Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4755 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הגיוני שלא יגידו לך שמביאים את האקובוסט, הם רוצים למכור את המלאים שלהם.

בקשר לעצור וסע - מה קורה באמת בפקקים? האם בפקק מזעזע אני אמות מחום?

כן - כי ברגע שהיא מופעלת, המזגן עובר למצב של "מאוורר" (המרכאות - כי כמובן שזה מוציא רק אויר חם, בקיץ).

אישית המערכת הזו עיצבנה אותי במגאן קופה, הייתי מפעיל אותה רק בימים/זמנים שאפשר לפתוח חלון ולהנות מהאוויר ולא בחום ארצישראלי מצוי.

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם
המחיר של המגאן מאוד מפתה, גם המנוע שלה זכה לביקורות חיובית.

לרעת המגאן עומד יבואן עם שירות לוקה בחסר (מניסיונם של חברים סביבי), תא נוסעים שמרגיש מזדקן ומיושן אל מול שאר החברות לקבוצה ובעיקר בעובדה כי היא מוחלפת בקרוב מאוד בדגם חדש לחלוטין - מה שיש לקחת בחשבון.

לגבי הפוקוס, קודם כל - הייתי בודק מה קורה עם ה-1.0EcoBoost, היא אמורה להגיע ארצה עד סוף שנה. יצורה של גרסת ה-1.6 הידנית כבר הופסק לפני כחודש. לבינתיים עוד מיוצרת ה-1.6 הרובוטית, גם היא אמורה לרדת בקרוב מפס היצור בקרוב - עד סוף השנה. על פי ביקורות מאירופה, מדובר במנוע חזק / גמיש / חסכוני ונעים מהותית מה-1.6 הותיק והמוכר.

במידה ואין זמן לחכות, שווה לקפוץ ל"דלק" או "איילון מוטורס" (יבואן מקביל) - ולקחת את הוורסיה המאובזרת.

שלום ל - RS ותודה שטרחת לברר עבורי.

שאלה לי אליך -מהי, בעצם, המשמעות של קניית רכב חדש כמו הפוקוס שייצורה הופסק או של רכב חדש כמו המגאן שבקרוב כבר לא ימכר בדגם מדור זה? ירידת ערך או, אולי, להיפך? ומה גרוע יותר לדעתך?

האם האקובוסט אמורה להגיע השנה ( כלומר, תוך כמה חודשים, כי אז הייתי מחכה לה ) או בעוד שנה? יש לך מושג?

פורסם
הגיוני שלא יגידו לך שמביאים את האקובוסט, הם רוצים למכור את המלאים שלהם.

בקשר לעצור וסע - מה קורה באמת בפקקים? האם בפקק מזעזע אני אמות מחום?

פשוט תלחץ על מתג שקרוי "A" ותנתק את ה"עצור וסע" (לטעמי - לא רק בפקק מזעזע אלא מתחילת הנסיעה )

פורסם
שאלה השניה נוגעת להתנעה בכרטיס ( במגאן ) לעומת מפתח רגיל: הכרטיס לא עושה בעיות? הוא נחשב לעדיף על המפתח?

חנה

את שנות הנהיגה הראשונות שלי עשיתי במגאן II ליסינג עם המפתח המדובר (אני מאמין שמאז הוא השתכלל)

מצד אחד דווקא אהבתי את המפתח כי הוא יותר שטוח ממפתח רגיל וכשהוא בכיס הכיס לא בולט. מצד שני הוא די גדול.

בשנת 2005 אני יודע שאפשר במקרה של בעיה לשלוף מפתח סטנדרטי שפשוט מוחבא בתוך הכרטיס.

המגאן עברה 100000 ק"מ במשך 3 שנים והמפתח היה הדבר האחרון שהפריע (או לא)

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

שאלה לי אליך -מהי, בעצם, המשמעות של קניית רכב חדש כמו הפוקוס שייצורה הופסק או של רכב חדש כמו המגאן שבקרוב כבר לא ימכר בדגם מדור זה? ירידת ערך או, אולי, להיפך? ומה גרוע יותר לדעתך?

האם האקובוסט אמורה להגיע השנה ( כלומר, תוך כמה חודשים, כי אז הייתי מחכה לה ) או בעוד שנה? יש לך מושג?

המשמעות הינה פסיכולוגית בלבד. לראיה את נוסעת ברכב שייצורו הופסק לפני 8 שנים. האם את חשה בבעיה כלשהי? להיפך כשאתה קונה רכב שמיוצר כבר שנתיים שלוש כל מחלות הילדות שלו כבר טופלו. אישית לא הייתי רוכש דגם שהרגע יצא לשוק ושאין לצוות הטכני נסיון איתו. אני חוזר על המלצתי לרכוש את הפוקוס עם המנוע הקיים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

בראיון שנערך עם המעצב הראשי של רנו עם כתב של אוטו

הוא אמר שמגאן תקבל מתיחת פנים לקראת תערוכת פרנקפורט (כלומר תוך חודש-חודשיים) ודגם חדש של מגאן יהיה רק ב-2016

הנה לינקhttp://www.auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-30126-%D7%94%D7%A4%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA-%D7%A9%D7%9C-%D7%A8%D7%A0%D7%95.aspx

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם
בראיון שנערך עם המעצב הראשי של רנו עם כתב של אוטו

הוא אמר שמגאן תקבל מתיחת פנים לקראת תערוכת פרנקפורט (כלומר תוך חודש-חודשיים) ודגם חדש של מגאן יהיה רק ב-2016

הנה לינקhttp://www.auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-30126-%D7%94%D7%A4%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA-%D7%A9%D7%9C-%D7%A8%D7%A0%D7%95.aspx

נכון, וזו תהיה למעשה מתיחת פנים שנייה (!) לדור השלישי.

Kia Niro, 1.6 (141), Hybrid Crossover, Rich Espresso, 2017

פורסם

לפי מידע פנימי, עד סוף השנה (לפחות לוורסיה הידנית). בסוכנות טוענים אחרת - כי מן הסתם הם תוקעים עם מלאים של 1.6.

את הפוקוס לא מפסיקים לייצר, רק מורידים מנוע מפס היצור. מעבר לזה לא יהיה הבדל בין המכוניות, כך שזה כנראה יסתכם בירידת ערך מעט גבוה יותר עם כניסת ה-1.0EcoBoost ולא מעבר לכך.

הדור הבא של הפוקוס צפוי להחשף אי שם בפרנקפורט 2015 / המגאן אמורה להחשף בקרוב (ולא דובר על מתיחת פנים, אלא על דגם חדש) - על פי המגזינים הגרמניים הבכירים.

החלפת דור עלולה להביא להורדת מחירים (מבצעים - סטייל מעשי סיאט עם הלאון הנוכחית, למשל), מה שכמובן יפגע במחירי הרכבים שנרכשו לפני כן.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
דווקא ה-DCT של הוולוסטר הוא בין הנעימים והזורמים שיש בכפולי מצמדים.

הפוך גוטה הפוך. כפולת המצמדים של רנו ויונדאי (וקיה) הכי נעימה, אבל פחות מהירה (תגובה לדוושה בעיקר) מזו של פורד ופולקסווגן.

כמו שאמרתי אני אישית לא נהגתי אבל אחד מהבוסים היה בעברו מדריך נהיגה מתקדמת, ככה שאני נוטה לסמוך על מה שהוא אומר

זה שהתיבה הזאת בין הנעימות מכפולי המצמדים לא אומר עדיין שהיא טובה, ראש לשועלים וכו'

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

ראש לשועלים, תיבה לא טובה, בוס שלי... לי יש את הרכב עם הגיר הנ"ל אז אני מגיב מניסיון שלי ולא מבוס של דוד של חברה.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אני אישית לא נהנה משום תיבה אוטומטית ובטח לא רובוטית

אבל שוב, להשוות בין תיבה ידנית לרובוטית זה לא נכון בעליל

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אתמול בשיחה ספרתי על ההתלבטות וברגע שהזכרתי את המגאן "קפץ" אותו אדם ואמר - "לא מגאן, יש כל פעם בעיות". מסתבר שהוא עבד כמה שנים ברנו ( לא יודעת מתי אבל כנראה לפני מספר שנים ).

האמנם?

איש מבין המגיבים בכל השרשור לא העלה נושא זה.

והנטיה שלי דווקא היתה לכיוון המגאן.

פורסם

ואני דווקא קראתי פה בקארספורום פוסט או שניים מאנשים שמכירים עובדים בקרסו שטוענים שהרכבים של רנו דווקא השתפרו מאוד בשנים האחרונות. בקיצור, סטיגמות היו ויהיו וקשה מאוד לצאת מהן (כן, גם לעובדי רנו לשעבר). אני יכול להעיד על עצמי שגם לי היו (ועדיין יש מעט) סטיגמות על מספר מותגים מצומצם, ואגדיל ואומר אפילו שלרנו בחיים לא הייתי מתקרב. והנה, באופן מפתיע (או שלא) דווקא התקרבתי.

בקיצור, מה שאני מנסה לומר זה, את רוכשת רכב חדש, נכון? לפחות בשלוש השנים הראשונות יש לך שקט כי יש אחריות יצרן.

מה יהיה אח"כ? התשובות לאללה.

Kia Niro, 1.6 (141), Hybrid Crossover, Rich Espresso, 2017

פורסם

אם המראה כ"כ חשוב לך למה לא בדקת את המיני? לטעמי היא הכי יפה בין כל האופציות, כנראה גם שתשמור על ערכה יחסית טוב ומאוד כיפית לנהיגה.

נכון היא פחות מאובזרת ואולי תהיה קצת יותר יקרה לאחזקה אבל עדיין הייתי מעדיף אותה על פני וולסטור או פוקוס (את המגאן אני לא מכיר).

VW Golf GTI 2006 Manual

• תוכן חדש...