיץ בו קוצר והורכב בחזרה ברכב, עדיין - לחץ במערכת, אבל בעית עלית החום ניפתרה(המדיד עלה מעל ל- 3/4 ב פחות ממילימטר-בדרך כלל מיתחת ל3/4 ב מילימטר).

נכון לעכשיו אין טרמוסטט בכלל-ו... עדין לא נסעתי ברכב :roll: .

במידה וה"יוניט" חום בסדר,אז אמורה להיפתר הבעיה(נכון יהיה קשה להתניע בחורף)אבל אם לא???.

על הטרמוסטט היה כתוב 89 -89 מעלות?? זו הכוונה?.

יכול להיות שהטרמוסטט היה ניתקע (שהיתי מנסה לילחוץ עליו הוא היה ניתקע ליפעמים).

תגובות מניסיון יעזרו

רועי

89 מעלות -> מ-89 מעלות הטרמוסטט מתחיל להיפתח (פתיחה מלאה נמצאת בד"כ 3-4 מעלות מעל הטמפ' הרשומה).

בתור התחלה אתה חייב לעשות 4 דברים:

1. לקנות פקק חדש לרדיאטור

2. לקנות טרמוסטט חדש ולהתקין אותו

3. למלא מים ירוקים ברדיאטור

4. לנקז אויר מהמערכת

לאחר ביצוע ארבעת הפעולות הנ"ל - לבצע בדיקה ולראות אם יש איבוד מים או לא.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לכל מחלה יש סימפטומים מסוימים, המעידים על היותה מחלה ספציפית ולא אחרת .

לפריצת אטם ראש, יש בנוסף למה שהזכרתי סימפטומים נוספים-שמן במים, מים בשמן,ועוד....

אם אני יגלה עדויות לעירבוב בין הנוזלים אני אבדוק את האפשרות שמדובר ב אטם ראש.

לגבי שאלתך, הוא מורכב כמו שהיה מורכב במשך- המון זמן לפי איך שהוא ניראה.

אני צריך ליסוע ברכב מחר בבוקר וליבדוק, האם הוא מנסה ליבנות לחץ /או לאבד נוזלים כתוצאה

מהלחץ ,נכון להרגע הטרמוסטט פורק לגמרי ולאחר נסיעה קצרה מאומצת :twisted: לא היה פסססססט....

אבל????? אולי זה היוניט חום ,שמפעיל את המאוורר מאוחר מידיי וגורם ללחץ כתוצאה הפיחת המים לקיטור,קצת קריר בחוץ לכן ,מצב היוניט והמערכת כולה יבדק מחר.

לאיציק.

לגבי ביצוע ניקוז אוויר, האם יש פקק מסוים??

אני משאיר את פקק המילוי פתוח ,ולאחר מילוי לגובה המתאים מתניע וממשיך להוסיף נוזל קירור עד שהמערכת מיתאזנת.

לגבי כל השאר נכון אבל יבוצע (החלפה בטרמו"ס חדש בהמשך שבוע הבא ,כדיי שלא תיהיה תגובת שרשרת של תקלות כתוצאה מהלחץ או החום ,אם כרגע יהיה לחץ במערכת אז אני יחליף יוניט או ימשיך ליפסול עד שאני יעלה על התקלה).

רועי

פורסם

שלום.

למה להטעות את הבן-אדם???

אתה לא מספיק מתמצא! לא קיבלת מספיק אינפורמציה ואתה כבר מחלק עצות מה לעשות.

לדעתי אתה קצת נסחף, לאט יותר בחור.

קודם כל בפגו' 106 אתה לא יכול להחליף סתם לטרמוסויץ' 82/76 מכיוון שמערכת הקרור

מקבלת פיקוד מכמה מקומות 1)טרמוסויץ' בעל שתי דרגות מהירות 2) סנסור חום סביבתי

3)מחשב רכב.

לגבי טרמוסטט חדש איין צורך להרתיח אוטו כי הוא חדש!!!

מה שעל הבחור לעשות זה לגשת" למכונאי מיומן" שיבדוק את הרכב ויחליט

בברכה בני ל

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
לגבי טרמוסטט חדש איין צורך להרתיח אוטו כי הוא חדש!!!

כל טרמוסטט חדש חייבים להרטיח לפני הרכבה כדי להיות בטוח שהוא תקין.

פורסם
כל טרמוסטט חדש חייבים להרטיח לפני הרכבה כדי להיות בטוח שהוא תקין.

שלום.

אני למשל גם מציעה לפני הרכבת משאבת מים למשל לנסות אייך היא עובדת בדלי מים!!

כמו כן לפני הרכבת פלגים לחבר אותם לחשמל ולראות אייך קופץ הניצוץ!!!

נו באמת תהיה רצני

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
שלום.

אני למשל גם מציעה לפני הרכבת משאבת מים למשל לנסות אייך היא עובדת בדלי מים!!

כמו כן לפני הרכבת פלגים לחבר אותם לחשמל ולראות אייך קופץ הניצוץ!!!

נו באמת תהיה רצני

אני גם מציע בדיקה של מצבר לפני התקנה עם הלשון (כמו שעושים עם הבטריות של ה 9 וולט :-) ע"מ לוודא שהוא חזק ותקין.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בני ל

איציק נ.

אם יצא לכם פעם לפתוח MANUAL של הרכב שלכם אני מציע שתחפשו שם נושא על מערכת קירור ותמצאו "החלפת טרמוסטט". יש תיאור מפורט (גם תמונות, למי שלא קורא טוב) כיצד בודקים טרמוסטט לפני הרכבתו, ולמה זה נחוץ. יש אפילו מד חום מיוחד של רכבים אשר ניתן לבדוק באמצעותו באיזה טמפרטורה הטרמוסטט באמת נפתח, כדי להרכיב רק מה שבאמת נחוץ לעבודה תקינה של המנוע.

מומלץ גם לערבב אנטיפריז עם המים לפני שמכניסים אותו למערכת קירור, אבל אתם יכולים לדלג על זה, אתם גם בטח שמים מים מהברז, כמו כולם, או מהים התיכון (עדיף, זה בחינם!).

• תוכן חדש...