Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 32.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• locomotive

3548

• rupni

2410

• SlowRide

2157

• Danix60

1767

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רק להכין. אין על להכין בעצמך, הקנויים נועדו לכולם בלי להתחשב בדרישות הטעם האישיות שלך.

מתכון קצרצ'יק:

חבילת רוטב קנוי בזיליקו (כך זה נקרא), חברה איטלקית שלא זוכר את שמה.

חבילת רוטב עגבניות לפיצה תוצרת יכין (דומני)

מיץ מ-1/4 לימון (יותר מזה, המים לא מתאדים ונוצר רוטב דליל)

כפית שמן זית

שום לפי הטעם (יש לכתוש את השיניים)

מלח, פלפל, פפריקה, זעתר, בזיליקום וכדומה- לפי הטעם.

קצת בצל (תלוי בגודל של הבצל- אני לוקח בצל קטן וחותך ממנו חצי) קצוץ

זיתים שחורים (אפשר גם ירוקים), הכי נוח לי זה טבעות זיתים (לא מצריך הכנה)

לשפוך את קופסאות הרוטב לסיר, להוסיף את המיץ, השום ואת כל שאר הרכיבים (בסדר הזה!), לחמם על אש רגילה עד לביעבוע, להקטין את האש ולהמשיך לחמם. יש לערבב כל הזמן.

הכמות הינה עבור חבילה של 500 גרם פסטה (כל החבילה).

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

בטיולים בבית ספר שלי היינו מבשלים לבד על גזיות שהבית ספר סיפק (גם את המצרכים הבאנו מהבית), לערב הראשון עוד הבאנו מאמא עוף ובערב השני + היינו עושים פסטה ברטוב, (התזונה ברוב הטיול הייתה קופסאות טונה "מעושונות" ולחם לארוחת צהריים) באחד הטיולים נשארה לנו יותר מידי טונה, תוך שניה לקחנו בצל ממישהו, טיגנו קצת את הבצל, זקרנו כמה קופסאות טונה (עם השמן, כדי לטגן) מטגנים קצת מוסיפים את הרוטב ואת הפסטה.

הרוטב הזה היה טעים (אולי זה בגלל שהיינו רעבים) ולא מרגישים כמעט את הטונה אז אם יש מישהו שלא אוכל טונה אפשר לדחוף לו את זה ככה.

שמנו בערך 4-5 קופסאות טונה על צנצנת רוטב אחת ובערך שתי שקיות פסטה (ק"ג בסה"כ) ל4 אנשים.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

רטבים לפסטה זה עולם ומלואו. כמעט ואי אפשר שלא יהיו מוצלחים, פשוט דחוף פנימה מה שאתה אוהב.

רוצים נשנוש מעניין כשבאים חברים?

אני מכין צ'יפס (תפו"א מטוגנים, לא בשקית), ומעל הצ'יפס אני שופך רוטב שמנת-עגבניות וכמובן עם גבינה. נגמר בשניות.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

חבר'ה, אל תכעסו עלי, אבל האינטרס שלי במטבח הוא ללכלך כמה שפחות סירים. :oops:

אם יש לכם קומבינה להכנת רוטב ופסטה בסיר אחד-קניתי!

ניקו- פתחת לי את צ'אקרת התאבון!

Gn'f'R

פורסם

אם המטרה היא ללכלך כמה שפחות סירים, תקנה כמה סוגים של רטבים כל פעם תטעם אחד אחר עד שתגיע לאחד שאתה אוהב, תכין פסטה תחמם במיקרו את הרוטב ותחבר בניהם.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם
רוטב פסטה-לקנות או להכין?

טעמתי עכשיו מהרוטב הזה ודי התרשמתי,

מצד שני אני לא כזה אנין טעם.

[ATTACH]349483[/ATTACH]

מתארח קבוע אצלי בבית, אחד הרטבים המוכנים הכי מוצלחים שטעמתי.

ממליץ אגב על הצהוב מאותה סדרה (עם שום קלוי) - הרבה יותר טעים מהרגילים (שהם טעימים בפני עצמם).

אם כי הם קצת דלילים לי, אני בד"כ שם ~75 גרם בשר טחון (לכל סועד) במחבת עם קצת שמן, נותן לו להתבשל ואז מוסיף לו רוטב (אישית אצלי זה 3 כפות לכל סועד, אבל אני אוהב הרבה רוטב) עם זיתים שחורים (טבעות כמובן) ונותן לזה להתבשל, כמובן תוך ערבוב כל הזמן למשך 6-7 דקות.

אם בדיוק פתחת את הרוטב אז אתה לא חייב לחמם, אבל אם הרוטב היה במקרר הוא מקרר לך את כל הפסטה במהירות שיא, חייב לחמם אותו בנפרד לפני.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני מכין צ'יפס (תפו"א מטוגנים, לא בשקית), ומעל הצ'יפס אני שופך רוטב שמנת-עגבניות וכמובן עם גבינה. נגמר בשניות.

ניקו, אתה לא יכול להפיל פ33ה כזו בלי להוסיף, לבאר ולפרשן.

רוטב שמנת-עגבניות נשמע מעורר תיאבון, הב לנו המתכון!

בבקשה! (בלבן כי זה לא מסתדר טוב עם החרוז)

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

בכיף, זה נורא פשוט. אני כבר אומר מראש שהרוב פה אופציונלי, ואתם יכולים להוסיף להוריד איזה מרכיב שבא לכם.

שלב 1 - מכינים צ'יפס.

אופציה א' - צ'יפס קלאסי מטוגן.

חומרים:

תפו"א אדומים קלופים

שמן

מלח

הכנה:

קולפים ושוטפים טוב טוב. מחממים את השמן עד שהוא לוהט. בינתיים חותכים את תפו"א לאיזה צורות שרוצים, אני אוהב צ'יפס קלאסי. אפשר לשחק מפעם לפעם עם העובי, זה משנה את המרקם. זורקים את תפו"א לשמן, אבל בשכבה אחת אחידה בלבד. כשמכינים כמות גדולה זה מצריך 2-3 סיבובים.

לפלצנים: לחתוך את הצ'יפס לחתיכות עבות. לטגן בשמן לוהט עד שישחימו, ואחר כך לאפות ב150 מעלות כ20 דקות ומעלה, תלוי במידת העשייה האהובה עליכם.

לעצלנים: שקית של צ'יפס מוכן, או שתטגנו, או שתזרקו לתנור ככה לי שמן בלי כלום, יוצא אחלה.

אופציה 2 - תפו"א אדמה אפויים

תכלס, טעים רצח. הבעיה היא שזה לוקח יותר זמן. אותם תפו"א האדמה, רק שהפעם לא קולפים. חותכים אותם לפלחים ומערבבים עם מעט שמן זית, רוזמרין, מלח ופלפל שחור. כל זה לתנור לכ-50 דקות ב180 מעלות, ולאחר מכן כ20-30 דקות ב150 מעלות.

לפלצנים: חבריי האליטיסטים, אנא הוסיפו מעט בטטות.

אחרי שסיימנו את הצ'יפס מעבירים אותו לכלי הגשה, ועוברים לרוטב.

הרוטב

חומרים (תלוי בכמות הצ'יפס):

כף שמן זית.

4-5 עגבניות בשלות.

כפית סוכר.

תבלינים (אני אישית מוסיף פלפל, פפריקה חריפה ואורגנו, לא מלח! (הגבינות ידאגו לזה)).

50 גרם חמאה.

2-3 שיני שום (לפי הטעם, ולא חובה בכלל).

מיכל שמנת לבישול.

גבינות, אבל כאלה שנמסות בבישול. צהובה קלאסית, טוסטי, מוצרלה, פרמז'ן, מה שבא לכם.

מעט קטשופ/רסק.

100 מ"ל מים רותחים למי ששם רסק.

הכנה:

מתחילים עם שמן זית בחבת, ואליה זורקים את השום לתוך השמן הקר. כשהשום מתחיל להשמיע רעשי טיגון מוסיפים פנימה את העגבניות ומערבבים טוב. עכשיו, או שאתם שמים 3 כפות קטשופ וכפית סוכר, או שאתם שמים כף רסק (אני אישית לא אוהב) ומעט מים כדי לדלל את הסיפור. לאחר מכן מוסיפים את כל התבלינים, ומערבבים היטב. נותנים לזה דקה על האש, ואז מוסיפים את השמנת והחמאה. מערבבים עד שהחמאה נמסה בתוך התערובת, שמתחילה לבעבע. מכסים עם מכסה, כדי שהעגבניות יתרככו. אחרי כ5 דקות, מרימים את המכסה ונותנים לכל הסיפור להתאדות מעט. בשלב הזה יש כמה אפשרויות:

1. למעוך את העגבניות עם כף או משהו. ככה יישארו מעט גושי עגבניות (אני אוהב ככה) ואפשר להוסיף כל מיני דברים שאוהבים (בצל טרי, או כזה שטוגן לפני כן, זיתים, עדבניות מיובשות, גמבה, פלפל חריף וכל דבר שאתם חושבים שיהיה טעים).

2. להשתמש במכשיר הזה שנראה כמו ו*רברטור, ומועך את כל התערובת לעיסה. במקרה כזה, הרוטב יוצא סמיך, חלק ואחיד.

f3d25fb430f22e66895e8b3c90ce83ee.jpg

3. ערן, יא חתיכת עצלן, כן אתה יכול להשאיר את זה כמו שזה, לא למעוך ולא לערבב.

אחרי שהסיפור מתאדה מעט והופך לסמיך ממש (זה בסדר גמור, כי תכף הגבינות יוסיפו נוזלים) מוסיפים את הגבינות, ומערבבים היטב. נותנים לכל התערובת להתבשל החל מ2-3 דקות עד שהגבינות נמסות, ועד שתקבלו את המרקם הרצוי.

אני אישית אוהב את הרוטב מעט נוזלי, ואז שופך אותו מעל הצ'יפס המוכן.

אחותי מעדיפה לבשל אותו עד שהוא מסמיך, ולהשתמש בו כשמטבל בצד.

טיפים כללים:

לא לפחד לשחק עם הכמויות. רוצים סמיך יותר? תוסיפו מעט רסק/קטשופ/חמאה. רוצים דליל יותר? לא להתבייש להוסיף מעט מים.

לא לשים מלח. לפחות לא בפעם ראשונה, כי הגבינות ידאגו לזה. מקסימום תוסיפו אחרי זה.

אם אתם רואים שדברים מתחילים להישרף זה בסדר להנמיך את האש. כשאתם רוצים דברים שירככו ויתבשל מכסה זה הפתרון. אם אתם רוצים להסמיך אז תעיפו את המכסה ותנו למים להתאדות.

אני מצטער אך אין לי תוצאה מצולמת, אבל אני פשוט ופך את הרוטב מעל, ושם ליד מזלגות. אפשר גם עם הידיים, אבל בזהירות זה חם.

זה בסגנון הזה: רק שהרוטב אחיד, ולא גבינה בנפרד כמו בתמונה:

RHK_Bucking-Bull-Fries-588.jpg

בתיאבון :)

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

זה בעצם צ'ילי צ'יז פרייז לא?

ואני לא רוצה לדעת מי משתמש בו*ברטור שנראה ככה, זה נראה כאילו יאכל את כל הבנאדם מהרגליים לאט לאט עד לראש

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

סוג של, רק שאין שם צ'ילי. אגב, אפשר להוסיף גם צ'ילי :)

זה נשנוש שנגמר בשניות, ולפני כל דבר אחר. והכל בחבת אחת, וקרש חיתוך אחד.

לטובת זה שעברנו עמוד, אז אציין שהמתכון שברווז ביקש בעמוד הקודם.

פורסם

נו להפוך את זה לצ'ילי זה להוסיף פלפל צ'ילי אחד חתוך...

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לא בדיוק.

צ'ילי מכינים עם בשר, קמח תירס ועוד הרבה מצרכים. תחפש מתכונים של צ'ילי קון קרנה (ללא שעועית), ואז הם מוסיפים לשם עוד גבינות, מרגרינה ובצל.

אם כבר זה דומה יותר לרוטב פיצה+שמנת.

• תוכן חדש...