Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4716 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מצטער שזה ארוך, אבל אני אנסה לפרט כמה שיותר כדי לכוון לבעיה.

הבעיה שלי מתחילה לפני כשנה וחצי כאשר אני מחליט להתקין את המערכת שלי הכוללת מונובלוק ועוד מגבר לקומפוננט כולל 3 הגדולים(ברכב שבחתימה), בזמנו המצבר שיושב ברכב הינו 45 אמפר לשעה(נדמה לי המקורי שהגיע מהמפעל...), סוחב בקושי את המערכת ויש הבהובי אורות ועל כן אני מחליט לשדרג את המצבר למשהו יותר רציני...שנפ 72 אמפר לשעה(הייתה לי הזדמנות לקבל חדש ללא שקל עלות), למה 72? זה המצבר היחיד שנכנס לי בגודלו וגם בדקתי כי האלטרנטור של היאריס מוציא 90 אמפר(לפי נתוני יצרן). המצבר עבד יפה מאוד בחצי שנה הראשונה(לא היו כלל היבהובי אורות) ואז הייתה תקופה שטסתי לחו"ל לשבוע וכשחזרתי המצבר היה גמור. הנעתי כמובן עם כבלים והכל עובד טוב ויפה עד שאני נניח לא נוסע יומיים-שלושה...שוב המצבר מתרוקן ולא מניע.

בשלב זה אני אציין שהנסיעות ברכב הן קצרות מאוד, כל יום כ-10 ק"מ סה"כ, נסיעה של 5 ק"מ לכיוון אחד ולאחר כ12 שעות 5 ק"מ לכיוון השני(הביתה).

בשלב זה אני מבין שהמצבר הולך לקראת יומו האחרון ואני מחליט להחליף אותו אחריי שנה וחודשיים בלבד של שימוש(כי עברה לו האחריות).

אני מחליט לקנות מצבר איכותי וקטן יותר(אולי קשה לאלטרנטור) וקונה מצבר של varta 60 אמפר לשעה עם שנתיים אחריות(בראשון לציון...כרגע לא זוכר את בית העסק).

כאשר הם מחליפים את המצבר הם בהחלט רואים כי המצבר הישן(שנפ 72 אמפר) גמור, בדיקה עם איזה מד כלשהו והראו שהמתח נמוך.

החלפתי למצבר החדש בתקווה שעכשיו הבעיות יעלמו, אך לשווא. אחרי כמה חודשים אני טס שוב לשבוע לחו"ל, הרכב נשאר לא מונע שבוע, אני חוזר ושוב פעם המצבר ריק לגמריי אין אפילו רעש של סטרטר. מאוכזב אני שוב מניע עם כבלים ומשתדל לעשות כמה נסיעות ארוכות(מעל חצי שעה) והכל נראה בסדר אבל אז שוב הבעיה חוזרת, מספיק שאני לא נוסע יומיים והרכב בקושי מצליח להניע, מעל שלושה ימים הרכב כבר לא מניע ודורש כבלים.

בשלב זה אני חושב שיש לי זליגה של חשמל ואני קופץ לחשמלאי רכב שאני מכיר (באשדוד) ומבקש שיבדוק את הרכב, הוא בודק וטוען שאין שום בעיה והמתח תקין והכל בסדר, למרות ההיסטוריה שאני מתאר לו.

עשיתי מספר בדיקות משלי ורשמתי את הנתונים לעיונכם:

צריכת זרם של 1 אמפר כאשר אני מדליק את הרדיו דיסק

צריכת זרם של 0.6 אמפר כאשר אני מוציא את הפאנל של הרדיודיסק

צריכת זרם של 0.73 אמפר כאשר הפאנל בחוץ והדלת של הרכב פתוחה

צריכה של 2.2 אמפר כאשר אורות חנייה דולקים(לצורך העניין אלו אנג'ל אייז)

צריכת זרם של 7.8 אמפר כאשר אורות דרך+חנייה דולקים(קסנון + אנג'ל אייז)

צריכת זרם של 40 מיליאמפר כאשר מגבר אחד מנותק

צריכת זרם של 30 מיליאמפר כאשר מגבר השני מנותק

12.4 וולט כאשר הרכב כבוי לאחר מספר דקות

13.93 וולט כאשר המנוע עובד ללא עומסים

13.97 וולט כאשר המנוע דולק וסל"ד ב-3000 אלף ללא עומסים

ערכתי בזמנו עוד בדיקות אך אני לא מוצא את הקובץ.

אשמח להכוונה איזה עוד בדיקות ניתן לעשות, כמו כן אשמח להמלצה לחשמלאי רכב מעולה שיכול לעזור למצוא את הבעיה(כמובן במחיר שפוי).

תודה רבה מראש!

2008 AUDI S3

Former: Toyota Yaris TS 2003

פורסם

שלום,

ייתכן והאלטרנטור לא מספיק למלא את המצבר. 90 אמפר זה גבוה, אך אולי לא מספיק בגלל המערכת.

כנראה שאתה צריך התאמה של אלטרנטור חזק יותר - 100\110 אמפר.

אני ממליץ לך לפנות לבעל מקצוע לאשרר את זה.

...

• תוכן חדש...