Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4756 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש לסובב את הראש ימינה לפני סטייה לימין. זה יחפה על השטח המת שהמראה האמצעית לא תוכל להציג לך (בספק גדול). כמובן - הפניייה קצרה ומהירה של הראש וחזרה למרכז.

כמו שנכתב מעליי

Shoulder check היא השיטה הטובה ביותר לבדיקת שטחים מתים.

מה שהם אמרו.

תמיד יישאר מעט שטח מת, זה לא משהו שאפשר להעלים לגמרי. אולם, מבט קצרצר הצידה מגלה לך בדיוק אם יש משהו בשטח המת שלך. אצלי כבר הפך להרגל, בעיקר בעיר.

בלילה, ניתן גם לראות אורות של רכבים שמקבילים אליך.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אתה צריך לכוון את המראה כך שתראה את הקצה של הרכב ואז להזיז עוד קצת. למצב שאתה רואה את הצדדים מבלי לראות את הרכב שלך. רלוונטי ל2 הצדדים.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם
לרכב מודרני בעיקר ליוקרתיים (בעצם אני לא מכיר רכב עממי שיש לו את זה) ישנה מערכת שמצפצפת ומהירה במראת הצד ברגע שיש עצם זר בשטח המת שלך.

הבעיה מוכרת, על מנת לצמצם את שטח המת אני מכוון עד גבול שאני רואה את הרכב שלי, זאת אומרת ברגע שיש את הגבול אני לוחץ לחיצה קצרה לצד המחוצה וזהו.

בנהיגה אני משתדל להסתכל לחלופין במראות הצד והמרכזית כך שכל כמה שניות לא יהיה רכב שיפתיע אותי, כמו כן ישנם פניות שאני מסובב את הראש.

בסיטרואן C4 יש את המערכת לאזהרת שטח מת גם.

פורסם

הפתרון היחיד הוא לוודא במשך כמה שניות שאין רכב בשטח מת,לאחר מכן לאותת במשך כמה שניות ולרק אז לבצע מעבר בין נתיבים כאשר המעבר מתבצע בהדרגה וגישוש.

פורסם

הפנייה זריזה של הראש ימינה אינה מסוכנת כלל אם הסתכלת ישר וראית שאתה לא צופה מצב מסוכן. אתה לא מסתכל לחלון האחורי, אלא, זה שמימינך. בסה"כ אתה בודק האם יש שם כלי רכב. אתה לא אמור לבהות בו, זה אמור לקחת בדיוק חצי שניה. אם המראות מכוונות כראוי - אין סיבה שיהיו כלי רכב שאתה לא רואה (לאחר הפניית מבט חטוף). בעקרון, אני מכוון את המראות עד שאני לא רואה את הרכב בכלל, ואז מחזיר מילימטר אלי ליתר ביטחון. פעם נהגתי לכוון אותם ב"שיטה הרחבה", כלומר, רחבה בדי הרבה מעבר לרכב, אבל גיליתי שאני לא רואה קטנועים שנוסעים בין שני נתיבים אז ויתרתי.

דבר נוסף שלמדתי עם הזמן: כשאני רוצה לעבור נתיב אחד, ואני חושש שיש רכב שנמצא שני נתיבים ממני שאני לא רואה - וגם רוצה לעבור לאותו הנתיב שאני מתכוון לעבור אליו, אני בודק את השטח ושואל את עצמי את השאלה הבאה: "איזה סיבה יש לו לעבור נתיב". כלומר, האם הרכב שלפניו נוסע לאט? האם אתם מתקרבים לצומת בה יכול להיות שהוא יצטרך לפנות, ולכן הוא עובר נתיב מראש?

יש לקחת את כל המשתנים בחשבון, ולא לנהוג בצורה רובוטית.

.Your average Notepad

פורסם

בדיוק לא לנהוג נהיגה רובוטית - אני אוהב לקרוא לזה נהיגת זומבי :idea:

בקשר על שאלת מתי אני מפנה את הראש בעיקרון אני אוהב לפנות את הראש בכבישים מהירים מהסיבה שתמיד יש איזה אופנוע/רכב שנוסע הרבה מעל המותר (או המהירות שלי) ולכן גם אם לא התסכלתי 5 שניות במראה הוא יכול בהחלט להפתיע אותי.

בעיר תלוי לפי התנועה, אך לרוב אני מסתכל.

עריכה- עכשיו נזכרתי שראיתי סטארט אפ למראה לאוטו שמסוגלת להגדיל טווח עד לרמת שטח מת, מקווים שבעוד כמה שנים זה יכנס לרכבים.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם
הפנייה זריזה של הראש ימינה אינה מסוכנת כלל אם הסתכלת ישר וראית שאתה לא צופה מצב מסוכן. אתה לא מסתכל לחלון האחורי, אלא, זה שמימינך. בסה"כ אתה בודק האם יש שם כלי רכב. אתה לא אמור לבהות בו, זה אמור לקחת בדיוק חצי שניה. אם המראות מכוונות כראוי - אין סיבה שיהיו כלי רכב שאתה לא רואה (לאחר הפניית מבט חטוף). בעקרון, אני מכוון את המראות עד שאני לא רואה את הרכב בכלל, ואז מחזיר מילימטר אלי ליתר ביטחון. פעם נהגתי לכוון אותם ב"שיטה הרחבה", כלומר, רחבה בדי הרבה מעבר לרכב, אבל גיליתי שאני לא רואה קטנועים שנוסעים בין שני נתיבים אז ויתרתי.

דבר נוסף שלמדתי עם הזמן: כשאני רוצה לעבור נתיב אחד, ואני חושש שיש רכב שנמצא שני נתיבים ממני שאני לא רואה - וגם רוצה לעבור לאותו הנתיב שאני מתכוון לעבור אליו, אני בודק את השטח ושואל את עצמי את השאלה הבאה: "איזה סיבה יש לו לעבור נתיב". כלומר, האם הרכב שלפניו נוסע לאט? האם אתם מתקרבים לצומת בה יכול להיות שהוא יצטרך לפנות, ולכן הוא עובר נתיב מראש?

יש לקחת את כל המשתנים בחשבון, ולא לנהוג בצורה רובוטית.

עכשיו ניסיתי את השיטה שלא רואית את הידית של הדלת במראה הימנית. שמתי לב שמכונית שחולפת מימיני אני רואה אותה קודם במראה הפנימית ורק אחר כך בימנית (רואים רק את האורות)

אני מבולבל

ניראלי עדיף לנסות לאמץ את הבדיקת כתף ולתכנן יותר את הנסיעה ואת המעבר נתיב ככה שהמראות הם לא האמצאי היחידי שמתבססים עליו.

מבחינתי אם היה מראה פנורמית בטיחותית עם מצב לילה אני הייתי הראשון שקונה אותה.

מסרב לחתום:evil:

פורסם

מעבר נתיבים בכלל ושטחים מתים בפרט הינם בעיות מסוכנות שיש מספר דרכים להתמודדות עמן, ועלינו לנקוט בכל הצעדים ולא רק באחד.

הצעד הראשון והיעיל ביותר הוא פשוט לשמור על הימין ולמעט במעברי נתיבים. כאשר נוהגים בצד ימין (בנתיב הימני, בצד ימין של הנתיב - היכן שניתן) אנו שומרים את התנועה מצדנו השמאלי, בו השטח המת הוא על פי רוב קטן מאוד. התייחסות לכל מעבר נתיב כעקיפה ומיעוט עקיפות מסוג זה - יאפשרו לצמצם את הסכנה עוד יותר.

הצעד הבא הוא כוונון המראות הנכון, בדומה למה שהזכירו מספר מגיבים כאן. ברוב המכוניות, כדי שמראות הצד יחפפו מינימלית למראת הפנים, יש צורך לפתוח אותם כך שצדי הרכב לא ייראו במראות. תשומת לבכם כי בחלק גדול מהרכבים, המראה הימנית קטנה משמעותית מהשמאלית ויש לפתוח אותה עוד יותר החוצה (ברכב עם כוונון חשמלי - כשלושה "קליקים" נוספים).

מראה פנורמית פנימית - אין צורך. לעומת זאת, שימוש במראת עזר צדדית יכול לעזור, בעיקר ברכבים גדולים בעלי בעיות שדה ראיה וכיוצ"ב. מומלצות לשימוש המראות הקטנות המורכבות מעל המראה המקורית ולא אלו שמודבקות עליה (כמו בתמונה בתחילת השרשור).

השלב הבא הוא השימוש הנכון במראות. במקום לבדוק מראות רק לקראת מעבר נתיב, אם נבדוק מראות באופן שגרתי, נוכל לדעת היכן כל דבר מסביבנו נמצא, לרבות קטנוע שבדיוק נכנס לשטח המת לצידנו. בדיקת מראות אחת ל-6-8 שניות בערך היא הרצויה במרבית מצבי התנועה.

צעד נוסף: ריכוז בדרך והסתכלות הרחק לפנים. כך ניתן לזהות הרחק מראש את הצורך לעבור נתיב. ככלל, לא נבצע מעבר נתיב לשמאל מוקדם יותר ממה שחייבים, ותמיד ננצל מקסימום שטח כביש כדי "למרוח" כביכול את מעבר הנתיב לאורך כמה שיותר זמן ובזוית הכי קהה שניתן. את מעבר הנתיב חזרה ימינה נבצע מוקדם ככל הניתן, אך גם כן בזוית הקהה ביותר האפשרית.

דחית מעבר הנתיב מאפשרת גם לאותת זמן רב מראש לטובת התרעה מוקדמת. איתות של לפחות 3-4 שניות מראש הוא הרצוי, ואם אתם חשים שהאיתות לא ברור - מאותתים גם ביד! חשוב גם לנסוע במהירות המתאימה (בשאיפה, מהירות התנועה) ובמידת האפשר להאיץ קלות לקראת/במהלך מעבר הנתיב. עדיף להיות מהיר ב-5 קמ"ש מהתנועה בנתיב הסמוך מאשר להיות אטי ממנה ב-5 קמ"ש. (לכן, בחזרה ימינה נשאף להאט דווקא לאחר סיום המהלך)

לפני מעבר הנתיב, יש לבדוק מראת פנים, מראת צד רלוונטית וכן להסיט את הראש מעט הצדה, כפי שצוין נכונה. אין צורך בהסטה משמעותית של הראש - רק מעט יותר ממה שדרוש כדי לבדוק את המראה (כן, גם לטובת המבט במראה יש להסיט את הראש קצת).

מעבר הנתיב ההדרגתי מאפשר גם לבדוק מחדש את המראות לפחות פעם אחת נוספת בזמן מעבר הנתיב. כך, אתה יכול לוודא שלא שכחת שום דבר (אופנועים, רכב בלי אורות וכיוצ"ב) ולוודא שאין דבר בשטח המת, אשר הצטמצם בינתיים כי אתה כבר קרוב יותר לנתיב הסמוך.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
לרכב מודרני בעיקר ליוקרתיים (בעצם אני לא מכיר רכב עממי שיש לו את זה) ישנה מערכת שמצפצפת ומהירה במראת הצד ברגע שיש עצם זר בשטח המת שלך.

הבעיה מוכרת, על מנת לצמצם את שטח המת אני מכוון עד גבול שאני רואה את הרכב שלי, זאת אומרת ברגע שיש את הגבול אני לוחץ לחיצה קצרה לצד המחוצה וזהו.

בנהיגה אני משתדל להסתכל לחלופין במראות הצד והמרכזית כך שכל כמה שניות לא יהיה רכב שיפתיע אותי, כמו כן ישנם פניות שאני מסובב את הראש.

לרכבים עממים אין את המערכת הזאת, אם אני לא טועה היא נקראת איווקס, אבל יש רכבים עממים שכן אפשר להתקין בהם אותה. בכל מקרה אני גם משתדל להתסכל הרבה במראות וגם לסובב את הראש כדי לא להיות מופתע מאיזה רכב

פורסם

תעיף את המראות העגולות הקטנות ותכוון את המראות כמו שצריך (כמו שהסבירו פה), לקחת עוד כמה קליקים אחרי שהרכב שלך נעלם מהמראה ולוודא תו"כ נהיגה שכאשר אתה עוקף או נעקף אתה תמיד רואה את הרכב השני (מהמראה האמצעית, למראה הצדדית ודרך החלון הצדדי).

כמו כן, לפני מעבר נתיב יש לבדוק קודם כל במראה המרכזית שאין רכב שמתקרב מאחור, ורק אח"כ במראת הצד לראות שאין רכב לצידך.

יש מדינות בהן בדיקה מעבר לכתף היא הדרך המקובלת, לא יודע עד כמה זה הכרחי, אני משתמש בזה רק במקרים שאני לא מרגיש בטוח במעבר.

מעבר לכך, התעדכנות שוטפת לכל אורך הנהיגה גם במראות, במיוחד באיזורי צמתים ומחלפים היא מבורכת, עוזרת לנהיגה בטוחה יותר, ומקלה על תכנון נכון של הדרך ואף יכולה להועיל בנושא צריכת הדלק.

פורסם

לאור כך שאין לך הרבה ניסיון, לך כמה שיותר מהר, תקנה מראה מרכזית ענקית! כמו של המורי נהיגה.

היא מכסה את השטח המת האחורי ימני (זה שבחלון של הנוסע האחורי+חלק מהשמשה האחורית).

ברכב של העבודה שמידי פעם אני נוהג בו, אין את זה, וזה מתסבך אותי, אני פשוט מסובב את הראש ונוסע לאט יותר.

המראות העגולות האלה שוות לתחת, תזרוק אותם.

יש אם כבר את המראות שמלבישים על המראות צד, כמו חצי אליפסה כזה, והם מתכווננות על הדרך, יש כאלה לרוב המורי נהיגה.

זה גם לא מפריע כמו העגולות הנוכחיות, וגם מוסיף שדה-ראייה!

פשוט תכוון אותם כמו משאיות\אוטובוסים, את המקוריות של הרכב לנתיבים, ואת אלה שהוספת, לדפנות הרכב.

באופן כללי כיוון מראות צריך לצאת ככה שתכסה כמה שיותר שטחים מתים מהצדדים (מה שמאחוריך פחות משנה, הכוונה בקו ישר, יותר חשוב לכסות את הצד אחורי שמאלי ואחרי את הצד האחורי ימני).

(אצלי לדוגמא הכיוון כזה, מראת נהג-נתיב וחצי ככה מהרכב, מראת נוסע-נתיב וקצת וגם קצת מהחלק צמוד לרכב, מראה אמצעית פנורמית- חלון אחורי ימני וגם שמאלי, כאשר שכדי לראות את השמאלי אני מזיז קצת את הראש, אבל אצלי המראות המקוריות של הרכב הם גדולות יחסית, ככה שאפשר גם להתגלח איתם:wink:).

מקווה שהבנת.

פורסם
לאור כך שאין לך הרבה ניסיון, לך כמה שיותר מהר, תקנה מראה מרכזית ענקית! כמו של המורי נהיגה.

היא מכסה את השטח המת האחורי ימני (זה שבחלון של הנוסע האחורי+חלק מהשמשה האחורית).

ברכב של העבודה שמידי פעם אני נוהג בו, אין את זה, וזה מתסבך אותי, אני פשוט מסובב את הראש ונוסע לאט יותר.

המראות העגולות האלה שוות לתחת, תזרוק אותם.

יש אם כבר את המראות שמלבישים על המראות צד, כמו חצי אליפסה כזה, והם מתכווננות על הדרך, יש כאלה לרוב המורי נהיגה.

זה גם לא מפריע כמו העגולות הנוכחיות, וגם מוסיף שדה-ראייה!

פשוט תכוון אותם כמו משאיות\אוטובוסים, את המקוריות של הרכב לנתיבים, ואת אלה שהוספת, לדפנות הרכב.

באופן כללי כיוון מראות צריך לצאת ככה שתכסה כמה שיותר שטחים מתים מהצדדים (מה שמאחוריך פחות משנה, הכוונה בקו ישר, יותר חשוב לכסות את הצד אחורי שמאלי ואחרי את הצד האחורי ימני).

(אצלי לדוגמא הכיוון כזה, מראת נהג-נתיב וחצי ככה מהרכב, מראת נוסע-נתיב וקצת וגם קצת מהחלק צמוד לרכב, מראה אמצעית פנורמית- חלון אחורי ימני וגם שמאלי, כאשר שכדי לראות את השמאלי אני מזיז קצת את הראש, אבל אצלי המראות המקוריות של הרכב הם גדולות יחסית, ככה שאפשר גם להתגלח איתם:wink:).

מקווה שהבנת.

הבנתי בידיוק מה שאמרת

רק שאני מכוון את המראה הימנית כמו שאמרת (רואים בידיוק מילימטר מהידית של האוטו, לא את הדלק את הידית) ב99.999 מהמקרים זה עבד לי יפה חוץ מהפעם ההיא. כיוונתי את המראה שלא רואים את המילימטר של הידית מהדלת ופשוט אולי היא מציגה לי את השטח המת אבל השטח הרגיל שאני אמור לראות בה נעלם ככה שאם יש משאית או רכב גבוהה מאחורי אני לא יכול לראות אותו מהמראה המרכזית.

או שיכול להיות שהיה לי הטעיה שראיתי טיפה אורות ורכב רחוק ולא הבנתי שזה רכב צמוד. המראה השמלית שלי הקצה הוא פנורמי מהיצרן ככה שרואים איתו על הדרך עוד נתיב אז שם המצב בסדר.

ולגבי הפנורמית אני לפני טיפה יותר משנה חשבתי לקנות את זה כי המורה שלי לימד אותי לעבוד רק איתה (רואים בה את כל חלקי הרכב), עד שהבנתי שזה יכול להתנפץ על הפנים כי היא שבירה יותר, גדולה ולא תקנית וששאלתי את המורה שלי הוא הסכים עם זה. אם אני לא אתרגל לסובב את הראש (לא תמיד צריך) אשקול לקנות את המראה המכוערת הזאת שקודחים על המראה המקורית.

פשוט אני יעבור נתיבים פחות ספונטני ויעשה את זה רק אחרי שאני קולט קודם את הסביבה.

אגב אני אשתדל באמת בכבישים בין עירוניים פחות לינהוג בשמאלי ויחזור יותר לימני (בתכלס אני לא מעקב את נוסעים) ככה שאני ישתמש בה בעיקר בסיום עקיפות וכניראה שזו גם המטרה של שמירה על הימין.

לסיכום הבנתי את הטעות הגדולה שלי, נהגתי בדרך שאני לא מכיר ולא כל כך ידעתי ולאיפה ליסוע, לא הייתי ערני מספיק ובנוסף בלבולי מוח באוטו וחלון לא הכי נקי ובמקרה השתלבו מכוניות והיה שטח מת ונגמר בטוב כי עדיין היה לי שכל.

אולי ראיתי מילימטר מילימטר שלא היתיחסתי אליו אבל אופנועים לא הייתי מצליח כל כך לראות (אם כי אולי לשמוע)

שאני לא אהיה בטוח אני יתן סיבוב של הראש

מסרב לחתום:evil:

• תוכן חדש...