Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4761 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב, יש לי פורד פוקוס 2013, ללא מפתח (ישנו כפתור POWER שמדליק ומכבה את הרכב).

הרבה פעמים אני כמעט יוצא מהרכב ושוכח ללחוץ על הכפתור (הרי המפתוח כבר בכיס אז מתוך הרגל מבחינתי האוטו כבר מכובה).

ניסיתי פעם להתרחק עם המפתח מהאוטו כשהוא מונע, והייתה שם הודעה שהמפתח לא ברכב אבל האוטו המשיך לעבוד רגיל ולא נכבה.

מה יקרה אם אשכח לסגור אותו ואלך לכמה שעות? האם הרכב ישר מותנע? אין מנגנון אבטחה לזה?

תודה!

פורסם

אני מציעה לך לבדוק את זה למרות שאני בטוח שיש מנגנון הגנה על שהוא. שים את המפתח בבית לך לאוטו ותראה לאיזה מרחק אם בכלל אתה תגיע, אני חושב שגג 20 מטר ואחרי זה הוא פשוט יכבה.

פורסם

תזהר מזה כמו מאש ,

בלוס אנג'לס זוג סיים את חייו בגלל ה"קי לס" ,

הגברת שנהגה בלקסוס 460 הברידית בעלת מערכת "קי לס" והתנעה עם כפתור הגיעה הביתה עם הרכב החנתה את הרכב בגראז' שהוא חלק מהבית, הרכב ההברידי שעובד בעקרון פעולה של טויוטה פריוס המוכרת היה במצב סוללה מלאה לכן מנוע הבנזין לא היה מונע , הגברת נכנסה לבית במחשבה שרכב חונה כראוי , לאחר זמן מה שהיא ובעלה ישנים בחדר הסמוך לגראז' הרכב עבר למצב בנזין כדי לטעון את הסוללה , הזוג מת משאיפת גזי פלטה בשנתם .

חייבים לוודא שהרכב לא מונע, תרגיל את עצמך לנעול את הרכב ע"י השלט (למרות שיש הרבה שננעלים לבד) הרכב לא ינעל כשהרכב מונע .

פולקסווגן-כי חיים רק פעם אחת !

פורסם
אני מציעה לך לבדוק את זה למרות שאני בטוח שיש מנגנון הגנה על שהוא. שים את המפתח בבית לך לאוטו ותראה לאיזה מרחק אם בכלל אתה תגיע, אני חושב שגג 20 מטר ואחרי זה הוא פשוט יכבה.

לא שמעתי על רכב שכבה לבד (בצורה תקינה) גם אם תשאיר את המפתח בבית ברגע שהנעת את הרכב עם המפתח אתה יכול להמשיך לסוע גם ללא המתפח , ברגע שתכבה אותו תצטרך אותו כדי להניע , אני מכיר הרבה מקרים בהם במוסכים השאירו את המפתח על גג הרכב, הניעו אותו ע"י הכפתור התחילו בנסיעה המפתח כמובן בשלב מסויים נפל ורק כשהרכב הגיע ליעד גילו שהלך המפתח .

פורסם

אם זה ככה אז למה צריך את המפתח למה פשוט שכל אחד ייקח את האוטו לסיבוב. מה שאתם אומרים שהמפתח סך הכל נועל ופותח את הרכב.

פורסם

וואי אצל אמא שלי במאזדה הקיי ליס משגע אותי. היא תמיד חוזרת מהעבודה מתקשרת אלי לרדת להחנות לה את האוטו, אני בא לנסוע והרכב מתחיל לצפצף ואז אני נזכר שהמפתח בתיק שלה והיא כבר עלתה הביתה.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

בהארה"ב נסעתי על BMW 750 של דודה שלי עם key less והורדתי אותה אצל הרופא.

המשכתי לקניות וכשבאתי לצאת מהאוטו - גיליתי שהשלט אצלה.

פורסם
אם זה ככה אז למה צריך את המפתח למה פשוט שכל אחד ייקח את האוטו לסיבוב. מה שאתם אומרים שהמפתח סך הכל נועל ופותח את הרכב.

במפתח יש צ׳יפ אמבולייזר ברגע שהמפתח בסביבת הרכב (רדיוס מטר מאחד האנטנות) ברכב בעל מערכת קי לס יש בדרך כלל 3 אנטנות שמזהות את המפתח , אחת בדלת נהג שנועדה לזהות את המפתח גם כשהו בכיס שלך אחת בשבורד ואחת בקונסולה המרכזית , ברגע שאחת מהאנטנות תזהה את המפתח הרכב יניע , אם אף אחת מהאנטנות לא תזהה מפתח (כלמור המפתח לא בקרבת מקום) הרכב לא יניע , לכן המפתח לא משמש ככלי לפתיחה ונעילה של הרכב אלה ככלי להנעת הרכב.

פורסם

אבל אומרים פה שהמפתח לא היה בקרבת מקום האוטו והוא עדיין היה מונע. משהו בתכנון לא טוב, למה שהאוטו יישאר מונע גם לאחר שהמפתח לא יהיה לידו?

פורסם

מערכת האימבולייזר היא רק להנעה , בשום מצב הרכב לא ידומם מנוע ללא לחיצה על המתג . מה לא מובן ?

אתה יכול להניע את הרכב בת"א לזרוק את המפתח ולהמשיך לנסוע לאילת , ברגע שאתה תדומם מנוע כדי להניע אותו בשנית אתה צריך את המפתח ברדיוס האנטנות. זה תקין לגמרי ככה זה עובד . מה שכן בחלק מהרכבים תופיע הודעה שהמפתח לא ברדיוס של הרכב אבל לדומם מנוע על דעת עצמו ? אין סיטואציה תקינה כזו , זה מסוכן ולא הגיוני .

בעבר היו מערכות מיגון עם עלוקות על מערכת ההצתה שחברת המיגון יכלה לדומם לך את הרכב מרחוק אבל גם זה כבר לא קיים .

תחשוב על סיטואציה שאתה נוסע 120 קמ"ש והרכב כבה לך פתאום ? מה עכשיו ? הגיוני ?

פורסם

גם לי יש פוקוס עם KEYLESS, האמת שרוב הזמן זה יותר מטריד מאשר מועיל.

בעיקרון הרעיון של זה שאתה יכול להשאיר את המפתח בתיק/בכיס ולא להוציא אותו.

רק שברעיון המקורי הרכב מגיע עם חישני מגע בדלתות, כך שאם אתה מגיע לרכב, המפתח מזוהה ומספיק מגע

בידית של הדלת והרכב נפתח.

בארץ ויתרו על זה ואז יוצא שאתה מוציא את השלט כדי לפתוח את הרכב ואז מחפש איפה לזרוק אותו בתוך הרכב,

כי הוא לא תלוי על הסויץ' כמו מפתח נורמלי.

ואז כשאתה יוצא צריך לזכור לקחת אותו (אני עדיין שוכח לפעמים).

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תוכן חדש...